خبر فوری

۱۲هزار مشترک هرمزگانی در انتظار دریافت انشعاب برق

به گزارش پایگاه خبری هرمزبان اخبار هرمزگان به نقل از خبرنگار مهر، محمد ذاکری صبح چهارشنبه در جلسه شورای شهر بندرعباس با بیان اینکه متوسط مصرف سرانه انرژی استان سه برابر کشور است بیان داشت: استانهای بوشهر و خوزستان هم شبیه به هرمزگان هستند و به این معنی است که برای تامین برق یک مشترک در استان باید سه برابر کشور هزینه کنیم.

وی با بیان اینکه هزینه توسعه شبکه را استان هرمزگان بالا است، افزود: سختی کار را استان هرمزگان بیشتر است. در حالی است که در سایر استانها با هزینه ای خیلی کمتر می توان اشتراک های جدید را تامین و شبکه توزیع را گسترش داد.

ذاکری خاطرنشان کرد: بالغ بر ۱۲ هزار اشتراک در سطح استان در انتظار دریافت انشعاب هستند. به دلیل عدم توانایی در تامین مالی توسعه شبکه موجب شده است تا متقضایان دریافت انشعاب بیش از ۹ ماه در انتظار بمانند. در تلاش هستیم تا مدت زمان انتظار را به ۳ ماه کاهش دهیم. امیدواریم در سال ۹۷ این زمان به روز شود و روزانه شاهد ایجاد اشتراکات جدید باشیم.

وی در مورد اصلاح شبکه در استان و شهر بندرعباس عنوان کرد: شهر بندرعباس از هوای آلوده و خورنده خاصی به لحاظ آب و خاک برخوردار است. تاسیسات در بندرعباس باید ویژه باشد. عمر مفید برای تاسیسات در کشور ۲۵ سال در نظر گرفته شده است در حالی که در استان این عمر به ۱۰ سال رسیده است.

مدیرعامل شرکت توزیع برق هرمزگان تصریح کرد: بین ۳۰ تا ۴۰ درصد از شبکه های توزیع در استان فرسوده است. در سال تنها ۱۲۰ میلیارد تومان اعتبار برای اصلاح و نوسازی شبکه تخصیص می یابد که در سال بعد هم شاهد افزایش درصد فرسودگی هستیم و هم اینکه اعتبار مناسبی به استان تخصیص نمی یابد.

وی در مورد شبکه توزیع برق در شهرک پیامبر اعظم (ص) بیان داشت: با همکاری هایی که بین شرکت توزیع برق و راه و شهرسازی است بزودی انشعابات مسکن مهر شهر بندرعباس هم به سرانجام خواهد رسید. اعتبارات خوبی در حوزه حق انشعابات تخصیص یافته است.

ذاکری ادامه داد: توسعه و ایجاد روشنایی معابر جزو ماموریت های شرکت توزیع برق دیده نشده است. اما تعمیرات و نگهداری از شبکه موجود روشنایی معابر به عهده شرکت توزیع است. اعتباراتی که در حوزه روشنایی مشخص شده است شاید یک سوم اعتبارات مورد نیاز است. آنچه انتظار است نمی تواند تحقق یابد. چراغهای خاموش در معابر شهر را روشن خواهیم کرد.

وی گفت: تفاهم نامه جدیدی با شهرداری امضا شد تا معابری که بازگشایی شده است در قالب مشارکت، روشنایی آنها را تامین کنیم. روشنایی معابر بیش از توان شرکت توزیع و شهرداری است و باید از اعتبارات و منابع استانی هم برای تامین روشنایی شهر بهره بگیریم.

مدیرعامل شرکت توزیع برق هرمزگان خاطرنشان کرد: یک اداره تخصصی برای روشنایی معابر شهر بندرعباس راه اندازی می کنیم تا بتوانیم روشنایی معابر را رنگ و روی بهتری بگیرد.

وی با بیان اینکه بحث روشنایی معابر شهر جزو اولویت های ما است، افزود: اما در اعتبارات مورد نیاز محدود هستیم اما چراغ های موجود را روشن نگه خواهیم داشت. تا پایان سال تمامی چراغ های موجود روشن خواهیم کرد. اما در توسعه قولی نخواهم داد. طرحی در حال آماده سازی است که معابری که نیاز به توسعه دارد را شناسایی کنیم. اگر شهرداری کمک کند تا پایان سال ۶ معبر دیگر روشنایی آنها انجام خواهد شد.

به گفته ذاکری، از سالهای گذشته کار زمینی کردن شبکه های توزیع شهر بندرعباس آغاز شده است. توصیه خودمان هم زمینی کردن شبکه برق است. شبکه توزیع برق در محلات سورو و نایبند زمینی خواهد شد.

وی خاطرنشان کرد: طرحی برای زمینی کردن شبکه ۲۰ کیلو ولت خیابان های اصلی شهر آماده شده است که ۱۵۰میلیارد تومان اعتبار نیاز دارد. در حال حاضر میزان شبکه زمینی نسبت به شبکه کل هوایی استان ۱۵درصد است.

ذاکری در مورد چگونگی اعطای انشعاب به واحدهای مسکونی غیرمجاز بیان داشت: برای اعطای انشعاب برق از سال ۸۱ قانونی مطرح شد در زمین های کشاورزی برای حفظ اراضی زراعی باید از جهاد کشاورزی استعلام شود و برای واحدهای مسکونی در شهرها از شهرداری ها اما در عمل هیچکدام اتفاق نیفتاد.

وی عنوان کرد: واحدهای مسکونی غیرمجاز در زمین های شهری و در اراضی کشاورزی ساخته شد و استعلامی گرفته نشد. همین امر موجب شد تا آمار انشعابات غیرمجاز بالا برود موضوع در مجلس مطرح شد و قانون برخورد با انشعابات غیرقانونی به تصویب رسید.

ذاکری ابرازداشت: در ماده ۴ آماده به واحدهای مسکونی غیرمجاز به مدت سه سال انشعاب غیردائم داده شود و دستگاههای متولی موظف هستند ظرف سه سال این ساخت و سازهای غیر مجاز را تعیین و تکلیف کند.

وی با تاکید بر اینکه جلوی ساخت و ساز سکونتگاه غیرمجاز را باید قبل از آغاز ساخت گرفت، بیان داشت: بعد از ساخت تخریب و یا عدم اعطای انشعاب مشکلات اجتماعی و امنیتی خواهد داشت. پس شهرداری ها، راه و شهرسازی و سایر نهادهای مسئول باید جلوی ساخت و سازهای غیرمجاز را قبل از بهره برداری بگیرند.

مدیرعامل شرکت توزیع برق هرمزگان در مورد طرح وزارت نیرو برای خرید انرژی خورشیدی از تولیدکنندگان خانگی بیان داشت: هر اشتراکی که تا سقف قدرت اشتراکش از صفحات خورشیدی استفاده کند، انرژی مازاد به صورت تضمینی تا ۲۰ سال توسط دولت کیلوواتی ۸۰۰ تومان خریداری می شود.
تاخیری بابت تامین کنتور نداریم.
 

درباره هرمزبان

اخبار دیگر رسانه ها صرفاً به منظور آگاهی رسانی منتشر شده و نظرات بیان شده در آنها، الزاماً بیانگر دیدگاه های هرمزبان نیست. پایگاه خبری هرمزبان وابسته به هیچ نهاد و سازمانی نیست و با هزینه های شخصی اداره می شود. این پایگاه دارای مجوز رسمی از وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی است و در چارچوب قانون مطبوعات و قوانین جاری کشور به اطلاع رسانی و فعالیت خبری می پردازد. صاحب امتیاز و مدیرمسئول: مهدی کمالی وبگاه شخصی: MahdiKamali.ir

دیدگاهتان را بنویسید