واکنش کاربران فضای مجازی به سخنان واعظی درباره مناظره ها/ آمدن روحانی هنوز قطعی نیست

 سرویس فضای مجازی خبرگزاری میزان، طبق برنامه اعلام شده توسط وزارت کشور، روز 22 فرودین ماه، دستور شروع انتخابات توسط وزیر کشور صادر و از همان روز نیز هیئت اجرایی توسط فرمانداری‌ها تشکیل و مدت زمان 5روزه ثبت‌نام از داوطلبان انتخابات ریاست‌جمهوری آغاز شده و با پایان یافتن ثبت نام، از 27 تا 31 فروردین، شورای نگهبان کار بررسی صلاحیت‌ها را آغاز می کند و نهایتا وزارت کشور در روز 6 تا 7 اردیبهشت، موظف است اسامی نهایی نامزدهای احراز صلاحیت شده ریاست‌جمهوری 96 را اعلام رسمی کند.

با اعلام اسامی کاندیداهای نهایی انتخابات ریاست‌جمهوری، آنها می‌توانند از 8 تا 27 اردیبهشت 96 به تبلیغ برنامه‌های خود بپردازند که این تبلیغات در روز 28 اردیبهشت پایان خواهد یافت و نهایتا در روز 29 اردیبهشت سال 96 انتخابات دوازدهمین دوره ریاست‌جمهوری اسلامی ایران در سراسر کشور برگزار می‌شود.

برای دسترسی آسان مخاطبان، مهمترین اخبار مربوط به انتخابات ریاست‌جمهوری 96 را به صورت در بسته خبری روزانه منتشر می‌کند. آنچه می‌خوانید برگزیده خبرهای انتخاباتی در روز 19 فروردین ماه است.

واکنش کاربران به سخنان واعظی درباره مناظره ها

صدا و سیما از 14 فروردین ماه برنامه مناظره را با محوریت بررسی عملکرد دولت پخش می‌کند. در این برنامه مخالفان و موافقان در حوزه سیاست خارجی، اقتصادی و فرهنگی مناظره های جنجالی داشتند که در فضای رسانه ای هم بازتاب داشته است. در روزهای اخیر مطلبی در سایت خبری رجا نیوز منتشر شد که دولت از صداو سیما درخواست داشته که پخش مناظره‌ها را از برنامه تبلیغاتی کاندیداهای ریاست جمهوری حذف کند. در این خبر آمده بود که صدا و سیما تصمیم گرفته تا در انتخابات سال 96 مناظره بین کاندیداها و هم چنین پخش 2 مستند 30 دقیقه ای هر کاندیدا را حذف کند.

محمود واعظی وزیر ارتباطات و فناوری در گفتگو با خبرآنلاین در پاسخ به این شبهه افکنی که دولت مخالف برگزاری مناظرات انتخاباتی است؟ یادآور شد: دولت آقای روحانی مخالف مناظره نیست اگر صحبتی شده منظور برنامه های به ظاهر مناظره ای صدا وسیما است که اخیرا پخش می شود. صدا و سیما دو نفر را به تشخیص خود دعوت و بین آنها تقسیم کار می کند که یکی موافق و یکی مخالف دولت صحبت کند؛ در حالیکه نماینده دولت در این برنامه حضور ندارد. ما این مناظره های ساختگی را قبول نداریم ما درباره اینکه نمایندگان رسمی نامزدها مناظره کنند کسی مخالفت ندارد.

................... 

همین اظهار نظر کافی بود تا واکنش های زیادی را در شبکه های اجتماعی با هشتک #واعظی و #مناظره به دنبال داشته باشد. حتی حسام الدین آشنا مشاور رسانه ای روحانی در توییتی نوشت: آیا میان فرار از مناظره و عملکرد دولت ارتباطی وجود ندارد؟

...................

یکی از کاربران توئیتر نوشت: مناظره دو طرفه است!شما که برنامه داری شرکت کن، مقابل تخریب ها دفاع کن!

 ................... ................... 

رئیسی، گزینه دشوار پیش روی روحانی

واکنش‌ها به قطعی شدن کاندیداتوری آیت الله رئیسی در انتخابات ریاست جمهوری، همچنان ادامه دارد. رسانه های خارجی که در حال رصد اتفاقات انتخاباتی هستند هم به این موضوع پرداختند. روزنامه لبنانی الحیات چاپ لندن در گزارشی در این باره با تیتر «رئیسی، گزینه دشوار پیش روی روحانی در انتخابات ریاست جمهوری ایران» نوشت: جبهه مردمی نیروهای انقلاب اسلامی ایران 5 گزینه نخست خود برای حضور در انتخابات ریاست جمهوری این کشور را اعلام کرد که ابراهیم رئیسی، تولیت آستان قدس رضوی ایران، بارزترین فرد در میان این گزینه هاست که قرار است با حسن روحانی رئیس جمهور کنونی ایران رقابت کند
. منابعی در اصولگرایان اعلام کردند که رئیسی تنها کاندیدای اصولگرایان در رقابت های ریاست جمهوری آینده خواهد بود و در صورت پیروزی، قالیباف معاون وی خواهد شد.

................... عصای شکسته انتخاباتی

روز گذشته، بیشتر رسانه های خبری جهان، حمله موشکی ترامپ به پایگاه هوایی شعیرات در سوریه را پوشش دادند. حمله ای که در میان تحلیلهای انتخاباتی روزنامه کیهان هم جای گرفت. حسین شریعتمداری مدیرمسئول روزنامه کیهان در مطلبی با تحلیل این رویداد بین المللی گفت: «موشک‌پرانی آمریکا به پایگاه هوائی سوریه با این هدف صورت گرفته که ترامپ را موجودی خشن و جنگ‌طلب و غیرقابل‌پیش‌بینی معرفی کنند و جریان غرب‌گرا در داخل کشور بتواند احتمال حمله را جدی قلمداد کرده و از این طریق ادامه حضور خود در مسئولیت را توجیه‌پذیر جلوه دهد. به‌بیان‌دیگر ترامپ با موشک‌پرانی به سوریه برای مدعیان اصلاحات در انتخابات پیش روی، عصا فرستاده است.»

مهدی محمدی تحلیلگر مسائل سیاسی هم در یادداشتی با اشاره به این بعد از حمله آمریکا آن را عصايي در زير بغل غربگرايان ورشكسته در ايران خواند.

نظر سنجی که حذف شد

سایت آخرین خبر هم در روزگذشته در یک نظرسنجی پرسید که “به نظر شما رئیس دولت در انتخابات 29 اردیبهشت تغییر می کند؟ که به مدت 24 ساعت در کانال تلگرامی و اپلیکیشن آخرین خبر در دسترس قرار داشت که صبح امروز از دسترس خارج شد.

 نظرسنجی انتخاباتی

مشاور رئیس جمهور: آمدن روحانی قطعی نیست

در برخی رسانه‌ها هم عناوینی چون کاندیدای پوششی، سایه یا ضربه گیر برای همراهان حسن روحانی در انتخابات 96 به کار برده می شود. علی رضا محجوب عضو فراکسیون امید مجلس در گفت وگو با خبرگزاری دانشجو، درباره کاندیدای پوششی طیف اصلاحات در کنار روحانی برای انتخابات ریاست جمهوری اردیبهشت ماه، اظهار داشت: معتقدم ما باید به کاندیداتوری آقای حسن روحانی تاکید کنیم و لاغیر.

محمدجواد حق شناس عضو شورای مرکزی حزب اعتماد ملی در گفت وگو با باشگاه خبرنگاران جوان، پیرامون گزینه پوششی در کنار روحانی برای انتخابات ریاست جمهوری 96 از سوی اصلاح طلبان اظهار داشت: هنوز جریان اصلاح طلب به نتیجه مشخص نرسیده است، برخی معتقدند که اصلاح طلبان با یک نامزد مشخص و در قالب گرایش اصلاح طلبانِ حضور داشته باشد و حتی نام پوششی را هم برای آن نمی پسندند بلکه معتقدند باید وارد شود و جریان اصلاح طلب را نمایندگی کند.

تابش نماینده مردم اردکان در مجلس شورای اسلامی هم در گفت وگو با ایرنا پیش بینی کرد: اصولگرایان ممکن است در دقیقه آخر به یک نامزد انتخابات ریاست جمهوری برسند ولی در مباحث انتخاباتی حتما با چهار یا پنج نفر وارد میدان می شوند از این رو اصلاح طلبان نیز نباید تنها با یک نامزد مقابل آنان باشند.

صادق زیباکلام استاد علوم سیاسی دانشگاه تهران در مخالفت با انتخاب نامزد در سایه از سوی اصلاح‌طلبان در گفت وگو با سایت خبری انتخاب اظهار کرد: بنده معتقدم طرح نامزد پوششی، از اساس کار درستی نیست.

اظهارات در مورد اعلام کاندیدای در سایه برای روحانی در حالی مطرح می شود که صبح امروز محمد علی نجفی مشاور رئیس جمهور در گفت‌و‌گو با تسنیم، در پاسخ به این سوال که آیا آقای روحانی تصمیم قطعی برای حضور در انتخابات گرفته است و در کنار ایشان فرد دیگری نیز برای این دور از انتخابات کاندیدا خواهد شد، گفت: آقای روحانی فعلا تصمیم قطعی برای حضور در انتخابات نگرفته و رسماً چیزی اعلام نکرده‌ است.

چند قدم تا بهشت

تمرکز بر فضای انتخاباتی ریاست جمهوری، توجه را از انتخابات شوراهای شهر و روستا کم کرده است. اما روزنامه شهروند در گزارشی به بررسی انتخابات شوراها و جایگاه آن و ثبت نام حدود ١٩روزنامه‌نگار و فعال مطبوعاتی برای ورود به پنجمین دوره شورای شهر تهران پرداخته است.

انتخابات شورای شهر 

علی‌اکبر قاضی‌زاده (روزنامه‌نگار) با نظر موافق دراین باره گفت: گفتن از این‌که استاد دانشگاه یا روزنامه‌نگار یا… می‌تواند دراین عضویت شرکت کند یا نه خیلی شایسته نیست، چون این عضویت بستگی به این دارد که فرد کاندیداشده چگونه فردی است و چه پیشینه‌ای را پشت‌ سر خود دارد.

مهدی رحمانیان مدیرمسئول روزنامه شرق در مخالفت با این موضوع گفت: به‌واقع نمی‌دانم چه اتفاقی افتاده است که همه هوس ثبت‌نام کرده‌اند. شاید دلیل این هجمه از ثبت‌نام این باشد که هیچ هدف‌گذاری وجود ندارد و تا به امروز هیچ آموزشی برای کاندیداشدن ارایه نشده است.

انتقاد کیهان از نشست انتخاباتی معاون رئیس جمهوری دیدار  انتخاباتی محمد شریعتمداری معاون اجرایی رئیس‌جمهور با مدیران کانال‌ها و صفحات خریداری شده که به‌تازگی انجام شده، واکنش‌هایی را در فضای رسانه ای در پی داشت.
 کیهان امروز نوشت: محمد شریعتمداری معاون اجرایی رئیس‌جمهور و جنتی وزیر مستعفی ارشاد با مدیران کانال‌ها و صفحات خریداری شده توسط دولت برای فعالیت انتخاباتی دیدار کردند.
 

درباره هرمزبان

اخبار دیگر رسانه ها صرفاً به منظور آگاهی رسانی منتشر شده و نظرات بیان شده در آنها، الزاماً بیانگر دیدگاه های هرمزبان نیست. پایگاه خبری هرمزبان وابسته به هیچ نهاد و سازمانی نیست و با هزینه های شخصی اداره می شود. این پایگاه دارای مجوز رسمی از وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی است و در چارچوب قانون مطبوعات و قوانین جاری کشور به اطلاع رسانی و فعالیت خبری می پردازد. صاحب امتیاز و مدیرمسئول: مهدی کمالی وبگاه شخصی: MahdiKamali.ir

دیدگاهتان را بنویسید