هرمزبان:گروه دانشگاه: رئیس جهاد دانشگاهی در دیدار با جهادگران گفت: ان‌شاءالله سال 1396 براساس نام‌گذاری مقام معظم رهبری، سالی باشد که نگاهی درست به مقوله پیشرفت کشور و الزامات آن به دور از جنجال‌های سیاسی و به ویژه مباحث انتخاباتی داشته باشیم و بتوانیم از این نامگذاری‌ها نتایج بسیار مطلوبی بگیرم.

جهاد دانشگاهی در توسعه اشتغال و کارآفرینی الگوساز بوده است

به گزارش پایگاه خبری هرمزبان به نقل از خبرگزاری بین‌المللی قرآن (ایکنا)، به نقل از روابط عمومی جهاد دانشگاهی، دکتر سیدحمیدرضا طیبی، رئیس جهاد دانشگاهی در مراسم آغاز سال 1396 این نهاد که امروز، 14 فروردین ماه در پژوهشکده فرهنگ، هنر و معماری برگزار شد، گفت: انشاالله سال 1396 و براساس نامگذاری مقام معظم رهبری، سالی باشد که نگاهی درست به مقوله پیشرفت کشور و الزامات آن به دور از جنجال های سیاسی و به ویژه مباحث انتخاباتی داشته باشیم و بتوانیم از این نامگذاری ها نتایج بسیار مطلوبی بگیرم.وی در ادامه افزود: به لطف خدا و تصمیم درستی که در سال 1359 گرفته شد جهاددانشگاهی در مسیر درستی برای توسعه و پیشرفت کشور قرار گرفت و زمینه هایی را انتخاب کرد که زمینه های اساسی پیشرفت کشور محسوب می شوند. توسعه فرهنگی، آموزشی، علمی و فناورانه، تجاری سازی فناوری و اشتغال و کارآفرینی همگی مباحثی است که حداقل در 20 سال اخیر از سوی رهبر و مسوولان نظام مورد تأکید قرار گرفته اند. جهاددانشگاهی نیز در این زمینه نیز الگوسازی های خوبی انجام داده است. همه ی ما تلاش داریم این الگوسازی ها را در سطح کشور گسترده کنیم و کارهای گزین و شاخص انجام دهیم.دکتر طیبی عنوان کرد: از سویی دیگر جهاددانشگاهی به دنبال این است که از طریق پیاده سازی سند نقش جهاددانشگاهی در نقشه جامع علمی کشور از سوی این نهاد مأموریت های شاخص و ارزنده ای را دریافت کند.وی در رابطه با قرار گرفتن دو بند «حمل و نقل و ریلی» و «آب شیرین کن‌ها» در سند نقشه جهاد دانشگاهی در نقشه جامع علمی کشور، افزود: در رابطه با توجه به این دو بند باید گفت، زمانی می توانیم بندی را در برنامه بگنجانیم که از نیازهای اصلی و برنامه اصلی کشور باشد که این دو مورد دارای این ویژگی ها بودند.رئیس جهاد دانشگاهی تصریح کرد: در رابطه با سند نقش جهاددانشگاهی در تمام بندها نقشه های راه تهیه و برای شورای عالی انقلاب فرهنگی ارسال شده است. اساسنامه های پیشنهادی دو سازمانی هم که از طریق پیاده سازی این سند باید ایجاد شوند تهیه و برای شورای عالی انقلاب فرهنگی ارسال گردیده. از سایر کانال ها نیز به دنبال اجرای این سند هستیم که یکی از آن ها سازمان ایریکا است.وی در رابطه با برنامه ششم توسعه جهاددانشگاهی اظهار کرد: در سه ماه اول سال، برنامه ششم توسعه جهاددانشگاهی تدوین و تصویب می شود و با اجرای این برنامه انتظار داریم تمام واحدهای جهاددانشگاهی دو یا سه فعالیت شاخص و گزین داشته باشند. عضو شورای عالی انقلاب فرهنگی در رابطه با بودجه جهاددانشگاهی، افزود: با رایزنی های انجام شده بودجه جهاددانشگاهی افزایش مناسبی داشته است و 22 و سه دهم درصد افزایش بودجه داشتیم. ازدیگر کارهایی که باید در سال جاری انجام دهیم این است که بودجه را با توجه به تلاش واحدها توزیع کنیم.
ورود جدی جهاد دانشگاهی در تولید بذرهای هیبریدی دکتر طیبی اظهار کرد: بخش های مختلف جهاددانشگاهی در سال گذشته کارهای خوبی انجام داده اند. در زمینه کشاورزی نیز جلساتی برگزار شد تا جهاددانشگاهی در حوزه تولید بذرهای هیبریدی ورود جدی داشته باشد. در راستای اصلاح باغات گردو و اصلاح نژاد دام و طیور هم کارهایی انجام شده است. وی در ادامه تصریح کرد: تحولاتی در پروژه های علوم انسانی جهاددانشگاهی در حال رخ دادن است که امیداوریم با اجرای آن ها جهاددانشگاهی حرف های خوبی در این حوزه برای گفتن داشته باشد. 
تشکیل نسلی از پیمان کاری‌های دانش بنیان توسط جهاد دانشگاهیرئیس جهاد دانشگاهی با اشاره به این که نیاز به تأسیس چند شرکت بزرگ داریم، بیان کرد: در حوزه تجاری سازی باید بحث راه اندازی شرکت های دانش بنیان را تشدید کنیم و فعالیت های به بلوغ رسیده را از بدنه جهاددانشگاهی جدا و بر حسن عملکرد آن ها نظارت کنیم. حوزه تجاری سازی این نهاد باید نسلی از پیمان کاری های دانش بنیان را تشکیل دهد.  دکتر طیبی اظهار کرد: ما باید الگوهای موفقی از تولید علم و تبدیل آن به فناوری، تجاری سازی و تولید ثروت را در کشور ارایه دهیم.وی گفت: احساس می کنم علی رغم تمام صحبت هایی که در زمینه پیشرفت دانش بنیان، اقتصاد دانش بنیان تولید و اشتغال انجام می شود، اهمیت و ضرورت توسعه و فناوری در بین سیاسیون به معنای واقعی درک نشده است. خوب حرف می زنیم اما خوب عمل نمی کنیم. وی در پایان با اشاره به این که جهاددانشگاهی علی رغم محدودیت هایش در کشور بسیار خوش نام است، خاطرنشان کرد: یکی از مواردی که باید در سال جاری به آن توجه کنیم بحث آینده جهاددانشگاهی است؛ یعنی باید یک آینده نگری علمی صورت بگیرد. 

درباره هرمزبان

اخبار دیگر رسانه ها صرفاً به منظور آگاهی رسانی منتشر شده و نظرات بیان شده در آنها، الزاماً بیانگر دیدگاه های هرمزبان نیست. پایگاه خبری هرمزبان وابسته به هیچ نهاد و سازمانی نیست و با هزینه های شخصی اداره می شود. این پایگاه دارای مجوز رسمی از وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی است و در چارچوب قانون مطبوعات و قوانین جاری کشور به اطلاع رسانی و فعالیت خبری می پردازد. صاحب امتیاز و مدیرمسئول: مهدی کمالی وبگاه شخصی: MahdiKamali.ir

دیدگاهتان را بنویسید