رشد ۳۵ درصدی اعتبارات سازمان نوسازی مدارس در لایحه بودجه ۱۴۰۰

تهران- هرمزبان – رییس سازمان نوسازی، توسعه و تجهیز مدارس کشور گفت: بودجه سازمان نوسازی مدارس در لایحه بودجه ۱۴۰۰ نسبت به سال گذشته رشد ۳۵ درصدی یافته و از رقم سه هزار و ۸۰۰ میلیارد تومان در سال ۹۹ به پنج هزار و ۱۰۰ میلیارد تومان رسیده است.

مهراله رخشانی مهر روز شنبه در گفت و گو با خبرنگار گروه دانشگاه و آموزش ایرنا درباره مبلغ مشخص شده در لایحه بودجه ۱۴۰۰ افزود: بودجه سال ۹۹ سازمان نوسازی مدارس سه هزار و ۸۰۰ میلیارد تومان بود که صد درصد آن نیز تخصیص پیدا کرد.

وی اظهار داشت: امسال این رقم از سه هزار و ۸۰۰ میلیارد تومان به پنج هزار و ۱۰۰ میلیارد تومان رسیده است که امیدواریم در مجلس شورای اسلامی هم رقمی به این مبلغ اضافه شود و به تصویب برسد.

تخصیص ۷۰۰ میلیارد تومان به تجهیز آموزش مجازی

رییس سازمان نوسازی، توسعه و تجهیز مدارس کشور ادامه داد: قرار است ۷۰۰ میلیارد تومان از بودجه کشور برای تقویت زیرساخت‌های آموزش مجازی دانش‌آموزان اختصاص پیدا کند.

رخشانی مهر بیان کرد: در واقع بخشی از این ۷۰۰ میلیارد تومان به خرید تبلت و بخشی دیگر به خرید سرور اختصاص می‌یابد.

سهم آموزش و پرورش از اعتبارات عمرانی کشور

وی همچنین درباره رشد اعتبارات عمرانی آموزش و پرورش توضیح داد: اعتبارات عمرانی آموزش و پرورش در سال ۹۲، به میزان ۲ درصد، سال ۹۳ به میزان ۱.۶ درصد، سال ۹۴ به میزان ۲ درصد و سال ۹۵ به میزان ۱.۹ درصد بوده است.

معاون وزیر آموزش و پرورش افزود: همچنین سهم اعتبارات نوسازی آموزش و پرورش در سال ۹۶ رقم ۱.۵ درصد، سال ۹۷ رقم ۳ درصد، سال ۹۸ رقم ۳.۳ درصد و سال ۹۹ رقم ۴.۸ درصد را نشان می دهد.

رخشانی مهر خاطرنشان کرد: سهم آموزش و پرورش از اعتبارت عمرانی کشور در سال ۱۴۰۰، به میزان ۴.۹ درصد از اعتبارت عمرانی کشور خواهد بود.

به گزارش پایگاه خبری تحلیلی هرمزبان به نقل از گزارش ایرنا، بودجه سال آینده وزارت آموزش و پرورش بر اساس لایحه دولت به مجلس شورای اسلامی، ۱۱۲ هزار میلیارد تومان است که معادل ۱۳.۴ درصد اعتبارات عمومی کشور را به خود اختصاص داده و نسبت به سال گذشته رشد ۷۲.۵ درصدی داشته است.

وزارت آموزش و پرورش از بزرگترین نهادهای دولتی است که جمعیت بسیاری را در خود جای داده است؛ از این رو بودجه آموزش و پرورش برای تحت پوشش قرار گرفتن تمام دانش‌آموزان لازم التعلیم و انجام فعالیت‌های اولویت دار سند تحول بنیادین پیش بینی می‌شود.

در سال ۱۴۰۰ بر اساس برآوردهای این وزارتخانه در حوزه آموزش دولتی، ۱۳ میلیون نفر دانش‌آموز مشغول تحصیل هستند و همچنین ۸۸۰ هزار و ۵۱۴ نیروی رسمی و پیمانی در این حوزه فعالیت‌ می‌کنند که ۸۳ درصد در حوزه معلمی و مابقی در سایر بخش‌ها حضور دارند.

از این رو هزینه تحصیل دانش‌آموزان، ساخت و تجهیز مدارس کشور، افزایش سالانه حقوق فرهنگیان، طرح رتبه بندی معلمان و غیره از جمله مصارف این نهاد است که معمولا در سال‌های گذشته از این نظر در مضیقه بوده است اما امسال با توجه به کاهش بدهی های سالانه این وزارت خانه و افزایش ۷۲ درصدی بودجه می‌توان بهبود وضعیت بهتری را برای اهالی نظام تعلیم و تربیت در سال آینده پیش‌بینی کرد.

با توجه به گستردگی نظام تعلیم و تربیت، اعتبارات آموزش و پرورش در لایحه بودجه ذیل ستادها و سازمان‌های تابعه این وزارت‌خانه تقسیم می‌شود که در لایحه بودجه ۱۴۰۰، ۲۵ ردیف و دستگاه برای آن در نظر گرفته شده است.

پس از آنکه دولت در روز ۱۲ آذر ماه امسال لایحه بودجه ۱۴۰۰ را به مجلس شورای اسلامی ارائه کرد، سهم اعتبارات آموزش و پرورش در بودجه، ۱۱۲ هزار میلیارد تومان در نظر گرفته شد که معادل ۱۳.۴ درصد از اعتبارات عمومی کشور را به خود اختصاص داده است که این عدد در سال گذشته حدود ۱۰.۹ درصد بود.

بر اساس لایحه بودجه سال ۱۴۰۰، وضعیت اعتبارت به این صورت است که از ۲۵ ردیف ۱۴ مورد به ستادهای آموزش و پرورش تعلق می‌گیرد و این چنین، اعتبارات سرانه مدارس ۳۰ درصد و مدارس شبانه روزی و سرویس ایاب و ذهاب ۱۹۷ درصد رشد داشته است.

همچنین فعالیت‌های تربیت بدنی ۳۶ درصد، توسعه آموزش‌های پیش دبستانی در مناطق محروم و دوزبانه ۲۷ درصد، برون سپاری در آموزش‌های کاردانش ۴۳ درصد، فعالیت‌های پرورشی ۴۲ درصد، اداره مدارس خارج از کشور ۴۳ درصد، کیفیت بخشی به فعالیت‌های آموزش و پرورش ۳۰ درصد و اعتبارات استانی ۶۸ درصد رشد داشته است.

همچنین در این لایحه، ۹۴ درصد اعتبارت اداره کل استان‌ها و ۶ درصد مربوط به هزینه‌های ملی است. اعتبارات تملک دارایی و سرمایه ای نیز در قالب ۹ طرح عمرانی است که ۳۳ درصد رشد و در بخش درآمدها ۱۱ درصد رشد داشته است.

همچنین با توجه به اعلام مسوولان آموزش و پرورش در لایحه بودجه ۱۴۰۰ برای استفاده از برخی اقدامات اعتباری تحت عنوان ردیف متفرقه و همچنین ۱۱ ردیف مربوط به سازمان‌های وابسته به آموزش و پرورش پیش‌بینی شده که این اعتبارات نسبت به سال ۹۹ حدود ۳۳ درصد رشد داشته باشد.

البته ناگفته نماند که ۱۱ تبصره از مجموع ۲۱ تبصره لایحه بودجه ۱۴۰۰ به آموزش و پرورش مربوط می‌شود که علی الهیار ترکمن معاون برنامه ریزی و توسعه منابع وزارت آموزش و پرورش در این خصوص اعلام کرده است: گازرسانی به مدارس، تجهیزات گرمایشی مدارس، رتبه بندی معلمان و استمرار آن در سال ۱۴۰۰ از بندهای پیش بینی شده در این لایحه است.

وی افزود: با توجه به اینکه تنها شاخص مالی ما سهم دولت است، در قبال رشد ۴۷.۵ درصدی رشد ۷۲.۵ درصدی برای آموزش و پرورش رشد قابل قبولی است اما نیازمند تقویت است.

معاون برنامه‌ریزی و توسعه منابع وزارت آموزش و پرورش همچنین از پیش‌بینی اعتبار ۵ هزار و ۲۰۰ میلیارد تومانی لایحه رتبه‌بندی و بازنشستگی ۲۶ هزار فرهنگی در سال ۹۹ خبر داد و گفت: در لایحه ۱۴۰۰، در بند (ی) تبصره ۲ رتبه‌بندی دیده‌شده و مجوز تأمین اعتبار داده ‌شده و در اعتبارات متفرقه نیز پنج هزار و ۲۰۰ میلیارد دیده‌شده اما بودجه مورد نیاز باید در قانون رتبه‌بندی درنظرگرفته شود.

همچنین بودجه هزینه‌ای وزارت آموزش و پرورش در لایحه سال ۹۸، ۴۵ هزار و ۷۴۲ میلیارد تومان بوده و رقم لایحه سال ۹۹ به ۵۴ هزار میلیارد تومان رسید که افزایشی ۲۵ درصدی را نشان می‌دهد.

منبع: ایرنا

hormozban هرمزبان ivlcfhk اخقئخظذشد

درباره تحریریه خبر هرمزبان

اخبار دیگر رسانه ها صرفاً به منظور آگاهی رسانی منتشر شده و نظرات بیان شده در آنها، الزاماً بیانگر دیدگاه های هرمزبان نیست. ---- صاحب امتیاز و مدیرمسئول: مهدی کمالی وبگاه شخصی: MahdiKamali.ir

دیدگاهتان را بنویسید