تدوین شاخص برای رساندن 5 دانشگاه کشور به سطح بین‌المللی

دکتر وحید احمدی در گفت‌وگو با ایسنا با بیان اینکه 4 پروژه در زمینه اقتصاد مقاومتی در وزارت علوم، تحقیقات و فناوری تعریف شده است، افزود: «مدل سازی،‌ طراحی و ایجاد دانشگاه ارزش‌آفرین و کارآفرین»، «رساندن حداقل 5 دانشگاه به سطح بین‌المللی»، «طراحی و ایجاد نظام آمایش در حوزه آموزش عالی» و «طراحی و تغییر نظام آموزشی عالی به سمت حل معضلات کشور» از جمله پروژه‌های این وزارتخانه در راستای اقتصاد مقاومتی است.

وی با اشاره به آخرین وضعیت اجرای این 4 پروژه، خاطرنشان کرد: خوشبختانه این پروژه‌ها با همکاری سازمان برنامه این پروژه‌ها تعریف و نهایی شده است.

احمدی همچنین تاکید کرد: این پروژه‎ها تعریف شده و شکست این پروژه‌ها به زیر پروژه‌ها اجرایی شده، ضمن آنکه شاخص‌ها، جدول زمانی و مالی آنها نیز تدوین شده است.

معاون پژوهش و فناوری وزیر علوم، تحقیقات و فناوری در خصوص نحوه عملکرد این وزارتخانه در زمینه رساندن حداقل 5 دانشگاه به سطح بین‌المللی، یادآور شد: اخیرا جلسه‌ای با حضور مسؤولان کشور برگزار شد و در آن مقرر شد تا شاخص‌هایی برای ارتقای دانشگاه‌ها تعریف کنیم.

به گزارش پایگاه خبری هرمزبان به نقل از ایسنا، در اردیبهشت ماه امسال از سوی معاون اول رییس جمهور تکالیف، وظایف و پروژه‌های اولویت‌دار وزارت علوم، تحقیقات و فناوری برای تحقق اقتصاد مقاومتی ابلاغ شد.

بر اساس ابلاغیه دولت پروژه‌های مصوب وزارت علوم برای اجرا در سال 1395 باید توسط «دستگاه مجری» با اولویت و در چارچوب «نظام یکپارچه پیشبرد و پایش اقتصاد مقاومتی» اجرا و تکمیل شوند. تمام مسؤولیت‌ها از زمان ابلاغ تا اتمام پروژه بر عهده «دستگاه مجری» خواهد بود.

علاوه بر آن مجری منصوب از سوی وزیر و یا بالاترین مقام «دستگاه مجری»، موظف است ظرف مدت یک هفته پس از ابلاغ این مصوبه برای هر یک از پروژه‌ها در چارچوب منشور پروژه مندرج در «نظام یکپارچه پیشبرد و پایش اقتصاد مقاومتی»، «برنامه عملیاتی» تهیه و پس از تائید رییس دستگاه اجرایی به دبیرخانه ستاد ارائه کند.

تامین منابع مالی لازم برای اجرای هر یک از پروژه‌های مصوب بر عهده «دستگاه مجری» است و مجری باید در چارچوب اعتبارات، وظایف و اختیارات دستگاه مجری، تمام اقدامات لازم را برای تامین مالی پروژه به نحوی به عمل آورد که پروژه طبق زمانبندی مصوب اجرا شود.

در بخش دیگر این ابلاغیه آمده است: «تمام دستگاه‌های اجرایی بالاخص نظام بانکی کشور موظف به انجام همکاری‌های لازم با «دستگاه مجری» برای اجرای پروژه‌های اولویت‌دار «مصوب ستاد فرماندهی اقتصاد مقاومتی» برای اجرا در سال 1395 هستند. طراحی سازوکار لازم برای تحقق همکاری‌های مشترک با سایر دستگاه‌ها بر عهده «دستگاه مجری» است.

فهرست پروژه‌های اولویت‌دار وزارت علوم، تحقیقات و فناوری عبارتند از:

ردیف عنوان پروژه عنوان برنامه اصلی
1 بازنگری و اصلاح نظام آموزش عالی کشور در جهت ارزش‌آفرینی و کارآفرینی توسعه اقتصاد دانش‌بنیان
2 طراحی و پیاده‌سازی نظام آمایش آموزش عالی و پژوهش به منظور ماموریت‌گرا کردن فعالیت‌های مؤسسات آموزش عالی و پژوهشی کشور توسعه اقتصاد دانش‌بنیان
3 تبدیل 5 دانشگاه و واحد پژوهش برتر کشور به تراز بین‌المللی توسعه اقتصاد دانش‌بنیان
4 طراحی الگوی تغییر و ارتقای دانشگاه‌ها در حل مشکلات کلان، دستگاهی و بنگاه‌های اقتصادی کشور توسعه اقتصاد دانش‌بنیان

انتهای پیام

درباره هرمزبان

اخبار دیگر رسانه ها صرفاً به منظور آگاهی رسانی منتشر شده و نظرات بیان شده در آنها، الزاماً بیانگر دیدگاه های هرمزبان نیست. پایگاه خبری هرمزبان وابسته به هیچ نهاد و سازمانی نیست و با هزینه های شخصی اداره می شود. این پایگاه دارای مجوز رسمی از وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی است و در چارچوب قانون مطبوعات و قوانین جاری کشور به اطلاع رسانی و فعالیت خبری می پردازد. صاحب امتیاز و مدیرمسئول: مهدی کمالی وبگاه شخصی: MahdiKamali.ir

دیدگاهتان را بنویسید