خبر فوری

استفاده از فضای مجازی نیازمند داشتن سواد رسانه‌ای است/ رشد 40 درصدی جرایم سایبری در استان

مرتضی عسگری در گفت و گو با خبرنگار ایسنا – منطقه چهارمحال و بختیاری – اظهار کرد: جرایم سایبری از ابتدای امسال تاکنون نسبت به مدت مشابه سال گذشته با رشد حدود 40 درصدی روبرو شده است.
وی افزود: بیشتر جرائم در سال گذشته و امسال در بستر پیام‌رسان‌های خارجی و در رأس آن تلگرام بوده که غالب جرایمِ به وقوع پیوسته در این پیام رسان کلاهبرداری اینترنتی بوده است.
عسگری تصریح کرد: استفاده از فیلترشکن به منظور دسترسی به یک پیام رسان خارجی همچون تلگرام به معنای بازکردن تمام دروازه‌های ورودی سیستم همانند عکس‌های تلفن همراه و از کنترل خارج شدن تلفن همراه است.
وی اظهار کرد: اگر پیام رسان‌های ملی از نظر فنی ارتقاء لازم را پیدا کند همگان به سمت استفاده از آن‌ها خواهند رفت.
عسگری با اشاره به اینکه نصب فیلتر شکن روی تلفن همراه ممکن است تبعات داشته باشد، گفت: آموزش، تسهیل و ترغیب به دور زدن فیلترینگ جرم است.
وی در خصوص استفاده از سایر نسخه‌های پیام رسان خارجی تلگرام گفت: تمام این نسخه‌ها در نهایت به یک سرور منتهی می‌شود و استفاده از این نسخه‌ها نیز می‌تواند تبعات داشته باشد.
عسگری تاکید کرد: اکنون با رشد جرائم در فضای مجازی مواجه هستیم اما با آموزش به کارشناسان پلیس فتا استان، بیش از 80 درصد از مجرمان شناسایی می‌شوند.
رئیس پلیس فتا استان اعتماد مردم به پلیس را بزرگترین سرمایه ناجا دانست و تاکید کرد: باید همواره رازدار مردم بود.
عسگری در خصوص بارگذاری عکس‌های خصوصی افراد در فضای مجازی از طریق تلگرام و اینستاگرام بیان کرد: تصاویری که ممکن است انتشار آنها در آینده موجب نگرانی شوند، اصلا نباید در فضای مجازی بارگذاری شوند.
وی خاطرنشان کرد: سرور تلگرام در خارج از کشور قرار دارد و در هنگام وقوع جرم، پلیس فتا از این سرور تقاضا همکاری در شناسایی مجرمین را دارد ولی متاسفانه مدیر این پیام رسان از قوانین حقوقی و قضایی تبعیت نمی‌کند و در مواردی آبروی شخصی که از او سوء استفاده شده در خطر قرار دارد البته خوشبختانه توان فنی پلیس فتا بالا است اما گاهی آنقدر روند شناسایی مجرمان طولانی می‌شود که ممکن است به نتیجه نرسد.
عسگری گفت: افراد کلاهبردار ربات‌های ایجاد شده در تلگرام از قبیل صیغه یاب، همدم یاب، هک وای فای، هک تلگرام و… را با تبلیغات اغوا کننده به کاربران ارائه و کاربران نیز به دلیل ناآگاهی واعتماد بیجا به افراد ناشناس در پیام رسان تلگرام به راحتی اطلاعات بانکی خود را در اختیار آن ربات، قرار داده و در نهایت حساب بانکی فرد خالی خواهد شد.
عسگری با بیان اینکه استفاده از فضای مجازی نیازمند داشتن سواد رسانه‌ای است، تصریح کرد: با رشد اینترنت متاسفانه ارتقاء سواد رسانه‌ای ابتر مانده است که نیاز است افراد قبل از ورود به فضای مجازی سواد ودانش رسانه‌ای خود را افزایش دهند.
وی اظهار کرد: نباید در این فضا به راحتی روی هر لینک ورباتی کلیک کرد و لازم است هر زمان افراد هر مشکلی در فضای مجازی داشتند پلیس فتا را در جریان بگذارند.
عسگری با بیان اینکه متاسفانه در اکثر پرونده‌های مربوط به جرایم علیه کودکان در فضای مجازی، عدم اعتماد فرزندان به والدین دیده شده است، افزود: از خانواده‌ها خواستاریم ارتباط مطلوبی با فرزندان خویش برقرار کنند تا فرزندان هر زمان در فضای مجازی با مشکل مواجه شدند به نخستین فردی که مراجعه می‌کنند والدین خود باشد.
وی تصریح کرد: برای خرید اینترنتی یک کالا، دقت شود سایتی که کالای مورد نظر از طریق آن به کاربر معرفی شده نماد الکترونیکی داشته باشد و توصیه می‌شود تنها در شرایطی که سایت را کاملا می‌شناسند و از معتبر بودن آن اطمینان دارند خرید خود را به صورت اینترنتی انجام دهند.
وی از مردم خواست به منظور کسب آگاهی از جرائم فضای مجازی و نحوه رسیدگی به این جرائم به سایت پلیس فتا به آدرس cyberpolice.ir مراجعه و یا با شماره تلفن 0382182798 تماس گیرند.

درباره هرمزبان

اخبار دیگر رسانه ها صرفاً به منظور آگاهی رسانی منتشر شده و نظرات بیان شده در آنها، الزاماً بیانگر دیدگاه های هرمزبان نیست. پایگاه خبری هرمزبان وابسته به هیچ نهاد و سازمانی نیست و با هزینه های شخصی اداره می شود. این پایگاه دارای مجوز رسمی از وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی است و در چارچوب قانون مطبوعات و قوانین جاری کشور به اطلاع رسانی و فعالیت خبری می پردازد. صاحب امتیاز و مدیرمسئول: مهدی کمالی وبگاه شخصی: MahdiKamali.ir

دیدگاهتان را بنویسید