خبر فوری

توسعه صنعتی هرمزگان با رعایت مسائل زیست‌محیطی باشد/ خشکسالی آسیب‌های زیادی به محیط زیست وارد می‌کند

مدیرکل محیط زیست هرمزگان گفت: توسعه بیش از اندازه صنایع در غرب شهر بندرعباس و تمرکز بیش از اندازه بر این منطقه برای استقرار صنایع می‌تواند سبب تنش زیست‌محیطی در آن شود.

به گزارش پایگاه خبری تحلیلی هرمزبان از بندرعباس، حبیب مسیحی تازیانی در یک گفت‌وگوی رسانه‌ای به بیان موضوعات و نکات مهمی پیرامون توسعه صنعتی استان و نسبت آن با مسائل زیست محیطی و و وضعیت هرمزگان در این بخش پرداخت.

برگزیده‌ای از این اظهارات در ادامه می‌آید: 

** شعار امسال روز زمین پاک، احیای زمین، افزایش بهره‌وری و توسعه پایدار نام گرفته است و این مسأله نشان دهنده نقش و اهمیت توجه به محیط زیست در امر توسعه است. 

** متأسفانه متوسط بارندگی در استان به 12 میلی‌متر نیز در سال 1399 و هفته‌های طی شده از سال 1400 نیز نرسید و این مسأله بار دیگر نگرانی عمیقی ناشی از خشکسالی و تبعات آن را بوجود آورده است. این خشکسالی نه تنها گونه‌های گیاهی و جانوری را تحت الشعاع خود قرار خواهد داد بلکه فشار بر منابع محیطی را برای استخراج بیشتر آب از سفره‌های زیرزمینی به دنبال خواهد داشت که عوارض آن در گذر زمان خود را نشان می‌دهد.

** متوسط مصرف آب در کشورمان 180 لیتر در روز به ازای هر نفر است اما این میزان در هرمزگان 250 لیتر به ازای هر نفر است که نشان می‌دهد ما در زمینه مدیریت مصرف آب باید از الگوهای بهتری بهره بگیریم و همین طور در هدررفت آب نیز باید دقت بیشتری داشته باشیم تا این نعمت الهی به راحتی از دست نرود.

** توسعه صنعتی و اقتصادی در غرب بندرعباس باید با رعایت مسائل زیست محیطی باشد. این مسأله درباره توسعه صنعتی در غرب استان نیز صدق می‌کند. توسعه صنعتی غرب بندرعباس سبب تنش زیست‌محیطی خواهد شد و لذا باید صنایع مستقر در این منطقه با دقت هرچه بیشتری در مواجهه با طبیعت پیرامون خود اقدام کنند.

در غرب بندرعباس تاکنون با مدیریت مناسب صنایع موجود شاهد کمترین تنش زیست محیطی هستیم و جز نیروگاه بندرعباس که در زمستان ۸۰ درصد سوخت آن را مازوت تشکیل می داد دیگر با مشکل جدی رو به رو نبودیم.

** تعداد روزهای گرد و غباری سال ۹۹ در هرمزگان به ۱۵ روز رسید. اکنون پنج دستگاه سنجش آنلاین آلایندگی در استان هرمزگان در شهرستان های بندرعباس، بندرلنگه، بندرخمیر و جاسک مستقر است و به طور مستمر میزان آلایندگی‌ها مورد سنجش قرار می‌گیرد.

 ** میزان پسماند های شهری و روستایی هرمزگان در سال گذشته به ۱۲۳۰ تن رسید که کاهش آن نشان دهنده فرهنگسازی مناسب و عملکرد مطلوب گروه های مردمی بوده است.

** میزان آلودگی فاضلاب بندرعباس ۵ برابر استاندار جهانی است و امیدواریم با دستورات استاندار و تاسیس شرکت زیرساخت خلیج فارس و همکاری بنگاه های اقتصادی شاهد اتفاقات مناسبی در زمینه تصفیه فاضلاب بندرعباس در آینده ای نزدیک باشیم.

** خور گورسوزان و ساحل سورو بندرعباس بیشترین تنش آلودگی در ساحل بندرعباس را دارند.

** در ماجرای تلف شدن ماهی‌ها در ساحل جاسک در نمونه برداری از اجساد ماهیان و حتی رسوبات منطقه‌ای هیچ آلودگی نفتی مشاهده نشد و اگر آلودگی نفتی وجود داشت باید در اجساد نمونه گرفته شده مشاهده می شد. در مرحله دوم نیز بین ۸۰ تا ۱۰۰ تن ماهی در ساحل جاسک از بین رفت. بررسی‌های ما نشانگر آن است که علت این تلف شدگی، صید و صیادی بوده و بررسی‌های ما نشان داد که 24 ساعت از صید این ماهی‌ها گذشته بود.

انتهای پیام/ 88055

منبع: فارس

hormozban هرمزبان ivlcfhk اخقئخظذشد

درباره تحریریه خبر هرمزبان

اخبار دیگر رسانه ها صرفاً به منظور آگاهی رسانی منتشر شده و نظرات بیان شده در آنها، الزاماً بیانگر دیدگاه های هرمزبان نیست. ---- صاحب امتیاز و مدیرمسئول: مهدی کمالی وبگاه شخصی: MahdiKamali.ir

دیدگاهتان را بنویسید