خبر فوری

طرح مبتکرانه فولاد هرمزگان درباره آبشیرین‌کن «برتر کشوری» شد

بر اساس انتخاب ستاد بزرگداشت هفته پژوهش و فناوری صنعت، معدن و تجارت در سال ٩٩، ساخت پایلوت محصول (سامانه آب شیرین کن جذبی دو بستره تک مرحله ای با مکانیزم بازیافت داخلی جرمی و حرارتی) معرفی شده توسط فولاد هرمزگان به عنوان محصول تحقیق و توسعه برتر واحد‌های تولیدی، صنعتی و معدنی کشور در سال ۹۹ انتخاب شد.

به گزارش پایگاه خبری تحلیلی هرمزبان از بندرعباس، شاهین زارع مدیر متالورژی، طراحی و توسعه محصولات شرکت فولاد هرمزگان اظهار کرد: در طی چند سال اخیر افزایش رقابت و انگیزه پیشرفت، بسیاری از سازمان‌ها را بر آن داشته که فعالیت‌های خود را بر تولیدات اساسی و توانمندی‌های محوری متمرکز کنند که این امر مستلزم سرمایه‌گذاری در تحقیقات و ایجاد نوآوری‌های فنّاورانه است و مسلما انجام تحقیقات در سازمان‌ها باهدف حمایت از نوآوری صورت می‌گیرد. 

وی افزود: در همین راستا طی تعاملی سازنده بین دانشگاه هرمزگان و شرکت فولاد هرمزگان اقدام به تعریف پروژه‌ای با عنوان مطالعه و پژوهش در راستای ساخت پایلوت آب‌شیرین‌کن جذبی دو بستره تک‌مرحله‌ای با مکانیسم بازیافت داخلی جرمی و حرارتی کرد که پس از تلاش‌های مکرر صورت گرفته از سوی اساتید دانشگاه هرمزگان و واحدهای انرژی و سیالات و تحقیق و توسعه فولاد هرمزگان محصول فوق بر اساس انتخاب ستاد بزرگداشت هفته پژوهش و فناوری صنعت، معدن و تجارت در سال ۹۹ موفق به کسب عنوان محصول تحقیق و توسعه برتر واحدهای تولیدی صنعتی و معدنی کشور شد.

مدیر متالورژی، طراحی و توسعه فولاد هرمزگان در ادامه با بیان اینکه بیش از  ۹۷ درصد آب سطح زمین را آب شور تشکیل می دهد و ایران نیز برای مصارف خانگی و صنعتی و کشاورزی با بحران کم آبی مواجه است، تاکید کرد در این شرایط آب دریا به‌عنوان یک منبع تمام‌نشدنی می تواند مورداستفاده قرار گیرد و راه‌حل عملی برای اینکه بتوان با مشکل کم آبی روبرو شد، ابداع روش‌های کم‌هزینه برای نمک‌زدایی از آب دریا و تولید آب آشامیدنی است که در آن شرایط سازگاری با محیط‌زیست نیز دیده‌ شود.

زارع در ادامه گفت : یکی از این روش‌ها استفاده از آب‌شیرین‌کن جذبی است.

وی در این باره توضیح داد: در فنّاوری‌های رایج آب‌شیرین‌کن میزان مصرف انرژی الکتریکال و گرمایی بسیار زیاد است و به همین میزان هزینه تعمیرات و نگهداری و تأمین قطعات مصرفی بسیار بالا است به گونه‌ای که معمولاً هزینه آب تولیدشده بسیار بالا و کیفیت آب تولیدی نیز نامناسب است اما فناوری آب‌شیرین‌کن جذبی بسیار جدید بوده و در انحصار کشور ژاپن و سنگاپور است و برای اولین بار چنین طرحی در ایران اجرا می‌شود.

هزینه کمتر تولید آب‌شیرین با آلایندگی بسیار کمتر

 زارع، اجرای پروژه در شهر بندرعباس و به دست آوردن پارامترهای طراحی مناسب شهر بندرعباس را از نکات قابل‌توجه پروژه مذکور دانست و خاطرنشان کرد: با بهینه‌سازی‌ها در این طرح و در صورت تجاری‌سازی آن، هم از نظر صرفه‌جویی در مصرف انرژی و هم در قیمت تمام‌شده، آب تولیدشده باکیفیت بسیار بالا و قابلیت رقابت با نمونه‌های تجاری موجود در بازار را خواهیم داشت.

وی سازگاری با محیط زیست را نقطه قوت دیگر این طرح دانست و گفت: این آبشیرین کن به دلیل امکان نمک‌زدایی ۱۰۰ درصد از آب دریا و با توجه به عدم بازگشت آب تغلیظ شده به دریا برخلاف فنّاوری‌های رایج، به اکوسیستم اطراف خود نیز هیچ‌گونه تنشی اعمال نخواهد کرد و از این منظر بسیار سازگار با محیط‌زیست است.

انتهای پیام/ ۸۸۰۵۵

منبع: فارس

hormozban هرمزبان ivlcfhk اخقئخظذشد

درباره تحریریه خبر هرمزبان

اخبار دیگر رسانه ها صرفاً به منظور آگاهی رسانی منتشر شده و نظرات بیان شده در آنها، الزاماً بیانگر دیدگاه های هرمزبان نیست. ---- صاحب امتیاز و مدیرمسئول: مهدی کمالی وبگاه شخصی: MahdiKamali.ir

دیدگاهتان را بنویسید