خبر فوری

تحلیل کیفی پیامدهای اجتماعی ـ اقتصادی پدیده قاچاق سوخت در شهرستان میناب – مجله پژوهش های راهبردی امنیت و نظم اجتماعی – دوره 6، شماره 4، پیاپی 19، زمستان 1396 .

چکیده

قاچاق فرآورده های نفتی، از جمله پدیده هایی است که مسائل متعددی با خود به همراه دارد. بی شک شناسایی این پدیده به شکل میدانی و مواجهه ی واقعی و طبیعی با آن می تواند ابعاد و سویه های ناپیدای دیگری را آشکار سازد.
مردم شهرستان میناب در استان هرمزگان طی چند سال گذشته پدیده قاچاق سوخت را تجربه می کنند. از این رو هدف مقاله حاضر این است که پیامدها و لایه های ناپیدای این پدیده برای ساکنین میدان مورد مطالعه از نقطه نظر خود افراد شناسایی و واکاوی نماید.
برای گردآوری داده‌ها از تکنیک مصاحبه نیمه ساختاریافته و جهت تجزیه‌وتحلیل داده ها از نظریه زمینه‌ای‌استفاده شده است. بر اساس روش نمونه‌گیری هدفمند و معیار اشباع نظری، با 18 نفر از قاچاقچیان و مطلعین درگیر در میدان مورد مطالعه مصاحبه به عمل آمده است. پس از تحلیل مصاحبه ها، مقوله های رونق کسب و کار در منطقه، ناامنی ترافیکی، تجمل گرایی و رفاه طلبی، شکاف درآمدی، مخاطرات زیست محیطی، تخریب اعتماد نهادی، تضعیف فرهنگ کار وتلاش، فساد مالی و کلاهبرداری، قانون گریزی و کاهش آسیبهای اجتماعی استخراج گردید. این یافته ها می‌توانند تصویری روشن از پیامدهای پدیده قاچاق سوخت ارائه دهند.

کلیدواژه‌ها: قاچاق؛ قاچاق سوخت؛ پیامدهای اجتماعی- اقتصادی؛ شهرستان میناب؛ استان هرمزگان

نویسندگان:

مصطفی ظهیری نیا: دانشگاه هرمزگان

 یاسر رستگار؛ هدایت الله نیکخواه؛ سمیره بهرامی

مجله پژوهش های راهبردی امنیت و نظم اجتماعی – دوره 6، شماره 4، پیاپی 19، زمستان 1396 .

برای مشاهده کامل مقاله روی فایل مقابل کلیک کنید.   

درباره هرمزبان

اخبار دیگر رسانه ها صرفاً به منظور آگاهی رسانی منتشر شده و نظرات بیان شده در آنها، الزاماً بیانگر دیدگاه های هرمزبان نیست. پایگاه خبری هرمزبان وابسته به هیچ نهاد و سازمانی نیست و با هزینه های شخصی اداره می شود. این پایگاه دارای مجوز رسمی از وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی است و در چارچوب قانون مطبوعات و قوانین جاری کشور به اطلاع رسانی و فعالیت خبری می پردازد. صاحب امتیاز و مدیرمسئول: مهدی کمالی وبگاه شخصی: MahdiKamali.ir

دیدگاهتان را بنویسید