خبر فوری

سومین سوگواره چاووش خوانی محلی در میناب برگزار شد

به گزارش پایگاه خبری هرمزبان اخبار هرمزگان به نقل از تسنیم از میناب رئیس اداره تبلیغات اسلامی میناب جمعه شب در آیین پایانی سومین سوگواره چاووش خوانی محلی: مردم و جوانان میناب همواره در جشنواره‌های هنری، مداحی، مسابقات قرآنی، و دیگر حوزه‌های فرهنگی همیشه دارای جایگاه و رتبه‌ای ویژه هستند.

حجت‌الاسلام محمد بنی‌خزایی در ادامه با اشاره به اهمیت حفظ سنت‌های اصیل از منظر مراجع عظام تقلید و رهبر معظم انقلاب، اظهار داشت: حفظ و صیانت از میراث گذشتگان و ارج نهادن به سنت‌های نیک پیشینیان از اموری است که علاوه بر دستگاه‌های فرهنگی می‌بایست اصحاب رسانه، محققان، پژوهشگران، نویسندگان و آحاد مردم نیز به آن اهتمام ورزند.

وی همچنین به ثبت ملی آئین نوحه‌های نشسته (پامنبری) میناب طی سال گذشته اشاره کرد و گفت: نوحه‌های نشسته یا پامنبری میناب با سابقه بیش از 200 ساله یکی از آئین‌های پر محتوا در حوزه عزاداری برای اهل بیت (ع) است از نیاکان و بزرگان ما به ارث رسیده است.

رئیس اداره تبلیغات اسلامی میناب از پیگیری احداث یک یادمان برای سند ثبت ملی نوحه‌های نشسته در میناب خبر داد و افزود: این موضوع به زودی و با رایزنی با اعضا شورای اسلامی شهر و شهردار میناب پیگیری و عملیاتی می‌شود.

مسئول انجمن نوحه‌های نشسته میناب نیز در ادامه هدف از برگزاری این سوگواره را حفظ آیین‌ها و سنت‌های عزاداری منطقه و انتقال آن به نسل جوان و نوجوان عنوان کرد و اظهار داشت: انجمن نوحه‌های نشسته در تلاش است تا عزاداری‌های سنتی برای ائمه اطهار (ع) در میناب حفظ شود.

شهریار عبداللهی با اشاره به برگزاری سه دوره سوگواره چاوش خوانی در میناب، از چاوش خوانی به عنوان رسمی زیبا و دیرین در بدرقه زائران عتبات عالیات، اعلان و دعوت از مردم برای شرکت در عزای اهل بیت(ع) در این شهرستان نام برد و گفت: چاوش خوانان نزد مردم میناب دارای جایگاه ویژه‌ای هستند.

وی از میناب به عنوان سرزمین آئین‌های کهن نام برد و با تاکید بر ثبت ملی چاوش خوانی میناب در فهرست آثار معنوی، اظهار داشت: در میناب آئین‌های فراوانی وجود دارد که به صورت شفاهی و سینه به سینه نقل شده که بسیاری نیز متاسفانه در اثر بی‌توجهی و گذر زمان به فراموشی سپرده شده‌اند.

بخشدار بخش بندزرک نیز افزود: پاسداشت شعائر و آئین‌های دینی و مذهبی به ویژه توجه به حفظ آئین‌های مربوط به عزاداری و سوگواری سیدالشهدا (ع) کار بسیار ارزنده‌ای است.

علی بلاک اقدامات صورت گرفته توسط انجمن نوحه‌های نشسته میناب را برگرفته از عشق به مکتب اهل‌بیت به ویژه سید و سالار شهیدان دانست و افزود: ثبت نوحه‌های نشسته میناب در فهرست آثار معنوی از مهمترین کارهایی است که سال گذشته به همت انجمن نوحه‌های نشسته در چهاردهمین اجلاس پیرغلامان حسینی محقق شد.

وی با بیان این که آشنایی با آئین‌ها و حفظ و صیانت از عزاداری‌های سنتی باید برای آحاد مردم به یک دغدغه تبدیل شود، بر لزوم ورود قشر جوان و نوجوان به این عرصه تاکید کرد و گفت: امروز با وجود ماهواره، اینترنت و تهاجم و ناتوی فرهنگی فضای آلوده‌ای که در دنیا شکل گرفته که حضور جوانان و نوجوانان مینابی در برنامه‌های فرهنگی و دینی بسیار چشمگیر و قابل تحسین است.

به گزارش پایگاه خبری هرمزبان اخبار هرمزگان به نقل از تسنیم، سومین سوگواره چاووش خوانی محلی با حضور 63 چاوش خوان از سراسر میناب در مسجد امام حسن مجتبی (ع) روستای رضاعلیچی از توابع بخش بندزرک میناب برگزار شد.

درباره هرمزبان

اخبار دیگر رسانه ها صرفاً به منظور آگاهی رسانی منتشر شده و نظرات بیان شده در آنها، الزاماً بیانگر دیدگاه های هرمزبان نیست. پایگاه خبری هرمزبان وابسته به هیچ نهاد و سازمانی نیست و با هزینه های شخصی اداره می شود. این پایگاه دارای مجوز رسمی از وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی است و در چارچوب قانون مطبوعات و قوانین جاری کشور به اطلاع رسانی و فعالیت خبری می پردازد. صاحب امتیاز و مدیرمسئول: مهدی کمالی وبگاه شخصی: MahdiKamali.ir

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *