واردات ۵ میلیون دز واکسن بی‌نام/ شرط چین برای فروش واکسن به ایران! 

بیشترین میزان واکسن وارداتی به ایران واکسن سینوفارم چین است. اما گویا چین برای فروش واکسن به ایران شرط جدیدی گذاشته است؛ اینکه فقط واکسن را به هلال احمر بفروشد و نامی از چین نباشد. تولید واکسن برکت هم به مشکل خورده است. 

به گزارش پایگاه خبری هرمزبان، گویا دلیل هر دو مشکل، تحریم‌های آمریکاست. چون آمریکا به چین گفته اگر آمریکا بفهمد ما به ایران واکسن می‌دهیم، به ما مواد اولیه نمی‌دهد. از طرف دیگر گفته شده تحریم‌های آمریکا مانع ورود برخی نیازهای اساسی کارخانه واکسن‌سازی شده است.

آمارهای گمرک هم نشان می‌دهد که گویا ایران، چراغ خاموش واکسن چینی وارد می‌کند. با نام واکسن خارجی! از اول اردیبهشت تا ۲۰ تیرماه، حدود ۷٫۷ میلیون دز واکسن وارد کشور شده است.

اما جالب اینکه معلوم نیست نوع ۵ میلیون دز واکسن وارداتی به ایران چیست. چون در جدولی که گمرک منتشر کرده نوع این تعداد، واکسن «خارجی» عنوان شده است و فقط نام ۲٫۴ میلیون دز واکسن مشخص است.

این یعنی دو سوم واکسن‌های وارداتی معلوم نیست از کجا وارد کشور شده است. اما گزارش‌های میدانی نشان می‌دهد در فاز دوم تزریق واکسن، اکثر واکسن‌های تزریق شده، سینوفارم است. واکسن کشور چین.

کلاف سردرگم واردات واکسن به ایران

این در حالی است که پیش از این رئیس مرکز تحقیقات ویروس‌شناسی دانشگاه شهید بهشتی تهران در نیمه خرداد گفته بود «واکسن چندانی در کشور وجود ندارد و چین و روسیه بدقولی کردند.»

اما اکنون از ۲۷ خرداد تا ۲۰ تیرماه حدود ۴٫۵ میلیون دز واکسن جدید وارد کشور شده است و احتمالا همه واکسن چینی است. احتمالی که وعده بدقولی چین در ارسال واکسن به ایران را رد می‌کند.

برای همین برخی می‌گویند احتمالا ایران در خرید واکسن از کشورهای دیگر تعلل کرده و این تقصیر را اکنون به گردن دیگر کشورها انداخته است.

این گمانه زمانی تقویت می‌شود که روند واردات واکسن به ایران از زمانی سرعت گرفت که اعلام شد در خط تولید واکسن داخلی برکت مشکل ایجاد شده است.

برکت نیست؟ واکسن وارد کردند؟

ابتدا محمد مرندی، پزشک اعلام کرد آمریکا در روند تولید واکسن کرونای بنیاد برکت خرابکاری کرده است. خبری که بلافاصله تکذیب شد و او گفت «در مصاحبه با شبکه المیادین گفتم که تحریم‌های آمریکا مانع ورود به هنگام برخی نیازهای اساسی کارخانه واکسن‌سازی شده است.»

این در حالی است که مدیر پروژه واکسن برکت فروزدین ماه گفته بود که ۱۰۰ تا ۹۰ درصد تجهیزات واکسن وارد شده است.

پیش از این هم حجت نیکی ملکی، مدیر روابط عمومی ستاد اجرایی فرمان امام در توییتی اعلام کرده بود «بیش از یک میلیون و ۲۰۰ هزار دز واکسن هنگام پرکردن ویال‌ها از دست رفته است.» اگرچه او هم سریعا توییت خود را حذف کرد.

آخرین اظهارنظر در این مورد مربوط به علیرضا رئیسی سخنگوی ستاد ملی مقابله با کروناست. او امروز گفته «قرار بود برکت به ما واکسن تحویل بدهد اما در خط تولید دچار مشکل شدند، از طرفی اکنون یک میلیون دوز واکسن تولید شده دارند اما از نظر فنی ۱۶ روز باید از زمان ورود واکسن به ویال‌ها بگذرد و پس از آن در صورتی که ‌ها رسوب نکند، بتوانند میزان تولیدی را تحویل وزارت بهداشت بدهند و بر این اساس از هفته اول مرداد ماه دوستان برکت می‌توانند یک میلیون دوز واکسن  هفتگی به وزارت بهداشت تحویل بدهند.»

برکت شش ماه است که می‌گوید قرار است واکسن تولید و توزیع کند. اما وعده تولید انبوه از اردیبهشت به خرداد و از خرداد به تیر و نهایتا به شهریور رسیده است. در این مدت بیش از ۸۶ هزار نفر بر اثر کرونا جان داده‌اند.

منبع: تجارت نیوز

hormozban هرمزبان ivlcfhk اخقئخظذشد

اشتراک گذاری خبر

WhatsApp
Telegram
X
Facebook
LinkedIn
Skype
Email
Print

تحریریه خبر هرمزبان

اخبار دیگر رسانه ها صرفاً به منظور آگاهی رسانی منتشر شده و نظرات بیان شده در آنها، الزاماً بیانگر دیدگاه های هرمزبان نیست. ---- صاحب امتیاز و مدیرمسئول: مهدی کمالی وبگاه شخصی: MahdiKamali.ir

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دیگر اخبار سایت:

برگزاری جلسه ستاد دهه فجر آموزش و پرورش ناحیه یک بندرعباس

هرمزبان – جلسه ستاد دهه فجر آموزش و پرورش ناحیه یک بندرعباس، صبح امروز با حضور دکتر علی یگانه، مدیر آموزش و پرورش ناحیه یک، معاونین و اعضای ستاد در دفتر مدیریت برگزار شد و برنامه‌های ویژه این ایام در مدارس ناحیه یک مورد بحث و بررسی قرار گرفت.

ادامه خبر »

نظارت بالینی آموزشی بر فرآیند یاددهی و یادگیری در مدارس دکتر حسابی و پویش ناحیه یک بندرعباس

هرمزبان – نظارت بالینی آموزشی با حضور کارشناسان و سرگروه‌های درسی متوسطه دوم نظری در مدارس ناحیه یک بندرعباس با هدف ارتقای کیفیت آموزش و بهبود فرآیند تدریس برگزار شد.

ادامه خبر »

میزبانی ناحیه یک بندرعباس از ارزیابی تخصصی مدیران و کارکنان تربیتی مدارس استان

هرمزبان – آموزش و پرورش ناحیه یک بندرعباس میزبان فرآیند ارزیابی کارکنان تخصصی مدارس شامل مدیران، معاونان، مربیان امور تربیتی و مراقبین سلامت مناطق مختلف استان هرمزگان بود که با حضور ارزیابان حرفه‌ای استانی برگزار شد.

ادامه خبر »
بازدید مدیرکل آموزش و پرورش هرمزگان از روند برگزاری آزمون پایش کیفیت آموزشی در مدارس متوسطه دوم ناحیه یک بندرعباس

بازدید مدیرکل آموزش و پرورش هرمزگان از روند برگزاری آزمون پایش کیفیت آموزشی در مدارس متوسطه دوم ناحیه یک بندرعباس

هرمزبان – آزمون هماهنگ پایش کیفیت آموزشی مدارس متوسطه دوم عادی دولتی و شبانه‌روزی استان هرمزگان، با هدف سنجش وضعیت آموزشی دانش‌آموزان، در حال برگزاری است و هم‌زمان با اجرای این آزمون، مسئولان استانی و ناحیه‌ای از حوزه‌های امتحانی بازدید کردند.

ادامه خبر »

ستاری‌فرد: خدمت به دانش‌آموزان با نیازهای ویژه وظیفه‌ای انسانی و اخلاقی است

هرمزبان – دکتر صادق ستاری فرد مشاور مدیرعامل پالایشگاه نفت بندرعباس در آیین تحویل اقلام توان‌بخشی به دانش‌آموزان با نیازهای ویژه، خدمت به این قشر از جامعه را فراتر از یک مسئولیت اداری و در زمره وظایف انسانی و اخلاقی دانست.

ادامه خبر »

الهام پوردهقان: نگاه به دانش‌آموزان دارای نیازهای ویژه باید مبتنی بر توانمندسازی و مسئولیت‌پذیری باشد

هرمزبان – دکتر الهام پوردهقان معاون دادستان مرکز استان هرمزگان در مراسم تحویل اقلام توان‌بخشی به دانش‌آموزان با نیازهای ویژه، بر لزوم تغییر نگاه از دلسوزی صرف به برنامه‌ریزی هدفمند و توانمندسازی این دانش‌آموزان تأکید کرد.

ادامه خبر »
آیین تحویل اقلام توان‌بخشی به دانش‌آموزان با نیازهای ویژه در هنرستان دخترانه مهر برگزار شد

آیین تحویل اقلام توان‌بخشی به دانش‌آموزان با نیازهای ویژه در هنرستان دخترانه مهر برگزار شد

هرمزبان – آیین تحویل اقلام توان‌بخشی به دانش‌آموزان با نیازهای ویژه با مشارکت دستگاه‌های اجرایی و صنعتی استان و با هدف حمایت از جامعه دانش‌آموزی استثنایی، در هنرستان دخترانه مهر برگزار شد و جلوه‌ای از همدلی و توجه به توانمندسازی این دانش‌آموزان را به نمایش گذاشت.

ادامه خبر »

به روایت تصویر/ آغاز جام اقتدار ایران در ناحیه یک بندرعباس؛ میدان ورزش، یادمان شهدای دانش‌آموز

هرمزبان – آیین افتتاحیه مسابقات ورزشی «جام اقتدار ایران» یادواره ۳۴ شهید دانش‌آموز جنگ تحمیلی، همزمان با گرامیداشت چهل‌وهفتمین سالگرد پیروزی انقلاب اسلامی، با حضور مسئولان، فرهنگیان و دانش‌آموزان در آموزش و پرورش ناحیه یک بندرعباس برگزار شد؛ رویدادی که با هدف ترویج نشاط، همدلی و پاسداشت فرهنگ ایثار و شهادت در میان نسل نوجوان، جلوه‌ای از پیوند ورزش، هویت ملی و ارزش‌های انقلابی را به تصویر کشید.  /عکاس: مهدی کمالی

ادامه خبر »

افتتاح مسابقات ورزشی جام اقتدار ایران در ناحیه یک بندرعباس به یاد شهدای دانش‌آموز

هرمزبان – آیین افتتاحیه مسابقات ورزشی «جام اقتدار ایران» یادواره ۳۴ شهید دانش‌آموز جنگ تحمیلی ۱۲ روزه و گرامیداشت چهل‌وهفتمین سالگرد پیروزی انقلاب اسلامی، با حضور مسئولان، دانش‌آموزان و فرهنگیان در آموزش و پرورش ناحیه یک بندرعباس برگزار شد. این مسابقات با هدف ترویج روحیه همدلی، نشاط و پاسداشت فرهنگ ایثار و شهادت در میان نسل نوجوان اجرا می‌شود.

ادامه خبر »