فاز جدید همکاری نفتی ایران و چین / تقاضای چین برای نفت رکورد زد

قیمت جهانی نفت پس از شروع ویروس کرونا با کاهش تردد‌ها و فعالیت صنایع دوره رکود را تجربه کرد. اما در حال حاضر، پس از اقدامات کنترلی بیماری کرونا، دوباره صنایع رونق گرفته و همزمانی این اتفاق با کاهش تولید نفت اوپک پلاس باعث شده تقاضای چین برای خرید نفت خام افزایش پیدا کند.

به گزارش پایگاه خبری هرمزبان، به نقل از رویترز با روشن شدن چشم‌انداز تقاضای انرژی در چین، قیمت نفت خام برنت دوباره به ۷۰ دلار در هر بشکه رسید. طبق این گزارش، تولیدات صنعتی چین در ژانویه و فوریه از حد انتظار بالاتر رفت و رشد سریع‌تری داشته است.

رویترز نوشته است که داده‌های روزانه پالایشگاه‌های چین رشد ۱۵ درصدی نسبت به مدت مشابه سال قبل را نشان می‌دهد. همچنین صنایع سنگین چین در تولید سیمان، فولاد، زغال سنگ و آلومینیوم نسبت به سطح تولیدات در سال قبل و شیوع بیماری همه‌گیر کرونا در سال ۲۰۱۹، رشد چشمگیر و دو رقمی داشته است.

در این گزارش یک تحلیلگر شرکت مشاوره نفت و گاز چین می‌گوید: با توجه به پایگاه‌های گسترده چین، نرخ رشد، دیوانه‌وار بود و تولید و حمل این مواد به انرژی نیاز دارد. اما سهم ایران از این افزایش تقاضا چقدر است؟

سهم ایران در بازار انرژی چین

مجیدرضا حریری، رییس اتاق بازرگانی مشترک ایران و چین در گفتگو با تجارت‌نیوز گفت: فروش نفت ما به هر کشوری جزو آمار رسمی نیست و محرمانه تلقی می‌شود. در نتیجه این آمار از سمت فروشنده منتشر نمی‌شود و آمارهای رویترز و بلومبرگ و سایت‌های دیگر از سوی دولت چین تایید نشده است.

وی افزود شواهدی وجود دارد که فروش نفت ما به چین افزایش داشته است اما به هر حال فروش نفت ما وابستگی شدیدی به بحث‌های سیاسی بین ما و آمریکا و خریداران نفت ما با این کشور دارد.

حریری در ادامه گفت: به هر حال شرایط نسبت به زمان آقای ترامپ برای ما، چرخش مثبتی داشته و خریداران نفت ما تمایل بیشتری به خرید نفت دارند. در دو دهه پیش مجموع نفت وارداتی چین سه میلیون بشکه در روز بود و در آن زمان ما ۲۰ درصد از نفت وارداتی چین را تامین می‌کردیم.

وی افزود: پس از مدتی تقاضای چین برای نفت چند برابر شد. در این زمان صادرات ما بنا به تحریم‌ها تحت فشار بود و ما جایگاه خود را تامین انرژی چین به شدت از دست داده‌ایم. اگر تحریم‌ها برداشته شود ما می‎‌توانیم سهم پنج درصدی از ۱۲ میلیون بشکه در روز چین را به دست آوریم.

رییس اتاق مشترک ایران و چین ادامه داد: به صورت استراتژیک تنها دو کشور ایران و روسیه در دنیا می‌توانند از راه زمین به چین نفت و گاز بفروشند. این یک فرصت استراتژیک برای ایران است که از طریق زمین و خطوط لوله نفت و گاز خود را به چین منتقل کند اما همه این مبادلات بستگی به تصمیمات سیاسی دارد.

حریری در مورد افزایش تقاضا در بازار انرژی چین گفت: بخش عمده‌ای از سوخت صنعتی چین با ذغال سنگ تامین می‌شده اما چین بنا به تعهداتی که دارد باید در اولین اقدام سوخت صنعتی خود را از ذغال سنگ به نفت و گاز تبدیل کند. به همین دلیل تقاضا‌های جدیدی در بازار چین شکل گرفته است.

افزایش واردات نفت خام چین از ایران

چین یکی از بزرگ‌ترین خریداران نفت ایران حتی در دوران تحریم‌ها بوده است. در حال حاضر نیز با احتمال کاهش تحریم‌ها، طبق گزارش‌های خبرگزاری‌های خارجی مبادلات نفتی بین این دو کشور افزایش بی‌سابقه‌ای پیدا کرده است.

به طوری که طبق گزارش‌هایی که این ماه بلومبرگ و رویترز منتشر کرده‌اند، چین در ۱۴ ماه گذشته روزانه ۳۰۶ هزار بشکه نفت خام از ایران وارد کرده است و در دو ماه گذشته، میزان واردات نفت چین از ایران دو برابر شده است .

همچنین طبق گزارش بلومبرگ، یک تحلیلگر شرکت کپلر گفته است که واردات نفت چین از ایران در ماه مارس به ۸۵۶ هزار بشکه در روز خواهد رسید. این تحلیلگر افزود: در دو سال گذشته این بیش‌ترین میزان از واردات نفت خام چین از ایران است و رشد ۱۲۹ درصدی نسبت به واردات فوریه خواهد داشت.

[link name=”تاثیر افزایش قیمت نفت در بورس کالا ” url=”https://tejaratnews.com/%d8%aa%d8%a7%d8%ab%db%8c%d8%b1-%d9%82%db%8c%d9%2

منبع: تجارت نیوز

hormozban هرمزبان ivlcfhk اخقئخظذشد

محصولات فروشگاه هرمزبان

اشتراک گذاری خبر

WhatsApp
Telegram
X
Facebook
LinkedIn
Skype
Email
Print

تحریریه خبر هرمزبان

اخبار دیگر رسانه ها صرفاً به منظور آگاهی رسانی منتشر شده و نظرات بیان شده در آنها، الزاماً بیانگر دیدگاه های هرمزبان نیست. ---- صاحب امتیاز و مدیرمسئول: مهدی کمالی وبگاه شخصی: MahdiKamali.ir

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دیگر اخبار سایت:

هشدار درباره وضعیت یادگار قاجاری هرمزگان؛ بخشی از قلعه کردر در میناب فروریخت

هرمزبان –

در پی وعده تعیین حریم و آغاز مرمت قلعه تاریخی کردر در میناب، ریزش بخشی از این سازه نگرانی‌هایی را به همراه داشته است. این وضعیت، امیدها برای حفظ این بنای تاریخی را تحت تأثیر قرار داده است.

ادامه خبر »

کاروان زیارتی مشهد مقدس از حوزه مقاومت حضرت خدیجه در برنطین

هرمزبان –

کاروان زیارتی مشهد مقدس از حوزه مقاومت حضرت خدیجه(س) در بخش برنطین برگزار شد. این کاروان به منظور زیارت و تقویت روحیه معنوی شرکت‌کنندگان تشکیل شده است. حضور در این سفر معنوی فرصتی برای ارتباط نزدیک‌تر با فرهنگ و معارف اسلامی فراهم می‌آورد.

ادامه خبر »

عملیات جراحی پیچیده مری با موفقیت در بندرعباس انجام شد

هرمزبان – تیم جراحی توراکس مجتمع آموزشی درمانی پژوهشی پیامبر اعظم(ص) در بندرعباس، موفق به انجام عمل جراحی پیچیده «ازوفاگومیوتومی هلر لاپاراسکوپی» بر روی بیمار ۶۱ ساله شد. این موفقیت نشان‌دهنده پیشرفت علمی و تجهیزاتی استان هرمزگان در زمینه درمان‌های تخصصی است.

ادامه خبر »

برنامه‌ریزی برای جذب گردشگر در هرمزگان با برگزاری ۱۲ رویداد فرهنگی جدید

هرمزبان –

مدیرکل میراث‌فرهنگی هرمزگان اعلام کرد که تا پایان سال جاری، برنامه‌ریزی برای برگزاری ۱۲ رویداد گردشگری به منظور تقویت اقتصاد گردشگری و ساماندهی صنایع‌دستی در نظر گرفته شده است.

ادامه خبر »
کمپرسور اسکرو برقی برای هوای فشرده. الکتروموتور نیروی مورد نیاز چرخش روتورهای اسکرو را تولید میکند.

آیا می‌توان از کمپرسور هوا برای گاز پیرولیز یا گاز طبیعی استفاده کرد؟

جواب کوتاه “خیر، به هیچ وجه” هست. اگر به سرتان زده بود به سراغ این گزینه بروید و علاقه‌ای به درک چرایی پاسخ این سوال ندارید تا همین‌جا مطالعه‌ی متن برای شما کافیست، امکان و اجازه‌ی استفاده از کمپرسور هوا برای سایر‌‌ گازها، بالاخص هیدروکربن‌ها را ندارید. حالا اگر توربوکمپرسور باشه چی؟ نه نمیشه! با کمپرسور سوپر اولترا مکس هم نمیشه! اما چرا؟

ادامه خبر »

برگزاری طرح بصیرت عاشورایی در ۴۵ مکان مقدس هرمزگان

هرمزبان –

حجت‌الاسلام آزادی از آغاز طرح «بصیرت عاشورایی» در ۴۵ بقعه متبرکه استان به مناسبت ماه محرم خبر داد. هدف این طرح ترویج فرهنگ عاشورا، افزایش معرفت دینی و تقویت روحیه ولایت‌مداری است. همچنین، بقاع متبرکه به عنوان پایگاه‌های فرهنگی و اجتماعی در این طرح مورد استفاده قرار می‌گیرند.

ادامه خبر »

اجرای ۸ پروژه بزرگ آبرسانی در هرمزگان در حال انجام است

هرمزبان – مدیرعامل شرکت آب و فاضلاب هرمزگان از اجرای ۲۴۲ پروژه آبی در استان با اعتبار ۸۰ هزار میلیارد ریال خبر داد. وی تأکید کرد که این پروژه‌ها نشان‌دهنده عزم جدی دولت برای پایدارسازی منابع آبی در هرمزگان است.

ادامه خبر »

اجرای طرح کنترل مصرف برق برای مشترکان پرمصرف در هرمزگان

هرمزبان – مدیرعامل شرکت توزیع برق هرمزگان از آغاز طرح محدودسازی مشترکان پرمصرف خانگی و تجاری خبر داد. وی اعلام کرد که در صورت تجاوز از الگوهای مصرف تعیین‌شده، قطع برق به‌صورت مرحله‌ای انجام خواهد شد.

ادامه خبر »

اجرای ۲۴۲ طرح آبی در هرمزگان با تخصیص اعتبار ۸ هزار میلیارد تومان

هرمزبان –
مدیرعامل آبفا هرمزگان از تخصیص بیش از ۸ هزار میلیارد تومان برای اجرای ۲۴۲ پروژه زیرساختی در زمینه‌های انتقال، تأمین و تصفیه آب در استان خبر داد. وی به چالش‌های اقلیمی و هزینه‌بر بودن تأمین آب در هرمزگان اشاره کرد.

ادامه خبر »

بندرلنگه؛ تجلی همبستگی در اجتماع شهدای گمنام با ابتکار «مشت‌های گره‌کرده»

هرمزبان –
بندرلنگه شاهد برگزاری پویش «مشت‌های گره‌کرده» بود که به منظور تجلیل از شهدای گمنام برگزار شد. این برنامه به عنوان نمادی از همبستگی و اتحاد در جامعه، با حضور مردم و مسئولان محلی برگزار گردید. هدف از این پویش، یادآوری فداکاری‌های شهدا و تقویت روحیه همدلی در میان شهروندان بود.

ادامه خبر »