آقاجان‌پور: شهید فخری‌زاده در مسائل علمی از قرآن کمک می‌گرفت

سروده‌های شاعران درباره شهید محسن فخری‌زاده در کتابی با عنوان «فخر ایران» در همایش ادبی رونمایی شد.
به گزارش پایگاه خبری هرمزبان؛ همایش ادبی «فخرایران»، به مناسبت چهلمین روز شهادت محسن فخری زاده، دانشتند هسته‌ای کشورمان عصر جمعه ۱۹ دی با حضور شاعران مطرح کشور و به همت حوزه هنری انقلاب اسلامی و با مشارکت وزارت دفاع و پشتیبانی نیرو‌های مسلح در تالار اندیشه حوزه هنری برگزار شد.  
 
حجت الاسلام سید ضیاء‌الدین آقاجان‌پور، رئیس سازمان عقیدتی سیاسی وزارت دفاع در این مراسم گفت: او را باید به عنوان مجاهد فی سبیل‌الله نامید. امروز ۱۹ دی و سالروز قیام مردم قم است. قیامی که از قم آغاز شد و به شهر‌های دیگر رسید و موجب شد این قیام سراسر ایران را فرابگیرد و انقلاب اسلامی به پیروزی برسد. شهید فخری‌زاده فرزند قم است و در این قیام حضوری فعال و در جریان پیروزی انقلاب اسلامی نیز نقش داشت.  
 
وی افزود: در بعد از پیروزی انقلاب نیز هر کجا که به وجود او نیاز داشت، حضور داشته و در جبهه دفاع مقدس و در عرصه جهاد علمی نقش خود را به خوبی ایفا کرد. این شهید با قرآن بسیار مأنوس بود و با وجود اینکه مشغله‌های فنی و علمی بسیاری داشت، اما در کار‌های قرآنی و فرهنگی نیز بسیار جدی بود و خود بر این مؤضوع تأکید می‌کرد که من در مسائل علمی هم از قرآن کمک می‌گیرم.
 
آقاجان‌پور ادامه داد: همچنانکه در احادیث داریم، عنایتی که خداوند به شهید فخری‌زاده کرد، به دلیل تهجد و شب‌زنده‌داری‌های وی بود. روحیه متواضع از ویژگی‌های شاخص وی بود. از این رو این دانشمند الگویی برای مدیران امروز و فرداست.  
 
در ادامه این نشست سعید بیابانکی، شاعر با بیان خاطره‌ای از دیدار با شهید فخری‌زاده گفت: در آن دیدار شهید فخری‌زاده از شاعرانی همچون قیصر امین‌پور، سلمان هراتی و احمد زارعی نام برد  و گفتکه به شعر بسیار علاقه دارد و در سال‌های جوانی در سال‌های دهه شصت در جلسات شعر حوزه هنری حضور می‌یافته است.  
وی سپس شعرش را به شرح زیر خواند:
 
خبر دهید به کفتار‌های این وادی 
گلوله خورده پلنگ غیور آبادی
 
 گلوله خورده همان مهربان ناآرام
 همان شهید مجسم یگانه‌ی گمنام
 
 درخت پر بر و بار فضیلت و نیکی
 گلوله خورده چو ماهی میان تاریکی
 
 گلوله خورده همان بی‌بدیل بی‌تکرار
 همان درخت تناور درخت پر بر و بار
 
 بهار را به زمین زد خزان زرد و گریخت
انار جان تو را دانه دانه کرد و گریخت
 
 خبر دهید ذلیلان بهار را کشتند 
پلنگ زخمی این کوهسار را کشتند
 
تو مرد وادی گمنام زیستن بودی
تو اهل سوختن اهل گریستن بودی
 
 چه شد که نام تو اینگونه منفجر شده است؟  
شمیم نام تو در شهر منتشر شده است؟
 
 بهشت بر تو مبارک شهید میهن ما 
نثار راه تو فریاد‌های روشن ما 
 
عقیق خونی دور از یمن خداحافظ
 شهید عارف گلگون‌کفن خداحافظ
 
محمدرضا طهماسبی، شاعر دیگر شعری در رثای شهید فخری‌زاده خواند:
 
سرو روانیم و سر پا ایستاده
بر گرده زخم خنجر، اما ایستاده
 
دنیا اگر سنگ است ما آیینه در دست
رو در رویش مغرور و تنها ایستاده
 
دنیا که بس افزون و بس افسانه دیده است
آری ریا از آریایی‌ها ندیده است
 
ایران، تو را از زخم هایت می‌شناسند
از خنده‌ها از اخم‌هایت می‌شناسند
 
این خاک مردانی به رزم آماده دارد
قاسم سلیمانی، فخری‌زاده دارد
 
سردار بی سرباز بی سر بازگشته
فرمانده باز از فتح خیبر بازگشته
 
کوهی که در دل‌های مردم ریشه‌اش بود
مردی که باران بهار اندیشه‌اش بود‌
 
می‌رفت و دست و پایمان گم بود آن روز
کوهی به روی دوش مردم بود آن روز
 
دنیا خروشیده است از این شور بشکوه
دریا سراسر موج در تشییع این کوه
 
دل را به کف جان را به پای دل نهادند
دنیا بداند حاج‌قاسم‌ها زیادند
 
سردار دل‌های شکیبا حاج قاسم
فرمانده امروز و فردا حاج قاسم
 
دل‌های عاشق بعد تو خون است خون است
من‌بعد، هر جا رد صهیون است خون است
 
صهیون زند از پشت خنجر رسمش این است
تنها فقط خون، ناجی این سرزمین است
 
بر پیکر ما آب سردی ریخت افلاک
کوهی گران در آبسرد افتاد بر خاک…
 
 
علی داودی، شاعر دیگر درباره شهید فخری‌زاده به شعرخوانی پرداخت:
 
چرا و چرا و چرا می‌کشند؟
«به جرم صدا» بی‌صدا می‌کشند
 
بگو تا به کی تا به کی تا به کی
در این کربلا مصطفی می‌کشند؟

نمی‌میری‌ای نور!‌ ای زندگی!
اگر مرده‌دل‌ها تو را می‌کشند
 
اگر چه به اصرار و انکارشان
تو را بار‌ها بار‌ها می‌کشند…
 
در ادامه این مراسم شاعرانی همچون ناصر فیض، مرتضی حیدری آل‌کثیر، فاطمه نانی‌زاده، فراز ملکیان، علی‌محمد مؤدب و … شعرهای خود را درباره این دانشمند شهید خواندند.
 
حامد فخری‌زاده فرزند شهید محسن فخری‌زاده با اشاره به جریان شعر تشکیل‌شده برای پدر شهیدش گفت: حس و حال صمیمی و عاطفی که در این جمع بود، من را به شدت دلتنگ پدر کرد. انگار که کل دلتنگی این چهل روزه بر من فرود آمد و یاد شعری افتادم که سال گذشته به مناسبت روز پدر گفته بودم.  
 
وی افزود: پدر به ادبیات و شعر علاقه ویژه‌ای داشت و معتقدم همانطور که این شهید بزرگوار با انبیا و اولیاء الهی محشور خواهد شد، با حافظ و مولانا هم محشور خواهد بود. زیرا پدرم به این دو شاعر علاقه بسیاری داشت، چون معتقد بود این دو شاعر عارف عملگرا و مردمی هستند نه  افرادی گوشه‌نشین.  
 
فرزند شهید فخری‌زاده در ادامه شعری را که برای پدرش سروده بود، خواند.
 
در  بخشی از این مراسم کتاب «فخر ایران» سروده شاعران در رثای شهید محسن فخری‌زاده که به همت محمدمهدی عبداللهی گردآوری شده بود، رونمایی شد. همچنین تابلوی یادبود این مراسم با امضای فرزندان شهید و شاعران حاضر امضاء شد. انتهای پیام

منبع: ایکنا

hormozban هرمزبان ivlcfhk اخقئخظذشد

محصولات فروشگاه هرمزبان

اشتراک گذاری خبر

WhatsApp
Telegram
X
Facebook
LinkedIn
Skype
Email
Print

تحریریه خبر هرمزبان

اخبار دیگر رسانه ها صرفاً به منظور آگاهی رسانی منتشر شده و نظرات بیان شده در آنها، الزاماً بیانگر دیدگاه های هرمزبان نیست. ---- صاحب امتیاز و مدیرمسئول: مهدی کمالی وبگاه شخصی: MahdiKamali.ir

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دیگر اخبار سایت:

کیش آماده ارائه خدمات به عزاداران در ماه‌های محرم و صفر

هرمزبان –

مدیرعامل شرکت عمران، آب و خدمات کیش از اجرای مجموعه‌ای از اقدامات عمرانی و خدماتی در مساجد، حسینیه‌ها و فضاهای عمومی جزیره کیش خبر داد. این اقدامات به منظور فراهم کردن بستر مناسب برای برگزاری آیین‌های عزاداری حضرت اباعبدالله الحسین(ع) انجام شده است.

ادامه خبر »

عدم وجود قاچاق بنزین در بندرعباس؛ عذرخواهی به خاطر صف‌های طولانی در جایگاه‌های سوخت

هرمزبان – رئیس کل دادگستری هرمزگان از مردم به خاطر صف‌های ایجاد شده در جایگاه‌های عرضه سوخت عذرخواهی کرد. وی افزود که بررسی‌های کارشناسی در بندرعباس نشان می‌دهد که قاچاق بنزین در این شهر وجود ندارد.

ادامه خبر »

اعزام بیش از ۳۰۰ مبلغ به هرمزگان به منظور برگزاری مراسم محرم

هرمزبان –
حجت‌الاسلام والمسلمین غلامعلی کاظمی از اعزام بیش از ۳۰۰ مبلغ به استان هرمزگان برای برگزاری مراسم سوگواری ماه محرم خبر داد. وی افزود که در دهه اول محرم، بیش از یک‌هزار و ۲۳۰ هیئت مذهبی و موکب در این استان فعال خواهند بود.

ادامه خبر »

مهار سریع آتش‌سوزی در بیمارستان حاجی‌آباد؛ بیماران در امنیت کامل قرار دارند

هرمزبان – حریق صبح امروز در بیمارستان فاطمه‌الزهرا(س) شهرستان حاجی‌آباد به سرعت توسط نیروهای آتش‌نشانی و کادر درمان کنترل شد. این حادثه بدون ایجاد تلفات جانی یا مصدومیت به پایان رسید.

ادامه خبر »

هشدار درباره وضعیت یادگار قاجاری هرمزگان؛ بخشی از قلعه کردر در میناب فروریخت

هرمزبان –

در پی وعده تعیین حریم و آغاز مرمت قلعه تاریخی کردر در میناب، ریزش بخشی از این سازه نگرانی‌هایی را به همراه داشته است. این وضعیت، امیدها برای حفظ این بنای تاریخی را تحت تأثیر قرار داده است.

ادامه خبر »

کاروان زیارتی مشهد مقدس از حوزه مقاومت حضرت خدیجه در برنطین

هرمزبان –

کاروان زیارتی مشهد مقدس از حوزه مقاومت حضرت خدیجه(س) در بخش برنطین برگزار شد. این کاروان به منظور زیارت و تقویت روحیه معنوی شرکت‌کنندگان تشکیل شده است. حضور در این سفر معنوی فرصتی برای ارتباط نزدیک‌تر با فرهنگ و معارف اسلامی فراهم می‌آورد.

ادامه خبر »

عملیات جراحی پیچیده مری با موفقیت در بندرعباس انجام شد

هرمزبان – تیم جراحی توراکس مجتمع آموزشی درمانی پژوهشی پیامبر اعظم(ص) در بندرعباس، موفق به انجام عمل جراحی پیچیده «ازوفاگومیوتومی هلر لاپاراسکوپی» بر روی بیمار ۶۱ ساله شد. این موفقیت نشان‌دهنده پیشرفت علمی و تجهیزاتی استان هرمزگان در زمینه درمان‌های تخصصی است.

ادامه خبر »

برنامه‌ریزی برای جذب گردشگر در هرمزگان با برگزاری ۱۲ رویداد فرهنگی جدید

هرمزبان –

مدیرکل میراث‌فرهنگی هرمزگان اعلام کرد که تا پایان سال جاری، برنامه‌ریزی برای برگزاری ۱۲ رویداد گردشگری به منظور تقویت اقتصاد گردشگری و ساماندهی صنایع‌دستی در نظر گرفته شده است.

ادامه خبر »
کمپرسور اسکرو برقی برای هوای فشرده. الکتروموتور نیروی مورد نیاز چرخش روتورهای اسکرو را تولید میکند.

آیا می‌توان از کمپرسور هوا برای گاز پیرولیز یا گاز طبیعی استفاده کرد؟

جواب کوتاه “خیر، به هیچ وجه” هست. اگر به سرتان زده بود به سراغ این گزینه بروید و علاقه‌ای به درک چرایی پاسخ این سوال ندارید تا همین‌جا مطالعه‌ی متن برای شما کافیست، امکان و اجازه‌ی استفاده از کمپرسور هوا برای سایر‌‌ گازها، بالاخص هیدروکربن‌ها را ندارید. حالا اگر توربوکمپرسور باشه چی؟ نه نمیشه! با کمپرسور سوپر اولترا مکس هم نمیشه! اما چرا؟

ادامه خبر »

برگزاری طرح بصیرت عاشورایی در ۴۵ مکان مقدس هرمزگان

هرمزبان –

حجت‌الاسلام آزادی از آغاز طرح «بصیرت عاشورایی» در ۴۵ بقعه متبرکه استان به مناسبت ماه محرم خبر داد. هدف این طرح ترویج فرهنگ عاشورا، افزایش معرفت دینی و تقویت روحیه ولایت‌مداری است. همچنین، بقاع متبرکه به عنوان پایگاه‌های فرهنگی و اجتماعی در این طرح مورد استفاده قرار می‌گیرند.

ادامه خبر »