جشنواره دانایی توانایی با رقابت ۳۰۰ دانش‌آموز در شاد برگزار می‌شود

تهران- هرمزبان – مدیرکل فرهنگی، هنری، اردوها و فضای پرورشی وزارت آموزش و پرورش از رقابت ۳۰۰ دانش آموز در چهارمین دوره جشنواره دانایی توانایی در بستر فضای مجازی و شبکه شاد خبر داد.

به گزارش پایگاه خبری تحلیلی هرمزبان به نقل از گزارش روز شنبه مرکز اطلاع رسانی و روابط عمومی وزارت آموزش و پرورش، علی رمضانی درباره جزییات برگزاری جشنواره دانایی توانایی افزود: یکی از مهمترین اقدامات در خصوص ارتقای سرانه مطالعه، کتاب و توسعه فرهنگ کتابخوانی در مدارس سراسر کشور جشنواره دانایی توانایی است که از فردا ۲۵ آبان ماه آغاز می شود.

وی ادامه داد: در راستای اهداف سند تحول بنیادین و به عنوان یکی از اصلی‌ترین فعالیت‌های تربیتی با هدف برنامه ریزی مطلوب برای اجرایی شدن سند ملی نهضت مطالعه مفید و دسترسی آسان دانش‌آموزان به تازه‌های نشر فرهنگ سازی خرید و خواندن کتاب در برنامه روزمره دانش‌آموزان، برنامه‌های توسعه و تجهیز کتابخانه آموزشگاهی و کلاسی دنبال می‌شود.

دانش‌آموزان از ۱۱۶ میلیون جلد کتاب بهره مند هستند

رمضانی گفت: اکنون در بیش از ۱۰۰ هزار مدرسه سراسر کشور بیش از ۶۲ هزار مدرسه دارای یک کتابخانه مدرسه‌ای و بیش از ۲۳۰ هزار کتابخانه کلاسی وجود دارد که در مجموع در این کتابخانه‌ها بیش از ۱۱۶ میلیون جلد کتاب در اختیار دانش‌آموزان علاقه‌مند قرار گرفته است.

مدیرکل فرهنگی، هنری، اردوها و فضای پرورشی وزارت آموزش و پرورش درباره اهداف برگزاری این جشنواره اظهار داشت: گسترش فرهنگ مطالعه و کتابخوانی، دسترسی آسان دانش‌آموزان به کتاب‌های مفید و تازه‌های نشر، حمایت از دانش‌آموزان مولف، بالا بردن سطح آگاهی دانش‌آموزان، آشنا کردن آنها با روش‌های صحیح نقد و نقادی، توسعه و تقویت و تجهیز کتابخانه‌های مدارس، انس و الفت بیشتر دانش‌آموزان و خانواده‌ها با کتاب و مطالعه، غنی‌سازی اوقات فراغت در قالب شناخت و آموزش و فرهنگ از اهداف برگزاری این جشنواره خواهد بود.

وی افزود: معاونت پرورشی و فرهنگی وزارت آموزش و پرورش در راستای وظایف خود برای ترویج فرهنگ مطالعه و توسعه کتابخوانی ۳سال است که جشنواره بزرگ دانایی توانایی را اجرا می‌کند؛ جشنواره‌ای که در نوع خود بی نظیر است و تلاش دارد نگاه کودکان و نوجوانان را به کتاب تغییر دهد.

جشنواره دانایی توانایی در ۴مرحله برگزار می شود

رمضانی با بیان اینکه امسال چهارمین سال اجرای این جشنواره است، گفت: جشنواره دانایی توانایی در قالب یک جشنواره رسمیت یافته و شبیه مسابقات فرهنگی هنری هر سال به استان‌های سراسر کشور ابلاغ می‌شود. این جشنواره، یک جشنواره فرآیندی است و در چهار مرحله مدرسه، منطقه، استان و کشور برگزار خواهد شد.

مدیرکل فرهنگی، هنری، اردوها و فضای پرورشی  وزارت آموزش و پرورش گفت: حضور در جشنواره دانایی توانایی کاملاً اختیاری است و دانش‌آموزان با میل درونی خود در این جشنواره شرکت می‌کنند. این جشنواره علاوه بر اینکه فرهنگ کتاب خواندن را ترویج می‌دهد و سرانه مطالعه در کشور را بهبود می‌بخشد، نیم نگاهی به اقتصاد نشر و چرخه تولید کتاب دارد.

رمضانی درباره فرآیند جشنواره گفت: فرآیند برگزاری مسابقه به این صورت است که در مرحله اول یعنی مدرسه یک کتاب به دانش‌آموزان معرفی می‌شود، دانش‌آموز کتاب معرفی شده را می‌خواند. شرکت کنندگان به مرحله دوم یعنی منطقه راه پیدا می‌کنند و در این مرحله به برگزیدگان یک کتاب معرفی می‌شود، دانش‌آموزان کتاب معرفی شده را می‌خوانند، شرکت کنندگان گلچین خواهند شد و برگزیده به مرحله سوم راه می‌یابد. به راه یافتگان به مرحله استانی کتاب دیگر معرفی می‌شود و دانش‌آموزان کتاب معرفی شده را می‌خوانند شرکت کنندگان برای سومین بار گلچین می‌شوند و برگزیدگان به مرحله کشوری راه می‌یابند.

وی اضافه کرد: دانش‌آموزان برگزیده استان برای شرکت در مرحله کشوری، ۳کتاب را به اختیار خودشان انتخاب می‌کنند و آنها را می‌خوانند. مرحله کشوری جشنواره در هفته کتاب در تهران برگزار می‌شود و دانش‌آموز با حضور نویسندگان درباره کتابی که خود انتخاب کرده است گفت‌وگو می‌کند و هر دانش‌آموزی که به مرحله کشوری راه می‌یابد در حقیقت ۶رعنوان کتاب خوانده است.

انتخاب کتاب در جشنواره با نظر کارشناسان است

رمضانی درباره شیوه انتخاب کتاب‌های جشنواره نیز عنوان کرد: کتاب‌های انتخاب شده بدون جهت‌گیری خاص با نظر ۲۰ نفر از نویسندگان، شاعران و مترجمان حوزه کودک و نوجوان کارشناسی و انتخاب می‌شوند. کتاب‌ها از سوی کارگروهی برای بررسی محتوا به بخش کارشناسی ارسال خواهند شد، کارشناسان بخش محتوا کتاب‌ها را می‌خوانند و نقطه نظرات خود را در خصوص موضوع و محتوای آن بیان می‌کنند و پس از تایید نهایی به استان‌ها معرفی می‌شود.

مدیرکل فرهنگی، هنری، اردوها و فضای پرورشی بیان کرد: چهارمین جشنواره دانایی توانایی همزمان با بیست و هشتمین دوره هفته کتاب با شرکت ۳۰۰دانش‌آموز برگزیده از سراسر کشور به صورت مجازی برگزار می‌شود. این دوره با استفاده از بستر شبکه شاد برگزار خواهد شد. این رویداد فرهنگی از فردا روز یکشنبه ۲۵ آبان در کانون فرهنگی تربیتی شهید مفتح شهر تهران آغاز می شود و تا روز سه شنبه ۲۷آبان ادامه خواهد داشت.

به گزارش پایگاه خبری تحلیلی هرمزبان به نقل از گزارش ایرنا، وزارت آموزش و پرورش با توجه به اینکه در حوزه کتاب و کتابخوانی دانش آموزان با مشکل مواجه هستند و دانش آموزان علاقه مند به کتاب کمتر می توانند کتاب‌های موردنظر خود را در اختیار داشته باشند، جشنواره دانایی و توانایی را هر ساله آبان ماه و به مناسبت هفته کتاب برگزار می کند. 

منبع: ایرنا

hormozban هرمزبان ivlcfhk اخقئخظذشد

اشتراک گذاری خبر

WhatsApp
Telegram
X
Facebook
LinkedIn
Skype
Email
Print

تحریریه خبر هرمزبان

اخبار دیگر رسانه ها صرفاً به منظور آگاهی رسانی منتشر شده و نظرات بیان شده در آنها، الزاماً بیانگر دیدگاه های هرمزبان نیست. ---- صاحب امتیاز و مدیرمسئول: مهدی کمالی وبگاه شخصی: MahdiKamali.ir

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دیگر اخبار سایت:

برگزاری جلسه ستاد دهه فجر آموزش و پرورش ناحیه یک بندرعباس

هرمزبان – جلسه ستاد دهه فجر آموزش و پرورش ناحیه یک بندرعباس، صبح امروز با حضور دکتر علی یگانه، مدیر آموزش و پرورش ناحیه یک، معاونین و اعضای ستاد در دفتر مدیریت برگزار شد و برنامه‌های ویژه این ایام در مدارس ناحیه یک مورد بحث و بررسی قرار گرفت.

ادامه خبر »

نظارت بالینی آموزشی بر فرآیند یاددهی و یادگیری در مدارس دکتر حسابی و پویش ناحیه یک بندرعباس

هرمزبان – نظارت بالینی آموزشی با حضور کارشناسان و سرگروه‌های درسی متوسطه دوم نظری در مدارس ناحیه یک بندرعباس با هدف ارتقای کیفیت آموزش و بهبود فرآیند تدریس برگزار شد.

ادامه خبر »

میزبانی ناحیه یک بندرعباس از ارزیابی تخصصی مدیران و کارکنان تربیتی مدارس استان

هرمزبان – آموزش و پرورش ناحیه یک بندرعباس میزبان فرآیند ارزیابی کارکنان تخصصی مدارس شامل مدیران، معاونان، مربیان امور تربیتی و مراقبین سلامت مناطق مختلف استان هرمزگان بود که با حضور ارزیابان حرفه‌ای استانی برگزار شد.

ادامه خبر »
بازدید مدیرکل آموزش و پرورش هرمزگان از روند برگزاری آزمون پایش کیفیت آموزشی در مدارس متوسطه دوم ناحیه یک بندرعباس

بازدید مدیرکل آموزش و پرورش هرمزگان از روند برگزاری آزمون پایش کیفیت آموزشی در مدارس متوسطه دوم ناحیه یک بندرعباس

هرمزبان – آزمون هماهنگ پایش کیفیت آموزشی مدارس متوسطه دوم عادی دولتی و شبانه‌روزی استان هرمزگان، با هدف سنجش وضعیت آموزشی دانش‌آموزان، در حال برگزاری است و هم‌زمان با اجرای این آزمون، مسئولان استانی و ناحیه‌ای از حوزه‌های امتحانی بازدید کردند.

ادامه خبر »

ستاری‌فرد: خدمت به دانش‌آموزان با نیازهای ویژه وظیفه‌ای انسانی و اخلاقی است

هرمزبان – دکتر صادق ستاری فرد مشاور مدیرعامل پالایشگاه نفت بندرعباس در آیین تحویل اقلام توان‌بخشی به دانش‌آموزان با نیازهای ویژه، خدمت به این قشر از جامعه را فراتر از یک مسئولیت اداری و در زمره وظایف انسانی و اخلاقی دانست.

ادامه خبر »

الهام پوردهقان: نگاه به دانش‌آموزان دارای نیازهای ویژه باید مبتنی بر توانمندسازی و مسئولیت‌پذیری باشد

هرمزبان – دکتر الهام پوردهقان معاون دادستان مرکز استان هرمزگان در مراسم تحویل اقلام توان‌بخشی به دانش‌آموزان با نیازهای ویژه، بر لزوم تغییر نگاه از دلسوزی صرف به برنامه‌ریزی هدفمند و توانمندسازی این دانش‌آموزان تأکید کرد.

ادامه خبر »
آیین تحویل اقلام توان‌بخشی به دانش‌آموزان با نیازهای ویژه در هنرستان دخترانه مهر برگزار شد

آیین تحویل اقلام توان‌بخشی به دانش‌آموزان با نیازهای ویژه در هنرستان دخترانه مهر برگزار شد

هرمزبان – آیین تحویل اقلام توان‌بخشی به دانش‌آموزان با نیازهای ویژه با مشارکت دستگاه‌های اجرایی و صنعتی استان و با هدف حمایت از جامعه دانش‌آموزی استثنایی، در هنرستان دخترانه مهر برگزار شد و جلوه‌ای از همدلی و توجه به توانمندسازی این دانش‌آموزان را به نمایش گذاشت.

ادامه خبر »

به روایت تصویر/ آغاز جام اقتدار ایران در ناحیه یک بندرعباس؛ میدان ورزش، یادمان شهدای دانش‌آموز

هرمزبان – آیین افتتاحیه مسابقات ورزشی «جام اقتدار ایران» یادواره ۳۴ شهید دانش‌آموز جنگ تحمیلی، همزمان با گرامیداشت چهل‌وهفتمین سالگرد پیروزی انقلاب اسلامی، با حضور مسئولان، فرهنگیان و دانش‌آموزان در آموزش و پرورش ناحیه یک بندرعباس برگزار شد؛ رویدادی که با هدف ترویج نشاط، همدلی و پاسداشت فرهنگ ایثار و شهادت در میان نسل نوجوان، جلوه‌ای از پیوند ورزش، هویت ملی و ارزش‌های انقلابی را به تصویر کشید.  /عکاس: مهدی کمالی

ادامه خبر »

افتتاح مسابقات ورزشی جام اقتدار ایران در ناحیه یک بندرعباس به یاد شهدای دانش‌آموز

هرمزبان – آیین افتتاحیه مسابقات ورزشی «جام اقتدار ایران» یادواره ۳۴ شهید دانش‌آموز جنگ تحمیلی ۱۲ روزه و گرامیداشت چهل‌وهفتمین سالگرد پیروزی انقلاب اسلامی، با حضور مسئولان، دانش‌آموزان و فرهنگیان در آموزش و پرورش ناحیه یک بندرعباس برگزار شد. این مسابقات با هدف ترویج روحیه همدلی، نشاط و پاسداشت فرهنگ ایثار و شهادت در میان نسل نوجوان اجرا می‌شود.

ادامه خبر »