ذاکریان: در هیچ شرایطی نباید با مذاکره قهر کرد/ کاهش تعهدات برجامی ایران حرکت درستی است

مهدی ذاکریان در گفت‌وگو با ایسنا در پاسخ به این پرسش که بعد مجمع عمومی و تلاش‌ها برای رسیدن به راه‌حلی بر سر برجام به نظر می‌آید در این روند رکود و بن بستی شاهد هستیم و مذاکرات در آستانه انتخابات ریاست‌جمهوری آمریکا متوقف شده است؟ گفت: از منظر روابط بین‌الملل به خاطر سکوت یا عدم تمایل یا جهت‌گیری مسایل به موضوعات جدیدتر بین‌المللی و مسایل داخلی کشورها، موضوع مذاکره ایران با جامعه بین‌الملل با اتحادیه اروپا و آمریکا فراموش نمی‌شود؛ روابط بین‌الملل یعنی آمادگی کامل برای انجام مذاکره و به گوش بودن چرا که مذاکره همیشه و همواره ابزار نخست مورد استفاده در روابط بین‌الملل برای پیشبرد منافع ملی بوده است، از این رو معتقدم در هیچ شرایطی نباید با مذاکره قهر کرد.

وی ابراز عقیده کرد: متاسفانه در سیاست خارجی ایران مدت‌ها برخی این باور را داشتند که مذاکره در زمان یا زمان‌هایی می‌تواند مضر باشد از این رو بعضا در جا و شرایط مناسب به دلیل این تفکرات مذاکره انجام نشد در عین حال که مهم است مذاکره در چه زمان، با چه کسی و با چه چشم‌اندازی صورت می‌گیرد اما تعصب بی جا داشتن بر اصل انجام نشدن مذاکره بیهوده است.

این استاد دانشگاه در پاسخ به این پرسش که ایران از اتخاذ تصمیم برای کاهش تعهدات برجامی‌اش این هدف را دنبال می کرد که طرف مقابل را به برجام برگرداند یا اروپایی‌ها را به اجرای تعهدات شان وادار سازد اما به نظر شما بعد از سه گام برداشته شده این هدف به دست آمده است؟ اظهار کرد: نتیجه‌ای که به طور آرمانی می‌خواستیم تا الان به دست نیامده است اما نتایج بدی هم تا کنون نداشته‌ایم. اول این‌که نشان دادیم کشوری مستقل از دیگران هستیم و منتظر اروپا، ژاپن و روسیه و دیگران نمی‌مانیم . دوم این‌که هر بار گامی ایران برداشت آمریکا و اروپا تلاش جدیدی را از سر گرفتند برای راضی نگه داشتن ایران و بازگشت از اقداماتش یا واسطه‌هایی را در این باره اعزام می‌کردند.

ذاکریان تصریح کرد: معتقدم این تصمیم ایران اقدام و حرکت درستی بوده است و معنی دقیقی دارد که ماهیت برجام از منظر حقوقی و سیاسی مورد پذیرش است اما ایران هم متناسب با مسئولیت و تعهد طرف مقابل تعهداتش را انجام می‌دهد و اگر طرف مقابل به تعهداتش پایبند باشد ایران هم تعهداتش را انجام می‌دهد و اتفاقی که افتاده همین است.

وی با اشاره به احتمال واکنش تند اروپا به گام چهارم ایران و ارجاع موضوع ایران به شورای امنیت اظهار کرد: دیگر چکار می‌خواهند انجام دهند که نکرده باشند؛ تحریم‌هایی بدتر از تحریم‌های شورای امنیت در حال اعمال از سوی آمریکا علیه ایران است. در عین حال معتقدم ورود به این مساله که بخواهند با گام چهارم ایران، موضوع را به شورای امنیت ببرند، راه و آدرس غلطی است، کار درست این است که آنها به دستگاه سیاست خارجی ترامپ مراجعه کنند و روند را از آنجا درست کنند.

این کارشناس مسایل بین‌الملل گفت: ایران باید در هر شرایط و زمانی آمادگی مذاکره را داشته باشد و خود نیز پیشنهاددهنده راهکارهای مختلف باشد، راهکارهایی که به نوعی به لحاظ حیثیتی و محتوایی مبتنی بر بازی برد برد و البته منافع ملی کشور باشد.

ذاکریان با بیان این که « بهترین زمان برای کسب امتیاز و مذاکره پیش از انتخابات ریاست جمهوری در این کشور است» گفت: ترامپ و کنگره حاضر هستند برای بالابردن شانس پیروزی‌شان امتیازهایی را به ایران بدهند. ترامپ به خاطر نقض برجام تحت فشار افکار عمومی جهان است و می‌توان در مدت باقی مانده تا انتخابات گشایش‌های قابل توجهی را در بحث برجام و هسته‌ای ایران شاهد بود.

انتهای پیام

محصولات فروشگاه هرمزبان

اشتراک گذاری خبر

WhatsApp
Telegram
X
Facebook
LinkedIn
Skype
Email
Print

هرمزبان

اخبار دیگر رسانه ها صرفاً به منظور آگاهی رسانی منتشر شده و نظرات بیان شده در آنها، الزاماً بیانگر دیدگاه های هرمزبان نیست. پایگاه خبری هرمزبان وابسته به هیچ نهاد و سازمانی نیست و با هزینه های شخصی اداره می شود. این پایگاه دارای مجوز رسمی از وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی است و در چارچوب قانون مطبوعات و قوانین جاری کشور به اطلاع رسانی و فعالیت خبری می پردازد. صاحب امتیاز و مدیرمسئول: مهدی کمالی وبگاه شخصی: MahdiKamali.ir

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دیگر اخبار سایت:

بندرعباس؛ گرفتار قیمت‌های سرسام‌آور اجاره مسکن

هرمزبان –

افزایش چشمگیر اجاره‌بها و ودیعه مسکن در بندرعباس، مشکلات جدی معیشتی برای بسیاری از خانواده‌ها به وجود آورده است. این وضعیت فشار زیادی به توان اقتصادی مستأجران وارد کرده و همچنین بر آرامش و ثبات اجتماعی تأثیر گذاشته است.

ادامه خبر »

لنج باری در دریای عمان مورد حمله قرار گرفت

هرمزبان – فرماندار شهرستان سیریک در هرمزگان اعلام کرد که یک لنج باری حامل کالاهای اساسی در دریای عمان هدف حمله قرار گرفته و غرق شده است. وی افزود که محموله این لنج به طور کامل از بین رفته، اما پنج خدمه آن با کمک شناورهای عبوری نجات یافته‌اند.

ادامه خبر »

دوره‌های آموزشی امداد و نجات در روستاهای رودان به منظور تقویت توانمندی‌های جامعه برگزار شد

هرمزبان –

دوره‌های آموزشی امداد و نجات در روستاهای رودان برگزار شد. هدف از این دوره‌ها، توانمندسازی جامعه محلی و ارتقای مهارت‌های امدادی افراد است. این برنامه به منظور افزایش آمادگی در برابر حوادث و بهبود پاسخگویی در شرایط اضطراری طراحی شده است.

ادامه خبر »

ادامه دار بودن صف‌های بنزین در استان غیرقابل قبول است

هرمزبان – رئیس کل دادگستری هرمزگان با اشاره به صف‌های طولانی و معطلی چند ساعته شهروندان در گرمای خردادماه بندرعباس برای دریافت بنزین، این وضعیت را غیرمنطقی دانست. وی از مردم هرمزگان به خاطر این مشکل عذرخواهی کرد.

ادامه خبر »

دلایل صف‌های طولانی بنزین به قاچاق این سوخت ارتباطی ندارد

هرمزبان –

رئیس کل دادگستری هرمزگان اعلام کرد که بررسی‌ها نشان می‌دهد قاچاق بنزین در بندرعباس به میزان قابل توجهی وجود ندارد. وی از مسئولان خواست تا صف‌های طولانی در جایگاه‌های سوخت را پایان دهند و تأکید کرد که نباید به بهانه مقابله با قاچاق، شهروندان در گرمای شدید معطل شوند.

ادامه خبر »

پویایی کانون‌های مساجد میناب؛ نگاهی به فعالیت‌های کانون نبی‌اکرم زرکی از کلاس قرآن تا تئاتر در رسانه ملی

هرمزبان –

گزارش فعالیت‌های فرهنگی و اجتماعی کانون‌های فرهنگی هنری مساجد شهرستان میناب، به ویژه کانون نبی‌اکرم(ص) در محله زرکی، از شبکه استانی خلیج فارس پخش شد. این گزارش به نقش مساجد در تقویت مشارکت‌های مردمی، تربیت نسل نوجوان و جوان و گسترش فعالیت‌های فرهنگی در محلات شهرستان میناب پرداخته است.

ادامه خبر »

افزایش سوانح رانندگی، هشدار جدیدی برای استان هرمزگان

هرمزبان – واژگونی یک دستگاه پژو پارس در محور بندرعباس ـ حاجی‌آباد منجر به مصدومیت 6 نفر شد. این حادثه بار دیگر نگرانی‌ها درباره ایمنی جاده‌های هرمزگان را افزایش داد. وقوع چندین سانحه دیگر در روزهای اخیر نشان‌دهنده ادامه چالش‌هایی است که جان و سلامت شهروندان را در جاده‌های استان به خطر می‌اندازد.

ادامه خبر »