آيا می‌توان علی مطهری را از عضويت در هيئت رئيسه عزل كرد؟

به گزارش پایگاه خبری هرمزبان،خانه ملت یک هفته‌‌ پر حاشيه‌ با خبرهای داغ را پشت سر گذاشت، در اولين روز كاری خود طي جلسه علنی روز یکشنبه “محسن کوهکن” نماینده مردم لنجان با اعلام تذکری نسبت به نامه اخیر علی مطهری نایب رئیس مجلس در مورد فایل صوتی منتظری اعتراض کرد.

*واكنش به يك نامه‌

كوهكن يكی از نمايندگان منتقدی بود كه خطاب به علی مطهری كه در غياب لاريجانی اداره ساعاتی از مجلس را برعهده داشت گفت؛ از عزیزانی که برای هیات رئیسه انتخاب می‌شوند انتظار داریم در نطق‌ها و تذکرات خود رعایت دقت را داشته باشند. تا زمانی که به عنوان نایب رئیس مجلس حضور دارید، از هر گونه نامه و نطق‌هایی که با اولویت‌های جامعه در تناقض است، خودداری کنید زيرا زیبنده اعضای هیات رئیسه نیست که نامه‌ای نوشته و یا مطالبی بگویند که خوراک تبلیغاتی برای بیگانگان درست شود.

استيضاح

اين عضو فراکسیون ولایت به نحوی معتقد بود كه اعتراضش اصلا سیاسی، گروهی و یا فراکسیونی نیست بلكه نبايد نایب رئیس مجلس مطالبی را بگوید که به نوعی بیگانگان برداشت کنند که رفتار و گفتار و آنچه مورد نظر امام (ره) بوده زیر سوال رفته است.

در ادامه نایب رئیس مجلس ضمن دفاع از اقدام خود در نگارش نامه‌ به وزير دادگستری گفت: مسئله نایب رئیسی هیچ ربطی ندارد که ما حرف حق را نزنیم.  هر نماینده‌ای در هر جایی آزاد است که نظرات خود را بگوید.

*تاكيد بر سلب صلاحيت

اما ماجرای اعتراض به نامه نوشته شده با اظهارات مطهری پايان نيافت و در ادامه محمدعلی پورمختار شعارهایی سر داد و کریمی قدوسی نیز مقابل هیات رئیسه قرار گرفت و خطاب به مطهری گفت بار آخرت باشد این کارها را می‌کنی، کوهکن نیز كه از پاسخ‌های مطهری قانع نشده بود با صدای بلند اعتراض می‌کرد.

در پايان همان جلسه روز يكشنبه پورمختار نماینده مردم بهار و کبودرآهنگ طی گفتگو با باشگاه خبرنگاران جوان، از سلب صلاحیت علی مطهری با استناد به ماده 26 آیین نامه داخلی از هیئت رئیسه مجلس خبر داد و گفت؛ در حال حاضر نامه سلب صلاحیت وی از هیئت رئیسه به امضای30 نماینده رسیده است.

شايد بتوان گفت كه طي ادوار گذشته مجلس كمتر اتفاق افتاده كه تعدادی از نمايندگان خواستار سلب صلاحيت يكی از اعضای هيئت رئيسه شده باشند. آيين‌نامه داخلی مجلس براساس ماده 26 اين اجازه را به وكلای ملت داده است تا هر گاه به کیفیت اداره جلسات یا سایر امور مجلس و همچنين نحوه ایفاى وظایف رئیس یا سایر اعضاى هیأت رئیسه معترض باشند، طى تقاضاى کتبى با امضاى حداقل بیست و پنج نفر و یا به‏ درخواست کمیسیون تدوین آیین‏‌نامه داخلى مجلس، تشکیل هيئت رسیدگى به اعتراضات را بدهند.

استيضاح

*آيين‌نامه چه مي‌گويد؟

هيئت رسيدگی به اعتراضات مرکب از رؤساى کمیسیون‌هاى تخصصى و اعضای کمیسیون تدوین آیین‌‌نامه داخلى مجلس است كه کمیسیون تدوین آیین‌نامه داخلی مکلف است ظرف سه روز نسبت به تشکیل اين هیئت اقدام كند و همچنين ظرف ده روز با حضور سه نفر از منتخبین معترضین، به موضوع رسیدگى كند، در صورتى که اکثریت اعضای هیئت رأى بر عدم صلاحیت فرد مورد اعتراض دهند عضویت وى در هیأت رئیسه تعلیق مى‏‌شود. گزارش هیئت در این باره در جلسه غیرعلنى مورد بررسى قرار مى‌‌گیرد و در اولین جلسه علنى مجلس بدون بحث به رأى‏‌گیرى گذاشته مى‌شود. درصورت رد عدم صلاحیت، عضو مزبور به کار خود ادامه خواهد داد و درغیر این‌ صورت از سمت خود مستعفى شناخته شده و حق شرکت در انتخابات مجدد آن دوره را ندارد.

البته هیئت رسیدگى کننده به اعتراض، در ابتداى نخستین جلسه خود هیأت رئیسه‏‌اى را براساس مقررات مربوط به انتخاب هیأت رئیسه کمیسیون‌ها، انتخاب مى‏‌كند، جلسات هیئت هم با حضور سه چهارم اعضاء رسمیت يافته و مناط اعتبار تصمیمات آن، رأى اکثریت مطلق حاضران خواهد بود و بايد گفت كه نمایندگان معترض و اعضای مورد اعتراض هیئت رئیسه مجلس، حق رأى در جلسه اين هیئت را ندارند.

اگرچه بايد تصريح كرد كه رسیدگى به اعتراضات مانع از انجام وظایف قانونى کمیسیون اصل نودم (90) قانون اساسى نسبت به طرز کار مجلس نخواهد بود و نمایندگان مى‌توانند از آن طریق نیز نسبت به عملکرد هیئت رئیسه نظارت و پیگیرى كنند. نحوه رسیدگی به اعتراض در مورد ایفای وظایف رئیس کمیسیون اصل نودم (90) قانون اساسی و نیز رئیس و دادستان دیوان محاسبات و همچنین سایر نمایندگان مجلس که با رأی مجلس انتخاب می‌شوند ولی در این آیین‌نامه برای رسیدگی به اعتراض در مورد ایفای وظایف آنان روشی مشخص نشده است نيز طبق این ماده است.

همچنين چنانچه ده نفر از نمایندگان به عملکرد هریک از نمایندگان منتخب مجلس در هیأت‌ها، مجامع و شوراهای غیر استانی و غیر شهرستانی معترض باشند، طبق این ماده به عملکرد آنان رسیدگی می‌شود.

*اصلاح يا عزل

نمايندگان معترض نسبت به عملكرد مطهري نايب رئيس دوم مجلس براين اساس از وی شكايت كردند زيرا پاسخ‌هاي نایب رئیس دوم مجلس را كه حتی در روز سه‌شنبه در پاسخ به تذکر نقوی‌حسینی نماینده مردم ورامین مطرح شده بود را قانع كننده ندانستند.

استيضاح

براين اساس كوهكن عضو فراكسيون ولايت در گفتگو با باشگاه خبرنگاران جوان، اعلام كرد كه با توجه به عدم اقناع نمايندگان معترض از توضيحات مطهری، تصميم‌گيری در مورد وی بايد در جلسه رسيدگی به نامه معترضان صورت بگيرد زيرا  توضیحات وی در جلسه روز سه‌شنبه (9 شهريور ماه) پاسخ اعتراض ما نبود.

كوهكن بيان داشت: يك زمان اعتراض شد كه چرا احمدی‌نژاد در سیاست خارجی کشور بحث هولوکاست را مطرح کرده و با اين اقدام دستاويزی به دشمنان نظام داده است و حال اقدامات سال 67 مطرح می‌شود، شاید ماهیت این دو موضوع مجزا باشد اما هر دو به نوعی حاشیه‌سازی و دادن فرصت به دشمنان کشور است.

نماينده مردم لنجان گفت: نمايندگان معترض براساس نامه خود می‌خواهند كه آیین‌نامه داخلی به صورت صددرصد اجرا شود و در صورت قانع نشدن از توضیحات مطهری در جلسه بررسی شكايت نمايندگان، جمع بايد در مورد صلاحیت وی تصمیم‌گیری کنند البته هر زمان كه شاهد نتیجه اصلاح کار باشيم به حکم عقل این روند را متوقف می‌کنیم.

*ماندن يا نماندن

اما علیرضا رحیمی نماینده مردم تهران در حاشیه جلسه علنی روز چهارشنبه اعلام کرد؛ پیش از این نامه‌ای از سوی جمعی از نمایندگان برای شکایت از مطهری تهیه شده بود که برخی نمایندگان آن را امضا کرده بودند اما جمعی از این امضا کنندگان طی نامه جدیدی خطاب به لاریجانی ضمن محکوم کردن جنایات گروهک تروریستی منافقین عنوان کردند که اظهارات اخیر مطهری را خلاف شئون هیات رئیسه ندانسته و قصد شکایتی علیه وی نداشته و ندارند و در نامه پیشین نیز قصد شکایت از علی مطهری را نداشتند.

رحیمی همچنین با بیان اینکه نامه اعتراضی نمایندگان علیه مطهری هنوز تحویل کمیسیون تدوین آیین نامه و هیات رئیسه مجلس نشده خاطر نشان کرد: این نامه تحت عنوان اعتراض به اظهارات مطهری تنظیم شده و با این عنوان امضا جمع‌آوری شده در حالی که بعداً موضوع شکایت از نایب رئیس مجلس در این نامه گنجانده شده است.

با توجه به شخصيت علی مطهری كه به اعتقاد برخی تا در مورد موضوعی اطمينانی نداشته باشد اظهارنظر نمی‌كند و شايد بخواهد همچنان بر مواضع خود نسبت به نگارش نامه پابرجا بماند و از سوی ديگر معترضانی كه می‌خواهند مسير را تا انتها پيش ببرند باید دید در نهايت كفه ترازو به سمت كدام يك از دو طرف بحث سنگين می‌شود.

انتهای پیام/

منبع: باشگاه خبرنگاران جوان

اشتراک گذاری خبر

WhatsApp
Telegram
X
Facebook
LinkedIn
Skype
Email
Print

مهدی کمالی

صاحب امتیاز و مدیرمسئول پایگاه های خبری هرمزبان و معلمان ایران، دانش آموخته کارشناسی ارشد تاریخ و فلسفه تعلیم و تربیت، علاقه مند به یادگیری و یاددهی. وبگاه شخصی: MahdiKamali.ir

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دیگر اخبار سایت:

برگزاری جلسه ستاد دهه فجر آموزش و پرورش ناحیه یک بندرعباس

هرمزبان – جلسه ستاد دهه فجر آموزش و پرورش ناحیه یک بندرعباس، صبح امروز با حضور دکتر علی یگانه، مدیر آموزش و پرورش ناحیه یک، معاونین و اعضای ستاد در دفتر مدیریت برگزار شد و برنامه‌های ویژه این ایام در مدارس ناحیه یک مورد بحث و بررسی قرار گرفت.

ادامه خبر »

نظارت بالینی آموزشی بر فرآیند یاددهی و یادگیری در مدارس دکتر حسابی و پویش ناحیه یک بندرعباس

هرمزبان – نظارت بالینی آموزشی با حضور کارشناسان و سرگروه‌های درسی متوسطه دوم نظری در مدارس ناحیه یک بندرعباس با هدف ارتقای کیفیت آموزش و بهبود فرآیند تدریس برگزار شد.

ادامه خبر »

میزبانی ناحیه یک بندرعباس از ارزیابی تخصصی مدیران و کارکنان تربیتی مدارس استان

هرمزبان – آموزش و پرورش ناحیه یک بندرعباس میزبان فرآیند ارزیابی کارکنان تخصصی مدارس شامل مدیران، معاونان، مربیان امور تربیتی و مراقبین سلامت مناطق مختلف استان هرمزگان بود که با حضور ارزیابان حرفه‌ای استانی برگزار شد.

ادامه خبر »
بازدید مدیرکل آموزش و پرورش هرمزگان از روند برگزاری آزمون پایش کیفیت آموزشی در مدارس متوسطه دوم ناحیه یک بندرعباس

بازدید مدیرکل آموزش و پرورش هرمزگان از روند برگزاری آزمون پایش کیفیت آموزشی در مدارس متوسطه دوم ناحیه یک بندرعباس

هرمزبان – آزمون هماهنگ پایش کیفیت آموزشی مدارس متوسطه دوم عادی دولتی و شبانه‌روزی استان هرمزگان، با هدف سنجش وضعیت آموزشی دانش‌آموزان، در حال برگزاری است و هم‌زمان با اجرای این آزمون، مسئولان استانی و ناحیه‌ای از حوزه‌های امتحانی بازدید کردند.

ادامه خبر »

ستاری‌فرد: خدمت به دانش‌آموزان با نیازهای ویژه وظیفه‌ای انسانی و اخلاقی است

هرمزبان – دکتر صادق ستاری فرد مشاور مدیرعامل پالایشگاه نفت بندرعباس در آیین تحویل اقلام توان‌بخشی به دانش‌آموزان با نیازهای ویژه، خدمت به این قشر از جامعه را فراتر از یک مسئولیت اداری و در زمره وظایف انسانی و اخلاقی دانست.

ادامه خبر »

الهام پوردهقان: نگاه به دانش‌آموزان دارای نیازهای ویژه باید مبتنی بر توانمندسازی و مسئولیت‌پذیری باشد

هرمزبان – دکتر الهام پوردهقان معاون دادستان مرکز استان هرمزگان در مراسم تحویل اقلام توان‌بخشی به دانش‌آموزان با نیازهای ویژه، بر لزوم تغییر نگاه از دلسوزی صرف به برنامه‌ریزی هدفمند و توانمندسازی این دانش‌آموزان تأکید کرد.

ادامه خبر »
آیین تحویل اقلام توان‌بخشی به دانش‌آموزان با نیازهای ویژه در هنرستان دخترانه مهر برگزار شد

آیین تحویل اقلام توان‌بخشی به دانش‌آموزان با نیازهای ویژه در هنرستان دخترانه مهر برگزار شد

هرمزبان – آیین تحویل اقلام توان‌بخشی به دانش‌آموزان با نیازهای ویژه با مشارکت دستگاه‌های اجرایی و صنعتی استان و با هدف حمایت از جامعه دانش‌آموزی استثنایی، در هنرستان دخترانه مهر برگزار شد و جلوه‌ای از همدلی و توجه به توانمندسازی این دانش‌آموزان را به نمایش گذاشت.

ادامه خبر »

به روایت تصویر/ آغاز جام اقتدار ایران در ناحیه یک بندرعباس؛ میدان ورزش، یادمان شهدای دانش‌آموز

هرمزبان – آیین افتتاحیه مسابقات ورزشی «جام اقتدار ایران» یادواره ۳۴ شهید دانش‌آموز جنگ تحمیلی، همزمان با گرامیداشت چهل‌وهفتمین سالگرد پیروزی انقلاب اسلامی، با حضور مسئولان، فرهنگیان و دانش‌آموزان در آموزش و پرورش ناحیه یک بندرعباس برگزار شد؛ رویدادی که با هدف ترویج نشاط، همدلی و پاسداشت فرهنگ ایثار و شهادت در میان نسل نوجوان، جلوه‌ای از پیوند ورزش، هویت ملی و ارزش‌های انقلابی را به تصویر کشید.  /عکاس: مهدی کمالی

ادامه خبر »

افتتاح مسابقات ورزشی جام اقتدار ایران در ناحیه یک بندرعباس به یاد شهدای دانش‌آموز

هرمزبان – آیین افتتاحیه مسابقات ورزشی «جام اقتدار ایران» یادواره ۳۴ شهید دانش‌آموز جنگ تحمیلی ۱۲ روزه و گرامیداشت چهل‌وهفتمین سالگرد پیروزی انقلاب اسلامی، با حضور مسئولان، دانش‌آموزان و فرهنگیان در آموزش و پرورش ناحیه یک بندرعباس برگزار شد. این مسابقات با هدف ترویج روحیه همدلی، نشاط و پاسداشت فرهنگ ایثار و شهادت در میان نسل نوجوان اجرا می‌شود.

ادامه خبر »