دولت از جیب مردم 10 هزار میلیارد تومان به سوداگران سکه داده است

علی رضا احمدی در گفت‌و‌گو با خبرنگار اقتصادی روزنامه کیهان با‌اشاره به اینکه در بازار آتی سکه افراد حقیقی می‌توانند تا چند برابر پولی که می‌آوردند، خرید انجام دهند، اظهار کرد: بر این اساس اگر در زمان سررسید، قیمت سکه بالاتر از زمان فعلی بود، خریدار سود کرده و اگر پایین‌تر باشد هم ضرر کرده است.
وی افزود: در ماه‌های اخیر چند صندوق سرمایه‌گذاری، نقدینگی خود را وارد بازار آتی سکه کردند که بر اثر آن، تقاضا سکه در بازار آتی افزایش یافت و این افزایش تقاضا به بازار فیزیکی سکه هم سرایت نمود؛ در نتیجه قیمت افزایش قابل توجهی پیدا کرد. این کارشناس اقتصادی با بیان اینکه وقتی قیمت سکه در بازار آتی برای دی ماه، سه میلیون و 100 هزارتومان است، به بازار این پیام را می‌دهد که باید قیمت خود را با قیمت‌های بالاتر تطبیق دهد، گفت: از سوی دیگر این افزایش قیمت چون به معنای محاسبه نرخ دلار با قیمت 10 هزار تومان است، به بازار ارز هم این پیام را می‌دهد که در آینده باید به 10 هزار تومان برسد. احمدی ادامه داد: از همین رو با افزایش قیمت سکه در بازار آتی، می‌بینیم که نرخ ارز و سکه در بازار‌های فیزیکی هم افزایش می‌یابند. وی به دور باطلی که در بازار آتی سکه به وجود آمده نیز نیز ‌اشاره کرد و گفت: قیمت سکه در بازار آتی وقتی سه میلیون و 100 هزار تومان است؛ بازار، قیمت خود را به آن نزدیک می‌کند، در پی آن بخاطر نزدیکی قیمت کنونی با قیمت آتی، قیمت آتی دوباره افزایش یافته و این چرخه تکرار می‌شود. این اقتصاددان همچنین هجوم نقدینگی به بازار سکه را دلیل تلاطم این بازار اعلام کرد و چهار راهکار برای عبور از شرایط فعلی عنوان کرد: نخست اینکه شکل خرید باید تغییر کند، دوم اینکه، اجازه خرید اعتباری داده نشود (یعنی هرکس به میزان سرمایه خود بتواند پیش خرید کند، نه بیشتر)، سوم هم اینکه نهادهای ناظر به طور مستمر بر عملکرد معاملات نظارت کنند و چهارم اینکه جلوی خرید ‌اشخاص حقوقی، صندوق‌های بانک‌ها و صندوق‌ها سرمایه‌گذاری در بازار آتی سکه گرفته شود.
احمدی با بیان اینکه بازار آتی هیچ تاثیری در رشد تولید ناخالص داخلی ندارد، تبعات این بازار را سوداگری و سفته بازی اعلام کرد و گفت: برخی دولتمردان و نمایندگان مجلس اصلا نمی‌دانند بازار آتی سکه چیست! به گفته وی، سازمان امور مالیاتی باید به موضوع فروش سکه ورود کند تا بفهمد چه کسانی معاملات کلان کرده‌اند. این اقتصاددان با‌ اشاره به اینکه هفت میلیون سکه پیش فروش شده و قیمت امروز سکه با قیمت پیش فروشی، جمعاً 10 هزار میلیارد تومان تفاوت دارد، بیان کرد: این رقم معادل پنج ماه یارانه 75 میلیون ایرانی است که در اختیار چند هزار نفر که سکه خریدند قرار گرفته در حالیکه عمده آنها چند صد نفر بیشتر نیستند. احمدی با بیان اینکه دولت از جیب 80 میلیون ایرانی 10 هزار میلیارد تومان سود به عده خاصی که سکه خریده‌اند داده است، ادامه داد: کسانی که بیشتر از 100 عدد سکه پیش خرید کردند نباید تمام سکه‌های خود را به صورت فیزیکی تحویل بگیرند مگر اینکه مابه‌التفاوت قیمت روز را با قیمت خرید بپردازند (البته به دلیل خوابیدن پولشان در بانک می‌توان 10 درصد ارزان‌تر از قیمت روز از آنها مطالبه کرد).به گفته وی، نباید چوب حراج به ذخایرمان بزنیم، چراکه سکه‌های بانک مرکزی با دلار چهار و 200 تومانی محاسبه شده و جهش قیمت ارز رانت را نصیب خریداران سکه کرده است.

محصولات فروشگاه هرمزبان

اشتراک گذاری خبر

WhatsApp
Telegram
X
Facebook
LinkedIn
Skype
Email
Print

هرمزبان

اخبار دیگر رسانه ها صرفاً به منظور آگاهی رسانی منتشر شده و نظرات بیان شده در آنها، الزاماً بیانگر دیدگاه های هرمزبان نیست. پایگاه خبری هرمزبان وابسته به هیچ نهاد و سازمانی نیست و با هزینه های شخصی اداره می شود. این پایگاه دارای مجوز رسمی از وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی است و در چارچوب قانون مطبوعات و قوانین جاری کشور به اطلاع رسانی و فعالیت خبری می پردازد. صاحب امتیاز و مدیرمسئول: مهدی کمالی وبگاه شخصی: MahdiKamali.ir

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دیگر اخبار سایت:

هشدار درباره وضعیت یادگار قاجاری هرمزگان؛ بخشی از قلعه کردر در میناب فروریخت

هرمزبان –

در پی وعده تعیین حریم و آغاز مرمت قلعه تاریخی کردر در میناب، ریزش بخشی از این سازه نگرانی‌هایی را به همراه داشته است. این وضعیت، امیدها برای حفظ این بنای تاریخی را تحت تأثیر قرار داده است.

ادامه خبر »

کاروان زیارتی مشهد مقدس از حوزه مقاومت حضرت خدیجه در برنطین

هرمزبان –

کاروان زیارتی مشهد مقدس از حوزه مقاومت حضرت خدیجه(س) در بخش برنطین برگزار شد. این کاروان به منظور زیارت و تقویت روحیه معنوی شرکت‌کنندگان تشکیل شده است. حضور در این سفر معنوی فرصتی برای ارتباط نزدیک‌تر با فرهنگ و معارف اسلامی فراهم می‌آورد.

ادامه خبر »

عملیات جراحی پیچیده مری با موفقیت در بندرعباس انجام شد

هرمزبان – تیم جراحی توراکس مجتمع آموزشی درمانی پژوهشی پیامبر اعظم(ص) در بندرعباس، موفق به انجام عمل جراحی پیچیده «ازوفاگومیوتومی هلر لاپاراسکوپی» بر روی بیمار ۶۱ ساله شد. این موفقیت نشان‌دهنده پیشرفت علمی و تجهیزاتی استان هرمزگان در زمینه درمان‌های تخصصی است.

ادامه خبر »

برنامه‌ریزی برای جذب گردشگر در هرمزگان با برگزاری ۱۲ رویداد فرهنگی جدید

هرمزبان –

مدیرکل میراث‌فرهنگی هرمزگان اعلام کرد که تا پایان سال جاری، برنامه‌ریزی برای برگزاری ۱۲ رویداد گردشگری به منظور تقویت اقتصاد گردشگری و ساماندهی صنایع‌دستی در نظر گرفته شده است.

ادامه خبر »
کمپرسور اسکرو برقی برای هوای فشرده. الکتروموتور نیروی مورد نیاز چرخش روتورهای اسکرو را تولید میکند.

آیا می‌توان از کمپرسور هوا برای گاز پیرولیز یا گاز طبیعی استفاده کرد؟

جواب کوتاه “خیر، به هیچ وجه” هست. اگر به سرتان زده بود به سراغ این گزینه بروید و علاقه‌ای به درک چرایی پاسخ این سوال ندارید تا همین‌جا مطالعه‌ی متن برای شما کافیست، امکان و اجازه‌ی استفاده از کمپرسور هوا برای سایر‌‌ گازها، بالاخص هیدروکربن‌ها را ندارید. حالا اگر توربوکمپرسور باشه چی؟ نه نمیشه! با کمپرسور سوپر اولترا مکس هم نمیشه! اما چرا؟

ادامه خبر »

برگزاری طرح بصیرت عاشورایی در ۴۵ مکان مقدس هرمزگان

هرمزبان –

حجت‌الاسلام آزادی از آغاز طرح «بصیرت عاشورایی» در ۴۵ بقعه متبرکه استان به مناسبت ماه محرم خبر داد. هدف این طرح ترویج فرهنگ عاشورا، افزایش معرفت دینی و تقویت روحیه ولایت‌مداری است. همچنین، بقاع متبرکه به عنوان پایگاه‌های فرهنگی و اجتماعی در این طرح مورد استفاده قرار می‌گیرند.

ادامه خبر »

اجرای ۸ پروژه بزرگ آبرسانی در هرمزگان در حال انجام است

هرمزبان – مدیرعامل شرکت آب و فاضلاب هرمزگان از اجرای ۲۴۲ پروژه آبی در استان با اعتبار ۸۰ هزار میلیارد ریال خبر داد. وی تأکید کرد که این پروژه‌ها نشان‌دهنده عزم جدی دولت برای پایدارسازی منابع آبی در هرمزگان است.

ادامه خبر »

اجرای طرح کنترل مصرف برق برای مشترکان پرمصرف در هرمزگان

هرمزبان – مدیرعامل شرکت توزیع برق هرمزگان از آغاز طرح محدودسازی مشترکان پرمصرف خانگی و تجاری خبر داد. وی اعلام کرد که در صورت تجاوز از الگوهای مصرف تعیین‌شده، قطع برق به‌صورت مرحله‌ای انجام خواهد شد.

ادامه خبر »

اجرای ۲۴۲ طرح آبی در هرمزگان با تخصیص اعتبار ۸ هزار میلیارد تومان

هرمزبان –
مدیرعامل آبفا هرمزگان از تخصیص بیش از ۸ هزار میلیارد تومان برای اجرای ۲۴۲ پروژه زیرساختی در زمینه‌های انتقال، تأمین و تصفیه آب در استان خبر داد. وی به چالش‌های اقلیمی و هزینه‌بر بودن تأمین آب در هرمزگان اشاره کرد.

ادامه خبر »

بندرلنگه؛ تجلی همبستگی در اجتماع شهدای گمنام با ابتکار «مشت‌های گره‌کرده»

هرمزبان –
بندرلنگه شاهد برگزاری پویش «مشت‌های گره‌کرده» بود که به منظور تجلیل از شهدای گمنام برگزار شد. این برنامه به عنوان نمادی از همبستگی و اتحاد در جامعه، با حضور مردم و مسئولان محلی برگزار گردید. هدف از این پویش، یادآوری فداکاری‌های شهدا و تقویت روحیه همدلی در میان شهروندان بود.

ادامه خبر »