فوتی سوانح سفرهای نوروزی:خودروی شخصی ۴۷۱ نفر؛ اتوبوس ۱ نفر

به گزارش هرمزبان به نقل از خبرگزاری مهر به نقل از وزارت راه و شهرسازی، جواد هدایتی در خصوص تعداد ناوگان حمل‌ونقل عمومی جاده‌ای مقصر در تصادفات فوتی بیان داشت: اتوبوس‌های مسافربری در دو فقره و مینی‌بوس‌ها نیز تنها در یک فقره مقصر بودند و سهم آن‌ها به ترتیب ۰.۵ و ۰.۳ درصد محاسبه شده‌است.

وی با بیان اینکه در ایام سفرهای نوروزی ۱۳۹۷ تعداد تلفات ناوگان عمومی اتوبوس به حداقل ممکن رسید افزود: بر اثر برخورد اتوبوس مسافربری با یک دستگاه کامیونت در کیلومتر ۹۱ آزادراه زنجان-قزوین در تاریخ ۱۰ فروردین‌ماه یک نفر از سرنشینان به دلیل نبستن کمربند ایمنی جان خود را از دست داد و این تنها تلفات ناشی از تصادفات ناوگان عمومی اتوبوس در طول طرح سفرهای نوروزی ۹۷ است.

مدیرکل دفتر ایمنی و ترافیک سازمان راهداری و حمل‌ونقل جاده‌ای با اشاره به آمار تلفات سر صحنه در سفرهای نوروزی ۹۷ که از سوی پلیس راهنمایی و رانندگی تهیه و گردآوری شده است اظهار داشت: تعداد تلفات ناشی از تصادفات رانندگی در سر صحنه طی سفرهای نوروزی امسال از ۴۱۷ نفر در نورز ۹۶ با رشد ۱۲.۹ درصدی به ۴۷۱ نفر افزایش یافته است.

عوامل تأثیرگذار بر افزایش تعداد تلفات در نوروز ۹۷

وی افزود: باید توجه داشت که تعداد سفر در نوروز ۹۷ نسبت سال‌های قبل از طریق خودرو شخصی و ناوگان حمل‌ونقل عمومی افزایش داشته است و عواملی همچون طولانی بودن طرح نوروزی (از ۲۴ اسفند ۹۶ لغایت ۱۷ فروردین ۹۷)، شرایط آب و هوایی مطلوب، افزایش تعداد خودروهای شخصی، بیشتر بودن تعداد روزهای تعطیل برای سپری کردن اوقات و بهره‌مندی از انجام سفر نقش قابل‌توجهی داشته است.

مدیرکل دفتر ایمنی و ترافیک سازمان راهداری و حمل‌ونقل جاده‌ای بیان کرد: در حالی که طرح نوروزی سال گذشته ۱۵ روز بود اما طرح نوروزی سال جاری ۲۳ روز به طول انجامید، همچنین در نوروز سال گذشته، چند روز بارانی در استان‌های جاذب سفر سپری شد که تأثیر قابل‌توجهی در کاهش حجم ترددها حین گردشگری از جانب مردم داشته است، به‌طوری که شرایط آب و هوایی گرم و مطلوب نوروز امسال موجب تشویق مردم در جهت برنامه‌ریزی برای انجام سفرهای بیشتر شد. از طرفی طبق آمار پلیس راهنمایی و رانندگی ۱.۶ میلیون خودرو به تعداد خودروهای کشور (۱۹ میلیون خودرو) اضافه شده است.

خودروی سواری رکورددار مقصران تصادفات فوتی در نوروز ۹۷

هدایتی در ادامه با اشاره به تعداد خودروهای شخصی مقصر در تصادفات فوتی طی سفرهای نوروزی ۹۷ گفت: از مجموع ۳۶۷ فقره تصادفات فوتی، ۲۷۳ فقره مربوط به خودروهای سواری است که طبق نظر پلیس ۷۴.۴  درصد این‌گونه تصادفات را شامل می‌شود. موتورسیکلت‌ها با ۳۵ فقره (۱۵ فقره در سال ۹۶) و وانت‌بار با ۲۵ فقره در رتبه‌های بعدی قرار دارند.

مدیرکل دفتر ایمنی و ترافیک سازمان راهداری و حمل‌ونقل جاده‌ای با اشاره به آمار تلفات ناشی از حوادث رانندگی در سال ۹۶ یادآور شد: طبق آمار رسمی پزشکی قانونی ۸۷۴ نفر در تصادفات رانندگی درون و برون‌شهری در آن برهه زمانی جان خود را از دست دادند که ۶۴۰ نفر مربوط به حوادث برون‌شهری و ۵۵ نفر حوادث روستایی و ۱۷۹ نفر در حوادث برون‌شهری است؛ که نسبت به نوروز ۹۵ از کاهش ۱۲.۱ درصدی برخوردار بود.

۲۷۰ میلیون نفر در سال ۹۵ در جاده ها تردد کردند

وی خاطرنشان کرد: ناوگان حمل‌ونقل عمومی با توجه به حجم جابه جایی که انجام می‌دهد در واقع جزو ایمن‌ترین شقوق حمل‌ونقل به شمار می‌رود. به‌طور مثال از مجموع ۲۷۰ میلیون مسافر جابه جا شده در سال ۹۵ حدود ۱۰۰ نفر از متوفیان جزو سرنشینان اتوبوس‌ها بودند. اگرچه هیچ‌کسی منکر نیست که یک کشته در ترددهای جاده‌ای نیز زیاد است، اما در جابجایی بالغ‌بر ۴ برابر جمعیت کشور بروز حادثه طبیعی و پایین نگه‌داشتن آن کار بسیار سخت و دشواری است.

هدایتی با توجه به مشکلات متعدد بخش خصوصی حمل‌ونقل مسافر، تصریح کرد: با این حال دستیابی به حد اقل ممکن در تلفات ناوگان حمل‌ونقل عمومی اتوبوس قابل‌توجه است و در سنوات گذشته نیز علی رقم تمام تلاش‌ها و زحمات بخش خصوصی، ‌رانندگان و کارکنان خدوم حمل‌ونقل مسافر و ایمنی جاده‌ها از ماموران پلیس‌راه گرفته تا سایر ناظران، از سوی فضای مجازی مورد هجمه قرار گرفت.

مدیرکل دفتر ایمنی و ترافیک سازمان راهداری و حمل‌ونقل جاده‌ای با اشاره به تمهیدات اتخاذ شده پیش از سفرهای نوروزی برای کاهش تصادفات و تلفات ناوگان عمومی اتوبوس‌های مسافربری بیان داشت: پیش از آغاز طرح سفرهای نوروزی امسال، برگزاری جلساتی با اصناف، تکمیل سامانه سپهتن به‌عنوان ابزار نظراتی پلیس، راه‌اندازی ۲ هزار سامانه FMS در ناوگان اتوبوس‌های اسکانیا برای عیب‌یابی اشکالات فنی اتوبوس و ارسال برخط گزارش، برگزاری دوره‌های آموزشی برای رانندگان و کمک‌رانندگان دو ماه قبل از شروع سفرهای نوروزی در استان‌های بزرگ و جاذب مسافر، برگزاری جلسات کارشناسی با پلیس راهور با محور نظارت بر کار مدیران فنی در ایام نوروز و اجرای طرح ضربتی شبانه‌روزی در ۱۰ گلوگاه اصلی کشور اجرا شد و در طول ایام نوروز این کنترل‌ها و نظارت‌ها امتداد یافت.

محصولات فروشگاه هرمزبان

اشتراک گذاری خبر

WhatsApp
Telegram
X
Facebook
LinkedIn
Skype
Email
Print

هرمزبان

اخبار دیگر رسانه ها صرفاً به منظور آگاهی رسانی منتشر شده و نظرات بیان شده در آنها، الزاماً بیانگر دیدگاه های هرمزبان نیست. پایگاه خبری هرمزبان وابسته به هیچ نهاد و سازمانی نیست و با هزینه های شخصی اداره می شود. این پایگاه دارای مجوز رسمی از وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی است و در چارچوب قانون مطبوعات و قوانین جاری کشور به اطلاع رسانی و فعالیت خبری می پردازد. صاحب امتیاز و مدیرمسئول: مهدی کمالی وبگاه شخصی: MahdiKamali.ir

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دیگر اخبار سایت:

عاشورا، سرچشمه انگیزه ملت ایران در عرصه مقاومت است

هرمزبان – نماینده ولی‌فقیه در هرمزگان و امام جمعه بندرعباس با تأکید بر شرایط منطقه و تحولات جاری، بیان کرد که ملت ایران در عرصه‌های مختلف، فرهنگ عاشورا را به عنوان پشتوانه‌ای برای ایستادگی و مقاومت خود انتخاب کرده است. وی افزود که این روحیه در مقاطع حساس تاریخی، نقش مهمی در حفظ انسجام و قدرت ملی ایفا کرده است.

ادامه خبر »

ایران به فراتر از دکترین پدافندی رسیده است/ واکنش به هر اقدام، تمامی جبهه مقابل را شامل می‌شود

هرمزبان – آیت‌الله عبادی‌زاده تغییر رویکرد دفاعی جمهوری اسلامی را از حالت پدافندی به آفندی اعلام کرد. وی همچنین به شکل‌گیری وحدت در جبهه مقاومت اشاره کرد و هشدار داد که هر اقدام از سوی بازیگران جبهه مقابل با واکنش گسترده‌ای از سوی ایران مواجه خواهد شد.

ادامه خبر »

فرمانداری‌های قشم و سیریک: ادعای اصابت پرتابه به قایق‌های صیادی نادرست است

هرمزبان –
گروهی از صیادان سیریک اعلام کردند که دو فروند قایق صیادی در آب‌های نزدیک جزیره لارک مورد اصابت پرتابه قرار گرفته‌اند. با این حال، فرمانداری‌های سیریک و قشم هنوز این خبر را تأیید نکرده‌اند.

ادامه خبر »

محرم، فرصتی برای خودسازی و تجدید پیمان با اصول توحیدی

هرمزبان – امام‌جمعه میناب، ماه محرم را نه تنها زمان عزاداری، بلکه فرصتی برای افزایش بصیرت و بازگشت به آموزه‌های اهل‌بیت (ع) عنوان کرد. وی همچنین پیشنهاد داد که روز پنجم محرم به نام شاعر بزرگ میناب نام‌گذاری شود.

ادامه خبر »

آسیب‌دیدگی ۲۱۶ قایق صیادی در قشم در خلال جنگ تحمیلی رمضان

هرمزبان – فرماندار قشم اعلام کرد که در جریان جنگ تحمیلی رمضان، ۲۱۶ فروند شناور صیادی این شهرستان آسیب دیده‌اند. وی افزود که این شناورها در چند نوبت در اسکله‌های مختلف جزیره مورد حمله قرار گرفته‌اند.

ادامه خبر »

تقویت همبستگی داخلی و عدم اعتماد به دشمن باید در اولویت قرار گیرد

هرمزبان –
امام جمعه کیش بر لزوم وحدت و انسجام داخلی تأکید کرد و گفت: باید به دشمن بی‌اعتماد بود و حضور مردم در تجمعات با صلابت ادامه یابد. وی همچنین بر اعتماد به مسئولان نظامی، سیاسی و دولتمردان و عدم توجه به القائات دشمنان تأکید کرد.

ادامه خبر »

نشست مدیرعامل فولاد کاوه با فرماندهان بسیج صنایع استان هرمزگان

هرمزبان –
مدیرعامل شرکت فولاد کاوه جنوب کیش در دیدار با فرماندهان پایگاه‌های مقاومت بسیج صنایع هرمزگان، بر اهمیت بسیج در افزایش بهره‌وری، تقویت روحیه جهادی و حفظ دستاوردهای تولیدی در صنعت فولاد تأکید کرد.

ادامه خبر »

برگزاری دومین جلسه گروه زن و خانواده؛ تمرکز بر تقویت جایگاه بانوان با رویکرد محتوایی

هرمزبان –

دومین جلسه گروه زن و خانواده با محوریت ارتقای بانوان و تأکید بر مبانی محتوایی برگزار شد. این جلسه به بررسی راهکارهای بهبود وضعیت زنان در جامعه پرداخت و بر اهمیت توجه به محتوای برنامه‌ها تأکید شد.

ادامه خبر »

صیادان هرمزگان از ورود به تنگه هرمز پرهیز کنند

هرمزبان – اتحادیه شرکت‌های تعاونی صیادان هرمزگان در اطلاعیه‌ای از صیادان استان خواست تا به نکات ایمنی و دستورالعمل‌های اعلام‌شده توجه کنند. این اتحادیه همچنین از صیادان خواست تا زمان اطلاع‌رسانی مجدد، از تردد در تنگه هرمز و خروج از محدوده تعیین‌شده خودداری نمایند.

ادامه خبر »

تحقیقات قضایی درباره حمله به تأسیسات آب شرب سیریک در مراجع داخلی و بین‌المللی آغاز گردید

هرمزبان – رئیس کل دادگستری هرمزگان اعلام کرد که حمله به تأسیسات آب شرب شهرستان سیریک به عنوان جنایت جنگی شناخته شده و پیگیری‌های قضایی در مراجع داخلی و بین‌المللی آغاز گردیده است.

ادامه خبر »

بیش از ۱۰۰ هزار هنرمند ایرانی در صندوق اعتباری هنر ثبت‌نام کرده‌اند

هرمزبان – مشاور وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی و مدیرعامل صندوق اعتباری هنر اعلام کرد که بیش از ۱۰۰ هزار هنرمند در کشور به عضویت این صندوق درآمده‌اند. وی افزود که نیمی از این هنرمندان از مزایای بیمه تکمیلی بهره‌مند هستند.

ادامه خبر »