۱۰ رویداد مهم بیمه‌ای در سالی که گذشت؛ از خسارت بزرگ بوعلی تا سانچی

به گزارش هرمزبان به نقل از خبرگزاری فارس به نقل از ایبِنا، ۳۰ شرکت بیمه در ٩ ماهه نخست سال گذشته ٤٢ میلیون و ٧٠٠ هزار بیمه نامه صادر کردند و به نظر می رسد ضریب نفوذ بیمه در سال ۹۶ از ۲.۲ درصد فراتر رود. این در حالی است که صنعت بیمه در پایان سال اجرای برنامه ششم توسعه باید به ضریب نفوذ ۷ درصدی برسد.

رشته های ثالث، درمان و زندگی در حال حاضر بیشترین بیمه نامه های فروخته شده را به خود اختصاص داده اند که نشان دهنده آن است که بیمه در بطن جامعه رفته است.

براساس اعلام عبدالناصر همتی رئیس کل بیمه مرکزی، ١٣.٨ درصد از پرتفوی صنعت بیمه در سال ۹۶ مربوطه به بیمه های زندگی بود و تنها در این سال ٢.٥ میلیون بیمه نامه صادر شد.

خسارت بوعلی؛ بزرگترین خسارت بیمه ای خاورمیانه

خسارت آتش سوزی پتروشیمی بوعلی سینا با زیانی معادل ۹۴ میلیون یورو بزرگترین خسارت خاورمیانه اعلام شد. کنسرسیوم بیمه های داخلی به راهبری بیمه ایران، کل زیان وارد شده را در ۱۱ تیرماه سال جاری طی یک فقره چک جبران کرد.

بیمه نامه پتروشیمی بوعلی توسط کنسرسیومی متشکل از ۱۱ شرکت بیمه ایران، آسیا، البرز، پارسیان، دانا، سامان، کارآفرین، ایران معین، ملت، میهن و دی به راهبری بیمه ایران صادر شده بود.

زلزله کرمانشاه؛ ضرورت جدی گرفتن تاسیس صندوق حوادث طبیعی

۲۱ آبان ماه سال ۱۳۹۶ زلزله ای به بزرگی ۷.۳ ریشتر مرز بین ایران و عراق را لرزاند. این زلزله شهرها و روستاهای استان کرمانشاه به ویژه شهرهای قصر شیرین و سرپل ذهاب و روستاهای آنها را تحت تاثیر قرار داد و خسارتی بالغ بر ۲هزار میلیارد تومان به وجود آورد.

تمام خسارتی که در زلزله کرمانشاه تحت پوشش صنعت بیمه کشور قرار داشت بسیار ناچیز و رقمی بین ۱۵۰ تا ۱۷۰ میلیارد تومان بود که بیشتر آن نیز بیمه مرهونات بانکی مسکن مهر و بیمه های بدنه خودرو بود.

وقوع این زلزله بار دیگر نشان داد که تاسیس صندوق حوادث طبیعی در کشور که در کش و قوس اختلاف نظر نمایندگان مجلس و شورای نگهبان بلاتکلیف باقی مانده یک ضرورت است. از سوی دیگر این زمین لرزه فاجعه بار نشان داد که توسعه فرهنگ بیمه به ویژه درباره بیمه نامه های آتش سوزی منازل باید جدی گرفته شود.

غرق شدن سانچی؛ اهمیت بیمه گری اتکایی

کشتی نفتکش «سانچی» که متعلق به کشتیرانی ایران و در اجاره یک شرکت کره ای بود، در اواسط دی ماه سال جاری در جنوب شرقی دریای چین بعد از تصادف با یک کشتی چینی و سوختن در آتش به مدت ۹ روز غرق شد.

در این حادثه تلخ که در جریان آن ۳۰ خدمه ایرانی این کشتی جان خود را از دست دادند، ۳۲ میلیون دلار خسارت بیمه کشتی و ۶۰ میلیون دلار خسارت به محموله آن وارد شد. اما تنها ۳۰ درصد از بیمه بدنه این کشتی تحت پوشش دو شرکت بیمه البرز و ملت بود و ۷۰ درصد باقی آن تحت پوشش یک شرکت نروژی قرار داشت. محموله این کشتی نیز که به طور FOB تحویل خریدار شده بود، پوشش بیمه P&I بود.

۵۰ درصد از خسارت ۱۰ میلیون دلاری که به دو شرکت ایرانی در این حادثه نیز وارد شد، تحت پوشش اتکایی بیمه مرکزی قرار داشت. با این حال وقوع این خسارت بار دیگر اهمیت بیمه اتکایی و لزوم خروج ریسک از حبس در کشور را نشان داد.

اجرای کد یکتا؛ شفافیت در عملکرد

بیمه مرکزی از روز اول مهرماه سال جاری و برای شفاف شدن بیمه نامه شخص ثالث درج کد یکتا بر روی بیمه نامه ثالث را اجباری کرد.

از آنجا که بیمه نامه های شخص ثالث بدون کد یکتا از نظر بیمه مرکزی فاقد اعتبار است، لازم است بیمه گذاران هنگام تهیه بیمه نامه شخص ثالث و حوادث راننده، وجود کد یکتای بیمه مرکزی روی بیمه نامه تحویلی از شرکت بیمه را کنترل کنند.  

صدور این کد که توسط سامانه سنهاب بیمه مرکزی صادر می شود، نقش بسیار مهمی در جلوگیری از صدور بیمه نامه های تقلبی و همچنین شفافیت در ارائه تخفیف به بیمه نامه ها دارد.

۱۰۰ درصد تخفیف بیمه نامه با یک تصادف از بین نمی رود

از ابتدای سال ۱۳۹۷، کوپن از بیمه نامه های شخص ثالث کشور حذف می شود. طبق آیین نامه ماده ۱۸ قانون بیمه شخص ثالث، از این پس با وقوع تصادف و پرداخت خسارت، تنها بخشی از سابقه تخفیفات بیمه‌ای بیمه گذار از بین می‌رود و بقیه سابقه برای وی لحاظ خواهد شد.

فرصت بیمه ها تا سال ۲۰۲۱ برای تطبیق با IFRS

یکی از محوری ترین موضوعاتی که در دو سال گذشته و بعد از برجام مورد تاکید تمامی بانک ها و شرکت های بیمه بوده، تطبیق صورت های مالی آنها با استاندارد گزارشگری مالی بین المللی یا IFRS۱۷ بوده است.

براساس توافقی که بین سازمان حسابرسی، سازمان بورس و شرکت های بیمه حاصل شده، صورت های نمونه ای در سندیکای بیمه گران ایران به تایید رسیده تا در سال ۹۶ و بعد از آن شرکت های بیمه بتدریج صورت های مالی خود را براساس آن تنظیم کنند.

ابلاغ اساسنامه تیپ حاکمیت شرکتی

عبدالناصر همتی رئیس کل بیمه مرکزی همزمان با جشن ۵۰ سالگی بازار سرمایه در ایران از ابلاغ اساسنامه تیپ حاکمیت شرکتی شرکت های بیمه از  ۱۵ بهمن ماه خبر داد.

با ابلاغ این اساسنامه، حقوق سهامداران جزء و بیمه‌گذاران از طریق حاکمیت شرکتی تامین خواهد شد. 

خسارت سقوط هواپیماهای قشم ایر در مشهد و آسمان تهران-یاسوج

در روزهای پایانی سال، دو خسارت مهم در بیمه نامه های هواپیمای کشور باعث شد تا بار دیگر موضوع نوسازی ناوگان هوایی کشور به بحث داغ محافل سیاسی و اقتصادی و همچنین رسانه ای کشور تبدیل شود.

در روز هفتم بهمن ماه هواپیمای قشم ایر در فرودگاه شهید هاشمی نژاد مشهد دچار نقص فنی شد و بر روی بال های خود در فرودگاه بر روی زمین نشست. خوشبختانه در این حادثه هیچ یک از مسافرین و خدمه آسیبی ندیدند اما هواپیما دچار خسارت جدی شد.

همچنین در روز ۲۹ بهمن ماه سال جاری حادثه تلخ برخورد یک فروند هواپیمای ATR-۲۰۰ شرکت هواپیمایی آسمان با کوه دنا باعث شد تا ۶۶ مسافر و خدمه این پرواز جان خود را از دست بدهند. هر دوی این هواپیماها تحت پوشش شرکت سهامی بیمه ایران قرار داشتند.

افزایش ۲۰ میلیون تومانی نرخ دیه

در حالی که نرخ دیه یک فرد بالغ در سال ۱۳۹۵معادل ۲۱۰ میلیون تومان تعیین شده بود، آیت الله صادق آملی لاریجانی رئیس قوه قضاییه در بخشنامه ای این نرخ را به ۲۳۱ میلیون تومان برای سال ۱۳۹۷ افزایش داد.

 با این حال علی‌اصغر عنایت دبیر کارگروه شخص ثالث سندیکای بیمه‌گران اعلام کرد: بر اساس مصوبه شورای عالی بیمه نرخ بیمه‌نامه شخص ثالث در سال جدید افزایش نمی‌یابد.

 برای اطلاع از نحوه و چگونگی محاسبه نرخ دیه بر روی لینک زیر کلیک کنید:۲

افزایش سرمایه بیمه نامه عمر

عبدالناصر همتی رئیس کل بیمه مرکزی ایران در روز ۲۴ اسفندماه و آخرین روزهای سال گذشته، سقف سرمایه فوت بیمه های عمر انفرادی را از ۳۰۰ میلیون تومان به ۵۰۰ میلیون تومان افزایش داد. این افزایش می تواند گام دیگری برای توسعه بیمه های زندگی در ایران باشد.

متن بخشنامه رئیس کل بیمه مرکزی را می توانید در لینک زیر مشاهده کنید:

www.ibena.ir/news/۸۳۵۹۶

 
 

محصولات فروشگاه هرمزبان

اشتراک گذاری خبر

WhatsApp
Telegram
X
Facebook
LinkedIn
Skype
Email
Print

هرمزبان

اخبار دیگر رسانه ها صرفاً به منظور آگاهی رسانی منتشر شده و نظرات بیان شده در آنها، الزاماً بیانگر دیدگاه های هرمزبان نیست. پایگاه خبری هرمزبان وابسته به هیچ نهاد و سازمانی نیست و با هزینه های شخصی اداره می شود. این پایگاه دارای مجوز رسمی از وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی است و در چارچوب قانون مطبوعات و قوانین جاری کشور به اطلاع رسانی و فعالیت خبری می پردازد. صاحب امتیاز و مدیرمسئول: مهدی کمالی وبگاه شخصی: MahdiKamali.ir

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دیگر اخبار سایت:

دیدار مسئولان سپاه رودان با خانواده شهید مظاهر آشوب‌پور در راستای تجدید میثاق با آرمان‌های شهدا در جغین

هرمزبان –
مسئولان سپاه رودان با خانواده شهید مظاهر آشوب‌پور در بخش جغین دیدار کردند. این دیدار به منظور تجدید میثاق با آرمان‌های شهدا برگزار شد و یاد و خاطره این شهید گرانقدر گرامی داشته شد.

ادامه خبر »

کشف ۱۵۰ تن برنج احتکار شده در بندرعباس

هرمزبان – مدیر بازرسی و نظارت بر بازار محصولات کشاورزی سازمان جهادکشاورزی هرمزگان از احتکار ۱۵۰ تن برنج در راستای طرح تشدید نظارت بر بازار خبر داد. این اقدام به منظور جلوگیری از افزایش بی‌رویه قیمت مایحتاج عمومی و مقابله با سوداگری صورت گرفته است. هدف اصلی تأمین آرامش در بازار اقلام اساسی است.

ادامه خبر »

مسجد به عنوان مرکز هدایت اجتماعی و پرورش نسل مهدوی باید عمل کند

هرمزبان –

حجت‌الاسلام والمسلمین کاظمی بر اهمیت مسجد به عنوان یک نهاد فرهنگی و اجتماعی تأکید کرد و گفت که مساجد باید از نقش عبادی خود فراتر رفته و به مراکز انقلابی‌گری، تربیت نسل مهدوی و هدایت اجتماعی تبدیل شوند.

ادامه خبر »

همکاری شهرداری میناب و آستان قدس رضوی برای revitalization گلزار شهدای دانش‌آموز آغاز گردید

هرمزبان –

شهرداری میناب و آستان قدس رضوی تفاهم‌نامه‌ای امضا کردند که بر اساس آن، طرح ساماندهی و بهسازی گلزار شهدای دانش‌آموز و فرهنگیان دبستان شجره‌طیبه آغاز می‌شود. هدف این طرح ارتقای کیفیت فضا، بهبود زیرساخت‌ها و پاسداشت یاد و نام شهیدان این منطقه است.

ادامه خبر »

استقرار علایم ناوبری در آب‌های تنگه هرمز

هرمزبان –

معاون دریایی اداره‌کل بنادر و دریانوردی هرمزگان اعلام کرد که به منظور ایمن‌سازی مسیر تردد شناورها در تنگه هرمز، سه فروند بویه در محل غرق‌شدگی چند شناور ناشی از جنگ تحمیلی سوم مستقر شده است. این اقدام به دنبال هدف قرار گرفتن این شناورها توسط دشمن آمریکایی-صهیونی صورت گرفته است.

ادامه خبر »

روایت هنرمندانه ماجرای تلخ دبستان شجره‌طیبه با عنوان “نمایش وطن و تن” در دو نوبت در میناب برگزار می‌شود

هرمزبان –

نمایش “وطن و تن” به روایت تلخ و دردناک از جان باختن ۱۶۸ کودک دانش‌آموز، معلم و والدین آن‌ها در دبستان شجره‌طیبه خواهد پرداخت. این نمایش در دو نوبت در شهرهای میناب و بندزرک اجرا می‌شود.

ادامه خبر »