لزوم تدبر در قرآن و علوم قرآنی / باید درحضور قرآن به شهود قرآنی برسید

به گزارش پایگاه خبری هرمزبان اخبار هرمزگان به نقل از خبرنگار گروه حقوقی و قضایی خبرگزاری میزان، آیت الله ملک حسینی در آئین آغاز مسابقات مسابقات سراسری قوه قضائیه در دانشگاه یاسوح در جمع رؤسا ،مدیران و شرکت کنندگان در این مسابقات به ذکر حدیثی از امام جعفر صادق (ع) و لزوم تدبر در قرآن و علوم قرآنی پرداخت و در ادامه اظهار داشت: خدا را سپاس می گویم که استان کهگیلویه و بویراحمد میزبان حفاظ، قراء و دانش پژوهان قرآن از استانهای مختلف کشور است و برگزار کننده یعنی حوزه قضایی این استان افتخار می کنند که در خدمت این برنامه قرآنی اند.

نماینده مقام معظم رهبری در استان کهگیلویه و بویراحمد ضمن تشکر از همه کسانی که در این زمینه تلاش کرده اند افزود:. از حجت الاسلام و المسلمین آقای مزارعی رییس کل دادگستری استان نیز تشکر می کنم. تشکر از همه عزیزانی است که در این زمینه تلاش کرده اند خیر مقدم هم به همه میهمانان عزیز عرض می کنم.

نماینده مردم استان در مجلس خبرگان رهبری با اشاره به اینکه، آنان که خداوند بزرگ و کتاب را به آنها داد او را تلاوت می کنند اما حق تلاوت باید از تلاوت به حق عبور کرد افزود: ساده نیست باید قاعده ای رعایت شود تا انسان بتوانداز تلاوت به حق تلاوت رفعت پیدا کند.این قاعده آمدن، بودن، شدن و رفتن یعنی ورود، حضور، شهود و خروج قاعده ای است که بر همه چیز در این دنیا حاکم است جز خدای بزرگ که ابدی و عزلی است. و آمدن و رفتن ندارد و همه حضور است. تمامی پدیده های امکانی از این قاعده مستثنی نیستند. انسان ها و غیر انسان ها، اشیاء و پدیده های طبیعی افعال انسانها و تلاشها و کوششها هم امروز که شما در محضر قرآنید و برنامه قرآن پژوهانه دارید رفتار شما هم نیز از این قاعده مستثنی نیست.

وی گفت: به حضور قرآن وارد می شوید و در حضورش زانو می زنید، باید درحضور قرآن به شهود قرآنی برسید و در پایان با تمام شدنش، باید اتفاقی در وجود شما بیفتد و این 4 مرحله، مراحلی است بر تمامی زوایای وجودمان، و رفتارهایمان حاکم است. ادای حق یعنی از حضور در برابر قرآن به شهود قرآنی رسیدن در کنار قرآن نشستن بله اما آنگاه که انسان از کنار قرآن بر می خیزد باید تحولی در مغز و اندیشه او، قلب و احساس او و رفتار او افتاده باشد و اگر کسی از کنار قرآن بلند شود یعنی حق قرآن و حق تلاوتش ادا نشده است. کسی که در محضر قرآن می نشیند و می خواهد ورود پیدا کند به این ساعت، باید پیش از آن، باید بداند این چه کتابی است. « کتابُ انزلناه علیک مبارک » چه کتابی است نور، کتابیست که لحظه به لحظه نو می شود و طراوت دارد.

 آیت الله سید شرف الدین ملک حسینی با بیان اینکه انسانها می توانند لحظه به لحظه در زیر سایه سار با طراوت قرآن لذت ببرد بیان کرد: قران بهاری است برای دلها، قلب بهاری ندارد جز به بهار قرآنی، اینها را انسان باید قبل از ورود به قرآن بداند. باید انسان بداند وقتی می خواهد به سمت قرآن برود برترین کلام هستی را انتخاب کرده است فضیلت قرآن بر هر سخن، مثل فضیلت خدا بر هر پدیده است، یعنی سنجش نمی کند و مقایسه غلط است. اگر چنین اتفاقی برای انسان قبل از حضور در محضر قرآن بیفتد آنوقت است که انسان می داند وقتی به تلاوت قرآن نشست چگونه از تلاوت قرآن خارج می شود. چگونه به حق تلاوت می رسد اگر انسان بداند به تعبیر امیرالمؤمنین (ع) که فرموده اند خدمت به قرآن مگر آنکه چیزی از او کم یا چیزی از او زیاد می شود: آنچه که از او کم می شود زلالت اوست و آنچه که بر می گیرد، هدایت اوست. یعنی یک اتفاق متفاوت دارد در وجود شما در این چند ساعتی که در این دو روز در خدمت قرآنید دارد قرار است بیفتد و این ورودی را باید هر انسانی بداند.

نماینده مقام معظم رهبری در استان خطاب به شرکت کننده گان در این دوره از مسابقات نیز توصیه نمودند: شما گاه مستمع قرائت هستید گاه متدبر در تفسیرهایی هستید که عزیزان قرآن پژوه انجام داده اند چه 280 آقا یا 120 خانمی حضور پیدا کرده اند باید بدانید که این اتفاق، اتفاقی استثنائی در زندگی شماست. جلسه اداری نیست، درخدمت قرآنید. مجلسی نیست که باید امضا بکنید و بعد در حقوق شما و در اتفاقات دیگر شما مؤثر باشد اتصالی است به سخن خدای بزرگ و این اتفاق مبارک را باید قدر بدانید.

وی با یادآوری سخن مقام معظم رهبری در خصوص قرآن که فرموده اند قرآنی شدن به این است که ملت یا قرآن آمیخته شود به قرآن عمل کند و معرفت قرآنی را به طور کامل به دست آورد انسان قدر تدبرش و قدر تفهمش و به قدر تفکرش در آیات الهی از رشد فکری و اندیشه الهی بهره مند می شود، وقتی که تمام احساس خودش را در خدمت به قرآن قرار داد از رشد قلبی و احساسی برخوردار می شود. آنگاه چون عمل تابعی مغز و قلب انسان و اندیشه و احساس است این انسان، انسانی عامل به فرامین الهی خواهد بود.

 

اشتراک گذاری خبر

WhatsApp
Telegram
X
Facebook
LinkedIn
Skype
Email
Print

هرمزبان

اخبار دیگر رسانه ها صرفاً به منظور آگاهی رسانی منتشر شده و نظرات بیان شده در آنها، الزاماً بیانگر دیدگاه های هرمزبان نیست. پایگاه خبری هرمزبان وابسته به هیچ نهاد و سازمانی نیست و با هزینه های شخصی اداره می شود. این پایگاه دارای مجوز رسمی از وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی است و در چارچوب قانون مطبوعات و قوانین جاری کشور به اطلاع رسانی و فعالیت خبری می پردازد. صاحب امتیاز و مدیرمسئول: مهدی کمالی وبگاه شخصی: MahdiKamali.ir

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دیگر اخبار سایت:

برگزاری جلسه ستاد دهه فجر آموزش و پرورش ناحیه یک بندرعباس

هرمزبان – جلسه ستاد دهه فجر آموزش و پرورش ناحیه یک بندرعباس، صبح امروز با حضور دکتر علی یگانه، مدیر آموزش و پرورش ناحیه یک، معاونین و اعضای ستاد در دفتر مدیریت برگزار شد و برنامه‌های ویژه این ایام در مدارس ناحیه یک مورد بحث و بررسی قرار گرفت.

ادامه خبر »

نظارت بالینی آموزشی بر فرآیند یاددهی و یادگیری در مدارس دکتر حسابی و پویش ناحیه یک بندرعباس

هرمزبان – نظارت بالینی آموزشی با حضور کارشناسان و سرگروه‌های درسی متوسطه دوم نظری در مدارس ناحیه یک بندرعباس با هدف ارتقای کیفیت آموزش و بهبود فرآیند تدریس برگزار شد.

ادامه خبر »

میزبانی ناحیه یک بندرعباس از ارزیابی تخصصی مدیران و کارکنان تربیتی مدارس استان

هرمزبان – آموزش و پرورش ناحیه یک بندرعباس میزبان فرآیند ارزیابی کارکنان تخصصی مدارس شامل مدیران، معاونان، مربیان امور تربیتی و مراقبین سلامت مناطق مختلف استان هرمزگان بود که با حضور ارزیابان حرفه‌ای استانی برگزار شد.

ادامه خبر »
بازدید مدیرکل آموزش و پرورش هرمزگان از روند برگزاری آزمون پایش کیفیت آموزشی در مدارس متوسطه دوم ناحیه یک بندرعباس

بازدید مدیرکل آموزش و پرورش هرمزگان از روند برگزاری آزمون پایش کیفیت آموزشی در مدارس متوسطه دوم ناحیه یک بندرعباس

هرمزبان – آزمون هماهنگ پایش کیفیت آموزشی مدارس متوسطه دوم عادی دولتی و شبانه‌روزی استان هرمزگان، با هدف سنجش وضعیت آموزشی دانش‌آموزان، در حال برگزاری است و هم‌زمان با اجرای این آزمون، مسئولان استانی و ناحیه‌ای از حوزه‌های امتحانی بازدید کردند.

ادامه خبر »

ستاری‌فرد: خدمت به دانش‌آموزان با نیازهای ویژه وظیفه‌ای انسانی و اخلاقی است

هرمزبان – دکتر صادق ستاری فرد مشاور مدیرعامل پالایشگاه نفت بندرعباس در آیین تحویل اقلام توان‌بخشی به دانش‌آموزان با نیازهای ویژه، خدمت به این قشر از جامعه را فراتر از یک مسئولیت اداری و در زمره وظایف انسانی و اخلاقی دانست.

ادامه خبر »

الهام پوردهقان: نگاه به دانش‌آموزان دارای نیازهای ویژه باید مبتنی بر توانمندسازی و مسئولیت‌پذیری باشد

هرمزبان – دکتر الهام پوردهقان معاون دادستان مرکز استان هرمزگان در مراسم تحویل اقلام توان‌بخشی به دانش‌آموزان با نیازهای ویژه، بر لزوم تغییر نگاه از دلسوزی صرف به برنامه‌ریزی هدفمند و توانمندسازی این دانش‌آموزان تأکید کرد.

ادامه خبر »
آیین تحویل اقلام توان‌بخشی به دانش‌آموزان با نیازهای ویژه در هنرستان دخترانه مهر برگزار شد

آیین تحویل اقلام توان‌بخشی به دانش‌آموزان با نیازهای ویژه در هنرستان دخترانه مهر برگزار شد

هرمزبان – آیین تحویل اقلام توان‌بخشی به دانش‌آموزان با نیازهای ویژه با مشارکت دستگاه‌های اجرایی و صنعتی استان و با هدف حمایت از جامعه دانش‌آموزی استثنایی، در هنرستان دخترانه مهر برگزار شد و جلوه‌ای از همدلی و توجه به توانمندسازی این دانش‌آموزان را به نمایش گذاشت.

ادامه خبر »

به روایت تصویر/ آغاز جام اقتدار ایران در ناحیه یک بندرعباس؛ میدان ورزش، یادمان شهدای دانش‌آموز

هرمزبان – آیین افتتاحیه مسابقات ورزشی «جام اقتدار ایران» یادواره ۳۴ شهید دانش‌آموز جنگ تحمیلی، همزمان با گرامیداشت چهل‌وهفتمین سالگرد پیروزی انقلاب اسلامی، با حضور مسئولان، فرهنگیان و دانش‌آموزان در آموزش و پرورش ناحیه یک بندرعباس برگزار شد؛ رویدادی که با هدف ترویج نشاط، همدلی و پاسداشت فرهنگ ایثار و شهادت در میان نسل نوجوان، جلوه‌ای از پیوند ورزش، هویت ملی و ارزش‌های انقلابی را به تصویر کشید.  /عکاس: مهدی کمالی

ادامه خبر »

افتتاح مسابقات ورزشی جام اقتدار ایران در ناحیه یک بندرعباس به یاد شهدای دانش‌آموز

هرمزبان – آیین افتتاحیه مسابقات ورزشی «جام اقتدار ایران» یادواره ۳۴ شهید دانش‌آموز جنگ تحمیلی ۱۲ روزه و گرامیداشت چهل‌وهفتمین سالگرد پیروزی انقلاب اسلامی، با حضور مسئولان، دانش‌آموزان و فرهنگیان در آموزش و پرورش ناحیه یک بندرعباس برگزار شد. این مسابقات با هدف ترویج روحیه همدلی، نشاط و پاسداشت فرهنگ ایثار و شهادت در میان نسل نوجوان اجرا می‌شود.

ادامه خبر »