خبر فوری

نان‌های شور خطری برای سلامت مردم خوی

به گزارش پایگاه خبری هرمزبان اخبار هرمزگان به نقل از ایسنا، نان قوت اصلی روزانه مردم است بطوریکه بیشترین سهم را در سبد غذایی مردم ایفا می‌کند، تهیه نان مناسب و با کیفیت این روزها در خوی به یک مشکل جدی برای خانواده ها تبدیل شده است.

چرخه تولید نان از گندم و آرد و خمیر تشکیل می شود که بی کیفیتی در هر یک از این ها منجر به تولید نان بی کیفیت و ناسالم خواهد شد. نقش نمک در نان به مراتب مهم تر از سایر مواد غذایی است زیرا در تخمیر خمیر و ایجاد قوام و نیز کشش لازم برای بافت خمیر نقش دارد و در استفاده از نمک توجه به حل شدن و پخش یکنواخت آن ضروری است که در درجه اول، میزان حلالیت نمک به درشتی ابعاد ذرات آن مربوط می شود.

چندصباحی است به دلیل بی کیفیتی نان و استفاده بیش از حد نمک، نان های شهرستان خوی از کیفیت خوبی برخوردار نیستند که خبرنگار ایسنا، پیگیر علت این موضوع با دوتن از مسئولین شهرستان شده است.

اصلانی رئیس اتحادیه نانوایان شهرستان خوی در گفت و گو با خبرنگار ایسنا، با اشاره به بی کیفیت بودن آردهای توزیعی در شهرستان اظهار کرد: به علت توزیع آردهای بی کیفیت نانوایان ناچار برای بعمل آوری و پخت نان از نمک زیاد و بیش از حد مجاز استفاده می کنند و این مسئله می تواند سلامتی افراد جامعه را به خطر بیاندازد.

وی با بیان اینکه بارها در خصوص بی کیفیت بودن آردهای توزیعی با مسئولین مربوطه مکاتبه و صحبت کرده ام تصریح کرد: متاسفانه تاکنون غیر از چند جلسه بدون نتیجه، حاصلی نداشته است.

اصلانی با اشاره به بی کیفیتی آردهای توزیعی اظهار کرد: بی کیفیت بودن آردها ناشی از  بی کیفیتی گندم است.

رئیس اتحادیه نانوایان شهرستان خوی درصد سبوس گیری در سطح کشور برای نان تافتون را ۱۸ درصد و لواش ۱۵ درصد اعلام کرد و گفت: این میزان در شهرستان خوی و آذربایجان غربی برای نان تافتون ۱۵ درصد و نان لواش هم ۱۲ درصد تعیین شده است که متاسفانه آن هم بصورت واقعی انجام نمی شود.

اصلانی برای حل مشکل کیفیت پایین آردهای توزیعی افزود: مسئولین این امکان را فراهم کنند تا نانوایان آرد مورد نیاز برای پخت نان برای شهرستان را به اختیار خودشان از سه کارخانه آرد موجود در خوی تهیه کنند.

وی افزود : در حال حاضر سهمیه نانوایان بین کارخانه های تولید آرد شهرستان تقسیم بندی شده و نانوایان هیچ اختیاری در انتخاب کارخانه آرد ندارند.

رئیس اتحادیه نانوایان شهرستان خوی ادامه این وضعیت را هم به زیان سلامتی افراد جامعه و هم به ضرر نانوایان دانست و گفت: نان به عنوان قوت غالب در سفره های ایرانی ها نقش مهمی در سلامت افراد دارد، بنابراین از مسئولین تقاضا می‌شود در خصوص حل مشکلات پیش آمده در حوزه گندم و آرد و نان اقدام عاجلی اتخاذ کنند.

احمد ابراهیمی کارشناس تغذیه سازمان فنی حرفه‌ای خوی هم در گفت و گو با خبرنگار ایسنا اظهار کرد: مشکل بی کیفیتی آردهای توزیعی موجب بی کیفیت شدن نان و استفاده بیش از حد مجاز نانوانان از نمک شده است.

وی تصریح کرد: هر چقدر در خصوص بی کیفیت بودن آردها هشدار دادیم متاسفانه ترتیب اثر داده نشد.

ابراهیمی گندم های بی کیفیت را عامل اصلی آردهای بی کیفیت عنوان کرد و گفت: در کارخانه‌های تولید آرد بی‌کیفیت‌ترین گندم ها را برای تولید آرد توزیعی نانوایان اختصاص می دهند.

به گزارش پایگاه خبری هرمزبان اخبار هرمزگان به نقل از ایسنا، با توجه به بحث سلامت در جامعه و تلاش های دولت در راستای توسعه و استقرار نظام سلامت انتظار می رود مسئولین در خصوص حل مشکل بی کیفیتی آردهای توزیعی نانوایان و افزودن بیش از حد مجاز نمک به نان‌ها که مستقیما با سلامتی افراد جامعه ارتباط دارد اقدامات اساسی تری انجام دهند.

انتهای پیام

درباره هرمزبان

اخبار دیگر رسانه ها صرفاً به منظور آگاهی رسانی منتشر شده و نظرات بیان شده در آنها، الزاماً بیانگر دیدگاه های هرمزبان نیست. پایگاه خبری هرمزبان وابسته به هیچ نهاد و سازمانی نیست و با هزینه های شخصی اداره می شود. این پایگاه دارای مجوز رسمی از وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی است و در چارچوب قانون مطبوعات و قوانین جاری کشور به اطلاع رسانی و فعالیت خبری می پردازد. صاحب امتیاز و مدیرمسئول: مهدی کمالی وبگاه شخصی: MahdiKamali.ir

دیدگاهتان را بنویسید