«بحران تالاب‌ها» از دلایل اصلی ایجاد ریزگردها است

به گزارش پایگاه خبری هرمزبان به نقل از مشرق، فرهاد دبیری درباره تاثیرگذاری مثبت تالابها بر کاهش ریزگردها در مناطق مختلف دنیا اظهار کرد: یکی از ریشه‌های اصلی تولید ریزگردها در دنیا، بحرانی شدن وضعیت تالابها و خشک شدن آنها است و توجه به این علت، تاثیرگذار خواهد بود.
 
وی درباره منشأ گردوغبار در سیستان و بلوچستان، خوزستان، کرمانشاه و … تصریح کرد: این مشکل در  فصول و زمانهای مختلف متغیر است؛ هر زمان که عراق، سوریه، اردن و عربستان دچار بحران ریزگرها می‌شوند، سهم ریزگردهای خارجی افزایش می‌یابد  و زمانی که ما در داخل از لحاظ گردوغبار دچار مشکل می‌شویم حدوداً نسبت سهم داخلی  رشد پیدا می‌کند.
 
دبیری درباره آخرین وضعیت تالابهای کشورمان خاطرنشان کرد: در حال حاضر با توجه به  بارندگی‌هایی که در کشور صورت گرفته و برخی راهکارها، وضعیت ما نسبت به یک ماه گذشته بهتر شده است.
 
وی با بیان اینکه 94 تالاب کوچک و بزرگ در کشور وجود دارد، گفت: 24 تالاب در حال حاضر در فهرست کنوانسیون رامسر ثبت شده است.
 
معاون محیط زیست طبیعی سازمان حفاظت محیط زیست با برشمردن اوضاع تالابهای مهم کشور تصریح کرد: تالاب هامون همیشه در وضعیت غیر تثبیت شده و متغیر بوده و در تالاب بختگان نیز با خشک شدن بسیاری از نقاط مواجه هستیم.
 
به گفته دبیری تالاب دریاچه ارومیه نیز از مرحله تثبیت عبور کرده و در حال احیاء شدن است.
 
وی افزود: تالاب جازموریان هم به صورت فصلی خشک می‌شود و در برخی زمانها هم وضعیت بهتری دارد البته دغدغه اصلی این تالاب، زمینهای کشاورزی اطراف آن است.
 
معاون محیط طبیعی سازمان حفاظت محیط زیست خاطرنشان کرد: جلساتی را درباره تالاب جازموریان با وزارت نیرو داشته‌ایم تا بتوانیم لااقل این تالاب را مرطوب نگه داریم و تبدیل به منشاء ریزگردها نشود.
 
دبیری با اشاره به وضعیت تالابهای مطرح استان خوزستان اظهار کرد: هورالعظیم وضعیت خوبی دارد و شادگان هم اوضاع نسبتاً خوبی پیدا کرده است.
 
وی درباره تاثیر تالابها در جوامع محلی گفت: تالابها تاثیرگذاری بسیار زیادی در جوامع محلی و مردم ساکن در بخشهای پیرامونی آن دارند و مردم هم از قدیم وابسته به تالابها بوده‌اند البته شکل زندگی کنونی باعث شده تا ساکنان جوامع محلی دچار زندگی صنعتی شوند که این روند هم به هیچ عنوان مناسب نیست.
 
معاون محیط طبیعی سازمان حفاظت محیط زیست تصریح کرد:‌ آنهایی که در کنار تالابهای هامون، انزلی، جازموریان و …زندگی می‌کنند وابسته به تالابها هستند و تالابها نیز به آنها وابستگی دارند.

محصولات فروشگاه هرمزبان

اشتراک گذاری خبر

WhatsApp
Telegram
X
Facebook
LinkedIn
Skype
Email
Print

هرمزبان

اخبار دیگر رسانه ها صرفاً به منظور آگاهی رسانی منتشر شده و نظرات بیان شده در آنها، الزاماً بیانگر دیدگاه های هرمزبان نیست. پایگاه خبری هرمزبان وابسته به هیچ نهاد و سازمانی نیست و با هزینه های شخصی اداره می شود. این پایگاه دارای مجوز رسمی از وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی است و در چارچوب قانون مطبوعات و قوانین جاری کشور به اطلاع رسانی و فعالیت خبری می پردازد. صاحب امتیاز و مدیرمسئول: مهدی کمالی وبگاه شخصی: MahdiKamali.ir

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دیگر اخبار سایت:

محرم، فرصتی برای خودسازی و تجدید پیمان با اصول توحیدی

هرمزبان – امام‌جمعه میناب، ماه محرم را نه تنها زمان عزاداری، بلکه فرصتی برای افزایش بصیرت و بازگشت به آموزه‌های اهل‌بیت (ع) عنوان کرد. وی همچنین پیشنهاد داد که روز پنجم محرم به نام شاعر بزرگ میناب نام‌گذاری شود.

ادامه خبر »

آسیب‌دیدگی ۲۱۶ قایق صیادی در قشم در خلال جنگ تحمیلی رمضان

هرمزبان – فرماندار قشم اعلام کرد که در جریان جنگ تحمیلی رمضان، ۲۱۶ فروند شناور صیادی این شهرستان آسیب دیده‌اند. وی افزود که این شناورها در چند نوبت در اسکله‌های مختلف جزیره مورد حمله قرار گرفته‌اند.

ادامه خبر »

تقویت همبستگی داخلی و عدم اعتماد به دشمن باید در اولویت قرار گیرد

هرمزبان –
امام جمعه کیش بر لزوم وحدت و انسجام داخلی تأکید کرد و گفت: باید به دشمن بی‌اعتماد بود و حضور مردم در تجمعات با صلابت ادامه یابد. وی همچنین بر اعتماد به مسئولان نظامی، سیاسی و دولتمردان و عدم توجه به القائات دشمنان تأکید کرد.

ادامه خبر »

نشست مدیرعامل فولاد کاوه با فرماندهان بسیج صنایع استان هرمزگان

هرمزبان –
مدیرعامل شرکت فولاد کاوه جنوب کیش در دیدار با فرماندهان پایگاه‌های مقاومت بسیج صنایع هرمزگان، بر اهمیت بسیج در افزایش بهره‌وری، تقویت روحیه جهادی و حفظ دستاوردهای تولیدی در صنعت فولاد تأکید کرد.

ادامه خبر »

برگزاری دومین جلسه گروه زن و خانواده؛ تمرکز بر تقویت جایگاه بانوان با رویکرد محتوایی

هرمزبان –

دومین جلسه گروه زن و خانواده با محوریت ارتقای بانوان و تأکید بر مبانی محتوایی برگزار شد. این جلسه به بررسی راهکارهای بهبود وضعیت زنان در جامعه پرداخت و بر اهمیت توجه به محتوای برنامه‌ها تأکید شد.

ادامه خبر »

صیادان هرمزگان از ورود به تنگه هرمز پرهیز کنند

هرمزبان – اتحادیه شرکت‌های تعاونی صیادان هرمزگان در اطلاعیه‌ای از صیادان استان خواست تا به نکات ایمنی و دستورالعمل‌های اعلام‌شده توجه کنند. این اتحادیه همچنین از صیادان خواست تا زمان اطلاع‌رسانی مجدد، از تردد در تنگه هرمز و خروج از محدوده تعیین‌شده خودداری نمایند.

ادامه خبر »

تحقیقات قضایی درباره حمله به تأسیسات آب شرب سیریک در مراجع داخلی و بین‌المللی آغاز گردید

هرمزبان – رئیس کل دادگستری هرمزگان اعلام کرد که حمله به تأسیسات آب شرب شهرستان سیریک به عنوان جنایت جنگی شناخته شده و پیگیری‌های قضایی در مراجع داخلی و بین‌المللی آغاز گردیده است.

ادامه خبر »

بیش از ۱۰۰ هزار هنرمند ایرانی در صندوق اعتباری هنر ثبت‌نام کرده‌اند

هرمزبان – مشاور وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی و مدیرعامل صندوق اعتباری هنر اعلام کرد که بیش از ۱۰۰ هزار هنرمند در کشور به عضویت این صندوق درآمده‌اند. وی افزود که نیمی از این هنرمندان از مزایای بیمه تکمیلی بهره‌مند هستند.

ادامه خبر »

راهپیمایی حمایت از میدان در شهرستان هشتبند هرمزگان

هرمزبان –

مردم بخش توکهور و هشتبندی هرمزگان با برگزاری راهپیمایی حماسی، حمایت خود را از نظام اسلامی و اقدامات نیروهای مسلح اعلام کردند. این تجمع در شرایط گرمای هوا برگزار شد و نشان‌دهنده عزم و اراده مردم در حفظ سنگر خیابان‌ها بود.

ادامه خبر »

حمله آمریکا به زیرساخت‌های اساسی تأمین آب شرب مردم سیریک

هرمزبان –
حمله‌ای به زیرساخت‌های آب شرب در سیریک به دست نیروهای آمریکایی انجام شد. این اقدام باعث ایجاد مشکلات جدی برای تأمین آب سالم برای ساکنان منطقه شده است. مسئولان محلی نسبت به عواقب این حمله هشدار داده و خواستار رسیدگی فوری به وضعیت موجود هستند.

ادامه خبر »

بندرعباس؛ گرفتار قیمت‌های سرسام‌آور اجاره مسکن

هرمزبان –

افزایش چشمگیر اجاره‌بها و ودیعه مسکن در بندرعباس، مشکلات جدی معیشتی برای بسیاری از خانواده‌ها به وجود آورده است. این وضعیت فشار زیادی به توان اقتصادی مستأجران وارد کرده و همچنین بر آرامش و ثبات اجتماعی تأثیر گذاشته است.

ادامه خبر »