خبر فوری

نکات تغذیه ای برای پیاده روی اربعین حسینی

هرمزبان – دانستن برخی نکات تغذیه ای پیرامون پیاده روی اربعین حسینی از اهمیت ویژه ای برخوردار است.

به گزارش پایگاه خبری تحلیلی هرمزبان به نقل ازخبرگزاری فارس از بندرعباس، پیاده روی اربعین برای زیارت حرم سیدالشهدا یکی از توصیه شده ترین اعمال است و به همین دلیل هر ساله تعداد زیادی از مشتاقان سید و سالار شهیدان و سرور آزادگان جهان با پای پیاده به سمت کربلا حرکت می کنند تا در این پیاده روی حضور یابند.

دانستن مجموعه ای از نکات تغذیه ای مورد تأیید دانشگاه علوم پزشکی هرمزگان به مسافران اربعین کمک می کند که سفری راحت و با سلامت داشته باشید:

•    از مصرف لبنیات غیرپاستوریزه به ویژه پنیر ، کره و شیر  محلی که به صورت فله هستند خودداری کنید.
•    از خوردن سالاد و سبزیجات خام خوداری کنید
•    از مصرف کنسروهای بادکرده، زنگزده، سوراخ شده و کنسروهایی که مواد داخل آن بوی نامطبوع دارندخودداری کنید.
•    غذاهای پخته شده نباید بیش از دو ساعت در دمای محیط نگهداری شود و بیشتر از یکبار نباید گرم شود.
•    سعی کنید به جای مصرف تخم مرغ نیمرو ، تخم مرغ آبپز کاملا پخته مصرف کنید که هم هضم بهتری دارد و هم امکان آلودگی آن کمتر است.
•    میوه ها را قبل از مصرف با دقت با آب سالم شستشو دهید و حتما پوست آنها را جدا کنید.
•    به دلیل گرمی هوا و جلوگیری از مسمومیت و گرما زدگی از دوغ های کم نمک پاستوریزه استفاده کنید. با خود کمی نعناع و پونه همراه داشته باشید ( نعناع و پونه خاصیت ضد عفونی کننده دستگاه گوارش را دارند)و با دوغ مخلوط کرده و میل نمایید .
•    به منظور جلوگیری از مسمومیت غذایی از  ماست (کم چرب و پاستوریزه)، لیموترش و یا آبلیمو همراه به غذا استفاده کنید. .
•    برای جلوگیری از کمآبی و یبوست مقادیر مناسبی آب (ترجیحاً آب بسته بندی) همراه داشته باشید. به دلیل گرمی هوا  بهتر است روزانه تا 6 لیوان آب را بنوشید.  از مصرف  آب هایی که در مسیر توزیع می شود به دلیل احتمال بالای آلودگی اجتناب کنید.
•    از نوشیدن چای و مایعات داغ در لیوانهای یکبارمصرف شفاف خودداری کنید و سعی کنید یک لیوان شخصی با خود همراه داشته باشید.
•    به دلیل گرمی هوا از مصرف غذا های حاوی نمک زیاد خودادری کنید چرا که مصرف نمک زیاد باعث افزایش تشنگی و از دست دهی آب بدن می شود و می تواند شما را مستعد گرما زدگی کند.
•    تا حد امکان از مصرف غذاهای پرچرب و شور خودداری کرده تا دچار بیماریهای گوارشی نشوید.
•    شستوشوی قاشق و چنگال و سایر ظروف مواد غذایی باید به خوبی انجام داده شود و در صورت امکان افراد حتماً از قاشقهای یکبار مصرف استفاده کنند.
•    غذاهایی که زود فاسد میشود مثل  سالاد الویه، کباب، غذاهای حاوی کشک مثل کشک بادمجان، ماهی و یا سس مایونز با خود به همراه نداشته باشید.
•    توجه داشته باشید مصرف غذا‌های گرم از سلامت بیشتری نسبت به غذا‌های سرد برخوردار است چرا که حرارت غذا منجر به از بین رفتن میکروب‌های موجود در مواد غذایی شده و احتمال مسمومیت آن را کاهش می‌دهد.
•    بهتر است هنگام سفر شیر مصرف نکنید چرا که علاوه بر فاسد شدن سریع آن سبب نفخ و مشکلات گوارشی می‌شود .
•    اگر مبتلا به دیابت هستید در مصرف مواد قندی و شیرینی در طول مسیر خودداری کنید.
•    اگر مبتلا به فشارخون بالا هستید از خوردن غذاهای شور و پرنمک خودراری کنید.

انتهای پیام/

منبع: خبرگزاری فارس

درباره تحریریه خبر هرمزگان

رسالت تحریریه خبر هرمزگان پایگاه خبری تحلیلی هرمزبان، گردآوری اخبار استان هرمزگان از منابع متنوع و معتبر و ارائه آن به خوانندگان گرامی است. چنانچه تمایل دارید اخبار فعالیت های شما در استان پوشش داده شود کافی است از طریق راه های ذکر شده در صفحه «تماس با ما» با تحریریه خبر در ارتباط باشید.

دیدگاهتان را بنویسید