آب رسانی لوله آب

علی‌اکبر محرابیان: طرح‌های رفع تنش آبی سیستان و بلوچستان در 3 سطح اجرا می‌شود

هرمزبان – علی‌اکبر محرابیان گفت: طرح‌های رفع تنش آبی سیستان و بلوچستان در 3 سطح اجرا می‌شود.

به گزارش پایگاه خبری تحلیلی هرمزبان ، علی‌اکبر محرابیان، روز شنبه در نشست سراسری مدیران ستادی و مدیران عامل آب و آبفای استان‌ها گفت: امروز وزارت نیرو بر اساس یک برنامه مدون، در حال رشد و پیشرفت در حوزه مدیریت منابع آب و فاضلاب و نیز در جهت اجرای برنامه‌ها بوده و اعتبارات، قوانین و مقررات پیشتیبان این پروژه‌هاست.

وی تصریح کرد: در دولت و مجلس شورای اسلامی وفاق کاملی وجود دارد تا بتوانیم پروژه‌های با اهمیت و اولویت‌دار را در زمان‌های تعیین شده به مرحله تکمیل و بهره‌برداری برسانیم.

محرابیان بر ضرورت عملیاتی کردن پروژه‌های آب و آبفا بر اساس جدول زمان‌بندی ابلاغ شده تاکید کرد و گفت: بر اساس «‌پیشخوان رصد منابع آب کشور»که امروز رونمایی شد، اجرای پروژه‌ها به طور روزانه در حال پایش و پیگیری است و بر این اساس وضعیت شرکت‌ها و مدیران مربوطه ارزیابی می‌شود.

وی در ادامه به تشریح طرح‌های اولویت‌دار و اضطراری در صنعت آب کشور پرداخت و اضافه کرد: اجرای طرح‌های اضطراری در عین حال اولویت و اضطرار دارد؛ اجرای این پروژه‌ها در شرکت آبفا بسیار بیشتر و اثربخشی آن نیز متفاوت‌تر است.

حرکت جهادی استان‌ها بر روی طرح‌های اضطراری آب

محرابیان با اشاره به حرکت جهادی اغلب استان‌ها بر روی طرح‌های اضطراری آب، اظهار کرد: در سال 1402 از مجموع طرح‌های اولویت‌دار کشور بالغ بر 48 طرح آبرسانی، 23 طرح تصفیه‌خانه فاضلاب، 28 طرح شبکه بیاری و زهکشی و 2500 طرح آبرسانی پیش‌بینی شده است. این طرح‌ها از آغاز سال 1402 یا به بهره‌برداری رسیده یا خواهد رسید.

وی با تاکید بر اینکه مدیران در استان‌های مختلف باید بدون تاثیرپذیری از فشارهای سیاسی و منطقه‌ای، برنامه‌های مربوطه در حوزه آب و آبفا را اجرایی کنند، ادامه داد: این امر گامی بلند برای تامین آب به موقع، برنامه‌ریزی شده و مدیریت شده برای بخش‌های مختلف اعم از شرب، صنعت و کشاورزی خواهد بود.

بازتخصیص 2 میلیارد مترمکعب آب غیرمتعارف برای صنایع

وزیر نیرو به بند «ع» تبصره هشت اشاره کرد و گفت: این امر یک ظرفیت بسیار عالی و منحصر بفرد به شمار می‌رود که به موجب آن می‌توانیم آب قابل توجهی برای توسعه صنعت ایران فراهم کرد؛ مجموع آب تخصیصی کل صنعت کشور 2.7 میلیارد مترمکعب است، این در حالی است که ده‌ها میلیون فرصت شغلی در صنعت کشور فراهم شده است، بند «ع» تبصره هشت موجب می‌شود بتوانیم تا حدود 2 میلیارد مترمکعب آب جدید برای صنایع کشور با استفاده از ظرفیت پساب تصفیه شده، شیرین‌سازی آب دریا و سایر منابع آب نامتعارف فراهم کرد.

وی در همین زمینه تصریح کرد: در این تبصره پیش‌بینی شده بود تا پایان خرداد امسال باید واحدها و صنایع شناسایی و متعاقب آن بازتخصیص‌های مربوطه صادر شده باشد؛ چنانچه استانی در این زمینه عقب ماندگی دارد، باید سریعا این امر را جبران کند.

مدیریت برداشت چاه‌های آب با استفاده از ظرفیت کنتورهای برق هوشمند

محرابیان به موضوع مدیریت چاه‌های آب با استفاده از ظرفیت کنتورهای برق هوشمند اشاره و اظهار کرد: امروز در ایام تابستان قرار داریم و مصارف آب در برخی از مناطق کشور به شدت افزایش یافته است و این امکان وجود دارد به دلیل شدت گرفتن گرمای هوا با نوساناتی در مصرف و تامین آب  و افزایش مصرف روبرو شویم.

محرابیان کیفیت آب را خط قرمز وزارت نیرو  برشمرد و اضافه کرد: در این زمینه هیچ‌گونه تساهل و تسامحی وجود ندارد و باید دائما تحت رصد باشد و با بهره‌مندی از فناوری‌های موجود مشکلات احتمالی رفع شوند.

وزیر نیرو گفت: به تازگی بانک جهانی گزارشی از وضعیت دسترسی شهروندان به آب شرب در کشور‌های مختلف ارائه کرده است که ایران در این گزارش از جایگاه ممتازی در منطقه غرب آسیا و جهان برخوردار است.

محرابیان در حاشیه مراسم رونمایی از پیشخوان رصد منایع آب کشور درباره ضرورت مدیریت منابع آب شرب و پساب شهری نیز گفت: به تازگی بانک جهانی گزارشی از وضعیت دسترسی شهروندان به آب شرب در کشور‌های مختلف ارائه کرده است که ایران در این گزارش از جایگاه ممتازی در منطقه غرب آسیا و جهان برخوردار است.

محرابیان در همین رابطه افزود: بر اساس این گزارش شاخص دسترسی به آب شرب شهری در ایران ۹۹.۸۲ و شاخص دسترسی به آب شرب روستایی نیز بیش از ۸۲ درصد است. این در حالی است که متوسط دسترسی به آب شرب شهری جهان ۸۵ درصد و آب شرب روستایی نیز ۵۹ درصد است،همچنین شاخص دسترسی به آب شرب شهری در غرب آسیا ۸۳ و شاخص دسترسی به آب روستایی نیز ۶۹ درصد است.

وی ادامه داد: این گزارش از دو بعد حائز اهمیت است که یکی قرارگیری ایران در صدر کشور‌های جهان و منطقه به لحاظ شاخص دسترسی به آب شرب است و دیگری نیز نمایش سرعت بالای ایران در افزایش سطح دسترسی عمومی به آب شرب است که حکایت از تلاش سال‌های اخیر در این حوزه دارد.

وزیر نیرو با تأکید بر اینکه بر اساس قانون بودجه ۱۴۰۲، وزارت نیرو مکلف شده است تا برای تأمین آب مورد نیاز صنایع از آب‌های غیر بهداشتی مثل آب پساب و آب دریا اقدام کند، افزود: با فعال سازی سامانه آب پساب بهداشتی که در آینده نزدیک در بورس قابل عرضه خواهد بود، می‌توانیم سالانه بیش از ۲ میلیارد متر‌مکعب آب مورد نیاز صنایع را از این محل تأمین کنیم.

محرابیان در ادامه سخنان خود با اشاره به اینکه در حوزه روستایی نیز به صورت مشخص وزارت نیرو طرح جهاد آبرسانی را از ابتدای سال ۱۴۰۱ آغاز کرده است، بیان کرد: طرح جهاد آبرسانی تا کنون بیش از ۴۰ درصد پیشرفت داشته و قرار است در جریان این طرح به بیش از ۱۰ هزار روستا آبرسانی شود.

وی در بخش دیگری از سخنان خود با تأکید بر اینکه جمهوری اسلامی ایرانی قدمی از مطالبه حقابه هیرمند کوتاه نخواهد آمد، گفت: در منطقه سیستان استان سیستان و بلوچستان متأثر از عدم ورود حقابه هیرمند به داخل کشور که مطالبه ۲ ساله وزارت نیرو از طرف افغانستانی است، دچار مشکلاتی در حوزه تأمین آب شرب هستیم.

محرابیان در همین رابطه افزود: با این وجود طرح‌های بزرگ آبرسانی در سه سطح برای استان سیستان و بلوچستان تعریف شده است که امیدواریم با اجرای این طرح‌ها شاهد کاهش قابل ملاحظه تنش آبی در این استان باشیم.

وزیر نیرو تصریح کرد: در این رابطه ابتدا یک طرح اضطراری برای تأمین آب پایدار برای منطقه سیستان و شهر زاهدان تعریف کرده ایم که در راستای آن تعداد زیادی چاه آب حفاری شده است و این طرح تا کنون ۷۰ درصدپیشرفت داشته است.

وی در رابطه با دو طرح دیگر نیز گفت: در کنار این طرح، دو طرح میان مدت و درازمدت دیگر نیز در این حوزه داریم که یکی از آن‌ها انتقال آب از آبخوان تهلاب به منطقه جنوبی زاهدان و دیگری انتقال آب دریای عمان به استان سیستان و بلوچستان و در ادامه به استان‌های خراسان جنوبی و رضوی است که تاکنون ۱۲.۵ درصد پیشرفت داشته است.

انتهای پیام/

منبع : ایلنا

اشتراک گذاری خبر

WhatsApp
Telegram
X
Facebook
LinkedIn
Skype
Email
Print

تحریریه خبر هرمزبان

اخبار دیگر رسانه ها صرفاً به منظور آگاهی رسانی منتشر شده و نظرات بیان شده در آنها، الزاماً بیانگر دیدگاه های هرمزبان نیست. ---- صاحب امتیاز و مدیرمسئول: مهدی کمالی وبگاه شخصی: MahdiKamali.ir

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دیگر اخبار سایت:

برگزاری جلسه ستاد دهه فجر آموزش و پرورش ناحیه یک بندرعباس

هرمزبان – جلسه ستاد دهه فجر آموزش و پرورش ناحیه یک بندرعباس، صبح امروز با حضور دکتر علی یگانه، مدیر آموزش و پرورش ناحیه یک، معاونین و اعضای ستاد در دفتر مدیریت برگزار شد و برنامه‌های ویژه این ایام در مدارس ناحیه یک مورد بحث و بررسی قرار گرفت.

ادامه خبر »

نظارت بالینی آموزشی بر فرآیند یاددهی و یادگیری در مدارس دکتر حسابی و پویش ناحیه یک بندرعباس

هرمزبان – نظارت بالینی آموزشی با حضور کارشناسان و سرگروه‌های درسی متوسطه دوم نظری در مدارس ناحیه یک بندرعباس با هدف ارتقای کیفیت آموزش و بهبود فرآیند تدریس برگزار شد.

ادامه خبر »

میزبانی ناحیه یک بندرعباس از ارزیابی تخصصی مدیران و کارکنان تربیتی مدارس استان

هرمزبان – آموزش و پرورش ناحیه یک بندرعباس میزبان فرآیند ارزیابی کارکنان تخصصی مدارس شامل مدیران، معاونان، مربیان امور تربیتی و مراقبین سلامت مناطق مختلف استان هرمزگان بود که با حضور ارزیابان حرفه‌ای استانی برگزار شد.

ادامه خبر »
بازدید مدیرکل آموزش و پرورش هرمزگان از روند برگزاری آزمون پایش کیفیت آموزشی در مدارس متوسطه دوم ناحیه یک بندرعباس

بازدید مدیرکل آموزش و پرورش هرمزگان از روند برگزاری آزمون پایش کیفیت آموزشی در مدارس متوسطه دوم ناحیه یک بندرعباس

هرمزبان – آزمون هماهنگ پایش کیفیت آموزشی مدارس متوسطه دوم عادی دولتی و شبانه‌روزی استان هرمزگان، با هدف سنجش وضعیت آموزشی دانش‌آموزان، در حال برگزاری است و هم‌زمان با اجرای این آزمون، مسئولان استانی و ناحیه‌ای از حوزه‌های امتحانی بازدید کردند.

ادامه خبر »

ستاری‌فرد: خدمت به دانش‌آموزان با نیازهای ویژه وظیفه‌ای انسانی و اخلاقی است

هرمزبان – دکتر صادق ستاری فرد مشاور مدیرعامل پالایشگاه نفت بندرعباس در آیین تحویل اقلام توان‌بخشی به دانش‌آموزان با نیازهای ویژه، خدمت به این قشر از جامعه را فراتر از یک مسئولیت اداری و در زمره وظایف انسانی و اخلاقی دانست.

ادامه خبر »

الهام پوردهقان: نگاه به دانش‌آموزان دارای نیازهای ویژه باید مبتنی بر توانمندسازی و مسئولیت‌پذیری باشد

هرمزبان – دکتر الهام پوردهقان معاون دادستان مرکز استان هرمزگان در مراسم تحویل اقلام توان‌بخشی به دانش‌آموزان با نیازهای ویژه، بر لزوم تغییر نگاه از دلسوزی صرف به برنامه‌ریزی هدفمند و توانمندسازی این دانش‌آموزان تأکید کرد.

ادامه خبر »
آیین تحویل اقلام توان‌بخشی به دانش‌آموزان با نیازهای ویژه در هنرستان دخترانه مهر برگزار شد

آیین تحویل اقلام توان‌بخشی به دانش‌آموزان با نیازهای ویژه در هنرستان دخترانه مهر برگزار شد

هرمزبان – آیین تحویل اقلام توان‌بخشی به دانش‌آموزان با نیازهای ویژه با مشارکت دستگاه‌های اجرایی و صنعتی استان و با هدف حمایت از جامعه دانش‌آموزی استثنایی، در هنرستان دخترانه مهر برگزار شد و جلوه‌ای از همدلی و توجه به توانمندسازی این دانش‌آموزان را به نمایش گذاشت.

ادامه خبر »

به روایت تصویر/ آغاز جام اقتدار ایران در ناحیه یک بندرعباس؛ میدان ورزش، یادمان شهدای دانش‌آموز

هرمزبان – آیین افتتاحیه مسابقات ورزشی «جام اقتدار ایران» یادواره ۳۴ شهید دانش‌آموز جنگ تحمیلی، همزمان با گرامیداشت چهل‌وهفتمین سالگرد پیروزی انقلاب اسلامی، با حضور مسئولان، فرهنگیان و دانش‌آموزان در آموزش و پرورش ناحیه یک بندرعباس برگزار شد؛ رویدادی که با هدف ترویج نشاط، همدلی و پاسداشت فرهنگ ایثار و شهادت در میان نسل نوجوان، جلوه‌ای از پیوند ورزش، هویت ملی و ارزش‌های انقلابی را به تصویر کشید.  /عکاس: مهدی کمالی

ادامه خبر »

افتتاح مسابقات ورزشی جام اقتدار ایران در ناحیه یک بندرعباس به یاد شهدای دانش‌آموز

هرمزبان – آیین افتتاحیه مسابقات ورزشی «جام اقتدار ایران» یادواره ۳۴ شهید دانش‌آموز جنگ تحمیلی ۱۲ روزه و گرامیداشت چهل‌وهفتمین سالگرد پیروزی انقلاب اسلامی، با حضور مسئولان، دانش‌آموزان و فرهنگیان در آموزش و پرورش ناحیه یک بندرعباس برگزار شد. این مسابقات با هدف ترویج روحیه همدلی، نشاط و پاسداشت فرهنگ ایثار و شهادت در میان نسل نوجوان اجرا می‌شود.

ادامه خبر »