نرخ دلار ثابت ماند ولی میلگرد گران شد

هرمزبان – قیمت میلگرد در سال جدید رکوردهای جدیدی به ثبت رساند تا بازار مسکن شوک جدیدی را در همین شروع سال تجربه کند. چنانکه از انبوه‌سازان تا مستأجران خود را قربانی اصلی این رکوردشکنی می‌دانند. اما واکنش مخاطبان تجارت‌نیوز به خبر افزایش قیمت میلگرد چه بود؟

به گزارش پایگاه خبری هرمزبان، قیمت میلگرد در ابتدای سال جاری تا رقم ۱۸ هزار و ۸۰۰ تومان هم پیش رفت. این یک رکوردشکنی در این بازار به حساب می‌آید. گرچه روند قیمتی طی روزهای اخیر تا حدودی کاهشی شد، اما بسیاری از فعالان بازار، نسبت به آینده بدببین شده‌اند.

به‌رغم اینکه میلگرد و مصالح در مقایسه با زمین تاثیر چندان بالایی روی قیمت نهایی مسکن و ساختمان ندارد، اما همین رکوردشکنی می‌تواند بهانه‌ای برای ایجاد شوک در بازار مسکن باشد. از واکنش مخاطبان تجارت‌نیوز به خبر رکوردشکنی قیمت میلگرد نیز مشخص است که اکنون اقشار مختلف، از انبوه‌ساز و مالک تا مستأجر و مشاور املاک نگران قیمت‌های جدید در بازار هستند.

گروهی نیز بر این پرسش تکیه دارند که چرا در زمان ثبات قیمت دلار، همچنان قیمت‌ها صعودی است. در ادامه نظرات برخی از مخاطبان را در این باره می‌خوانیم.

«سال گذشته که قیمت میلگرد با افزایش دلار بالا و پایین می‌شد. حالا که دلار نرخ ثابتی داره چرا این‌قدر افزایش روی میلگرد رفته؟».

«یکی این رو برا من توضیح بده انصافا. دلار ۲۸ هزار تومان بود، پراید نزدیک ۴۰ میلیون تومان. الان دلار همون حدوداست ولی پراید ۱۷۰میلیون. همون دلارم در نظر بگیریم آخه باز نمی‌شه!».

برخی از مخاطبان نیز گفته‌اند که در زمان تحریم و خروج ایران از بازار جهانی دلیلی بر تبعیت از این بازار وجود ندارد: «ایران که تو بازار جهانی نیست. چرا موقع گرونی جهانی رشد و موقع سقوط سکوت می‌کنه؟».

افزایش قیمت میلگرد به زیان کیست؟

در این بین برخی مخاطبان به روال همیشگی رسانه‌ها را عامل شوک و گرانی بازار می‌دانند! در همین زمینه یکی از مخاطبان خطاب به تجارت‌نیوز نوشت: «شما با همین تیتر «افزایش قیمت میلگرد مسکن را گران می‌کند؟» می‌خواهید به بازار رکودزده آهن شوک وارد کنید. خیر فعلا از این خبرها نیست.».

اما شاید پاسخ این مخاطب را بتوان در نظر یکی از سازندگان مسکن دید. «من ساختمان‌ساز هستم. آن‌قدر قیمت میلگرد، مصالح و دستمزد بالا رفته که اگه خودم تو ساخت نبودم و همکارانم می‌گفتند، باور نمی‌کردم. واقعا دیگه برای ما هم صرف نمی‌کنه.».

اما این روند تنها به زیان سازندگان نیست. سایر گروه‌ها، ازجمله مستأجران نسبت به این نوع رکوردشکنی قیمت میلگرد ناراضی هستند که در ادامه واکنش آن‌ها را می‌خوانیم.

«ملک و مسکن آنقدر گران شده که خرید و فروش خیلی کم شده. توان خرید مردم هم کم شده. حالا میلگرد گران شه. مردم دیگه چی کار کنند؟ میلگرد کیلو ۲۰۰۰ تومان رسید به ۱۸ هزار تومان.».

«تو را به خدا چرا کسی به این وضعیت رسیدگی نمی‌کنه؟ تکلیف ما مستأجرها چی می‌شه؟ آخه چقدر گرونی؟ وزیر صمت کو وعده‌هات؟ مگه قرار نشد قیمت میلگرد بیاد زیر ۱۰ تومان؟».

«بخدا دیگ مردم ته خط رسیدند. بسه دیگه. اخه چقدر گرونی؟ چطوری جوون صاحبخونه بشه؟ گرفتار کردید ملت رو.».

«داداش مسکن چیه؟ این‌بار نمی‌شه چادر هم خرید. باید تو ماشین بخوابیم.».

«مردم با شکم خالی ساختند؛ بیینم با چادرنشینی یا غارنشینی هم می‌سازند؟».

تکلیف کارگران فولاد چه می‌شود؟

علاوه بر نگرانی مستأجران، کسانی هم در رده‌های مختلف صنایع فولاد کشور فعالیت دارند، نگران بالارفتن قیمت میلگرد و محصولات فولادی هستند. اما این افراد چه می‌گویند؟

«چرا به فکر جوان‌هایی که مثلا تو فولاد کار می‌کنند نیستند؟ به فکر مستاجران با چند تا بچه.».

«هیچی دیگه؛ خبر گرون شدن محصولات فولادی رو بابت قطع شدن برق بهمون دادند. در جریان باشید که ما نمی‌خواهیم گرون شه. چون برق رو مجبوریم بدیم به مصارف مسکونی، پس کارخونه‌ها تعطیل می‌شند و دیگه گرون می‌شه میلگرد و تیرآهن و …. تقصیر ما نیست.».

«کارگر فولاد خودش صحبت می‌کرد. می‌گفت می‌خوریم و می‌خوابیم. ماهانه ۲۰ الی۳۰ میلیون حقوق می‌گیرم. دولت باید کارخانه را تعطیل کند. این همه گرانی مسکن. مقصر اصلی کارخانه فولاد است. هر روز قیمت میلگرد و آهن را بالا می‌برند. یادمون باشه اون بالا هم خدایی هست.».

«چند سال هست وقتی قیمت فهرست سال میاد کارخانه‌ها به اندازه قیمت، فهرست رشد می‌دهند.».

 

منبع: تجارت نیوز

محصولات فروشگاه هرمزبان

اشتراک گذاری خبر

WhatsApp
Telegram
X
Facebook
LinkedIn
Skype
Email
Print

تحریریه خبر هرمزبان

اخبار دیگر رسانه ها صرفاً به منظور آگاهی رسانی منتشر شده و نظرات بیان شده در آنها، الزاماً بیانگر دیدگاه های هرمزبان نیست. ---- صاحب امتیاز و مدیرمسئول: مهدی کمالی وبگاه شخصی: MahdiKamali.ir

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دیگر اخبار سایت:

بیش از ۱۰۰ هزار هنرمند ایرانی در صندوق اعتباری هنر ثبت‌نام کرده‌اند

هرمزبان – مشاور وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی و مدیرعامل صندوق اعتباری هنر اعلام کرد که بیش از ۱۰۰ هزار هنرمند در کشور به عضویت این صندوق درآمده‌اند. وی افزود که نیمی از این هنرمندان از مزایای بیمه تکمیلی بهره‌مند هستند.

ادامه خبر »

راهپیمایی حمایت از میدان در شهرستان هشتبند هرمزگان

هرمزبان –

مردم بخش توکهور و هشتبندی هرمزگان با برگزاری راهپیمایی حماسی، حمایت خود را از نظام اسلامی و اقدامات نیروهای مسلح اعلام کردند. این تجمع در شرایط گرمای هوا برگزار شد و نشان‌دهنده عزم و اراده مردم در حفظ سنگر خیابان‌ها بود.

ادامه خبر »

حمله آمریکا به زیرساخت‌های اساسی تأمین آب شرب مردم سیریک

هرمزبان –
حمله‌ای به زیرساخت‌های آب شرب در سیریک به دست نیروهای آمریکایی انجام شد. این اقدام باعث ایجاد مشکلات جدی برای تأمین آب سالم برای ساکنان منطقه شده است. مسئولان محلی نسبت به عواقب این حمله هشدار داده و خواستار رسیدگی فوری به وضعیت موجود هستند.

ادامه خبر »

بندرعباس؛ گرفتار قیمت‌های سرسام‌آور اجاره مسکن

هرمزبان –

افزایش چشمگیر اجاره‌بها و ودیعه مسکن در بندرعباس، مشکلات جدی معیشتی برای بسیاری از خانواده‌ها به وجود آورده است. این وضعیت فشار زیادی به توان اقتصادی مستأجران وارد کرده و همچنین بر آرامش و ثبات اجتماعی تأثیر گذاشته است.

ادامه خبر »

لنج باری در دریای عمان مورد حمله قرار گرفت

هرمزبان – فرماندار شهرستان سیریک در هرمزگان اعلام کرد که یک لنج باری حامل کالاهای اساسی در دریای عمان هدف حمله قرار گرفته و غرق شده است. وی افزود که محموله این لنج به طور کامل از بین رفته، اما پنج خدمه آن با کمک شناورهای عبوری نجات یافته‌اند.

ادامه خبر »

دوره‌های آموزشی امداد و نجات در روستاهای رودان به منظور تقویت توانمندی‌های جامعه برگزار شد

هرمزبان –

دوره‌های آموزشی امداد و نجات در روستاهای رودان برگزار شد. هدف از این دوره‌ها، توانمندسازی جامعه محلی و ارتقای مهارت‌های امدادی افراد است. این برنامه به منظور افزایش آمادگی در برابر حوادث و بهبود پاسخگویی در شرایط اضطراری طراحی شده است.

ادامه خبر »

ادامه دار بودن صف‌های بنزین در استان غیرقابل قبول است

هرمزبان – رئیس کل دادگستری هرمزگان با اشاره به صف‌های طولانی و معطلی چند ساعته شهروندان در گرمای خردادماه بندرعباس برای دریافت بنزین، این وضعیت را غیرمنطقی دانست. وی از مردم هرمزگان به خاطر این مشکل عذرخواهی کرد.

ادامه خبر »

دلایل صف‌های طولانی بنزین به قاچاق این سوخت ارتباطی ندارد

هرمزبان –

رئیس کل دادگستری هرمزگان اعلام کرد که بررسی‌ها نشان می‌دهد قاچاق بنزین در بندرعباس به میزان قابل توجهی وجود ندارد. وی از مسئولان خواست تا صف‌های طولانی در جایگاه‌های سوخت را پایان دهند و تأکید کرد که نباید به بهانه مقابله با قاچاق، شهروندان در گرمای شدید معطل شوند.

ادامه خبر »