سهام عدالت مردم توسط بورس بلوکه است / مصادره یا آزادسازی؟

مدیریت سازمان بورس برای آزادسازی و فروش سهام عدالت به نحوی بوده که به جای این که مردم را به دارایی‌شان برساند آن را مصادره یا بلوکه کرده است.

به گزارش پایگاه خبری هرمزبان، بیش از یک سال است که مدیران سازمان بورس و وزارت اقتصاد به بهانه روند کاهشی شاخص کل بورس جلوی فروش سهامی که ۵۰ میلیون نفر مالک آن هستند گرفته‌ است و فقط با تکذیبه‌ها سهامداران را ناامیدتر از قبل می‌کند.

سهام عدالت شامل ۴۹ شرکتی است که مردم سهامدار آن هستند، از این تعداد ۳۶ شرکت آن بورسی و ۱۳ شرکت آن غیربورسی است. همچنین سازمان بورس سال گذشته در دو مرحله ۶۰ درصد از سهام عدالت را آزاد و قابل فروش کرد اما عملا سهامداری از این دارایی خود سودی نبرده است.

اگر چه دولت‌ها برای سهامداران تبلیغ می‌کنند اما هیچ دولتی نتوانسته به این ۵۰ میلیون نفر کمک کند. سازمان بورس از مرداد پارسال فروش سهام عدالت را ممنوع کرده اما در مقابل بلوکه کردن دارایی مردم گزینه جایگزینی به آنها نداده است.

در هفته گذشته شرکت سپرده گذاری مرکزی که از زیرمجموعه‌های سازمان بورس است یک ضرب الاجل مشخص کرد که سهامداران تا روز ۵ شهریور درخواست قبلی فروش خود را لغو کنند تا ضرر نکنند. این اطلاعیه امید فروش سهام عدالت را برای سهامداران زنده کرد اما در نهایت مسئولان سازمان بورس فروش سهام عدالت تکذیب کردند.

دولت جدید نیز وعده‌هایی هم به کسانی که سهام عدالت دارند داده و هم به کسانی که این سهام را ندارند. وزیر اقتصاد و رئیس‌جمهور از سهام عدالت جدید می‌گویند، وعده‌ای که دولت روحانی نیز داد و عملی نشد.

دولت حتی سعی کرد انتقادها به خود را وعده وام سهام عدالت کم کند اما نتوانست طرح کارت اعتباری سهام عدالت را نیز اجرا کند تاجایی که سخنگوی کانون شرکت‌های سرمایه‌گذاری سهام عدالت اعلام کرده تعداد ناچیز ۱۰۰ هزار کارت اعتباری صادر شده است.

سهامداران حتی صاحب سهام خود نیز نیستند چرا که این سهام در سبد بورسی‌شان نمی‌شیند. در روش مستقیم مسئولیت فروش به عهده کارگزاری‌هاست و در روش غیرمستقیم نیز شرکت‌های سرمایه‌گذاری استانی سهام مردم را در دست دارند.

نوع عملکرد بورس درباره سهام عدالت به نحوی بوده که در واقع سهام عدالتی به مردم داده نشده، آنها به طور اسمی سهامدار هستند و مالک اصلی همچنان دولت است.

نوع آزادسازی و دستورات سازمان بورس درخصوص سهام عدالت نشان می‌دهد که این نهاد به جای این که مردم را به دارایی‌شان برساند آن را مصادره کرده است.

در ادامه اظهارات برخی از مخاطبان تجارت‌نیوز را می‌خوانید که در چند روز اخیر با تکذیبیه‌های سازمان بورس معترض هستند.

«دیکتاتوری محض در فروش سهام عدالت در حق مردم»

«الان اینکه اجازه فروش نمیدن کاملا غیر قانونیه ۱۵ سال پیش ۵۰۰ هزار از حقوق کم کردند این پول خودمونه نه مفت»

«چرا مردم روسر کار میزارید خدارو خوش نمیاد ۶ماهه منتظر فروش سهام هستیم حتما احتیاج داریم که به درو دیوار میزنیم»

«هرکی صاحب سهامشه دوست داره بفروشه به نصف قیمت و نیازمندن …قیمت سهام عدالت بالابره بی فایدس وقتی که هیچی دستت تونگیره جزضررش ممنون»

منبع: تجارت نیوز

hormozban هرمزبان ivlcfhk اخقئخظذشد

محصولات فروشگاه هرمزبان

اشتراک گذاری خبر

WhatsApp
Telegram
X
Facebook
LinkedIn
Skype
Email
Print

تحریریه خبر هرمزبان

اخبار دیگر رسانه ها صرفاً به منظور آگاهی رسانی منتشر شده و نظرات بیان شده در آنها، الزاماً بیانگر دیدگاه های هرمزبان نیست. ---- صاحب امتیاز و مدیرمسئول: مهدی کمالی وبگاه شخصی: MahdiKamali.ir

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دیگر اخبار سایت:

بیش از ۱۰۰ هزار هنرمند ایرانی در صندوق اعتباری هنر ثبت‌نام کرده‌اند

هرمزبان – مشاور وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی و مدیرعامل صندوق اعتباری هنر اعلام کرد که بیش از ۱۰۰ هزار هنرمند در کشور به عضویت این صندوق درآمده‌اند. وی افزود که نیمی از این هنرمندان از مزایای بیمه تکمیلی بهره‌مند هستند.

ادامه خبر »

راهپیمایی حمایت از میدان در شهرستان هشتبند هرمزگان

هرمزبان –

مردم بخش توکهور و هشتبندی هرمزگان با برگزاری راهپیمایی حماسی، حمایت خود را از نظام اسلامی و اقدامات نیروهای مسلح اعلام کردند. این تجمع در شرایط گرمای هوا برگزار شد و نشان‌دهنده عزم و اراده مردم در حفظ سنگر خیابان‌ها بود.

ادامه خبر »

حمله آمریکا به زیرساخت‌های اساسی تأمین آب شرب مردم سیریک

هرمزبان –
حمله‌ای به زیرساخت‌های آب شرب در سیریک به دست نیروهای آمریکایی انجام شد. این اقدام باعث ایجاد مشکلات جدی برای تأمین آب سالم برای ساکنان منطقه شده است. مسئولان محلی نسبت به عواقب این حمله هشدار داده و خواستار رسیدگی فوری به وضعیت موجود هستند.

ادامه خبر »

بندرعباس؛ گرفتار قیمت‌های سرسام‌آور اجاره مسکن

هرمزبان –

افزایش چشمگیر اجاره‌بها و ودیعه مسکن در بندرعباس، مشکلات جدی معیشتی برای بسیاری از خانواده‌ها به وجود آورده است. این وضعیت فشار زیادی به توان اقتصادی مستأجران وارد کرده و همچنین بر آرامش و ثبات اجتماعی تأثیر گذاشته است.

ادامه خبر »

لنج باری در دریای عمان مورد حمله قرار گرفت

هرمزبان – فرماندار شهرستان سیریک در هرمزگان اعلام کرد که یک لنج باری حامل کالاهای اساسی در دریای عمان هدف حمله قرار گرفته و غرق شده است. وی افزود که محموله این لنج به طور کامل از بین رفته، اما پنج خدمه آن با کمک شناورهای عبوری نجات یافته‌اند.

ادامه خبر »

دوره‌های آموزشی امداد و نجات در روستاهای رودان به منظور تقویت توانمندی‌های جامعه برگزار شد

هرمزبان –

دوره‌های آموزشی امداد و نجات در روستاهای رودان برگزار شد. هدف از این دوره‌ها، توانمندسازی جامعه محلی و ارتقای مهارت‌های امدادی افراد است. این برنامه به منظور افزایش آمادگی در برابر حوادث و بهبود پاسخگویی در شرایط اضطراری طراحی شده است.

ادامه خبر »

ادامه دار بودن صف‌های بنزین در استان غیرقابل قبول است

هرمزبان – رئیس کل دادگستری هرمزگان با اشاره به صف‌های طولانی و معطلی چند ساعته شهروندان در گرمای خردادماه بندرعباس برای دریافت بنزین، این وضعیت را غیرمنطقی دانست. وی از مردم هرمزگان به خاطر این مشکل عذرخواهی کرد.

ادامه خبر »

دلایل صف‌های طولانی بنزین به قاچاق این سوخت ارتباطی ندارد

هرمزبان –

رئیس کل دادگستری هرمزگان اعلام کرد که بررسی‌ها نشان می‌دهد قاچاق بنزین در بندرعباس به میزان قابل توجهی وجود ندارد. وی از مسئولان خواست تا صف‌های طولانی در جایگاه‌های سوخت را پایان دهند و تأکید کرد که نباید به بهانه مقابله با قاچاق، شهروندان در گرمای شدید معطل شوند.

ادامه خبر »