سهام عدالت مردم توسط بورس بلوکه است / مصادره یا آزادسازی؟

مدیریت سازمان بورس برای آزادسازی و فروش سهام عدالت به نحوی بوده که به جای این که مردم را به دارایی‌شان برساند آن را مصادره یا بلوکه کرده است.

به گزارش پایگاه خبری هرمزبان، بیش از یک سال است که مدیران سازمان بورس و وزارت اقتصاد به بهانه روند کاهشی شاخص کل بورس جلوی فروش سهامی که ۵۰ میلیون نفر مالک آن هستند گرفته‌ است و فقط با تکذیبه‌ها سهامداران را ناامیدتر از قبل می‌کند.

سهام عدالت شامل ۴۹ شرکتی است که مردم سهامدار آن هستند، از این تعداد ۳۶ شرکت آن بورسی و ۱۳ شرکت آن غیربورسی است. همچنین سازمان بورس سال گذشته در دو مرحله ۶۰ درصد از سهام عدالت را آزاد و قابل فروش کرد اما عملا سهامداری از این دارایی خود سودی نبرده است.

اگر چه دولت‌ها برای سهامداران تبلیغ می‌کنند اما هیچ دولتی نتوانسته به این ۵۰ میلیون نفر کمک کند. سازمان بورس از مرداد پارسال فروش سهام عدالت را ممنوع کرده اما در مقابل بلوکه کردن دارایی مردم گزینه جایگزینی به آنها نداده است.

در هفته گذشته شرکت سپرده گذاری مرکزی که از زیرمجموعه‌های سازمان بورس است یک ضرب الاجل مشخص کرد که سهامداران تا روز ۵ شهریور درخواست قبلی فروش خود را لغو کنند تا ضرر نکنند. این اطلاعیه امید فروش سهام عدالت را برای سهامداران زنده کرد اما در نهایت مسئولان سازمان بورس فروش سهام عدالت تکذیب کردند.

دولت جدید نیز وعده‌هایی هم به کسانی که سهام عدالت دارند داده و هم به کسانی که این سهام را ندارند. وزیر اقتصاد و رئیس‌جمهور از سهام عدالت جدید می‌گویند، وعده‌ای که دولت روحانی نیز داد و عملی نشد.

دولت حتی سعی کرد انتقادها به خود را وعده وام سهام عدالت کم کند اما نتوانست طرح کارت اعتباری سهام عدالت را نیز اجرا کند تاجایی که سخنگوی کانون شرکت‌های سرمایه‌گذاری سهام عدالت اعلام کرده تعداد ناچیز ۱۰۰ هزار کارت اعتباری صادر شده است.

سهامداران حتی صاحب سهام خود نیز نیستند چرا که این سهام در سبد بورسی‌شان نمی‌شیند. در روش مستقیم مسئولیت فروش به عهده کارگزاری‌هاست و در روش غیرمستقیم نیز شرکت‌های سرمایه‌گذاری استانی سهام مردم را در دست دارند.

نوع عملکرد بورس درباره سهام عدالت به نحوی بوده که در واقع سهام عدالتی به مردم داده نشده، آنها به طور اسمی سهامدار هستند و مالک اصلی همچنان دولت است.

نوع آزادسازی و دستورات سازمان بورس درخصوص سهام عدالت نشان می‌دهد که این نهاد به جای این که مردم را به دارایی‌شان برساند آن را مصادره کرده است.

در ادامه اظهارات برخی از مخاطبان تجارت‌نیوز را می‌خوانید که در چند روز اخیر با تکذیبیه‌های سازمان بورس معترض هستند.

«دیکتاتوری محض در فروش سهام عدالت در حق مردم»

«الان اینکه اجازه فروش نمیدن کاملا غیر قانونیه ۱۵ سال پیش ۵۰۰ هزار از حقوق کم کردند این پول خودمونه نه مفت»

«چرا مردم روسر کار میزارید خدارو خوش نمیاد ۶ماهه منتظر فروش سهام هستیم حتما احتیاج داریم که به درو دیوار میزنیم»

«هرکی صاحب سهامشه دوست داره بفروشه به نصف قیمت و نیازمندن …قیمت سهام عدالت بالابره بی فایدس وقتی که هیچی دستت تونگیره جزضررش ممنون»

منبع: تجارت نیوز

hormozban هرمزبان ivlcfhk اخقئخظذشد

محصولات فروشگاه هرمزبان

اشتراک گذاری خبر

WhatsApp
Telegram
X
Facebook
LinkedIn
Skype
Email
Print

تحریریه خبر هرمزبان

اخبار دیگر رسانه ها صرفاً به منظور آگاهی رسانی منتشر شده و نظرات بیان شده در آنها، الزاماً بیانگر دیدگاه های هرمزبان نیست. ---- صاحب امتیاز و مدیرمسئول: مهدی کمالی وبگاه شخصی: MahdiKamali.ir

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دیگر اخبار سایت:

کیش آماده ارائه خدمات به عزاداران در ماه‌های محرم و صفر

هرمزبان –

مدیرعامل شرکت عمران، آب و خدمات کیش از اجرای مجموعه‌ای از اقدامات عمرانی و خدماتی در مساجد، حسینیه‌ها و فضاهای عمومی جزیره کیش خبر داد. این اقدامات به منظور فراهم کردن بستر مناسب برای برگزاری آیین‌های عزاداری حضرت اباعبدالله الحسین(ع) انجام شده است.

ادامه خبر »

عدم وجود قاچاق بنزین در بندرعباس؛ عذرخواهی به خاطر صف‌های طولانی در جایگاه‌های سوخت

هرمزبان – رئیس کل دادگستری هرمزگان از مردم به خاطر صف‌های ایجاد شده در جایگاه‌های عرضه سوخت عذرخواهی کرد. وی افزود که بررسی‌های کارشناسی در بندرعباس نشان می‌دهد که قاچاق بنزین در این شهر وجود ندارد.

ادامه خبر »

اعزام بیش از ۳۰۰ مبلغ به هرمزگان به منظور برگزاری مراسم محرم

هرمزبان –
حجت‌الاسلام والمسلمین غلامعلی کاظمی از اعزام بیش از ۳۰۰ مبلغ به استان هرمزگان برای برگزاری مراسم سوگواری ماه محرم خبر داد. وی افزود که در دهه اول محرم، بیش از یک‌هزار و ۲۳۰ هیئت مذهبی و موکب در این استان فعال خواهند بود.

ادامه خبر »

مهار سریع آتش‌سوزی در بیمارستان حاجی‌آباد؛ بیماران در امنیت کامل قرار دارند

هرمزبان – حریق صبح امروز در بیمارستان فاطمه‌الزهرا(س) شهرستان حاجی‌آباد به سرعت توسط نیروهای آتش‌نشانی و کادر درمان کنترل شد. این حادثه بدون ایجاد تلفات جانی یا مصدومیت به پایان رسید.

ادامه خبر »

هشدار درباره وضعیت یادگار قاجاری هرمزگان؛ بخشی از قلعه کردر در میناب فروریخت

هرمزبان –

در پی وعده تعیین حریم و آغاز مرمت قلعه تاریخی کردر در میناب، ریزش بخشی از این سازه نگرانی‌هایی را به همراه داشته است. این وضعیت، امیدها برای حفظ این بنای تاریخی را تحت تأثیر قرار داده است.

ادامه خبر »

کاروان زیارتی مشهد مقدس از حوزه مقاومت حضرت خدیجه در برنطین

هرمزبان –

کاروان زیارتی مشهد مقدس از حوزه مقاومت حضرت خدیجه(س) در بخش برنطین برگزار شد. این کاروان به منظور زیارت و تقویت روحیه معنوی شرکت‌کنندگان تشکیل شده است. حضور در این سفر معنوی فرصتی برای ارتباط نزدیک‌تر با فرهنگ و معارف اسلامی فراهم می‌آورد.

ادامه خبر »

عملیات جراحی پیچیده مری با موفقیت در بندرعباس انجام شد

هرمزبان – تیم جراحی توراکس مجتمع آموزشی درمانی پژوهشی پیامبر اعظم(ص) در بندرعباس، موفق به انجام عمل جراحی پیچیده «ازوفاگومیوتومی هلر لاپاراسکوپی» بر روی بیمار ۶۱ ساله شد. این موفقیت نشان‌دهنده پیشرفت علمی و تجهیزاتی استان هرمزگان در زمینه درمان‌های تخصصی است.

ادامه خبر »

برنامه‌ریزی برای جذب گردشگر در هرمزگان با برگزاری ۱۲ رویداد فرهنگی جدید

هرمزبان –

مدیرکل میراث‌فرهنگی هرمزگان اعلام کرد که تا پایان سال جاری، برنامه‌ریزی برای برگزاری ۱۲ رویداد گردشگری به منظور تقویت اقتصاد گردشگری و ساماندهی صنایع‌دستی در نظر گرفته شده است.

ادامه خبر »
کمپرسور اسکرو برقی برای هوای فشرده. الکتروموتور نیروی مورد نیاز چرخش روتورهای اسکرو را تولید میکند.

آیا می‌توان از کمپرسور هوا برای گاز پیرولیز یا گاز طبیعی استفاده کرد؟

جواب کوتاه “خیر، به هیچ وجه” هست. اگر به سرتان زده بود به سراغ این گزینه بروید و علاقه‌ای به درک چرایی پاسخ این سوال ندارید تا همین‌جا مطالعه‌ی متن برای شما کافیست، امکان و اجازه‌ی استفاده از کمپرسور هوا برای سایر‌‌ گازها، بالاخص هیدروکربن‌ها را ندارید. حالا اگر توربوکمپرسور باشه چی؟ نه نمیشه! با کمپرسور سوپر اولترا مکس هم نمیشه! اما چرا؟

ادامه خبر »

برگزاری طرح بصیرت عاشورایی در ۴۵ مکان مقدس هرمزگان

هرمزبان –

حجت‌الاسلام آزادی از آغاز طرح «بصیرت عاشورایی» در ۴۵ بقعه متبرکه استان به مناسبت ماه محرم خبر داد. هدف این طرح ترویج فرهنگ عاشورا، افزایش معرفت دینی و تقویت روحیه ولایت‌مداری است. همچنین، بقاع متبرکه به عنوان پایگاه‌های فرهنگی و اجتماعی در این طرح مورد استفاده قرار می‌گیرند.

ادامه خبر »