تفاوت بنیادین «ناطق 76» با «رئیسی 96»

علی قلهکی طی یادداشتی در روزنامه افکار نوشت: نوع نگاه به ورود آیت‌الله رئیسی در این روزها چنان دچار تغییرات جدی می‌شود، که نوع پرداختن رسانه‌ها به آن احتمالاً طی روزهای آتی دچار سرعت تغییرات جدی تری خواهد شد. به عنوان مثال در ابتدای ورود ایشان به صورت جدی در حوزه انتخابات بحث اینکه نیروی خوبی در آستان قدس هستند و باید خدمتشان ادامه یابد با ورود ایشان به انتخابات مخالفت کردند، ولی طی روزهای اخیر با دلسوزی برای آبروی انقلاب و احتمال شکست فرضی آقای رئیسی در انتخابات، بحث مقایسه شرایط وی با انتخابات سال‌های دور طرح می‌شود. در آخرین نسخه در مواجه با حضور آیت‌الله رئیسی در انتخابات ریاست جمهوری، شرایط ایشان را با حضور حجت‌الاسلام ناطق نوری در انتخابات سال 76 مقایسه می‌کنند و می‌گویند همچون آن سال​ها و شکست جناب ناطق در انتخابات و نوشته شدن هزینه این شکست به پای نیروهای انقلابی و در کلان به پای نظام، شکست فرضی آیت‌الله رئیسی هم به پای نظام جمهوری اسلامی نوشته می‌شود. در مورد مقایسه شرایط سال 96 با سال 76 و همچنین مقایسه آیت‌الله رئیسی با حجت‌الاسلام ناطق نوری ذکر چند نکته ضروری است:
1-انتخابات ریاست جمهوری منتهی به سال 1376 بعد از دو دوره ریاست جمهوری مرحوم هاشمی و در فضای سیاسی – رسانه‌ای خاصی برگزار گردید، به طوری که مردم با توجه به آن شرایط به دنبال فرار از دولت سازندگی بودند که به قول صادق زیبا کلام – تحلیلگر اصلاح طلب – هر کسی هم به جای آقای خاتمی بود قطعا رای می‌آورد. برخورد با نشریات آن هم به دلیل نقد به دولت و شخص مرحوم هاشمی، فضای نسبتا بسته سیاسی، له شدن برخی از مردم زیر چرخ توسعه یافتگی مد نظر دولت کارگزارانی مرحوم هاشمی و. . . تنها بخشی از ده‌ها دلیلی بود که مردم از شرایط آن روزها به دنبال منجی‌ای برای خلاصی از دولتی شبیه به سازندگی بوده‌اند.
2-حجت‌الاسلام ناطق نوری در سال 76 مدافع وضع موجود بود، و در صورت ریاست جمهوری قصد ادامه دادن راه دولت مرحوم هاشمی را داشت و این در صورتی است که آیت‌الله رئیسی منتقد جدی وضع و دولت مستقر است. منتقد بودن شرایط حاکم بر کشور یا مدافع بودن آن در رای مردم تأثیر بسزای دارد.
3- در صورت نگاه به عملکرد و سال‌های سیاست پیشگی حجت‌الاسلام ناطق نوری، مردم ایشان را نیروی نزدیک به مرحوم هاشمی می‌دانند، این شخص با عملکرد سیاسی‌اش در مقابل حجت السلام رئیسی با منش انتقادی نسبت به سیاست‌های مرحوم هاشمی قرار دارد. نوع سیاست ورزی حجت‌الاسلام ناطق نوری با حجت‌الاسلام رئیسی تفاوت بنیادین یا به تعبیری در مقابل هم قرار دارد. 4-شرایط 96 استثنائی است، دولتی بر سر کار آمده که بر خلاف دیگر روسای جمهور در مرحله اول کمترین میزان رای را نسبت به دیگر رقبای خود داشته و در این مدت نه تنها نتوانسته این بدنه رای را حفظ کند بلکه با خروجی ضعیف دولتش بخش زیادی از آن را نیز از دست داده است. میزان رای منفی وی، زمزمه عبور از او در میان اصلاح طلبان و شنیده شدن نامزد شدن برخی از اعضای دولت در انتخابات ریاست جمهوری تنها بخشی از کارنامه ضعیف این دولت بوده است که متفاوت بودن اوضاع را نسبت به سال 76 روایت می‌کند.

 

مطلب فوق مربوط به سایر رسانه‌ها می‌باشد و خبرگزاری فارس صرفا آن را بازنشر کرده است.

بازگشت به صفحه نخست گروه فضای مجازی

محصولات فروشگاه هرمزبان

اشتراک گذاری خبر

WhatsApp
Telegram
X
Facebook
LinkedIn
Skype
Email
Print

هرمزبان

اخبار دیگر رسانه ها صرفاً به منظور آگاهی رسانی منتشر شده و نظرات بیان شده در آنها، الزاماً بیانگر دیدگاه های هرمزبان نیست. پایگاه خبری هرمزبان وابسته به هیچ نهاد و سازمانی نیست و با هزینه های شخصی اداره می شود. این پایگاه دارای مجوز رسمی از وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی است و در چارچوب قانون مطبوعات و قوانین جاری کشور به اطلاع رسانی و فعالیت خبری می پردازد. صاحب امتیاز و مدیرمسئول: مهدی کمالی وبگاه شخصی: MahdiKamali.ir

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دیگر اخبار سایت:

دیدار مسئولان سپاه رودان با خانواده شهید مظاهر آشوب‌پور در راستای تجدید میثاق با آرمان‌های شهدا در جغین

هرمزبان –
مسئولان سپاه رودان با خانواده شهید مظاهر آشوب‌پور در بخش جغین دیدار کردند. این دیدار به منظور تجدید میثاق با آرمان‌های شهدا برگزار شد و یاد و خاطره این شهید گرانقدر گرامی داشته شد.

ادامه خبر »

کشف ۱۵۰ تن برنج احتکار شده در بندرعباس

هرمزبان – مدیر بازرسی و نظارت بر بازار محصولات کشاورزی سازمان جهادکشاورزی هرمزگان از احتکار ۱۵۰ تن برنج در راستای طرح تشدید نظارت بر بازار خبر داد. این اقدام به منظور جلوگیری از افزایش بی‌رویه قیمت مایحتاج عمومی و مقابله با سوداگری صورت گرفته است. هدف اصلی تأمین آرامش در بازار اقلام اساسی است.

ادامه خبر »

مسجد به عنوان مرکز هدایت اجتماعی و پرورش نسل مهدوی باید عمل کند

هرمزبان –

حجت‌الاسلام والمسلمین کاظمی بر اهمیت مسجد به عنوان یک نهاد فرهنگی و اجتماعی تأکید کرد و گفت که مساجد باید از نقش عبادی خود فراتر رفته و به مراکز انقلابی‌گری، تربیت نسل مهدوی و هدایت اجتماعی تبدیل شوند.

ادامه خبر »

همکاری شهرداری میناب و آستان قدس رضوی برای revitalization گلزار شهدای دانش‌آموز آغاز گردید

هرمزبان –

شهرداری میناب و آستان قدس رضوی تفاهم‌نامه‌ای امضا کردند که بر اساس آن، طرح ساماندهی و بهسازی گلزار شهدای دانش‌آموز و فرهنگیان دبستان شجره‌طیبه آغاز می‌شود. هدف این طرح ارتقای کیفیت فضا، بهبود زیرساخت‌ها و پاسداشت یاد و نام شهیدان این منطقه است.

ادامه خبر »

استقرار علایم ناوبری در آب‌های تنگه هرمز

هرمزبان –

معاون دریایی اداره‌کل بنادر و دریانوردی هرمزگان اعلام کرد که به منظور ایمن‌سازی مسیر تردد شناورها در تنگه هرمز، سه فروند بویه در محل غرق‌شدگی چند شناور ناشی از جنگ تحمیلی سوم مستقر شده است. این اقدام به دنبال هدف قرار گرفتن این شناورها توسط دشمن آمریکایی-صهیونی صورت گرفته است.

ادامه خبر »

روایت هنرمندانه ماجرای تلخ دبستان شجره‌طیبه با عنوان “نمایش وطن و تن” در دو نوبت در میناب برگزار می‌شود

هرمزبان –

نمایش “وطن و تن” به روایت تلخ و دردناک از جان باختن ۱۶۸ کودک دانش‌آموز، معلم و والدین آن‌ها در دبستان شجره‌طیبه خواهد پرداخت. این نمایش در دو نوبت در شهرهای میناب و بندزرک اجرا می‌شود.

ادامه خبر »