وضعیت اینترنت در خوزستان چگونه است؟ / ردپای اینترنت ملی در کشور؟

گزارش‌ها می‌گوید بیش از سه روز است که اینترنت در خوزستان و برخی از شهرهای اطراف قطع است. اما برخی می‌گویند فقط دسترسی به پیام‌رسان‌ها و سایت‌های خارجی ممکن نبوده و مردم به پیام‌رسان‌ها و سایت‌های داخلی دسترسی داشتند. وضعیتی که گمانه‌زنی درباره اجرایی شدن اینترنت ملی را قوی‌تر می‌کند.

به گزارش پایگاه خبری هرمزبان، هنوز یک ماه نشده اما گویی اظهارات رئیس صدا و سیما درباره راه‌اندازی اینترنت ملی در حال عملی شدن است. برخی گزارش‌ها می‌گوید اینترنت موبایل از روز چهارشنبه تا امروز (شنبه) در خوزستان قطع بود و فقط اینترنت خانگی وصل بوده اما ضعیف. این در حالی است که گویا اینترنت موبایل فقط سایت‌ها و پیام‌رسان‌های داخلی را باز می‌کند.

اگرچه برخی از خبرنگارانی که به این استان سفر کرده‌اند می‌گویند اینترنت وصل است اما بسیاری از افراد محلی نسبت به گزارش‌های آنها اعتراض کردند. مردم می‌گویند اینترنت خانگی وصل است اما آنهم ضعیف کار می‌کند.

اما نکته دیگر به جز قطعی اینترنت، باز بودن سایت‌های داخلی برای کابران است. به عبارتی ردپای اینترنت ملی کم کم خود را نشان می‌دهد! برخی از کاربران شبکه‌های اجتماعی می‌گویند در خوزستان امکان باز کردن سایت‌های داخلی و استفاده از برخی پیام‌رسان‌های داخلی مانند بله و… وجود دارد.

سال ۹۸ نیز در اتفاقی مشابه اینترنت کشور قطع شد و فقط امکان استفاده از سایت‌های داخلی وجود داشت. البته وزیر ارتباطات پیش از انتخابات ۱۴۰۰ گفت که اینترنت ملی دروغ است!

آذری جهرمی گفته بود: «اینترنت ملی دروغ است و هر کسی که به کار ببرد به کشور خیانت می‌کند و اینترنت قطع کردنی نیست و سند توسعه کشور بر مبنای توسعه اینترنت است. سال ۹۸ نیز شرایط بحرانی بود که برای مدت کوتاهی، این اتفاق رخ داد.» اما با قطع اینترنت خوزستان احتمالا باید منتظر قطعی‌ بیشتر اینترنت باشیم!

چند سالی است که حرف از اینترنت ملی جدی شده است. البته برخی می‌گویند چیزی به عنوان اینترنت ملی نداریم و نام این طرح شبکه ملی اطلاعات است! گفتنی است ایده اولیه «شبکه ملی اطلاعات» در سال ۱۳۸۴ در وزارت ارتباطات تحت عنوان «اینترنت ملی» و «شبکه ملی اینترنت» طرح شد و مطالعاتی آن در دولت نهم انجام و در سال ۱۳۸۹ با عنوان «شبکه ملی اطلاعات» در قانون برنامه پنجم توسعه گنجانده شد.

هزینه ۱۹ هزار میلیاردی برای شبکه ملی اطلاعات

با شبکه ملی اطلاعات می‌توان فضای مجازی را کنترل و از اقدامات علیه امنیت ملی و جاسوسی پیشگیری کرد. این یکی از دلایل کسانی که با جدیت پیگیر اجرایی شدن شبکه ملی اطلاعات هستند! البته الگوی خود را هم چین و روسیه قرار دادند.

پیش از این رئیس کمیسیون امور داخلی کشور و شوراها در مجلس دهم از همکاری چین با ایران برای ایجاد اینترنت ملی خبر داد و گفت: «در پیش‌نویس سند همکاری ۲۵ ساله ایران و چین این موضوع تحت عنوان همکاری ۲ کشور در جهت توسعه فضای مجازی قید شده است.»

بارها کارشناسان گفتند با اجرایی کردن این طرح کسب‌وکارها با بحران مواجه می‌شوند و البته زیرساخت اجرایی کردن آن هم وجود ندارد. اما گویی موافقان آن می‌خواهند بر هر نحوی و با هر هزینه‌ای که شده آن را اجرایی کنند.

پیش‌تر مرکز پژوهش‌های مجلس در گزارشی خبر داد که برای شبکه ملی اطلاعات حدود ۱۹ هزار میلیارد تومان تا سال ۱۳۹۸ هزینه شده است. از سوی دیگر اخیرا نیز طرح صیانت از فضای مجازی در مجلس بررسی می‌شود که بر اساس آن کاربران دیگر اجازه استفاده از شبکه‌های اجتماعی خارجی را ندارند. به عبارتی فضای مجازی به طور کامل فیلترینگ می‌شود. طرحی که نمایندگان برآنند تا با استفاده از اصل ۸۵ قانون اساسی آن را تصویب و اجرا کنند. براساس این طرح هم دسترسی آزاد به اطلاعات گرفته می‌شود و هم کسب‌وکارهای زیادی مختل.

آنطور که اقتصاد۲۴ به نقل از دبیر انجمن کسب و کار‌های اینترنتی نوشته، طرح صیانت از فضای مجازی می‌تواند تا ۳۰۰ هزار کسب و کار خرد و خانگی را از بین ببرد. اما گویی آنچه که برای موافقان اجرایی کردن شبکه ملی اطلاعات و طرح صیانت از فضای مجازی مهم نیست، زیان شهروندان است!

اینترنت ایران چینی می‌شود!

منبع: تجارت نیوز

hormozban هرمزبان ivlcfhk اخقئخظذشد

اشتراک گذاری خبر

WhatsApp
Telegram
X
Facebook
LinkedIn
Skype
Email
Print

تحریریه خبر هرمزبان

اخبار دیگر رسانه ها صرفاً به منظور آگاهی رسانی منتشر شده و نظرات بیان شده در آنها، الزاماً بیانگر دیدگاه های هرمزبان نیست. ---- صاحب امتیاز و مدیرمسئول: مهدی کمالی وبگاه شخصی: MahdiKamali.ir

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دیگر اخبار سایت:

برگزاری جلسه ستاد دهه فجر آموزش و پرورش ناحیه یک بندرعباس

هرمزبان – جلسه ستاد دهه فجر آموزش و پرورش ناحیه یک بندرعباس، صبح امروز با حضور دکتر علی یگانه، مدیر آموزش و پرورش ناحیه یک، معاونین و اعضای ستاد در دفتر مدیریت برگزار شد و برنامه‌های ویژه این ایام در مدارس ناحیه یک مورد بحث و بررسی قرار گرفت.

ادامه خبر »

نظارت بالینی آموزشی بر فرآیند یاددهی و یادگیری در مدارس دکتر حسابی و پویش ناحیه یک بندرعباس

هرمزبان – نظارت بالینی آموزشی با حضور کارشناسان و سرگروه‌های درسی متوسطه دوم نظری در مدارس ناحیه یک بندرعباس با هدف ارتقای کیفیت آموزش و بهبود فرآیند تدریس برگزار شد.

ادامه خبر »

میزبانی ناحیه یک بندرعباس از ارزیابی تخصصی مدیران و کارکنان تربیتی مدارس استان

هرمزبان – آموزش و پرورش ناحیه یک بندرعباس میزبان فرآیند ارزیابی کارکنان تخصصی مدارس شامل مدیران، معاونان، مربیان امور تربیتی و مراقبین سلامت مناطق مختلف استان هرمزگان بود که با حضور ارزیابان حرفه‌ای استانی برگزار شد.

ادامه خبر »
بازدید مدیرکل آموزش و پرورش هرمزگان از روند برگزاری آزمون پایش کیفیت آموزشی در مدارس متوسطه دوم ناحیه یک بندرعباس

بازدید مدیرکل آموزش و پرورش هرمزگان از روند برگزاری آزمون پایش کیفیت آموزشی در مدارس متوسطه دوم ناحیه یک بندرعباس

هرمزبان – آزمون هماهنگ پایش کیفیت آموزشی مدارس متوسطه دوم عادی دولتی و شبانه‌روزی استان هرمزگان، با هدف سنجش وضعیت آموزشی دانش‌آموزان، در حال برگزاری است و هم‌زمان با اجرای این آزمون، مسئولان استانی و ناحیه‌ای از حوزه‌های امتحانی بازدید کردند.

ادامه خبر »

ستاری‌فرد: خدمت به دانش‌آموزان با نیازهای ویژه وظیفه‌ای انسانی و اخلاقی است

هرمزبان – دکتر صادق ستاری فرد مشاور مدیرعامل پالایشگاه نفت بندرعباس در آیین تحویل اقلام توان‌بخشی به دانش‌آموزان با نیازهای ویژه، خدمت به این قشر از جامعه را فراتر از یک مسئولیت اداری و در زمره وظایف انسانی و اخلاقی دانست.

ادامه خبر »

الهام پوردهقان: نگاه به دانش‌آموزان دارای نیازهای ویژه باید مبتنی بر توانمندسازی و مسئولیت‌پذیری باشد

هرمزبان – دکتر الهام پوردهقان معاون دادستان مرکز استان هرمزگان در مراسم تحویل اقلام توان‌بخشی به دانش‌آموزان با نیازهای ویژه، بر لزوم تغییر نگاه از دلسوزی صرف به برنامه‌ریزی هدفمند و توانمندسازی این دانش‌آموزان تأکید کرد.

ادامه خبر »
آیین تحویل اقلام توان‌بخشی به دانش‌آموزان با نیازهای ویژه در هنرستان دخترانه مهر برگزار شد

آیین تحویل اقلام توان‌بخشی به دانش‌آموزان با نیازهای ویژه در هنرستان دخترانه مهر برگزار شد

هرمزبان – آیین تحویل اقلام توان‌بخشی به دانش‌آموزان با نیازهای ویژه با مشارکت دستگاه‌های اجرایی و صنعتی استان و با هدف حمایت از جامعه دانش‌آموزی استثنایی، در هنرستان دخترانه مهر برگزار شد و جلوه‌ای از همدلی و توجه به توانمندسازی این دانش‌آموزان را به نمایش گذاشت.

ادامه خبر »

به روایت تصویر/ آغاز جام اقتدار ایران در ناحیه یک بندرعباس؛ میدان ورزش، یادمان شهدای دانش‌آموز

هرمزبان – آیین افتتاحیه مسابقات ورزشی «جام اقتدار ایران» یادواره ۳۴ شهید دانش‌آموز جنگ تحمیلی، همزمان با گرامیداشت چهل‌وهفتمین سالگرد پیروزی انقلاب اسلامی، با حضور مسئولان، فرهنگیان و دانش‌آموزان در آموزش و پرورش ناحیه یک بندرعباس برگزار شد؛ رویدادی که با هدف ترویج نشاط، همدلی و پاسداشت فرهنگ ایثار و شهادت در میان نسل نوجوان، جلوه‌ای از پیوند ورزش، هویت ملی و ارزش‌های انقلابی را به تصویر کشید.  /عکاس: مهدی کمالی

ادامه خبر »

افتتاح مسابقات ورزشی جام اقتدار ایران در ناحیه یک بندرعباس به یاد شهدای دانش‌آموز

هرمزبان – آیین افتتاحیه مسابقات ورزشی «جام اقتدار ایران» یادواره ۳۴ شهید دانش‌آموز جنگ تحمیلی ۱۲ روزه و گرامیداشت چهل‌وهفتمین سالگرد پیروزی انقلاب اسلامی، با حضور مسئولان، دانش‌آموزان و فرهنگیان در آموزش و پرورش ناحیه یک بندرعباس برگزار شد. این مسابقات با هدف ترویج روحیه همدلی، نشاط و پاسداشت فرهنگ ایثار و شهادت در میان نسل نوجوان اجرا می‌شود.

ادامه خبر »