سود بین بانکی ۱۸٫۳ درصد شد/ علت افزایش نرخ سود بین بانکی چیست؟

نرخ سود بین بانکی که حدود ۱۰ روز پیش به کمتر از ۱۸ درصد رسیده بود، حالا بار دیگر به بالای ۱۸ درصد بازگشته است. کامران ندری، کارشناس امور بانکی احتمال می‌دهد این افزایش نرخ در اثر ورود و مداخله سیاستگذار باشد.

به گزارش پایگاه خبری هرمزبان، با توجه به داده‌های سایت بانک مرکزی نرخ سود بین بانکی در تاریخ ۲۴ تیرماه نسبت به رقم هفته قبل با افزایش مواجه شد و به عدد ۱۸.۳۱ درصد رسید. این در حالی است که نرخ سود بین بانکی در تاریخ۱۷ تیر ماه امسال به ۱۷.۵۹ درصد رسیده بود.

نرخ بهره بین بانکی، یکی از مبداهایی است که می‌تواند نرخ بهره در کل اقتصاد را با عرضه و تقاضا در بازار سرمایه، به سمت بالا و پایین سوق دهد.

کامران ندری، عضو سابق پژوهشکده پولی و بانکی، معتقد است شدت نوسان فعلی نرخ سود بین بانکی طبیعی است. او توضیح می‌دهد: نوسانات نرخ در کوتاه مدت مثل نرخ ارز در حد یک تا دو درصد امری طبیعی است. یک روز ممکن است برداشت دولت ازحساب تنخواه بالا رفته باشد و تزریق ذخایر به بازار بین بانکی افزایش یافته باشد و نرخ پایین رفته باشد یا برعکس ممکن است سپرده داران به بانک‌ها مراجعه داشته باشند و بانک‌ها با کمبود ذخایر مواجه شده باشند، این مورد تقاضا را بالا برده و نرخ را افزایش می‌دهد.

او ادامه می‌دهد: سیاستگذار هم می‌تواند مداخله کند و با عملیات بازار باز نرخ را هدایت کند. وقتی سیاستگذار می‌بیند نرخ در حال کاهش است و ما با تورم ماهانه بالایی دست به گریبان هستیم، سیاست انقباضی پیش می‌گیرد.

به باور ندری در شرایط فعلی پایین آمدن نرخ بهره بین بانکی به خاطر برداشت دولت از حساب تنخواه بوده است. چون بانک مرکزی پول پرقدرت چاپ می‌کند و در اختیار دولت قرار می‌دهد که این مساله ذخایر بانک‌ها را نزد بانک مرکزی افزایش می‌دهد.

ندری احتمال می‌دهد بالا رفتن نرخ سود بین بانکی به علت شرایط خاص اقتصاد و اقدامات سیاستگذار با عملیات بازار باز باشد.  او در ادامه می‌گوید: احتمالا سیاستگذار درحال فروش گسترده اوراقی است که از قبل خریداری کرده تا ذخایر را از بازار بین بانکی جمع آوری کند.

مطالعه گزارش علت کاهش نرخ سود بین بانکی چیست؟پیشنهاد می‌شود.

منبع: تجارت نیوز

hormozban هرمزبان ivlcfhk اخقئخظذشد

محصولات فروشگاه هرمزبان

اشتراک گذاری خبر

WhatsApp
Telegram
X
Facebook
LinkedIn
Skype
Email
Print

تحریریه خبر هرمزبان

اخبار دیگر رسانه ها صرفاً به منظور آگاهی رسانی منتشر شده و نظرات بیان شده در آنها، الزاماً بیانگر دیدگاه های هرمزبان نیست. ---- صاحب امتیاز و مدیرمسئول: مهدی کمالی وبگاه شخصی: MahdiKamali.ir

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دیگر اخبار سایت:

دیدار مسئولان سپاه رودان با خانواده شهید مظاهر آشوب‌پور در راستای تجدید میثاق با آرمان‌های شهدا در جغین

هرمزبان –
مسئولان سپاه رودان با خانواده شهید مظاهر آشوب‌پور در بخش جغین دیدار کردند. این دیدار به منظور تجدید میثاق با آرمان‌های شهدا برگزار شد و یاد و خاطره این شهید گرانقدر گرامی داشته شد.

ادامه خبر »

کشف ۱۵۰ تن برنج احتکار شده در بندرعباس

هرمزبان – مدیر بازرسی و نظارت بر بازار محصولات کشاورزی سازمان جهادکشاورزی هرمزگان از احتکار ۱۵۰ تن برنج در راستای طرح تشدید نظارت بر بازار خبر داد. این اقدام به منظور جلوگیری از افزایش بی‌رویه قیمت مایحتاج عمومی و مقابله با سوداگری صورت گرفته است. هدف اصلی تأمین آرامش در بازار اقلام اساسی است.

ادامه خبر »

مسجد به عنوان مرکز هدایت اجتماعی و پرورش نسل مهدوی باید عمل کند

هرمزبان –

حجت‌الاسلام والمسلمین کاظمی بر اهمیت مسجد به عنوان یک نهاد فرهنگی و اجتماعی تأکید کرد و گفت که مساجد باید از نقش عبادی خود فراتر رفته و به مراکز انقلابی‌گری، تربیت نسل مهدوی و هدایت اجتماعی تبدیل شوند.

ادامه خبر »

همکاری شهرداری میناب و آستان قدس رضوی برای revitalization گلزار شهدای دانش‌آموز آغاز گردید

هرمزبان –

شهرداری میناب و آستان قدس رضوی تفاهم‌نامه‌ای امضا کردند که بر اساس آن، طرح ساماندهی و بهسازی گلزار شهدای دانش‌آموز و فرهنگیان دبستان شجره‌طیبه آغاز می‌شود. هدف این طرح ارتقای کیفیت فضا، بهبود زیرساخت‌ها و پاسداشت یاد و نام شهیدان این منطقه است.

ادامه خبر »

استقرار علایم ناوبری در آب‌های تنگه هرمز

هرمزبان –

معاون دریایی اداره‌کل بنادر و دریانوردی هرمزگان اعلام کرد که به منظور ایمن‌سازی مسیر تردد شناورها در تنگه هرمز، سه فروند بویه در محل غرق‌شدگی چند شناور ناشی از جنگ تحمیلی سوم مستقر شده است. این اقدام به دنبال هدف قرار گرفتن این شناورها توسط دشمن آمریکایی-صهیونی صورت گرفته است.

ادامه خبر »

روایت هنرمندانه ماجرای تلخ دبستان شجره‌طیبه با عنوان “نمایش وطن و تن” در دو نوبت در میناب برگزار می‌شود

هرمزبان –

نمایش “وطن و تن” به روایت تلخ و دردناک از جان باختن ۱۶۸ کودک دانش‌آموز، معلم و والدین آن‌ها در دبستان شجره‌طیبه خواهد پرداخت. این نمایش در دو نوبت در شهرهای میناب و بندزرک اجرا می‌شود.

ادامه خبر »