انتشار دوازده پژوهش جدید در واحد پژوهش‌های کاربردی معاونت برون مرزی صداوسیما

به گزارش پایگاه خبری هرمزبان به نقل از گروه بین‌الملل خبرگزاری فارس، احمد کاظمی مدیر واحد پژوهشهای کاربردی برون مرزی در مصاحبه ای بمناسبت هفته پژوهش گفت: دوازده پژوهش جدید شامل : اقتصاد مقاومتی از منظر بین المللی؛ سیاست های منطقه ای ترکیه (2002-2016) و چشم انداز آن؛ ظرفیت های ادبیات کلاسیک فارسی ایران برای ترویج صلح و دوستی در جهان؛ ایران و اتحادیه اروپا در دوره پسابرجام؛ پروژه‌های تاپی، تاپ و تاناپ و تأثیر آن بر معادلات انرژی منطقه؛ بررسی ابعاد مختلف کمک های جمهوری اسلامی ایران به مهاجران و پناه جویان افغانستانی؛ بررسی وضعیت وهابیت تکفیری، سکولاریسم و اسلام ستیزی در بنگلادش ؛ بررسی وضعیت مسلمانان چین؛ علل و عوامل افول دولت های چپ گرا در آمریکای لاتین؛ بررسی تبعات جنگ و تجاوز نظامی در کشورهای عربی بر کودکان و نوجوانان؛ تجاوز نظامی عربستان سعودی به یمن : انگیزه ها ، اهداف ، ابعاد و نتایج ؛ بررسی گروه ها و تشکل های پان آذریستی ضد ایرانی در جمهوری آذربایجان در سه ماه اخیر توسط این واحد منتشر شده است .

بگفته کاظمی در پژوهش " اقتصاد مقاومتی از منظر بین المللی" موضوعاتی نظیر سابقه کاربرد واژه اقتصاد مقاومتی ، ریشه های مفهومی اقتصاد مقاومتی در جهان، راهبردهای مقاوم سازی اقتصاد در کشورهای جهان، الزامات بلندمدت و کوتاه مدت اقتصاد مقاومتی، اقتصاد مقاومتی و الگوی اسلامی ایرانی پیشرفت ، ارتباط مردمی سازی اقتصاد با اقتصاد مقاومتی، تبیین اجزای نظام اقتصاد مقاومتی، بازتاب اقتصاد مقاومتی ایران در اندیشکده ­های جهانی و رسالت برون مرزی صداوسیما در تبیین فلسفه اقتصاد مقاومتی بهمراه محورها و پیشنهادهای رسانه ای ارایه شده اند .

مدیر پژوهش های کاربردی برون مرزی صداوسیما با تاکید بر اینکه در سال گذشته هشت عنوان پژوهش درباره گروه های تروریستی تکفیری توسط این واحد انجام شد، افزود: این پژوهش ها به دو دسته تقسیم            می شوند: اول، پژوهش های معطوف به بررسی افکار گروه های تروریستی تکفیری نظیر پژوهش" ارزیابی تطبیقی مبانی فکری و رویکرد عملی گروه تکفیری داعش با قرآن، روایات و سیره نبوی" و پژوهش "وجوه اشتراک مبانی فکری، اهداف و اقدامات تروریستی رژیم صهیونیستی و داعش". دسته دوم، این پژوهش ها به تبیین تحرکات گروه های تکفیری در اقصی نقاط جهان مربوط می شوند.

وی با تاکید بر اینکه سال گذشته چشم انداز داعش در عراق، سوریه ، افغانستان ، پاکستان و متحدان این گروه تروریستی در اقصی نقاط جهان مورد پژوهش قرار گرفتند، افزود: در سالجاری نیزدر پژوهش "بررسی وضعیت وهابیت تکفیری، سکولاریسم و اسلام ستیزی در بنگلادش" ، به موضوع تحرکات تکفیری ها در بنگلادش پرداخته شد .

بگفته مدیر پژوهش های کاربردی ، ابعاد رقابت القاعده و داعش در بنگلادش؛ محور قرار گرفتن جریان افراطی انشعابی از حزب میانه رو جماعت اسلامی در طرح های داعش و القاعده ؛ دلایل اعلام تاسیس شعبه هندی القاعده از طرف ایمن الظواهری و تمرکز بر بنگلادش ؛دلایل داعش در اعلام بنگلادش به عنوان بخشی از باصطلاح شرق خلافت اسلامی؛ نقش عربستان سعودی در تقویت جریان های افراطی و تکفیری در بنگلادش؛ شناخت جریان سکولاریسم و اسلام ستیز در بنگلادش؛ رویکرد بازیگران منطقه ای و فرامنطقه ای و بین المللی به بنگلادش از جمله بخش های پژوهش مذکور را تشکیل می دهند.

کاظمی افزود : در ادامه همین روند، در پژوهش"بررسی وضعیت مسلمانان چین" علاوه بر تبیین نقش مسلمانان و تاثیر تاجران و روشنفکران مسلمان ایرانی در شکوفایی و توسعه اسلام در چین در اعصار گذشته ؛ معرفی ده قومیت مسلمانان چین با محوریت خویی ها و اویغورها ؛ معرفی عالمان ، مساجد و مهم ترین مراکز اسلامی در چین؛ تبیین وضعیت و جایگاه مسلمانان چین در سیاست، حکومت ،اقتصاد و رسانه ؛ تبیین محدودیت های علیه مسلمانان اویغور در سین کیانگ و مواضع پکن در این خصوص؛ بررسی عوامل عمگرایی و واگرایی میان دولت چین و مسلمانان این کشور؛ به موضوع "تحرکات داعش در میان مسلمانان سین کیانگ چین و استفاده ابزاری امریکا ، ترکیه و عربستان سعودی از آن علیه چین " پرداخته شده است .

وی همچنین با اشاره به ماموریت رسانه های برون مرزی صداوسیما بعنوان محور مقدم جنگ نرم جبهه رسانه ای محور مقاومت برای  انعکاس مصائبی که  محور شوم عبری – عربی – غربی – ترکی و تروریست های تکفیری مورد حمایت آنها برای جهان اسلام ایجاد کرده اند، افزود: در این راستا دو پژوهش با عناوین"بررسی تبعات جنگ و تجاوز نظامی در کشورهای عربی بر کودکان و نوجوانان" و "بررسی تجاوز نظامی عربستان سعودی به یمن ؛ انگیزه ها، اهداف، ابعاد و نتایج " با محوریت تولید برنامه در شبکه های عربی زبان برون مرزی انجام شده است.

بگفته مدیر واحد پژوهش های کاربردی برون مرزی ، در دو پژوهش مذکور ، پیامدهای محسوس و غیر محسوس جنگ‏ بر کودکان در یمن، عراق، سوریه و فلسطین؛ نقش، اهداف و عملکرد بازیگران داخلی، منطقه‌ای و فرامنطقه‌ای درگیر در بحران‏های سوریه، عراق، یمن و فلسطین ؛ نقش و جایگاه نهادهای بین‏المللی مرتبط با موضوع کودکان با تمرکز بر عملکرد آنان در مورد کودکان جنگ زده؛ انگیزه‌ها و اهداف عربستان سعودی از تجاوز نظامی به یمن در ابعاد داخلی، منطقه ای و بین المللی؛ پیامدها و نتایج جنایت بار تجاوز نظامی عربستان سعودی به یمن ؛ بررسی جنایات عربستان سعودی در یمن از منظر حقوق بین الملل (جنایت جنگی، جنایت علیه بشریت و جنایت علیه صلح ) ؛ رویکرد ایران با محوریت بیانات مقام معظم رهبری(مدظله العالی) در قبال تحولات یمن ، مورد پژوهش قرار گرفته و برای تولید برنامه در اختیار شبکه های رادیویی و تلویزیونی برون مرزی قرار گرفته اند .

کاظمی با اشاره به سفر بنیامین نتانیاهو نخست وزیر کودک کش رژیم صهیونیستی به باکو در 23 آذر 95 افزود: از ماه ها قبل با پیش بینی روابط رو به رشد رژیم صهیونیستی با جمهوری آذربایجان، دو پژوهش در  خصوص افشای تحرکات موذیانه تل آویو در باکو با عناوین "بررسی ابعاد جدید مناسبات جمهوری آذربایجان با رژیم صهیونیستی و پیامدهای آن" و "بررسی اهداف و پیامدهای سیاست چندفرهنگ گرایی جمهوری آذربایجان " در دستور کار قرار گرفته است که به زودی منتشر خواهد شد .  

وی افزود : در کنار پژوهش های معطوف به امکان سنجی تاسیس شبکه های رادیویی و تلویزیونی جدید در برون مرزی صداوسیما، "بازنمایی سیاه پوستان در سینمای هالیوود" با رویکرد آینده پژوهانه تاثیرِ پیروزی دونالد ترامپ در انتخابات امریکا بر این موضوع، از دیگر پژوهش های  در دست انجام در واحد پژوهش های کاربردی برون مرزی است.

 

 مدیر واحد پژوهش های کاربردی برون مرزی همچنین با تاکید بر اینکه نخستین شماره "پژوهشنامه رسانه بین‌الملل" در تابستان 1395 توسط واحد پژوهش‌های کاربردی معاونت برون مرزی منتشر شد، افزود : "پژوهشنامه رسانه بین الملل"، اولین نشریه علمی- پژوهشی برون مرزی سازمان صدا و سیما است که تعدادی از اساتید برجسته حوزه ارتباطات، علوم سیاسی، روابط بین الملل و حقوق بین الملل دردانشگاه های تهران و همچنین پژوهشگران و صاحبنظران برجسته رسانه عضو هیات تحریریه و مشاوران علمی پژوهشنامه رسانه بین الملل هستند. 

وی رصد پژوهش های اندیشکده های معتبر جهانی، توسعه فعالیت های سایت اینترنتی واحد، تعامل با مراکز پژوهشی، استفاده از تجارب پیشکسوتان برون مرزی، برگزاری اولین گردهمایی پژوهشگران و کارشناسان تحقیقات سیاسی معاونت برون مرزی، تهیه نسخه الکترونیکی پژوهش ها، توسعه دامنه بانک اطلاعاتی پژوهشگران همکار با واحد، حضور در همایش های علمی، مشارکت در مباحث اندیشکده های پژوهشیِ مجازی معتبر، اخذ نیازهای نظرسنجی شبکه های رادیویی و تلویزیونی برون مرزی و همکاری با مرکز پژوهش و سنجش افکار صداوسیما برای اجرای نظر سنجی ها، تبدیل پژوهش های فاخر به کتاب را از دیگر فعالیت های این واحد خواند.

مدیر واحد پژوهش های کاربردی برون مرزی با تاکید بر اینکه معاونت برون مرزی صدا و سیمای جمهوری اسلامی ایران با دارا بودن 34 رادیو و شش شبکه تلویزیونی پرس تی وی، العالم، هیسپان تی وی، آی فیلم (به سه زبان)، سحر (با شش کانال) و شبکه الکوثر و همچنین پایگاه خبری 30 زبانه "پارس تودی" یکی از بزرگترین رسانه‌های بین‌المللی در جهان محسوب می‌شود، افزود: نیاز روزافزونی به پژوهش در رسانه برون مرزی به عنوان خط مقدم محور مقاومت در جنگ نرم وجود دارد، و در این راستا، علاوه بر تغییرات کیفی و محتوایی در پژوهش ها و علیرغم قِلّت نیرو و کمبود بودجه، تعداد پژوهش ها در سالهای 94 و 95 در مقایسه با قبل از لحاظ کمی، سه برابر افزایش داشته است که در این روند حمایت های جناب آقای دکتر علی عسکری  ریاست محترم سازمان و جناب آقای دکتر جبلی معاون محترم برون مرزی بسیار موثر بوده است که جای قدردانی دارد.

وی افزود :  همان طوری که مقام معظم رهبری (مدظله العالی) فرموده‌اند: "عنصر تحقیق و پژوهش در همه جا بصورت یک اصل در مجموعه کارها باید مورد توجه قرار گیرد". بر این اساس از آغاز توسعه‌ی رسانه برون مرزی، پژوهش در این حوزه به مانند دیگر معاونت‌های سازمان، دارای جایگاه ویژه‌ای بوده است، و این مهم همواره از سوی رؤسای محترم سازمان مورد تاکید قرار گرفته است.

به گفته کاظمی، واحد پژوهش‌های کاربردی برون مرزی(به آدرس اینترنتی arc.irib.ir) با هدف پشتیبانی محتوایی و علمی شبکه‌های رادیویی و تلویزیونی معاونت برون مرزی با شعار"رسانه پژوهش مدار: رسانه تأثیرگذار" در طول نزدیک به دو دهه فعالیت، توانسته است با انجام بیش از دویست و پنجاه پژوهش، محتوای بسیاری از برنامه‌های رسانه برون مرزی را تأمین نماید. علاوه بر حفظ چارچوب‌های علمی و پژوهشی که ویژگی ذاتی فعالیت‌های تحقیقاتی است، مهم‌ترین ویژگی این پژوهش‌ها داشتن صبغه برون مرزی وتبدیل آنها به برنامه های رادیویی و تلویزیونی در برون مرزی است.

وی مهمترین دستاورد واحد پژوهش های کاربردی برون مرزی را پُر کردن فاصله پژوهش و تولید برنامه خواند و افزود: پژوهش در معاونت برون مرزی صداوسیما از دوران حضور جناب آقای دکتر سرافراز در معاونت برون مرزی و با حمایت های ایشان بر محوریت کاربردی بودن بنیانگذاری شده است، وفرایند پژوهش در برون مرزی از مرحله نیاز سنجی تا تهیه پژوهش و تبدیل پژوهش به برنامه های رادیویی و تلویزیونی، موید این موضوع است، پژوهش های کاربردی در سه قالب توسط اداره کل خبرو تفسیر، رادیوهای تخصصی و شبکه های تلویزیونی برون مرزی به برنامه تبدیل می شوند و به مراکز علمی ذیربط نیز ارسال می گردند. همچنین در قالب مقالات پژوهشی نیز جهت بهره برداری علاقمندان در سایت اینترنتی واحد بارگذاری می شوند .

مدیر واحد پژوهش های کاربردی افزود : پژوهش‌های تهیه شده در این واحد  در دو قالب علمی انجام می‌شود: اول : در قالب «پژوهش‌های کاربردی» که این پژوهش‌ها تنها معطوف به پژوهش‌های منجر به برنامه سازی نیست، بلکه تدوین راهبردهای اجرایی و تصمیم سازی برای اصلاح یا ایجاد ساختارهای جدید متناسب با نیازهای معاونت برون مرزی را نیز شامل می‌شود. دوم : از مهر ماه سال 1393 محصول پژوهشی جدیدی با عنوان "مجموعه راهبردهای پژوهشیِ رسانه‌ای و کاربردی" با هدف تولید پژوهش‌های زودبازده و تقویت هرچه بیشتر جایگاه اتاق فکر و پژوهش در برون مرزی تهیه می‌شود. این مجموعه بر انجام پژوهش‌های زودبازدهِ تولیدمحور درباره تحولات مهم بین‌المللی استوار است. ارکان اصلی آن را تحلیل راهبردی، تبیین مواضع کشورمان، سناریو پردازی با رویکرد آینده پژوهی، ارائه راهبردهای رسانه‌ای و کاربردی در سه محور ایجابی، سلبی و ترویجی، ارایه ایده‌های برنامه سازی، پیشنهاد واژه‌های مناسب رسانه‌ای برای برنامه سازان  برون مرزی تشکیل می‌دهند.

انتهخای پیام/د

اشتراک گذاری خبر

WhatsApp
Telegram
X
Facebook
LinkedIn
Skype
Email
Print

هرمزبان

اخبار دیگر رسانه ها صرفاً به منظور آگاهی رسانی منتشر شده و نظرات بیان شده در آنها، الزاماً بیانگر دیدگاه های هرمزبان نیست. پایگاه خبری هرمزبان وابسته به هیچ نهاد و سازمانی نیست و با هزینه های شخصی اداره می شود. این پایگاه دارای مجوز رسمی از وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی است و در چارچوب قانون مطبوعات و قوانین جاری کشور به اطلاع رسانی و فعالیت خبری می پردازد. صاحب امتیاز و مدیرمسئول: مهدی کمالی وبگاه شخصی: MahdiKamali.ir

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دیگر اخبار سایت:

برگزاری جلسه ستاد دهه فجر آموزش و پرورش ناحیه یک بندرعباس

هرمزبان – جلسه ستاد دهه فجر آموزش و پرورش ناحیه یک بندرعباس، صبح امروز با حضور دکتر علی یگانه، مدیر آموزش و پرورش ناحیه یک، معاونین و اعضای ستاد در دفتر مدیریت برگزار شد و برنامه‌های ویژه این ایام در مدارس ناحیه یک مورد بحث و بررسی قرار گرفت.

ادامه خبر »

نظارت بالینی آموزشی بر فرآیند یاددهی و یادگیری در مدارس دکتر حسابی و پویش ناحیه یک بندرعباس

هرمزبان – نظارت بالینی آموزشی با حضور کارشناسان و سرگروه‌های درسی متوسطه دوم نظری در مدارس ناحیه یک بندرعباس با هدف ارتقای کیفیت آموزش و بهبود فرآیند تدریس برگزار شد.

ادامه خبر »

میزبانی ناحیه یک بندرعباس از ارزیابی تخصصی مدیران و کارکنان تربیتی مدارس استان

هرمزبان – آموزش و پرورش ناحیه یک بندرعباس میزبان فرآیند ارزیابی کارکنان تخصصی مدارس شامل مدیران، معاونان، مربیان امور تربیتی و مراقبین سلامت مناطق مختلف استان هرمزگان بود که با حضور ارزیابان حرفه‌ای استانی برگزار شد.

ادامه خبر »
بازدید مدیرکل آموزش و پرورش هرمزگان از روند برگزاری آزمون پایش کیفیت آموزشی در مدارس متوسطه دوم ناحیه یک بندرعباس

بازدید مدیرکل آموزش و پرورش هرمزگان از روند برگزاری آزمون پایش کیفیت آموزشی در مدارس متوسطه دوم ناحیه یک بندرعباس

هرمزبان – آزمون هماهنگ پایش کیفیت آموزشی مدارس متوسطه دوم عادی دولتی و شبانه‌روزی استان هرمزگان، با هدف سنجش وضعیت آموزشی دانش‌آموزان، در حال برگزاری است و هم‌زمان با اجرای این آزمون، مسئولان استانی و ناحیه‌ای از حوزه‌های امتحانی بازدید کردند.

ادامه خبر »

ستاری‌فرد: خدمت به دانش‌آموزان با نیازهای ویژه وظیفه‌ای انسانی و اخلاقی است

هرمزبان – دکتر صادق ستاری فرد مشاور مدیرعامل پالایشگاه نفت بندرعباس در آیین تحویل اقلام توان‌بخشی به دانش‌آموزان با نیازهای ویژه، خدمت به این قشر از جامعه را فراتر از یک مسئولیت اداری و در زمره وظایف انسانی و اخلاقی دانست.

ادامه خبر »

الهام پوردهقان: نگاه به دانش‌آموزان دارای نیازهای ویژه باید مبتنی بر توانمندسازی و مسئولیت‌پذیری باشد

هرمزبان – دکتر الهام پوردهقان معاون دادستان مرکز استان هرمزگان در مراسم تحویل اقلام توان‌بخشی به دانش‌آموزان با نیازهای ویژه، بر لزوم تغییر نگاه از دلسوزی صرف به برنامه‌ریزی هدفمند و توانمندسازی این دانش‌آموزان تأکید کرد.

ادامه خبر »
آیین تحویل اقلام توان‌بخشی به دانش‌آموزان با نیازهای ویژه در هنرستان دخترانه مهر برگزار شد

آیین تحویل اقلام توان‌بخشی به دانش‌آموزان با نیازهای ویژه در هنرستان دخترانه مهر برگزار شد

هرمزبان – آیین تحویل اقلام توان‌بخشی به دانش‌آموزان با نیازهای ویژه با مشارکت دستگاه‌های اجرایی و صنعتی استان و با هدف حمایت از جامعه دانش‌آموزی استثنایی، در هنرستان دخترانه مهر برگزار شد و جلوه‌ای از همدلی و توجه به توانمندسازی این دانش‌آموزان را به نمایش گذاشت.

ادامه خبر »

به روایت تصویر/ آغاز جام اقتدار ایران در ناحیه یک بندرعباس؛ میدان ورزش، یادمان شهدای دانش‌آموز

هرمزبان – آیین افتتاحیه مسابقات ورزشی «جام اقتدار ایران» یادواره ۳۴ شهید دانش‌آموز جنگ تحمیلی، همزمان با گرامیداشت چهل‌وهفتمین سالگرد پیروزی انقلاب اسلامی، با حضور مسئولان، فرهنگیان و دانش‌آموزان در آموزش و پرورش ناحیه یک بندرعباس برگزار شد؛ رویدادی که با هدف ترویج نشاط، همدلی و پاسداشت فرهنگ ایثار و شهادت در میان نسل نوجوان، جلوه‌ای از پیوند ورزش، هویت ملی و ارزش‌های انقلابی را به تصویر کشید.  /عکاس: مهدی کمالی

ادامه خبر »

افتتاح مسابقات ورزشی جام اقتدار ایران در ناحیه یک بندرعباس به یاد شهدای دانش‌آموز

هرمزبان – آیین افتتاحیه مسابقات ورزشی «جام اقتدار ایران» یادواره ۳۴ شهید دانش‌آموز جنگ تحمیلی ۱۲ روزه و گرامیداشت چهل‌وهفتمین سالگرد پیروزی انقلاب اسلامی، با حضور مسئولان، دانش‌آموزان و فرهنگیان در آموزش و پرورش ناحیه یک بندرعباس برگزار شد. این مسابقات با هدف ترویج روحیه همدلی، نشاط و پاسداشت فرهنگ ایثار و شهادت در میان نسل نوجوان اجرا می‌شود.

ادامه خبر »