نجات كشاورزي هرمزگان نيازمند عزم ملي است

‌به گزارش پایگاه خبری هرمزبان به نقل از ایسنا، ‌علي رئوفي عصر شه شنبه(23 آذر) در گردهمايي سراسري معاونين حفظ نباتات سازمان هاي جهاد كشوري سراسر كشور که در سالن اجتماعات سازمان جهاد كشاورزي استان هرمزگان برگزار شد، با اشاره به اهميت روستاها در توسعه كشور و نقش اين مناطق در توليد محصولات كشاورزي به ويژه درهرمزگان، اظهار کرد: در شرايط كنوني جمعيت شهري هرمزگان قريب به 600 هزار نفر و جمعيت روستايي استان بيش از 700 هزار نفر است كه اين موضوع براي استان هرمزگان يك فرصت و مزيت نسبت به ساير استان هاي كشور است و اين مزيت برتري جمعيت روستايي هرمزگان نسبت به جمعيت شهري استان بايد تقويت و حفظ شود.

وی با تاكيد بر رسيدگي به مشكلات روستاييان استان، خاطرنشان كرد: هرمزگان داراي 1732 روستاي داراي سكنه و 1080 روستاي داراي دهياري است كه تاكنون ماندگاري مردم در روستاها تثبيت بوده و مردم اين مناطق به شهرهاي استان مهاجرت نكرده‌اند.

معاون هماهنگي امور اقتصادي و توسعه منابع استانداري هرمزگان به شاخص هاي استان هرمزگان در بخش توليد محصولات كشاورزي اشاره کرد و در اين رابطه افزود: توليد بهترين نارنگي كشور‌، رتبه اول توليد ليموترش كشور، رتبه اول توليد انبه در كشور، رتبه دوم توليد خرما در كشور ، رتبه دوم توليد مركبات در كشور، رتبه چهارم در سطح زير كشت و توليد گوجه فرنگي، رتبه اول  سطح زير كشت و رتبه سوم در توليد پياز كشور، رتبه نخست توليد بادمجان، رتبه هفتم سطح زير كشت و رتبه هشتم در توليد ذرت دانه‌اي كشور از شاخص‌هاي مهم استان هرمزگان درتوليد محصولات باغي و صيفي كشور هستند كه بايد حفظ و تقويت شوند.

رئوفي  با اشاره به شيوع بيماري جاروك جادوگر در باغات ليموترش استان و ورود خسارت سنگين به كشاورزان استان، بیان کرد: اين بيماري و ويروس ويرانگر 12 هزار هكتار از باغات ليموترش باغداران استان را نابود كرد و قريب به 500  ميليارد تومان به باغداران استان خسارت وارد کرد.

معاون هماهنگي امور اقتصادي و توسعه منابع استانداري هرمزگان با تاكيد بر احياء و بازسازي نخلستان‌هاي استان، خاطرنشان كرد: 38 هزار نخلستان در هرمزگان وجود دارد كه 50 درصد آن فرسوده است و اين نخلستان‌ها نيازمند بازسازي  و احياء هستند.

رئوفي تصريح كرد: اعتبارات استان پاسخگوي رسيدگي به مشكلات كشاورزان استان نيست و وزارت جهاد كشاورزي بايد هرمزگان را يك استان ويژه در رسيدگي به مشكلات كشاورزان و توسعه بخش كشاورزي آن ببيند، زيرا اين استان فرصت‌هاي خوبي در عرصه توليد محصولات كشاورزي به ويژه توليد سبزي و صيفي خارج از فصل كشور دارد.

وي به قيمت پايين بازار محصولات كشاورزي در استان هرمزگان اشاره كرد و افزود: در حال حاضر هزاران هكتار از مزارع توسط كشاورزان استان به زير كشت انواع محصولات خارج از فصل رفته است كه متاسفانه وضعيت قيمت محصولات توليدي در استان براي كشاورزان به صرفه نيست.

معاون هماهنگي امور اقتصادي و توسعه منابع استانداري هرمزگان اضافه کرد: قيمت فعلي محصولات صيفي در هرمزگان براي كشاورزان به صرفه نيست و وضعيت بازار فروش محصولاتي نظير خيار سبز، هندوانه شب يلدا‌، بادمجان‌ و گوجه فرنگي بسيار پايين است و اين وضعيت شرايط بدي را براي كشاورزان استان رقم زده است و قيمت برخي محصولات آن چنان پايين است كه كشاورزان انگيزه‌اي براي برداشت محصول توليدي ندارند.

رئوفي اظهار کرد: اين روند كشاورزان استان هرمزگان را نااميد مي‌كند و رويه‌اي است كه متاسفانه هر ساله تكرار مي‌شود و بايد به اين وضعيت سامان داد تا براي كشاورزان انگيزه اي براي توليد محصولات بماند.

معاون هماهنگي امور اقتصادي و توسعه منابع استانداري هرمزگان  خاطرنشان كرد: توسعه كشت‌هاي گلخانه‌اي و حمايت از كشاورزان براي ايجاد كشت‌هاي گلخانه اي و توليد محصولات مرغوب يكي از راه‌هاي حمايت از كشاورزان است.

وي گفت: كشت‌هاي گلخانه‌اي داراي مزيت‌هاي نظير اشتغالزايي بيشتر‌، توليد محصول سالم و مرغوب‌، كاهش مصرف آب نسبت به كشت‌هاي فضاي باز ‌و بازار پسندي محصول ‌نسبت به توليدات كشاورزي در فضاي باز هستند كه متوليان بايد از اين بخش بيش از پيش حمايت كنند.

معاون هماهنگي امور اقتصادي و توسعه منابع استانداري هرمزگان درادامه به درخواست‌هاي نمايندگان كشاورزان در خصوص حمايت از كشت‌هاي گلخانه‌اي در استان اشاره و در اين رابطه افزود: كشاورزان انتظار و درخواست دارند، همانطور كه مسئولان جهاد كشاورزي‌، كشاورزان را در قطره‌اي کردن باغات و مزارع كشاورزي با اعطاء تسهيلات با بهره پايين و مناسب ياري کردند، در بخش ايجاد كشت هاي گلخانه‌اي با اعطاء تسهيلات با بهره پایین به كمك كشاورزان بيايند.

رئوفي ادامه داد: كمك به كشت‌هاي گلخانه‌اي در هرمزگان هم حركتي در حمايت از كشاورزان براي جلوگيري از خسارت‌هاي هر ساله بوده و هم حركتي براي توليد محصولات سالم و كاهش مصرف آب نسبت به كشت‌هاي فضاي باز است.

وي به سطح زير كشت، كشت‌هاي گلخانه‌اي در هرمزگان اشاره کرد و افزود: تنها 127 هكتار از مزارع هرمزگان زير كشت محصولات گلخانه‌اي است كه  شاخصي بسيار پايين نسبت به ساير استان‌هاي كشور است و اين بخش نيازمند توجه جدي است و يكي از عوامل سطح زير كشت پایين توليدات گلخانه‌اي هزينه بالاي ايجاد اين گلخانه‌ها و عدم توانايي مالي كشاورزان براي ايجاد اين كشت‌هاست.

معاون هماهنگي امور اقتصادي و توسعه منابع استانداري هرمزگان با تاكيد بر اينكه نجات كشاورزي هرمزگان نيازمند عزم ملي است، بیان کرد: استانداري هرمزگان در حمايت از بخش كشاورزي استان آماده هرگونه همكاري و كمك ‌به متوليان اين حوزه در بحث مديريت و برنامه ريزي است، ولي نجات كشاورزي استان هرمزگان و حفظ شاخص‌هاي موجود آن در بخش‌هاي مختلف نيازمند حمايت و عزم ملي است.


انتهاي پیام

بستر درج آگهی تُوار

درباره هرمزبان

اخبار دیگر رسانه ها صرفاً به منظور آگاهی رسانی منتشر شده و نظرات بیان شده در آنها، الزاماً بیانگر دیدگاه های هرمزبان نیست. پایگاه خبری هرمزبان وابسته به هیچ نهاد و سازمانی نیست و با هزینه های شخصی اداره می شود. این پایگاه دارای مجوز رسمی از وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی است و در چارچوب قانون مطبوعات و قوانین جاری کشور به اطلاع رسانی و فعالیت خبری می پردازد. صاحب امتیاز و مدیرمسئول: مهدی کمالی وبگاه شخصی: MahdiKamali.ir

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *