بزرگترین قرآن خطی آسیا در هند مرمت شد

رئیس مرکز بین‌المللی میکروفیلم نور از مرمت بزرگترین قرآن خطی آسیا در هند خبر داد و گفت: دو جزء از قرآن بارودا که طی باران‌های موسمی آسیب دیده بود، مرمت و بازسازی شد.

مهدی خواجه پیری، رئیس مرکز بین‌المللی میکروفیلم نور در گفت‌وگو با ایکنا درباره قرآن بارودا گفت: بیش دویست و پنجاه سال پیش بزرگ‌ترین قرآن خطی آسیا در شهر بارودای ایالت جگرات توسط یک کاتب ایرانی به نام محمد غوث در مدت ۱۸ سال کتابت شده است. این قرآن خطی نفیس با داشتن ۱۲۰۰ برگ، دو تُن وزن در ابعاد یک در دو متر به عنوان بزرگ‌ترین قرآن خطی آسیا مشهور است.

وی با اشاره به ویژگی‌های این قرآن نفیس افزود: داشتن ترجمه فارسی و تفاسیری از ملاحسین واعظ کاشانی در حاشیه صفحات، از ویژگی‌های بارز قرآن باروداست. همچین تذهیب و نقش‌های گل و خط نستعلیق این اثر، زیبایی و ارزش هنری آن را دو چندان کرده است.

خواجه‌پیری ادامه داد: طی باران‌های موسمی شدید، آسیب‌های زیادی به نسخه وارد شده بود که طی یکی از سفر‌هایم کار مرمت و ترمیم این نسخه نفیس قرآن کریم را بر عهده گرفتم. اکنون به مناسبت ماه مبارک رمضان، کار مرمت و بازسازی دو جزء ۲۶ و ۲۷ این قرآن در ایام شیوع بیماری کرونا با رعایت پروتکل‌های بهداشتی پایان یافت.

ارسالی****بزرگترین قرآن خطی آسیا در هند مرمت شد

برگی از قرآن بارودا قبل از ترمیم

وی در ادامه بیان کرد: گروه مرمت مرکز بین‌المللی میکروفیلم نور به منظور بالا بردن ماندگاری این قرآن نفیس، از هیچ مواد مصنوعی استفاده نکرده و همه مواد به کار رفته در آن از مواد گیاهی و طبیعی هستند که با استحکام‌بخشی و تثبیت مرکب، دست کم ۳۰۰ سال به عمر این اثر می‌افزاید. علاوه بر این، بازگشت به حالت اولیه از دیگر ویژگی‌های این نوع مرمت است.

ارسالی****بزرگترین قرآن خطی آسیا در هند مرمت شد

برگی از قرآن بارودا بعد از ترمیم

خواجه‎‌پیری یادآور شد: مردم ساکن شهر بارودا که از ادیان و مذاهب مختلف هستند، این نسخه خطی و قدیمی را موجب برکت شهر خود می‌دانند و هر سال یک جز از آن را در ماه مبارک رمضان ورق‌گردانی و قرائت می‌کنند و تعداد زیادی از مردم هرساله از سراسر هند در این مراسم شرکت می‌کنند.

براساس این گزارش، حدود 10 سال پیش نیز بخش‌های دیگری از قرآن بارودا مرمت و بازسازی شده است.

انتهای پیام

منبع: ایکنا

hormozban هرمزبان ivlcfhk اخقئخظذشد

محصولات فروشگاه هرمزبان

اشتراک گذاری خبر

WhatsApp
Telegram
X
Facebook
LinkedIn
Skype
Email
Print

تحریریه خبر هرمزبان

اخبار دیگر رسانه ها صرفاً به منظور آگاهی رسانی منتشر شده و نظرات بیان شده در آنها، الزاماً بیانگر دیدگاه های هرمزبان نیست. ---- صاحب امتیاز و مدیرمسئول: مهدی کمالی وبگاه شخصی: MahdiKamali.ir

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دیگر اخبار سایت:

نشست بصیرتی و تبیینی به مناسبت هفته عقیدتی سیاسی در شهر درگهان قشم برگزار شد

هرمزبان –

نشست بصیرتی و تبیینی به مناسبت هفته عقیدتی سیاسی در شهر درگهان واقع در جزیره قشم برگزار شد. این نشست با هدف افزایش آگاهی و تبیین مسائل عقیدتی و سیاسی برای شرکت‌کنندگان ترتیب داده شده است.

ادامه خبر »

حمله آمریکا به یک لنج غیرنظامی در میناب: یک کشته، ۱۰ زخمی و ۴ نفر مفقود شدند

هرمزبان – معاون سیاسی، امنیتی و اجتماعی استانداری هرمزگان اعلام کرد که در حمله شب گذشته آمریکا به یک لنج غیرنظامی در میناب، یک نفر شهید، ۱۰ نفر مصدوم و چهار نفر مفقود شده‌اند.

ادامه خبر »

هرمزگان موفق به تحقق ۱۰۶ درصدی اهداف اشتغالزایی شد

هرمزبان –

استان هرمزگان در سال ۱۴۰۴ با ثبت بیش از ۱۹ هزار و ۸۰۰ فرصت شغلی در سامانه رصد، موفق به تحقق ۱۰۶ درصد از تعهدات اشتغال خود شد. این آمار نشان‌دهنده عملکرد فراتر از برنامه تعیین‌شده در این استان است.

ادامه خبر »

ایالات متحده باید به قدرت ایران در خاورمیانه احترام بگذارد

هرمزبان – امام جمعه بندرعباس با اشاره به اهمیت راهبردی خلیج فارس و تنگه هرمز، تأکید کرد که ایران تعیین‌کننده مناسبات این منطقه است. وی همچنین خواستار پذیرش اقتدار ایران توسط آمریکا و سایر قدرت‌های فرامنطقه‌ای شد.

ادامه خبر »

هفته جهانی نجوم؛ کشف شگفتی‌های آسمان برای کودکان و نوجوانان هرمزگان

هرمزبان – همزمان با هفته جهانی نجوم، کانون علوم و فناوری‌های نوین مرکز پرورش فکری کودکان و نوجوانان هرمزگان، با هزینه ۶۱ میلیارد ریال، به سه دستگاه آسمان‌نمای سیار و سه دستگاه تلسکوپ پیشرفته مجهز شد.

ادامه خبر »

دیدار مسئولان سپاه رودان با خانواده شهید مظاهر آشوب‌پور در راستای تجدید میثاق با آرمان‌های شهدا در جغین

هرمزبان –
مسئولان سپاه رودان با خانواده شهید مظاهر آشوب‌پور در بخش جغین دیدار کردند. این دیدار به منظور تجدید میثاق با آرمان‌های شهدا برگزار شد و یاد و خاطره این شهید گرانقدر گرامی داشته شد.

ادامه خبر »

کشف ۱۵۰ تن برنج احتکار شده در بندرعباس

هرمزبان – مدیر بازرسی و نظارت بر بازار محصولات کشاورزی سازمان جهادکشاورزی هرمزگان از احتکار ۱۵۰ تن برنج در راستای طرح تشدید نظارت بر بازار خبر داد. این اقدام به منظور جلوگیری از افزایش بی‌رویه قیمت مایحتاج عمومی و مقابله با سوداگری صورت گرفته است. هدف اصلی تأمین آرامش در بازار اقلام اساسی است.

ادامه خبر »