غفلت از طلای سرخ در کهگیلویه و بویراحمد

به گزارش پایگاه خبری هرمزبان به نقل از ایرنا، کشت زعفران راهکاری است که کاهش نرخ بیکاری، افزایش درآمد روستائیان و کاهش مهاجرت روستائیان به شهرها از کمترین مزایای آن در این استان است.
هر چند در سالهای اخیر تلاش‌هایی برای رونق کشت زعفران در کهگیلویه و بویراحمد انجام شده، اما هنوز کشت و تولید این محصول با استقبال مردم مواجه نبوده که این موضوع لزوم ترویج و اطلاع رسانی را دو چندان کرده است.
اکنون قیمت هر کیلوگرم زعفران 55 تا 72 میلیون ریال است.
این در حالی است که کهگیلویه و بویراحمد 270 هزار هکتار زمین مساعد کشاورزی دارد و 89 درصد از آن زمین‌های زراعی است که تاکنون درآمد اندکی برای کشاورزان داشته است.
ترویج کشت محصول زعفران راهی به سوی بهبود معیشت مردم کهگیلویه و بویر احمد است.
رئیس سازمان بسیج سازندگی کهگیلویه و بویراحمد گفت: بررسی‌ها و کشت‌های آزمایشی انجام شده نشان می‌دهد در مناطق سردسیری مانند بویراحمد و دنا و مناطق گرمسیری این استان مانند شهرستان باشت کشت محصول زعفران اقتصادی است.
سرهنگ رضا رنجبر بیان کرد: تاکنون 18 مزرعه تولید زعفران در سطح 20 هکتار از زمین‌های کشاورزی این استان راه اندازی شده است.
وی سطح زیر کشت زعفران در این مزارع را 20 هکتار برآورد کرد و اظهار داشت: پنج هکتار از زمین‌های کشت این محصول در مرحله برداشت و تولید است.
وی بیان کرد: برگزاری دوره‌های آموزشی کوتاه مدت یک هفته‌ای و پرداخت تسهیلات بانکی با کارمزد پایین تا سقف 300 میلیون ریال از جمله حمایت‌های بسیج سازندگی برای کشت محصول زعفران است.
سرهنگ رنجبر تصریح کرد: هم اینک آماده ارائه این خدمات به متقاضیان هستیم.
مدیرکل آموزش فنی و حرفه‌ای کهگیلویه و بویراحمد با بیان اینکه برداشت از مزرعه آزمایشی زعفران در مرکز فنی و حرفه‌ای شماره یک یاسوج انجام شده، گفت: این امر نشان دهنده انطباق این محصول با آب و هوای استان است.
فرج اله راد اظهار داشت: رویش کمی و کیفی مزرعه آزمایشی کشت زعفران مرکز فنی و حرفه‌ای شماره یک یاسوج بیانگر اقتصادی بودن کشت این محصول ارزشمند در این منطقه است.
وی با اشاره به مستعد بودن زمین‌های کشاورزی این استان برای کشت زعفران گفت: کشت زعفران می‌تواند سود سرشاری عاید کشاورزان این استان کند.
راد با اشاره به اینکه زعفران یکی از گیاهان گران قیمت است گفت: به علت کم بودن هزینه‌های کاشت در صورتی که همه ساله به خوبی از آن مواظبت شود، سود سرشاری نصیب بهره برداران خواهد کرد.
وی تصریح کرد: کاشت زعفران می‌تواند قشر عظیمی از زنان و دختران در شهرها و روستا را به کار گیرد و کمک مؤثری به اقتصاد خانواده‌ها کند.
مدیرکل آموزش فنی و حرفه‌ای کهگیلویه و بویراحمد افزود: زعفران گیاهی گرمسیری است و در مناطقی که آب و هوای معتدل داشته و دارای تابستان‌های گرم و خشک و آفتابی و پاییز و زمستان ملایم باشد، به خوبی رشد می‌کند.
وی تصریح کرد: پیاز زعفران پس از کاشت در زمین به مدت چهار تا هفت سال و در بعضی مناطق تا 10سال محصول می‌دهد و از این نظر احتیاجی به کاشت دوباره در سال‌های بعد ندارد.
مدیرکل آموزش فنی و حرفه‌ای کهگیلویه و بویر احمد گفت: مرکز آموزش فنی و حرفه‌ای یاسوج درمسیر تحقق اقتصاد مقاومتی و با هدف توانمندسازی نیروی انسانی، رفع معضل بیکاری و ایجاد اشتغال با استفاده از آموزش‌های فنی و حرفه‌ای در حوزه کشاورزی با راه اندازی و ایجاد رشته‌های پرورش قارچ خوراکی، پرورش بلدرچین، کشت زعفران و آلوئه ورا و کشت و کار گلخانه‌ای در تحقق اقتصاد مقاومتی و اقدام و عمل برنامه‌های خوبی را اجرا کرده است.
مدیر باغبانی سازمان جهاد کشاورزی کهگیلویه و بویراحمد گفت: هم اکنون تولید زعفران در این استان در مقیاس‌های کوچک و تنها به صورت مشاغل خانگی انجام می‌شود.
زواره آزادپور اظهار داشت: براساس برآوردهای انجام شده در هر هکتار از مزارع زیر کشت زعفران در کهگیلویه و بویراحمد پنج کیلوگرم محصول برداشت می‌شود.
وی با اشاره به بالا بودن قیمت زعفران گفت: کشت این محصول از نظر درآمد و هم ایجاد اشتغال در واحد سطح خوب است.
آزادپور ادامه داد: خانواده بویراحمدی که با تلاش و پشتکار از سال 93 حدود 2 هزار متر مربع از زمین‌های کشاورزی خود را زیر کشت زعفران برده است می‌تواند الگویی برای سایر کارجویان این خطه باشد.
وی گفت: ایجاد چهار فرصت مستقیم و 25 اشتغال غیرمستقیم، تنها در 2 هزار متر مربع زمین این خانواده کوشا، گویای قابلیت بسیار خلق فرصت‌های شغلی این محصول ضمن درآمد سرشار آن است.
یک تولید کننده زعفران در کهگیلویه و بویر احمد گفت که سال جاری با کشت زعفران در کمتر از یک هکتار متر مربع 220میلیون ریال عاید وی شده است.
گلتاب حسینی با بیان اینکه این میزان درآمد شاید در 10 هکتار زمین زراعی با زحمت بیشتر عاید کشاورز نشود خواستارحمایت متولیان کشاورزی برای کشت محصول زعفران در مقیاس ‌های بزرگ برای رونق تولید زعفران در کهگیلویه و بویراحمد شد.
وی اظهارداشت: با توجه به رایج بودن کشت محصولاتی که نگهداری آنها به سردخانه نیاز دارد، برای ایجاد انگیزه در کشاورزان باید زیر ساخت های آن آماده تا تولید زعفران افزایش پیدا کند.
وی از رسانه‌های ارتباط جمعی خواست تا با تلاش در ترویج تولید محصول زعفران در تحقق اقتصاد مقاومتی و بهبود معیشت مردم سهیم باشند.
سطح زیر کشت زعفران در ایران در حال حاضر 97 هزار هکتار است و تولید سالانه این محصول در کشورمان حدود 350 تن است.
بر اساس آمارها ایران حدود 93 درصد سطح زیر کشت و تولید زعفران دنیا را در اختیار دارد.
این محصول افزون بر بخش صنایع غذایی، در تولید دارو و صنایع آرایشی و بهداشتی نیز کاربرد دارد.
محصول گرانقیمتی که از کشورمان به 46 کشور دنیا صادر می‌شود.
زعفران گیاهی کوچک و چند ساله به ارتفاع 10 تا 30 سانتی متر است که گلهای آن دارای 6 گلبرگ بنفش رنگ و در برخی مواقع به رنگ ارغوانی هستند.
از وسط برگ‌ها، ساقه گلدار خارج شده که به یک تا سه گل منتهی می‌شود.
گل‌ها دارای 3 پرچم و یک مادگی منتهی به کلاله سه شاخه به رنگ قرمز متمایل به نارنجی است.
قسمت مورد استفاده این گیاه، انتهای خامه و کلاله سه شاخه است که به نام زعفران مشهور است و دارای بوی معطر با طعم کمی تلخ است.
زعفران بسته به نوع برش به چهار شکل نگین، سرگل، پوشال و دسته به بازار عرضه می‌شود که کمترین قیمت زعفران مربوط به دسته آن است.
استان 700 هزار نفری کهگیلویه و بویراحمد در جنوب غربی ایران قرار دارد.
خبرنگار: فرزانه شریفی**انتشار دهنده:حسینعلی راشکی
8143/6110 /8005

محصولات فروشگاه هرمزبان

اشتراک گذاری خبر

WhatsApp
Telegram
X
Facebook
LinkedIn
Skype
Email
Print

هرمزبان

اخبار دیگر رسانه ها صرفاً به منظور آگاهی رسانی منتشر شده و نظرات بیان شده در آنها، الزاماً بیانگر دیدگاه های هرمزبان نیست. پایگاه خبری هرمزبان وابسته به هیچ نهاد و سازمانی نیست و با هزینه های شخصی اداره می شود. این پایگاه دارای مجوز رسمی از وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی است و در چارچوب قانون مطبوعات و قوانین جاری کشور به اطلاع رسانی و فعالیت خبری می پردازد. صاحب امتیاز و مدیرمسئول: مهدی کمالی وبگاه شخصی: MahdiKamali.ir

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دیگر اخبار سایت:

بندرلنگه؛ تجلی همبستگی در اجتماع شهدای گمنام با ابتکار «مشت‌های گره‌کرده»

هرمزبان –
بندرلنگه شاهد برگزاری پویش «مشت‌های گره‌کرده» بود که به منظور تجلیل از شهدای گمنام برگزار شد. این برنامه به عنوان نمادی از همبستگی و اتحاد در جامعه، با حضور مردم و مسئولان محلی برگزار گردید. هدف از این پویش، یادآوری فداکاری‌های شهدا و تقویت روحیه همدلی در میان شهروندان بود.

ادامه خبر »

عاشورا، سرچشمه انگیزه ملت ایران در عرصه مقاومت است

هرمزبان – نماینده ولی‌فقیه در هرمزگان و امام جمعه بندرعباس با تأکید بر شرایط منطقه و تحولات جاری، بیان کرد که ملت ایران در عرصه‌های مختلف، فرهنگ عاشورا را به عنوان پشتوانه‌ای برای ایستادگی و مقاومت خود انتخاب کرده است. وی افزود که این روحیه در مقاطع حساس تاریخی، نقش مهمی در حفظ انسجام و قدرت ملی ایفا کرده است.

ادامه خبر »

ایران به فراتر از دکترین پدافندی رسیده است/ واکنش به هر اقدام، تمامی جبهه مقابل را شامل می‌شود

هرمزبان – آیت‌الله عبادی‌زاده تغییر رویکرد دفاعی جمهوری اسلامی را از حالت پدافندی به آفندی اعلام کرد. وی همچنین به شکل‌گیری وحدت در جبهه مقاومت اشاره کرد و هشدار داد که هر اقدام از سوی بازیگران جبهه مقابل با واکنش گسترده‌ای از سوی ایران مواجه خواهد شد.

ادامه خبر »

فرمانداری‌های قشم و سیریک: ادعای اصابت پرتابه به قایق‌های صیادی نادرست است

هرمزبان –
گروهی از صیادان سیریک اعلام کردند که دو فروند قایق صیادی در آب‌های نزدیک جزیره لارک مورد اصابت پرتابه قرار گرفته‌اند. با این حال، فرمانداری‌های سیریک و قشم هنوز این خبر را تأیید نکرده‌اند.

ادامه خبر »

محرم، فرصتی برای خودسازی و تجدید پیمان با اصول توحیدی

هرمزبان – امام‌جمعه میناب، ماه محرم را نه تنها زمان عزاداری، بلکه فرصتی برای افزایش بصیرت و بازگشت به آموزه‌های اهل‌بیت (ع) عنوان کرد. وی همچنین پیشنهاد داد که روز پنجم محرم به نام شاعر بزرگ میناب نام‌گذاری شود.

ادامه خبر »

آسیب‌دیدگی ۲۱۶ قایق صیادی در قشم در خلال جنگ تحمیلی رمضان

هرمزبان – فرماندار قشم اعلام کرد که در جریان جنگ تحمیلی رمضان، ۲۱۶ فروند شناور صیادی این شهرستان آسیب دیده‌اند. وی افزود که این شناورها در چند نوبت در اسکله‌های مختلف جزیره مورد حمله قرار گرفته‌اند.

ادامه خبر »

تقویت همبستگی داخلی و عدم اعتماد به دشمن باید در اولویت قرار گیرد

هرمزبان –
امام جمعه کیش بر لزوم وحدت و انسجام داخلی تأکید کرد و گفت: باید به دشمن بی‌اعتماد بود و حضور مردم در تجمعات با صلابت ادامه یابد. وی همچنین بر اعتماد به مسئولان نظامی، سیاسی و دولتمردان و عدم توجه به القائات دشمنان تأکید کرد.

ادامه خبر »

نشست مدیرعامل فولاد کاوه با فرماندهان بسیج صنایع استان هرمزگان

هرمزبان –
مدیرعامل شرکت فولاد کاوه جنوب کیش در دیدار با فرماندهان پایگاه‌های مقاومت بسیج صنایع هرمزگان، بر اهمیت بسیج در افزایش بهره‌وری، تقویت روحیه جهادی و حفظ دستاوردهای تولیدی در صنعت فولاد تأکید کرد.

ادامه خبر »

برگزاری دومین جلسه گروه زن و خانواده؛ تمرکز بر تقویت جایگاه بانوان با رویکرد محتوایی

هرمزبان –

دومین جلسه گروه زن و خانواده با محوریت ارتقای بانوان و تأکید بر مبانی محتوایی برگزار شد. این جلسه به بررسی راهکارهای بهبود وضعیت زنان در جامعه پرداخت و بر اهمیت توجه به محتوای برنامه‌ها تأکید شد.

ادامه خبر »

صیادان هرمزگان از ورود به تنگه هرمز پرهیز کنند

هرمزبان – اتحادیه شرکت‌های تعاونی صیادان هرمزگان در اطلاعیه‌ای از صیادان استان خواست تا به نکات ایمنی و دستورالعمل‌های اعلام‌شده توجه کنند. این اتحادیه همچنین از صیادان خواست تا زمان اطلاع‌رسانی مجدد، از تردد در تنگه هرمز و خروج از محدوده تعیین‌شده خودداری نمایند.

ادامه خبر »

تحقیقات قضایی درباره حمله به تأسیسات آب شرب سیریک در مراجع داخلی و بین‌المللی آغاز گردید

هرمزبان – رئیس کل دادگستری هرمزگان اعلام کرد که حمله به تأسیسات آب شرب شهرستان سیریک به عنوان جنایت جنگی شناخته شده و پیگیری‌های قضایی در مراجع داخلی و بین‌المللی آغاز گردیده است.

ادامه خبر »