خبر فوری

آرمان‌های جمهوری اسلامی در میادین ورزشی برایمان خط قرمز است/ از کارم پشیمان نیستم؛ ورزشکاران اسرائیلی را قبول ندارم

داور بین‌المللی رشته ووشو که در رقابت‌های جهانی ترکیه حاضر به داوری رقابت یک ورزشکار صهیونیست نشد، می‌گوید: پیشرفت ورزشی خود را مدیون جمهوری اسلامی است و آرمان‌هایش برای او قابل احترام است و اگر 100 بار دیگر نیز در موقعیتی مشابه و این‌چنینی قرار بگیرد، حاضر نیست تا صهیونیست‌ها را به رسمیت بشناسد.

خبرگزاری فارس – بندرعباس، فهیمه شمسی: علیرضا بهرمن در سال 1392 در حالی به عنوان داور بین‌المللی رشته ووشو به رقابت‌های قهرمانی جهان در آنتالیای ترکیه اعزام شد که در اوج درخشش خود در آن مقطع در رشته داوری این رشته در بخش تالو در جهان قرار داشت و از آن جا که این رشته را از سنین کودکی و با مربی‌گری پدر پرتلاشش آموخته بود و در ادامه این راه از مکتب اساتیدی همچون عباس رجبی، احمد رودباری و محمد پورغلامی‌نژاد بهره جست، مهیای گام‌های هرچه بلندتری به سوی افق‌های بلند این رشته پرطرفدار چینی می‌شد.

وی در آن رقابت‌ها به عنوان داور ارشد بخش تالو حضور داشت که به ناگاه به روی تاتامی فراخوانده می‌شود تا قضاوت یک رقابت ورزشکار رژیم صهیونیستی را عهده‌دار شود. او با رشادت و بدور از هرگونه حاشیه خاصی رسما اعلام می‌دارد که چون رژیم صهیونیستی را به رسمیت نمی‌شناسد، هرگز حاضر نخواهد بود تا این رقابت را داوری کند و به این ترتیب همه نگاه‌ها از سراسر سالن بزرگ مسابقات ووشو قهرمانی جهان که میزبان 52 کشور بوده، به سوی او و این اقدامش جلب می‌شود.

تصویری که از این اقدام او در ذهن ورزشکاران دیگر کشورها قرار می‌گیرد، موجب می‌شود که بسیاری از ووشوکاران مسلمان در پایان رقابت‌ها از این اقدام علیرضا بهرمن تجلیل کرده و بسیاری دیگر از آنان نیز با این ورزشکار هرمزگانی عکس یادگاری بگیرند.

در روز قدس امسال و به بهانه این اقدام ارزنده او در 9 سال پیش با علیرضا بهرمن به گفت‌وگویی کوتاه پرداختیم.

فارس: آقای بهرمن شما در سال 92 و در شرایطی که در ابتدای اوج‌گیری‌تان به عنوان داوری بین‌المللی در رشته ووشو در جهان بودید با عدم داوری رقابت ورزشکاری از رژیم اشغالگر قدس، تا مدت‌ها از این صحنه محروم بودید. ماهیت آنچه که در این صحنه از خود به جای گذاشتید چه تأثیری در فضای فکری و روانی ورزشکاران کشورمان در سال‌های پس از آن داشت؟

بهرمن: واقعیت آن است که ما به عنوان ورزشکار جمهوری اسلامی ایران در رقابت‌های جهانی حضور می‌یابیم و رشد و پیشرفت خودمان را در عرصه‌های مختلف ورزشی مدیون نگاه ویژه نظام کشورمان به ورزشکاران هستیم. تمامی آن چیزی که یک ورزشکار و یا داور برای رسیدن به اوج حرفه‌ای‌گری در عرصه‌های ملی و بین ‌المللی به آن نیاز دارد را نظام جمهوری اسلامی فراهم کرده است و ما در رشته ووشو یکی از کشورهای مهم و سرآمد در این رشته هستیم که با همت بلند آقای دکتر مهدی علی‌نژاد ریاست سابق فدراسیون ووشو(معاون فعلی ورزش حرفه‌ای و قهرمانی وزارت ورزش و جوانان) توانسته‌ایم به این جایگاه کم‌نظیر در این رشته در جهان دست پیدا کنیم.

بنده هم به عنوان عضو کوچکی از خانواده بزرگ ووشو ایران افتخار آن را داشته‌ام که در میادین مختلفی به عنوان ورزشکار و یا داور و یا مربی در کنار تیم ملی کشورمان حضور داشته باشم و بتوانم گام کوچکی در راستای اعتلای نام بلند کشورمان بردارم.

در رقابت‌های جهانی ووشو در آنتالیای ترکیه با افتخار و اقتدار به خاطر آن چه اعتقاد قلبی بدان داشته و دارم در برابر ورزشکار صهیونیست حاضر به داوری نشدم و اگرچه از تبعات چنین اقدامی نیز مطلع بودم اما هیچ‌گاه فراموش نمی‌کنم که مردم مظلوم فلسطین در گذر تاریخ چه رنج عمیقی از جنایات کثیف صهیونیست‌ها متحمل شده‌اند و نسل‌کشی عظیمی که صهیونیست‌ها از ابتدای انتفاضه تاکنون در حق ملت فلسطین به راه انداخته‌اند را مگر می‌شود از فکر و جان‌مان بیرون کنیم.

فارس: بعد از آن رقابت‌ها به دلیل عدم داوری در کمیته انضباطی فدراسیون جهانی دچار محکومیتی نیز شدید؟

بهرمن: بله. در حکمی اولیه 5 سال بنده را از داوری در رقابت‌های جهانی ووشو در سراسر جهان محروم کردند که بعدها با پیگیری‌های مجدانه دکتر علی‌نژاد که خودشان نیز در فدراسیون جهانی دارای جایگاه و اعتبار ویژه‌ای هستند، این محرومیت به 2 سال کاهش یافت.

فارس: بعد از آن دوباره به صحنه داوری در میادین جهانی بازگشتید؟

بهرمن: بله. هم در جایگاه مربی تیم‌های ملی و هم در جایگاه داور بین‌المللی به این رشته بازگشتم.

فارس: آخرین جمعه ماه مبارک رمضان به عنوان روز قدس، یکی از میعادگاه‌های عمومی ملت ایران همپای با دیگر ملت‌های جهان برای محکومیت جنایات صهیونیست‌ها است. شما هر ساله در پایان راهپیمایی روز قدس، بیانیه باشکوه این روز را اجتماع هزاران نفری مردم بندرعباس قرائت می‌کردید، امسال این راهپیمایی به دلیل شیوع ویروس کرونا برگزار نشد، به نظر شما رسالت دوستداران فرهنگ مقاومت در این روزها چیست؟

بهرمن: جریان مقاومت به نظر بنده یک جریان عظیم و فراگیر و الهی است که به خواست خدا در طول دهه‌های اخیر هر روز رشد و بالندگی بیشتری یافته است و خون شهدای این راه بالاخص شهید والامقام حاج قاسم سلیمانی که داغ فقدان او برای ملت ایران با گذشت بیش از 16 ماه هم‌چنان تازه است.

ما ورزشکاران نیز در میادین ورزشی یک رسالت ویژه‌ای را بر عهده داریم که یکی از آنها این است که در میدان رقابت و یا هر عرصه‌ای که می‌تواند رسمیتی به این رژیم کودک‌کش ببخشد، با جسارت و شجاعت ظاهر شویم و بدانیم یک رسالت تاریخی بر دوش ما است و نباید آن را با منافع گذرا معامله کنیم.

اینکه امام راحل ما راهی را با نام‌گذاری روز قدس بنا می‌گذارد که در طول 40 سال اخیر سبب نمایان‌تر شدن چهره کریه صهیونیست‌ها و نمایش جلوه عمومی مخالفت ملت‌ها با جنایات این رژیم شده است، نشان‌دهنده اصالت این راه است و امروز دنیا بیش از گذشته پی به این جنایات وسیع و خون‌های به ناحق ریخته ‌شده برده است.

رسالت ما ورزشکاران این است که با هر وسیله‌ای که در توان‌مان داریم به حمایت معنوی از جبهه مقاومت اقدام کنیم. جبهه مقاومت بخشی از وجود ما است که خون دلاوران رشیدی همچون حاج قاسم سلیمانی به پای آن ریخته شده است. هر کدام از ما باید در هر عرصه‌ای که هستیم خودمان را یک سردار سلیمانی بدانیم. او مصداق بارز یک چهره مردمی و جوانمرد بود و ما بهترین الگوها را در اختیار داریم.

فارس: شما در قالب هیأت ووشو استان هرمزگان که ریاست آن را بر عهده دارید هم برنامه‌هایی در جهت گرامیداشت یاد و خاطره شهدا و زنده نگهداشتن روحیات اعتقادی و جهادی در میان نسل جوان جامعه ما اجرا کرده‌اید؟

بهرمن: پرداختن به برنامه‌های فرهنگی در کنار برنامه‌های ورزشی یکی از موضوعات ثابت برنامه کاری ما در هیأت است. این مهم را در شهرستان‌ها نیز تسری داده‌ایم. در قالب برنامه‌های ویژه فرهنگی تاکنون در سه سال متوالی موفق شدیم بیش از 130 نفر از ووشوکاران و خانواده‌های آنان را راهی برنامه اعتقادی و باارزش پیاده‌روی اربعین کنیم. همچنین جام‌های مختلف خانه ووشو را در هرمزگان به نام شهدا نام‌گذاری کرده‌ایم. علاوه بر این سرکشی از خانواده معظم شهدا در قالب‌های مختلفی به همراه ورزشکاران را همیشه در برنامه‌های ماهانه خودمان داریم.

یکی دیگر از برنامه‌های ویژه ما در هیأت ووشو حضور با شکوه در برنامه‌های ملی و مذهبی است. حضور در راهپیمایی‌ها نیز به همراه خانواده بزرگ ووشو در استان از دیگر برنامه‌های ما است. همچنین به مناسبت‌های مختلف تلاش می‌کنیم تا چهره‌های انقلابی و خانواده شهدا و بزرگان شهر از جمله فرماندهان سپاه و بسیج را در میان ورزشکاران دعوت و از خاطره‌های آنان در همنشینی با شهدا به گوش جان می‌سپاریم. ما باورمان این است که یک ورزشکار، با اخلاق می‌تواند سکوهای رشد و پیشرفت را طی کند.

فارس: پرداختن به این گونه برنامه‌ها در رشد و اعتلای ورزشکاران هم تأثیر دارد…

بهرمن: بله. ورزشکاری که با نام خدا و با اتکای به باری تعالی راهی میدان می‌شود بدون شک از معرض بسیاری از آسیب‌ها در امان می‌ماند. تقویت روحیه اخلاق در میان ورزشکاران یکی از مهم‌ترین مسائلی است که می‌تواند سبب توفیق و پیشرفت او شود.

فارس: مهم‌ترین فعالیت‌های این هیأت را در سال گذشته بیان کنید؟

بهرمن: حضور مستمر ورزشکاران در دوره‌های آموزشی که به‌صورت آنلاین از سوی فدراسیون ووشو برگزار شد، همچنین برگزاری مسابقات مجازی در دو بخش بانوان و آقایان، حضور در مسابقات مختلف قهرمان کشوری و کسب عنوان توسط ووشوکاران هرمزگانی برای استان، برگزاری یادواره سپهبد شهید حاج قاسم سلیمانی در نخسین سالگرد شهادت این شهید مقاومت و توزیع سه مرحله کمک‌های معیشتی بین خانواده‌های ووشوکار نیازمند. (فیلم را ببینید)

فارس: یکی از کارهای ماندگار شما، نام‌گذاری خانه ووشو به نام شهید سلیمانی بود که با حضور دریادار علیرضا تنگسیری فرمانده نیروی دریایی سپاه در محل خانه ووشو این اقدام صورت گرفت، هدفتان را در این خصوص بیان کنید؟ (فیلم را ببینید)

بهرمن: بین شهید سپهبد حاج قاسم سلیمانى و مردم هرمزگان ارادت قلبى دوسویه‌اى وجود داشت و از رزمندگان سلحشور این استان در لشکر ٤١ ثارالله به فرماندهى شهید سلیمانى مقابل دشمنان اسلام خاطرات فراوانى بجاى مانده است.

هدف ما از این اقدام، زنده نگاه داشتن یاد و خاطره شهدا و حاج قاسم عزیزمان است و وظیفه ما به‌عنوان یک هیأت ورزشی، پیوند نسل امروز با نسل دیروز است چراکه راه شهید سلیمانى و شهداى اسلام بایستى توسط نسل آینده ادامه یابد و ورزشکاران و قهرمانان هم بایستى دنباله‌رو خط مقاومت شوند.

از سال 92 بطور مستمر همه‌ساله در اواسط دی‌ماه جام سردار حاج قاسم سلیمانی را در بندرعباس برگزار کردیم که چهار دوره آن توسط صداوسیمای مرکز خلیج فارس پخش زنده شد. هدف ما از این کار ارتباط نسل امروز و قهرمانان ورزشی با نسل دیروز و قهرمانان نوامیس و وطن بود و نیاز بود ورزشکاران ما، فردی را که جان خود را برای امنیت ایران به کف دست گرفته تا آرامش کشور تضمین شود را بشناسند و او را الگوی خویش قرار دهند و بدانند بالاتر از شهرت و کسب عنوان قهرمانی در جهان، دفاع از ناموس است که اگر امثال حاج قاسم نباشد، ورزش و قهرمانی هم نخواهد بود. هدف ما، ارتباط این دو با هم‌دیگر بود و نیاز بود یک فرد زنده را الگو قرار دهیم. با مخالفت‌هایی که بعضأ شنیده می‌شد این اقدام تا به امروز ادامه یافت. 

تا مادامى که خدمتگزار جوانان هرمزگان در هیأت ووشو هستم، لحظه‌اى یاد و خاطره حاج قاسم و دیگر شهداى استان و کشورمان از این ورزش از یاد نخواهد شد چراکه شهدا الگوى برتر نسل امروز است. (بیشتر بخوانید)

فارس: دی‌ماه سال گذشته امیر صدیقی رئیس فدراسیون ووشو و حسین اوجاقی سرمربی تیم ملی بزرگسالان این رشته را به بشاگرد بردید و ظاهرا دستاوردهای خوبی ازجمله ایجاد خانه ووشو در گافر و پارامون به‌همراه داشته است، در این باره توضیح دهید؟ (بیشتر بخوانید)

بهرمن: اتفاق خیلی خوبی بود. نیاز است است مسؤولان ورزش کشور از نزدیک موقعیت بشاگرد را ببینند و برای جوانان مستعد این منطقه کار کنند. خداراشکر آقایان صدیقی و اوجاقی هر دو دارای روحیه‌ای جهادی هستند و با توجه به اینکه تمامی نوجوانان و جوانان سه روستای نصری‌حسن، گوئن و دوگنویر از توابع بخش گافر و پارامون، ورزشی جز ووشو را نمی‌شناختند و صددرصد آنان به همت برادر خوبم و معلم دلسوز منطقه؛ میثم زاهدی ووشو تمرین می‌کردند، ریاست محترم فدراسیون قول ایجاد خانه ووشو را به جوانان گافر داد که به لطف الهی تاکنون بخشی از اعتبارات از سوی فدراسیون ووشو آسیا و خیرین جهت ساخت و ساز این مکان جذب شده است و هم‌اکنون در مرحله انتخاب پیمانکار هستیم که به احتمال زیاد اوائل خردادماه کلنگ خانه ووشو برای امید در گافر و پارامون به زمین زده خواهد شد. (بیشتر بخوانید) 

فارس: این روزها به دلیل شیوع کرونا، فعالیت‌های ورزشی تعطیل است. شما در این روزها در قالب هیأت ووشو چه کارها و اقدامات شاخصی انجام داده‌اید؟

بهرمن: در زمینه ورزشی که تمرینات مشخص روزهای کرونایی را در منزل برای ورزشکاران مرور کرده‌ایم تا در این زمان دچار افت ورزشی نشوند. در زمینه مسائل فرهنگی و اجتماعی نیز سعی کرده‌ایم که با شناسایی خانواده‌های محروم و آسیب‌دیده از کرونا، با توزیع بسته‌های معیشتی به یاری آنها برویم. برخی از ورزشکاران محروم را نیز در این مدت مورد حمایت قرار داده‌ایم که جا دارد در این زمینه از مدیرکل ورزش و جوانان هرمزگان تقدیر کنم. (بیشتر بخوانید)

فارس: برنامه اصلی هیأت شما برای روزها و هفته‌های آینده چیست؟ بالاخره ورزشکاران باید با شرایط زندگی همراه با کرونا کنار بیایند و ورزش حرفه‌ای را از سر بگیرند.

بهرمن: برنامه ما توزیع سانس‌های ورزشی آقایان و بانوان ووشوکار در خانه ووشو در زمان‌های متنوعی از طول روز است که بتوانند با در محیطی پاکیزه و ضدعفونی‌شده و با شمار محدودی از دیگر ورزشکاران به تمرین بپردازند. البته این در صورتی است که ستاد ملی کرونا، دستورالعمل‌ها و مجوزهای لازم در این زمینه را صادر کند. از سوی دیگر با بهبود شرایط و وضعیت کرونا، تلاش خواهیم کرد که جام‌های محدودی را نیز در آینده برگزار کنیم که روحیه رقابت و جنگندگی ورزشکاران ما دچار افت نشود.

انتهای پیام/3264

منبع: فارس

hormozban هرمزبان ivlcfhk اخقئخظذشد

درباره تحریریه خبر هرمزبان

اخبار دیگر رسانه ها صرفاً به منظور آگاهی رسانی منتشر شده و نظرات بیان شده در آنها، الزاماً بیانگر دیدگاه های هرمزبان نیست. ---- صاحب امتیاز و مدیرمسئول: مهدی کمالی وبگاه شخصی: MahdiKamali.ir

دیدگاهتان را بنویسید