کتاب نفیس «امالی شیخ صدوق» منتشر شد

کتاب نفیس برگردان نسخه کهن «امالی شیخ صدوق» به خط علامه فقیه، محدث، شاعر، نحوی لغوی شیخ ابوالحسن علی بن محمد بن علی بن سکون حلّی در مورخ ۵۶۳ ق. منتشر شد.

 به گزارش پایگاه خبری هرمزبان به نقل از روابط عمومی سازمان اسناد و کتابخانه ملی ایران، این کتاب در ۶۰۸ صفحه و توسط انتشارات سازمان اسناد و کتابخانه‌ ملی ایران منتشر شده است.

در معرفی کتاب نفیس «امالی شیخ صدوق» آمده است: این اثر مزین با موضوع احادیث شیعه – قرن چهارم قمری به مقدمه مبسوط علمی و پژوهشی حضرت حجت‌الاسلام و المسلمین دکتر سیدمحمود مرعشی نجفی به دو زبان فارسی و عربی است.

در مقدمه این اثر نفیس شرح حال، ولادت، مسافرت‌ها، استادان، مشایخ روایت، و امالی شیخ صدوق؛ شرح حال ابن سکون، استادان ابن سکون، مسافرت‌ها، شعرهای ابن سکون، فضائل اخلاقی، تاریخ وفات ابن سکون؛ و معرفی نسخه خطی امالی چاپ شده است.

سخن نخست این اثر به دو زبان فارسی و عربی توسط اشرف بروجردی، رییس سازمان اسناد و کتابخانه ملی نوشته شده و در بخشی از آن‌ چنین آمده است: «در سراسر پانزده قرن تمدن شکوهمند اسلامی، آن‌گونه که شایسته است به نقش برجسته عالمان و اندیشمندان شیعی پرداخته نشده و این واقعیت اغلب در پس غبار ناشی از غفلت تاریخی ناگفته مانده است. تلاش بزرگان و میراث‌بانان سترگی چون مرحوم علامه شیخ آقا بزرگ طهرانی (اعلی الله مقامه) با تدوین دو اثر جاودانه الذریعه الی تصانیف الشیعه و طبقات اعلام الشیعه، حرکتی در زدودن این غبار و مجاهده‌ای درخشان در حفظ و صیانت از میراث مکتوب شیعی و به تاسی از کلام صادق آل محمد(ص) بوده است که می‌فرماید: احتفظوا بکتبکم فانکم ستحتاجون الیها.

بدون شک هر اقدام و کوششی در احیا و عرضه متون شیعی، خصوصا متون کهن را باید در راستای احیای معالم دین شمرد و قدر دانست. به بیان دیگر، انتشار آثار و نگاشته‌های مذهب حقه جعفریه تلاشی است در تبیین جایگاه بزرگان و آفرینندگان معارف و مکتوبات تشیع در بسط و ارتقای علوم اسلامی در شاخه‌های متعدد و مختلف آن، اعم از فقه و حدیث و تفسیر و کلام و فلسفه و جز آن.

کتاب حاضر که متن جاودانه امالی، اثر محدث و عالم بزرگ جهان تشیع، شیخ صدوق (طاب ثراه) را در بر می‌گیرد، تماماً مزین به خط بزرگ‌مرد دیگری از تبار خردورزان و رهروان مکتب اهل بیت عصمت و طهارت است: ابوالحسن علی بن محمدبن علی حلی، مشهور به ابن سکون، محدث و کاتب بزرگ شیعی در سده ششم هجری.

این نسخه نفیس شرافت دیگری هم دارد: سال‌ها در اختیار دیگر محدث بزرگ و عالی‌مقام شیعه، مرحوم حاج شیخ عباس قمی(قدس سره) بود تا این‌که با درایت و نیک‌اندیشی خاندان آن محدث جلیل القدر، خصوصا آقایان حسین و عباس محدث‌زاده، نوادگان مرحوم محدث قمی، در سال ۱۳۹۶ به کتابخانه ملی ایران انتقال یافت.

کتابخانه ملی ایران با انتشار این اثر نفیس به خود می‌بالد که در کنار دیگر مراکز و کتابخانه‌های معظمی که بخش‌هایی از میراث عظیم و پرافتخار تشیع را نگاهبانی می‌کنند، نظیر کتابخانه آستان ملائک پاسبان حضرت علی بن موسی الرضا(ع) و کتابخانه حضرت آیت‌الله العظمی مرعشی نجفی(ره) قدمی هرچند کوچک در راه بسط و پاسداشت فرهنگ و معارف غنی شیعی برداشته است.»

همچنین، علاقه‌مندان برای تهیه این کتاب می‌توانند به فروشگاه انتشارات سازمان واقع در ساختمان کتابخانه ملی ایران و به صورت غیرحضوری به فروشگاه آنلاین انتشارات سازمان اسناد و کتابخانه ملی ایران به www.bookshop.nlai.ir  مراجعه کنند.

انتهای پیام

منبع: ایکنا

hormozban هرمزبان ivlcfhk اخقئخظذشد

محصولات فروشگاه هرمزبان

اشتراک گذاری خبر

WhatsApp
Telegram
X
Facebook
LinkedIn
Skype
Email
Print

تحریریه خبر هرمزبان

اخبار دیگر رسانه ها صرفاً به منظور آگاهی رسانی منتشر شده و نظرات بیان شده در آنها، الزاماً بیانگر دیدگاه های هرمزبان نیست. ---- صاحب امتیاز و مدیرمسئول: مهدی کمالی وبگاه شخصی: MahdiKamali.ir

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دیگر اخبار سایت:

همکاری شهرداری میناب و آستان قدس رضوی برای revitalization گلزار شهدای دانش‌آموز آغاز گردید

هرمزبان –

شهرداری میناب و آستان قدس رضوی تفاهم‌نامه‌ای امضا کردند که بر اساس آن، طرح ساماندهی و بهسازی گلزار شهدای دانش‌آموز و فرهنگیان دبستان شجره‌طیبه آغاز می‌شود. هدف این طرح ارتقای کیفیت فضا، بهبود زیرساخت‌ها و پاسداشت یاد و نام شهیدان این منطقه است.

ادامه خبر »

استقرار علایم ناوبری در آب‌های تنگه هرمز

هرمزبان –

معاون دریایی اداره‌کل بنادر و دریانوردی هرمزگان اعلام کرد که به منظور ایمن‌سازی مسیر تردد شناورها در تنگه هرمز، سه فروند بویه در محل غرق‌شدگی چند شناور ناشی از جنگ تحمیلی سوم مستقر شده است. این اقدام به دنبال هدف قرار گرفتن این شناورها توسط دشمن آمریکایی-صهیونی صورت گرفته است.

ادامه خبر »

روایت هنرمندانه ماجرای تلخ دبستان شجره‌طیبه با عنوان “نمایش وطن و تن” در دو نوبت در میناب برگزار می‌شود

هرمزبان –

نمایش “وطن و تن” به روایت تلخ و دردناک از جان باختن ۱۶۸ کودک دانش‌آموز، معلم و والدین آن‌ها در دبستان شجره‌طیبه خواهد پرداخت. این نمایش در دو نوبت در شهرهای میناب و بندزرک اجرا می‌شود.

ادامه خبر »

وضعیت تأمین اقلام اساسی در بندرعباس مطلوب است

هرمزبان – مدیر جهادکشاورزی بندرعباس از نظارت مستمر بر تأمین و توزیع کالاهای اساسی در این شهرستان خبر داد. وی اعلام کرد که در حال حاضر هیچ کمبودی در زمینه کالاهای اساسی وجود ندارد و اقلام مورد نیاز شهروندان به میزان کافی در دسترس است.

ادامه خبر »

نیروی دریایی سپاه آماده مقابله با هرگونه تهدید دشمن است

هرمزبان – معاون سیاسی ندسا اظهار داشت که تغییر نام خلیج فارس و عقب‌نشینی ۴۸ ساعته در تنگه هرمز تنها نمونه‌هایی از ناکامی‌های ترامپ در برابر ملت ایران است. وی همچنین تأکید کرد که سپاه پاسداران برای هرگونه سناریویی آمادگی کامل دارد.

ادامه خبر »

کمیته حقوق بشر مجلس، پیگیری بین‌المللی جنایت مدرسه میناب را آغاز کرد

هرمزبان – رئیس کمیته حقوق بشر مجلس شورای اسلامی از آغاز پیگیری جنایت جنگی در میناب در سازمان‌های بین‌المللی خبر داد. وی این واقعه را مستنداتی برای محکومیت اقدامات متجاوزانه آمریکا و رژیم صهیونیستی دانست.

ادامه خبر »