بورس، فعلا دژپسند را نجات داد / نقش وزیر اقتصاد در ریزش شاخص چیست؟

در حالی که نمایندگان مجلس برای استیضاح وزیر اقتصاد امضا جمع کرده‌اند، به نظر می‌رسد که این موضوع فعلا در دستور کار پارلمان نیست و حمایت دستوری از بورس موقتا دژپسند را نجات داده است.

به گزارش پایگاه خبری هرمزبان، در حالی که برای بار چندم زمزمه‌های استیضاح وزیر اقتصاد در این هفته شنیده می‌شود یک نماینده مجلس می‌گوید این موضوع فعلا صحت ندارد.

یکشنبه گذشته نماینده خمینی شهر از امضای ۱۰۰ نفر از نمایندگان برای استیضاح وزیر اقتصاد خبر داد. به گفته او محورهای عمده این استیضاح شامل تخلفات در روند خصوصی‌سازی، اوضاع نابسامان بازار سرمایه و بازار ارز است.

دو عضو کمیسیون اقتصادی مجلس در گفتگو با تجارت‌نیوز می‌گویند که موضوع استیضاح وزیر اقتصاد در مجلس در این هفته فعلا جدی نیست. امروز بورس رشد ۳۵ هزار واحدی داشت که به نظر می‌رسد حمایت دستوری از بازار سرمایه فعلا دژپسند را از استیضاح نجارت داد.

وزیر اقتصاد در ریزش بورس چقدر نقش داشت؟

اما آعث شده که مجلس بخواهد دژپسند را استیضاح کند، سهم او در ریزش بازار سرمایه است. اما نقش او چیست؟

وزیر اقتصاد برای بهتر شدن وضعیت بازار سرمایه وعده‌هایی داده که به مرحله اجرا نرسیده است.

فرهاد دژپسند در هفته اول بهمن در مراسم تودیع و معارفه روسای سابق و جدید بورس گفت: بازار سرمایه فقط برای دولت، وزارت اقتصاد یا ارگان‌های دیگر نیست بلکه برای کشور است، اتفاق خوب این است که یک شرکت حدود ۱۵۰ هزار میلیارد تومانی قرار است تا میلاد حضرت زهرا پذیره‌نویسی‌اش رخ دهد.

وعده پذیره‌نویسی بزرگ بدون این که اجرایی شود جای خود را به وعده دیگری داد. چشم سهامداران بازار سرمایه به وعده دیگر دژپسند درباره عرضه اولیه دو باشگاه پرسپولیس و استقلال بود.

فرهاد دژپسند در دی با بیان اینکه دهه فجر تیم‌های سرخابی در بورس عرضه اولیه می‌شود، گفت: علت اعلام نکردن زمان عرضه سهام دو باشگاه به بورس، فراهم شدن اطمینان خاطر به خریداران و سهامداران در بورس است.

وزیر برای این عرضه اولیه به فعالان بورس اطمینان خاطر داده بود؛ تنها دو روز به پایان دهه فجر باقی مانده اما خبری از این عرضه اولیه نیست.

در خصوص سهام عدالت نیز از ابتدا وزیر اقتصاد به همراه رئیس جمهور مسیر سبزی را پیش روی صاحبان سهام عدالت ترسیم کردند. آنها به سهامداران گفتند که سهام عدالت با ارزش است و نباید بفروشند. اما ارزش برگه‌های سهام عدالت یک میلیون تومانی که تا ۴۰ میلیون تومان پیش رفت حالا کمتر از ۲۰ میلیون تومان است.

همچنین وعده داده بودند که در روز ۲۲ بهمن ۳۰ درصد سوم سهام عدالت آزاد می‌شود اما به تازگی وزیر اقتصاد اعلام کرده که برنامه‌ای برای آزادسازی مابقی سهام عدالت نداریم.

در اوج ریزش‌ها نیز وزیر دو بار تاکید کرد که تضمینی برای سهامداران بازار سرمایه نیست. او اولین بار در اواخر آبان ماه گفت: همه ما باید در جهت صیانت از حقوق سهامداران بازار سرمایه حرکت کنیم، اما این به معنای تضمین نیست.

دژپسند به تازگی نیز این موضوع را تکرار کرده و گفته است: چیزی به نام تضمین در بورس نداریم و تضمین با ذات بورس همخوانی ندارد.

نبود ضمانت برای فعالیت در بازار سرمایه در شرایطی قابل قبول است که مسئولان مردم را برای ورود به این بازار تشویق نکنند.

اعضای دولت از جمله وزیر اقتصاد، معاون اول رئیس‌جمهور طی دو سال اخیر بارها مردم را دعوت کرده‌اند که سرمایه‌های خود را وارد بورس کنند ولی حالا که شاخص دچار ریزش شده از عدم ضمانت در این بازار می‌گویند.

اسحاق جهانگیری در یک اظهار متناقض گفته که بورس نهادی مستقل است ولی دولت همیشه از بازار سرمایه حمایت می‌کند.

علاوه بر وعده‌ها و دعوت‌های مکرر مسئولان، فعالان بازار نسبت به دستکاری و تغییر چند باره قوانین بازار سرمایه توسط مسئولان گله‌مند هستند.

حالا که موضوع استیضاح به صورت موقت از دستور کار خارج شده باید دید حمایت دستوری از بورس ادامه‌دار خواهد بود یا بالاخره پای وزیر اقتصاد به میز استیضاح کشیده می‌شود.

برای پیگیری اخبار کانال تلگرام تجارت‌نیوز را دنبال کنید.

پیش‌بینی بورس فردا ۲۰ بهمن ۹۹ / تغییر دامنه نوسان، بورس را مثبت می‌کند؟

منبع: تجارت نیوز

hormozban هرمزبان ivlcfhk اخقئخظذشد

محصولات فروشگاه هرمزبان

اشتراک گذاری خبر

WhatsApp
Telegram
X
Facebook
LinkedIn
Skype
Email
Print

تحریریه خبر هرمزبان

اخبار دیگر رسانه ها صرفاً به منظور آگاهی رسانی منتشر شده و نظرات بیان شده در آنها، الزاماً بیانگر دیدگاه های هرمزبان نیست. ---- صاحب امتیاز و مدیرمسئول: مهدی کمالی وبگاه شخصی: MahdiKamali.ir

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دیگر اخبار سایت:

دیدار مسئولان سپاه رودان با خانواده شهید مظاهر آشوب‌پور در راستای تجدید میثاق با آرمان‌های شهدا در جغین

هرمزبان –
مسئولان سپاه رودان با خانواده شهید مظاهر آشوب‌پور در بخش جغین دیدار کردند. این دیدار به منظور تجدید میثاق با آرمان‌های شهدا برگزار شد و یاد و خاطره این شهید گرانقدر گرامی داشته شد.

ادامه خبر »

کشف ۱۵۰ تن برنج احتکار شده در بندرعباس

هرمزبان – مدیر بازرسی و نظارت بر بازار محصولات کشاورزی سازمان جهادکشاورزی هرمزگان از احتکار ۱۵۰ تن برنج در راستای طرح تشدید نظارت بر بازار خبر داد. این اقدام به منظور جلوگیری از افزایش بی‌رویه قیمت مایحتاج عمومی و مقابله با سوداگری صورت گرفته است. هدف اصلی تأمین آرامش در بازار اقلام اساسی است.

ادامه خبر »

مسجد به عنوان مرکز هدایت اجتماعی و پرورش نسل مهدوی باید عمل کند

هرمزبان –

حجت‌الاسلام والمسلمین کاظمی بر اهمیت مسجد به عنوان یک نهاد فرهنگی و اجتماعی تأکید کرد و گفت که مساجد باید از نقش عبادی خود فراتر رفته و به مراکز انقلابی‌گری، تربیت نسل مهدوی و هدایت اجتماعی تبدیل شوند.

ادامه خبر »

همکاری شهرداری میناب و آستان قدس رضوی برای revitalization گلزار شهدای دانش‌آموز آغاز گردید

هرمزبان –

شهرداری میناب و آستان قدس رضوی تفاهم‌نامه‌ای امضا کردند که بر اساس آن، طرح ساماندهی و بهسازی گلزار شهدای دانش‌آموز و فرهنگیان دبستان شجره‌طیبه آغاز می‌شود. هدف این طرح ارتقای کیفیت فضا، بهبود زیرساخت‌ها و پاسداشت یاد و نام شهیدان این منطقه است.

ادامه خبر »

استقرار علایم ناوبری در آب‌های تنگه هرمز

هرمزبان –

معاون دریایی اداره‌کل بنادر و دریانوردی هرمزگان اعلام کرد که به منظور ایمن‌سازی مسیر تردد شناورها در تنگه هرمز، سه فروند بویه در محل غرق‌شدگی چند شناور ناشی از جنگ تحمیلی سوم مستقر شده است. این اقدام به دنبال هدف قرار گرفتن این شناورها توسط دشمن آمریکایی-صهیونی صورت گرفته است.

ادامه خبر »

روایت هنرمندانه ماجرای تلخ دبستان شجره‌طیبه با عنوان “نمایش وطن و تن” در دو نوبت در میناب برگزار می‌شود

هرمزبان –

نمایش “وطن و تن” به روایت تلخ و دردناک از جان باختن ۱۶۸ کودک دانش‌آموز، معلم و والدین آن‌ها در دبستان شجره‌طیبه خواهد پرداخت. این نمایش در دو نوبت در شهرهای میناب و بندزرک اجرا می‌شود.

ادامه خبر »