رنگ قشم پرید – ایسنا

ورود کنترل‌نشده و بی‌برنامه مسافران به قشم خطر سرایت ویروس کرونا را در این جزیره بیشتر کرده است. فرماندار قشم خبر داده که محدودیت‌های جدیدی برقرار می‌کند. رییس دانشگاه علوم پزشکی هرمزگان هم اعلام کرده شرط سفر به جزایر جنوبی از جمله قشم ارائه نتیجه منفی تست کرونا است.

به گزارش پایگاه خبری تحلیلی هرمزبان، در هفته‌های گذشته فیلم‌ها و عکس‌هایی از حجم زیاد مسافران در قشم منتشر شد؛ مسافرانی که بدون ماسک و بدون رعایت فاصله در دره‌ها و سواحل جمع شده‌اند و یا روی لندینگ‌کرافت و اسکه در نوبت رسیدن به جزیره هستند. مسؤولان محلی می‌گویند بیشتر این تصاویر قدیمی است.

رسانه‌های محلی اواخر دی‌ماه گزارش کردند بیش از ۴۰ هزار مسافر وارد قشم شده‌اند اما فرماندار قشم در واکنشی گفته که در ارائه آمارها بزرگ‌نمایی شده است و فقط ۱۱ هزار و ۹۴۰ خودرو در پنج روز (اواخر دی‌ماه) وارد جزیره قشم شده که این آمار با تردد در روزهای عادی اختلافی جزیی دارد.

نصری اوج ورود به جزیره را فقط در یک روز دانسته و گفته که در همان یک روز فقط ۵۰ درصد به ظرفیت معمول خودرو در جزیره اضافه شده و چیزی که در رسانه‌ها منتشر شده بسیار از واقعیت‌ها فاصله دارد.

او حتی استفاده نکردن ۹۰ درصد گردشگران از ماسک را کذب دانسته و گفته بود: مشخص نیست مبنای آماری برخی آقایان کجاست و افرادی که این آمار را به رییس‌جمهور می‌دهند اصلا با بنادر ورودی قشم آشنایی دارند یا نه؟

این واکنش در پی انتقادهای علیرضا رییسی، سخنگوی ستاد مقابله با کرونا در جلسه اواخر دی‌ماه بود که رییس‌جمهور هم حضور داشت؛ او با انتشار تصاویری از ازدحام جمعیت در ورودی جزیره قشم گفته بود: در یک روز شش‌هزار ماشین وارد جزیره قشم شد. ۳۰ تا ۴۰ هزار نفر همزمان وارد یک جزیره شدند و قطعاً این وضعیت اسفناک است. کسانی که با این بی‌مبالاتی چنین برنامه‌ریزی‌هایی می‌کنند مسئول مرگ مردم هستند و باید مجازات شوند.

سعید نمکی ـ وزیر بهداشت ـ هم این سخنان را تکمیل کرده و گفته بود: هشت‌هزار نفر هم با لنج وارد شدند و هشت هم پرواز انجام شد. خیلی‌ها وقتی به جزیره رسیدند ماسک‌ها را برداشتند.

مسؤولان دانشگاه علوم پزشکی هرمزگان در همان روزها گفته بودند که از مسافران ورودی به جزیره قشم در بندر پهل و اسکله حقانی بندرعباس تست کرونا گرفته می‌شود و افراد مشکوک و یا مثبت هم به شهر مبدا بازگردانده می‌شوند اما بنا بر آن‌چه رسانه‌های محلی گزارش کرده‌اند، چنین اقدامی انجام نشده است.

نهم بهمن‌ماه مدیر شبکه بهداشت و درمان قشم هم خبر می‌دهد که با سفر چندروزه گردشگران به قشم، درصد موارد کرونایی مثبت این منطقه سه‌برابر شده و بخشی از این افراد را فعالان اقتصادی جزیره تشکیل می‌دهند که در تست‌گیری‌های اخیر شناسایی شده‌اند.  

حالا فرماندار قشم که تا چند روز پیش معتقد بود در ارائه آمار مسافران بزرگ‌نمایی شده است می‌گوید: به دلیل ورود گردشگران بی‌شمار به شهرستان قشم و رعایت نکردن دستورالعمل‌های بهداشتی از سوی آنان وضعیت آبی قشم به زرد تغییر کرد و این امر محدودیت‌های جدیدی به همراه دارد.

او گفته که نصب هرگونه چادر مسافرتی در مکان‌ها، پارک‌ها، کمپ‌های مسافرتی و سواحل قشم ممنوع بوده و نیروی انتظامی موظف است نسبت به اجرای این امر اقدام کند. مراکز تجاری و مکان‌های عمومی نیز موظف شده‌اند نسبت به نصب کیوسک ارائه ماسک و مواد ضدعفونی‌کننده در ورودی‌ها اقدام و انتظامات این مجموعه‌ها از ورود افراد بدون ماسک جلوگیری کنند.

رییس دانشگاه علوم پزشکی هرمزگان هم دوباره از اجرای طرح تشدید نظارت‌ها سخن گفته و اعلام کرده همه مسافران برای ورود به جزایر باید گواهی منفی تست کرونا ارائه دهند که در صورت ارائه نکردن آن باید به مراکز خدمات جامع سلامت مراجعه کنند و با پرداخت هزینه هر تست RAPID به مبلغ ۱۵۰ هزار تومان و یا پرداخت هزینه هر تست PCR به مبلغ ٣٠٠هزار تومان نسبت به انجام آن‌ها اقدام کنند.

 این محدودیت‌ها به گوش ساکنان جزیره و حتی مسافران آن آشنا است؛ مساله اجرای درست این دستوالعمل‌ها است. وقتی این بخش ماجرا زیر سوال می‌رود مسافری که به پروتکل‌ها توجه ندارد، بیشتر تشویق می‌شود. در شبکه‌های مجازی پیام‌های زیادی در رابطه با مسدود نبودن راه‌های جزیره و اجرا نشدن محدودیت‌ها و کنترل نکردن مسافران و تست کرونا منتشر شده است که چگونگی اجرای محدودیت‌ها و اخطارهای تازه را زیر سوال می‌برد و از طرفی، این پرسش را پیش می‌آورد که با وجود اعتراض‌های مکرر ستاد ملی مبارزه با کرونا و گزارش‌های متعدد از حجم زیاد و کنترل‌نشده سفرها و رعایت نشدن پروتکل‌ها، چرا مسؤولان این جزیره توریستی هنوز راه‌کاری برای مدیریت سفر به اجرا نگذاشته‌اند و یا دست کم، محدودیت‌هایی را که خود بارها حرفش را زده‌اند،  به درستی اجرا نمی‌کنند؟

انتهای پیام

منبع: ایسنا

hormozban هرمزبان ivlcfhk اخقئخظذشد

اشتراک گذاری خبر

WhatsApp
Telegram
X
Facebook
LinkedIn
Skype
Email
Print

تحریریه خبر هرمزبان

اخبار دیگر رسانه ها صرفاً به منظور آگاهی رسانی منتشر شده و نظرات بیان شده در آنها، الزاماً بیانگر دیدگاه های هرمزبان نیست. ---- صاحب امتیاز و مدیرمسئول: مهدی کمالی وبگاه شخصی: MahdiKamali.ir

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دیگر اخبار سایت:

برگزاری جلسه ستاد دهه فجر آموزش و پرورش ناحیه یک بندرعباس

هرمزبان – جلسه ستاد دهه فجر آموزش و پرورش ناحیه یک بندرعباس، صبح امروز با حضور دکتر علی یگانه، مدیر آموزش و پرورش ناحیه یک، معاونین و اعضای ستاد در دفتر مدیریت برگزار شد و برنامه‌های ویژه این ایام در مدارس ناحیه یک مورد بحث و بررسی قرار گرفت. بیشتر بخوانید:  ایستگاه آتش نشانی شبانه روزی در منطقه بالاشهر قشم راه اندازی می شود

ادامه خبر »

نظارت بالینی آموزشی بر فرآیند یاددهی و یادگیری در مدارس دکتر حسابی و پویش ناحیه یک بندرعباس

هرمزبان – نظارت بالینی آموزشی با حضور کارشناسان و سرگروه‌های درسی متوسطه دوم نظری در مدارس ناحیه یک بندرعباس با هدف ارتقای کیفیت آموزش و بهبود فرآیند تدریس برگزار شد. بیشتر بخوانید:  ایستگاه آتش نشانی شبانه روزی در منطقه بالاشهر قشم راه اندازی می شود

ادامه خبر »

میزبانی ناحیه یک بندرعباس از ارزیابی تخصصی مدیران و کارکنان تربیتی مدارس استان

هرمزبان – آموزش و پرورش ناحیه یک بندرعباس میزبان فرآیند ارزیابی کارکنان تخصصی مدارس شامل مدیران، معاونان، مربیان امور تربیتی و مراقبین سلامت مناطق مختلف استان هرمزگان بود که با حضور ارزیابان حرفه‌ای استانی برگزار شد. بیشتر بخوانید:  ایستگاه آتش نشانی شبانه روزی در منطقه بالاشهر قشم راه اندازی می شود

ادامه خبر »
نشست صمیمی حجت‌الاسلام والمسلمین قرائتی با فرهنگیان هرمزگان با محوریت نماز و مهدویت

نشست صمیمی حجت‌الاسلام والمسلمین قرائتی با فرهنگیان هرمزگان با محوریت نماز و مهدویت

هرمزبان – نشست صمیمی حجت‌الاسلام والمسلمین محسن قرائتی با فرهنگیان استان هرمزگان با محوریت ترویج فرهنگ نماز و مهدویت در سالن غدیر آموزش و پرورش برگزار شد. بیشتر بخوانید:  ایستگاه آتش نشانی شبانه روزی در منطقه بالاشهر قشم راه اندازی می شود

ادامه خبر »
بازدید مدیرکل آموزش و پرورش هرمزگان از روند برگزاری آزمون پایش کیفیت آموزشی در مدارس متوسطه دوم ناحیه یک بندرعباس

بازدید مدیرکل آموزش و پرورش هرمزگان از روند برگزاری آزمون پایش کیفیت آموزشی در مدارس متوسطه دوم ناحیه یک بندرعباس

هرمزبان – آزمون هماهنگ پایش کیفیت آموزشی مدارس متوسطه دوم عادی دولتی و شبانه‌روزی استان هرمزگان، با هدف سنجش وضعیت آموزشی دانش‌آموزان، در حال برگزاری است و هم‌زمان با اجرای این آزمون، مسئولان استانی و ناحیه‌ای از حوزه‌های امتحانی بازدید کردند. بیشتر بخوانید:  ایستگاه آتش نشانی شبانه روزی در منطقه بالاشهر قشم راه اندازی می شود

ادامه خبر »

ستاری‌فرد: خدمت به دانش‌آموزان با نیازهای ویژه وظیفه‌ای انسانی و اخلاقی است

هرمزبان – دکتر صادق ستاری فرد مشاور مدیرعامل پالایشگاه نفت بندرعباس در آیین تحویل اقلام توان‌بخشی به دانش‌آموزان با نیازهای ویژه، خدمت به این قشر از جامعه را فراتر از یک مسئولیت اداری و در زمره وظایف انسانی و اخلاقی دانست. بیشتر بخوانید:  ایستگاه آتش نشانی شبانه روزی در منطقه بالاشهر قشم راه اندازی می شود

ادامه خبر »

الهام پوردهقان: نگاه به دانش‌آموزان دارای نیازهای ویژه باید مبتنی بر توانمندسازی و مسئولیت‌پذیری باشد

هرمزبان – دکتر الهام پوردهقان معاون دادستان مرکز استان هرمزگان در مراسم تحویل اقلام توان‌بخشی به دانش‌آموزان با نیازهای ویژه، بر لزوم تغییر نگاه از دلسوزی صرف به برنامه‌ریزی هدفمند و توانمندسازی این دانش‌آموزان تأکید کرد. بیشتر بخوانید:  ایستگاه آتش نشانی شبانه روزی در منطقه بالاشهر قشم راه اندازی می شود

ادامه خبر »
آیین تحویل اقلام توان‌بخشی به دانش‌آموزان با نیازهای ویژه در هنرستان دخترانه مهر برگزار شد

آیین تحویل اقلام توان‌بخشی به دانش‌آموزان با نیازهای ویژه در هنرستان دخترانه مهر برگزار شد

هرمزبان – آیین تحویل اقلام توان‌بخشی به دانش‌آموزان با نیازهای ویژه با مشارکت دستگاه‌های اجرایی و صنعتی استان و با هدف حمایت از جامعه دانش‌آموزی استثنایی، در هنرستان دخترانه مهر برگزار شد و جلوه‌ای از همدلی و توجه به توانمندسازی این دانش‌آموزان را به نمایش گذاشت. بیشتر بخوانید:  ایستگاه آتش نشانی شبانه روزی در منطقه بالاشهر قشم راه اندازی می شود

ادامه خبر »

به روایت تصویر/ آغاز جام اقتدار ایران در ناحیه یک بندرعباس؛ میدان ورزش، یادمان شهدای دانش‌آموز

هرمزبان – آیین افتتاحیه مسابقات ورزشی «جام اقتدار ایران» یادواره ۳۴ شهید دانش‌آموز جنگ تحمیلی، همزمان با گرامیداشت چهل‌وهفتمین سالگرد پیروزی انقلاب اسلامی، با حضور مسئولان، فرهنگیان و دانش‌آموزان در آموزش و پرورش ناحیه یک بندرعباس برگزار شد؛ رویدادی که با هدف ترویج نشاط، همدلی و پاسداشت فرهنگ ایثار و شهادت در میان نسل نوجوان، جلوه‌ای از پیوند ورزش، هویت ملی و ارزش‌های انقلابی را به تصویر کشید.  /عکاس: مهدی کمالی

ادامه خبر »

افتتاح مسابقات ورزشی جام اقتدار ایران در ناحیه یک بندرعباس به یاد شهدای دانش‌آموز

هرمزبان – آیین افتتاحیه مسابقات ورزشی «جام اقتدار ایران» یادواره ۳۴ شهید دانش‌آموز جنگ تحمیلی ۱۲ روزه و گرامیداشت چهل‌وهفتمین سالگرد پیروزی انقلاب اسلامی، با حضور مسئولان، دانش‌آموزان و فرهنگیان در آموزش و پرورش ناحیه یک بندرعباس برگزار شد. این مسابقات با هدف ترویج روحیه همدلی، نشاط و پاسداشت فرهنگ ایثار و شهادت در میان نسل نوجوان اجرا می‌شود.

ادامه خبر »