روند تدوین راهنماهای برنامه درسی/ نباید دانش آموز را ارزش زده کنیم

رئیس سازمان پژوهش و برنامه ریزی آموزشی با بیان اینکه مفاهیم اساسی، مهارت های اساسی و ارزش های اساسی سه رکن بنای برنامه درسی هستند و نباید به یکی از آن‎ها بی توجهی شود گفت: ارزش ها با رعایت ضوابط منطقی و اصول عملی باید در قالب راهنماهای برنامه درسی لحاظ شود و نباید ارزش‎ها به هر شکلی بیان شود و دانش آموز را ارزش زده کنیم.

حسن ملکی در گفت وگو با ایسنا، با بیان اینکه ارزش ها در جای جای برنامه درسی باید ظاهر شود و دانش آموزان را در جهت معین و مطابق فلسفه‎ تربیتی حاکم بر جامعه پرورش دهد اظهار کرد: همه‎ کشورها به این موضوع توجه دارند و نظام تربیتی خود را با ارزش‎های مورد نظرشان ترکیب می‎کنند.

وی افزود: اصولا از طریق درونی سازی ارزش‎هاست که هدف‎های اساسی هر کشور تحقق پیدا می‎کند. کتاب‎های درسی هر کشوری صبغه‎ فرهنگی هنری کشور را دارد. رنگ برنامه‎های درسی رنگ ارزش‎هاست. به طور مثال آمریکا تلاش می‎کند با آموزش ارزش‎ها، لیبرال دموکراسی آمریکایی را از دوره‎ ابتدایی در کام دانش آموزان بریزد و او را آمریکایی تمام عیار بار می‎آورد. یا کشور عربستان تلاش می‎کند باورهای خود را به دانش آموزانش انتقال دهد.

رئیس سازمان پژوهش و برنامه ریزی آموزشی با بیان اینکه اساسا هر برنامه‎ درسی، ایدئولوژیک است گفت: علت تنوع برنامه‎های درسی آمیختگی ایدئولوژی با آن‎هاست. ارزش‎ها اگر در چارچوب نباشد نقص است؛ به عنوان مثال اگر به عنصر خانواده در برنامه درسی توجه نشود نقص است. این موارد اکنون در برنامه درسی آورده شده است.

ملکی ادامه داد: کلید واژه اساسی ما در برنامه ریزی درسی ابتنا است و برنامه درسی باید مبتنی بر اسناد ملی باشد. در برخی برنامه‎ها ارزش‎های مشترک و خاص وجود دارد و اگر این ارزش‌ها مشخص نشوند، برنامه های درسی سکولاریستی می‎شوند. شرایط کنونی شرایط بنا و مبنا است و نه شرایط همسو برنامه‎های درسی. این امر جزو محکمات برنامه درسی ما است.

وی با اشاره به اینکه وقتی بپذیریم تار و پود برنامه درسی سه رکن مفاهیم اساسی، مهارت های اساسی و ارزش های اساسی در پرتو ایده های کلیدی است، باید بپذیریم هر یک از این سه بخش استانداردهای خاص خودش را داشته باشد گفت: منظور از استاندارد یعنی حد مطلوب در یک چیز است.

رئیس سازمان پژوهش و برنامه ریزی آموزشی افزود: استاندارد محتوا یعنی حد مطلوب محتوا و وقتی کلی گویی شود محتوا مطلوب نیست. باید محتوا مطلوب و طلب کردنی باشد، نه اینکه حالت خواب و خیال داشته باشد. برای نوشتن محتوا ارزش‎های کلی کارگشایی ندارد بلکه ارزش‎های کلی باید صریح‎تر بیان شوند. مفاهیم و مهارت‎ها نیز همین وضعیت را دارند.

ملکی ادامه داد: این سه عنصر در حقیقت سه رکن بنای برنامه درسی هستند و نباید به یکی از آن‎ها بی توجهی شود. ارزش‎ها برای ما جایگاه خاص دارند ولی به این معنا نیست که به سایر عناصر بی اعتنایی شود. اینها مجموعا تار و پود برنامه درسی را تشکیل می دهند.

وی ادامه داد: براساس راهنمای برنامه درسی موظف به تمایزات منطقی و مکلف به ترکیب اصول هستیم. در سه عنصر محتوا باید متمایز عمل کنیم یعنی باید مفاهیم  ارزش ها و استانداردهای ما استانداردهای خاص خودش را داشته باشد تا راهنما ایجاد شود و قدم های بعدی ما تولید بسته های تربیت و یادگیری  است که کار اصلی است و همه چیز در این مرحله باید در هم تنیده شود.

رئیس سازمان پژوهش و برنامه ریزی آموزشی تاکید کرد که باید در متون، این مسائل به هم بافته شوند زیرا ارزش‎ها برای ما مهم است. سند تحول بنیادین با بیانیه ارزش‎ها شروع شده است. در قدم به قدم این متن ارزش‎ها دیده می‎شود. ارزش ها با رعایت ضوابط منطقی و اصول عملی باید اجرا شود و نباید ارزش‎ها به هر شکلی بیان شود و دانش آموز را ارزش زده کنیم. تاکنون اتفاق نیفتاده که راهنماهای برنامه درسی مبتنی بر برنامه های تحولی شود اما این مهم با همت کارشناسان سازمان پژوهش در حال تحقق است.

انتهای پیام

منبع: ایسنا

hormozban هرمزبان ivlcfhk اخقئخظذشد

محصولات فروشگاه هرمزبان

اشتراک گذاری خبر

WhatsApp
Telegram
X
Facebook
LinkedIn
Skype
Email
Print

تحریریه خبر هرمزبان

اخبار دیگر رسانه ها صرفاً به منظور آگاهی رسانی منتشر شده و نظرات بیان شده در آنها، الزاماً بیانگر دیدگاه های هرمزبان نیست. ---- صاحب امتیاز و مدیرمسئول: مهدی کمالی وبگاه شخصی: MahdiKamali.ir

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دیگر اخبار سایت:

برگزاری جلسه ستاد دهه فجر آموزش و پرورش ناحیه یک بندرعباس

هرمزبان – جلسه ستاد دهه فجر آموزش و پرورش ناحیه یک بندرعباس، صبح امروز با حضور دکتر علی یگانه، مدیر آموزش و پرورش ناحیه یک، معاونین و اعضای ستاد در دفتر مدیریت برگزار شد و برنامه‌های ویژه این ایام در مدارس ناحیه یک مورد بحث و بررسی قرار گرفت.

ادامه خبر »

نظارت بالینی آموزشی بر فرآیند یاددهی و یادگیری در مدارس دکتر حسابی و پویش ناحیه یک بندرعباس

هرمزبان – نظارت بالینی آموزشی با حضور کارشناسان و سرگروه‌های درسی متوسطه دوم نظری در مدارس ناحیه یک بندرعباس با هدف ارتقای کیفیت آموزش و بهبود فرآیند تدریس برگزار شد.

ادامه خبر »

میزبانی ناحیه یک بندرعباس از ارزیابی تخصصی مدیران و کارکنان تربیتی مدارس استان

هرمزبان – آموزش و پرورش ناحیه یک بندرعباس میزبان فرآیند ارزیابی کارکنان تخصصی مدارس شامل مدیران، معاونان، مربیان امور تربیتی و مراقبین سلامت مناطق مختلف استان هرمزگان بود که با حضور ارزیابان حرفه‌ای استانی برگزار شد.

ادامه خبر »
بازدید مدیرکل آموزش و پرورش هرمزگان از روند برگزاری آزمون پایش کیفیت آموزشی در مدارس متوسطه دوم ناحیه یک بندرعباس

بازدید مدیرکل آموزش و پرورش هرمزگان از روند برگزاری آزمون پایش کیفیت آموزشی در مدارس متوسطه دوم ناحیه یک بندرعباس

هرمزبان – آزمون هماهنگ پایش کیفیت آموزشی مدارس متوسطه دوم عادی دولتی و شبانه‌روزی استان هرمزگان، با هدف سنجش وضعیت آموزشی دانش‌آموزان، در حال برگزاری است و هم‌زمان با اجرای این آزمون، مسئولان استانی و ناحیه‌ای از حوزه‌های امتحانی بازدید کردند.

ادامه خبر »

ستاری‌فرد: خدمت به دانش‌آموزان با نیازهای ویژه وظیفه‌ای انسانی و اخلاقی است

هرمزبان – دکتر صادق ستاری فرد مشاور مدیرعامل پالایشگاه نفت بندرعباس در آیین تحویل اقلام توان‌بخشی به دانش‌آموزان با نیازهای ویژه، خدمت به این قشر از جامعه را فراتر از یک مسئولیت اداری و در زمره وظایف انسانی و اخلاقی دانست.

ادامه خبر »

الهام پوردهقان: نگاه به دانش‌آموزان دارای نیازهای ویژه باید مبتنی بر توانمندسازی و مسئولیت‌پذیری باشد

هرمزبان – دکتر الهام پوردهقان معاون دادستان مرکز استان هرمزگان در مراسم تحویل اقلام توان‌بخشی به دانش‌آموزان با نیازهای ویژه، بر لزوم تغییر نگاه از دلسوزی صرف به برنامه‌ریزی هدفمند و توانمندسازی این دانش‌آموزان تأکید کرد.

ادامه خبر »
آیین تحویل اقلام توان‌بخشی به دانش‌آموزان با نیازهای ویژه در هنرستان دخترانه مهر برگزار شد

آیین تحویل اقلام توان‌بخشی به دانش‌آموزان با نیازهای ویژه در هنرستان دخترانه مهر برگزار شد

هرمزبان – آیین تحویل اقلام توان‌بخشی به دانش‌آموزان با نیازهای ویژه با مشارکت دستگاه‌های اجرایی و صنعتی استان و با هدف حمایت از جامعه دانش‌آموزی استثنایی، در هنرستان دخترانه مهر برگزار شد و جلوه‌ای از همدلی و توجه به توانمندسازی این دانش‌آموزان را به نمایش گذاشت.

ادامه خبر »

به روایت تصویر/ آغاز جام اقتدار ایران در ناحیه یک بندرعباس؛ میدان ورزش، یادمان شهدای دانش‌آموز

هرمزبان – آیین افتتاحیه مسابقات ورزشی «جام اقتدار ایران» یادواره ۳۴ شهید دانش‌آموز جنگ تحمیلی، همزمان با گرامیداشت چهل‌وهفتمین سالگرد پیروزی انقلاب اسلامی، با حضور مسئولان، فرهنگیان و دانش‌آموزان در آموزش و پرورش ناحیه یک بندرعباس برگزار شد؛ رویدادی که با هدف ترویج نشاط، همدلی و پاسداشت فرهنگ ایثار و شهادت در میان نسل نوجوان، جلوه‌ای از پیوند ورزش، هویت ملی و ارزش‌های انقلابی را به تصویر کشید.  /عکاس: مهدی کمالی

ادامه خبر »

افتتاح مسابقات ورزشی جام اقتدار ایران در ناحیه یک بندرعباس به یاد شهدای دانش‌آموز

هرمزبان – آیین افتتاحیه مسابقات ورزشی «جام اقتدار ایران» یادواره ۳۴ شهید دانش‌آموز جنگ تحمیلی ۱۲ روزه و گرامیداشت چهل‌وهفتمین سالگرد پیروزی انقلاب اسلامی، با حضور مسئولان، دانش‌آموزان و فرهنگیان در آموزش و پرورش ناحیه یک بندرعباس برگزار شد. این مسابقات با هدف ترویج روحیه همدلی، نشاط و پاسداشت فرهنگ ایثار و شهادت در میان نسل نوجوان اجرا می‌شود.

ادامه خبر »