سیاست اخلاقی رهبری؛ تایید انتقاد و مقابله با رادیکال‌ها

بیانات امروز رهبر انقلاب و انتقاد ایشان از هتک حرمت رئیس‌جمهور، نشانه برخورداری رهبر انقلاب از اصولی اخلاقی است که در قبال سایر روسای جمهور ثابت بوده است.

به گزارش پایگاه خبری تحلیلی هرمزبان؛ عباس سلیمی‌نمین تحلیلگر مسائل سیاسی در یادداشت شفاهی ، به تشریح بیانات رهبر معظم انقلاب اسلامی در دیدار ستاد مقابله با کرونا  و انتقاد ایشان از اقدام برخی‌ها در برخورد با دولت و رئیس جمهور و هتک حرمت رئیس‌جمهور، این اقدام رهبری را نشانه برخورداری ایشان از اصولی اخلاقی دانست که هم در قبال آقای احمدی نژاد و هم در قبال آقای روحانی ثابت و غیرقابل تغییر بوده است.

متن یادداشت شفاهی سلیمی‌نمین به شرح زیر است:

در شرایط کنونی دستهایی در تحرک است و تلاش می‌کند که جامعه ما را که بر اساس یک عقلانیتی که دارای آرامش است و در قبال مشکلات برخورد منطقی دارد، دچار تشویش کند. متاسفانه عده‌ای از اشخاص که با توجه به حضور در جایگاه‌های حساس سیاسی  از آنها انتظار می‌رود در مواجهه با مسائل مختلف کشور از منطق قوی تری برخوردار باشند ولی در صحنه عمل شاهد آن هستیم که به مراتب درک سیاسی آنها از متوسط جامعه نیز پایین‌تر است.

جامعه امروز بیش از دست اندرکاران سیاسی تحت فشار معیشتی قرار دارد اما چون این را درک می‌کند که هدف دشمن از تحریم‌ها به هم ریختن کشور است، گامی در این مسیر بر نمی‌دارد. البته مردم انتقاد می‌کنند و حرف و نظرات خود را بیان می‌کنند اما اقدامی که نتیجه آن بر هم ریختن نظم جامعه باشد را صورت نمی‌دهد. در عین حال متاسفانه در دو هفته اخیر برخی کسانی که ادعای حمایت از منافع مردم دارند یا خود را سخنگوی مردم عنوان می‌کنند رفتاری به مراتب متفاوت از رفتار مردم داشتند.

وقتی سخن از دولت می‌شود، یک پدیده واحد و یک گونه نیست. به تعبیر دقیق‌تر در دولت شخصیت‌هایی حضور دارند که افراد ارزنده‌ای هستند و متناسب با شرایط زمانی کار می‌کنند و از سوی دیگر منافع شخصی و فعالیت اقتصادی فردی ندارند و در نقطه مقابل نیز افرادی را داریم که حاضر نیستند به شکل ویژه کار کنند و به صورت عادی و معمولی فعالیت خود را به عنوان یک مدیر دنبال می‌کنند و در شرایط ویژه‌ای که ما تحت فشار  تحریم‌ها هستیم و می طلبد ساعاتی بیشتری را صرف حل مشکلات و دغدغه های مردم کنند، حاضر نیستند ایثار و فداکاری داشته باشند.

ما در عین حال که  وزرا و معاونینی در دولت داریم که افراد لایق و شایسته‌ای هستند،  در نقطه مقابل وزرا و معاونینی نیز در کابینه دولت حضور دارند که عاری از این ویژگی‌ها هستند.

به طور مثال از یک سو آقای ستاری را داریم که واقعا با تمام توان فعالیت می‌کند و با تلاش‌های خود توانسته زمینه باز شدن بسیاری از گره‌هایی که به واسطه تحریم‌های آمریکا بر کشور تحمیل شده را فراهم آورد و از سوی دیگر آقای نهاوندیان را داریم که عمدتاً به دنبال منافع شخصی است و عامل بسیاری از کم‌کاری ها و بی تدبیری های اقتصادی در دولت است.

بنابراین اولاً انتقادات باید به طور مشخص از افراد و عملکردهای خاص باشد یعنی بگوییم که فلان وزیر باعث بروز چنین کوتاهی هایی است و باید مورد سوال قرار گرفته و با او برخورد شود و توهین به کلیت دولت کار ناپسندی است. ضمن این که باید توجه داشت اگر ما به جای انتقاد اقدام به توهین به رئیس جمهور که  شخص دوم کشور است کنیم ،این مسئله نه تنها منجر به حل مشکلات نمی‌شود بلکه موجب بروز به هم ریختگی در مدیریت کشور می‌شود. به تعبیر دقیق تر شما وقتی اعتبار رئیس جمهور را با توهین به او زیر سوال ببرید، کسانی که باید از او حرف شنوی داشته باشند، دیگر اعتباری برای دستورات رئیس جمهور قائل نیستند. به ویژه اگر این مسئله در ماه‌های پایانی کار دولت باشد، این مسئله نیز مزید بر علت می‌شود که مدیران زیر نظر رئیس جمهور از دستورات او سرپیچی کنند.

بنابراین ما از طریق انتقاد، هم خودمان رشد می‌کنیم، هم فرد انتقاد شونده و بالعکس در صورت توهین هم خودمان تنزل پیدا می‌کنیم هم فرد توهین شونده. اگر تک تک عملکردهای دولتمردان مورد نقد عالمانه قرار گیرد، ما خود را مکلف کردیم که در مقام منتقدی عاقل قرار بگیریم و با مطالعه و تحقیق به نقد دولت بپردازیم. در حالی که نقد جاهلانه و توهین از هر عنصر بی سواد و کم ظرفیتی ممکن است سربزند لذا از کسانی که می‌خواهند مشکلات کشور را در شرایط کنونی که بیشترین فشار خارجی از جانب آمریکایی ها  وارد می شود حل کنند، انتظار می‌رود به یک سری الزامات تن بدهند.

ما در شرایط فعلی قطعاً باید خود را به یک سری اصول مقید بدانیم و این اصول را زیر پا نگذاریم. اینکه رهبر انقلاب هم در دوران ریاست جمهوری آقای روحانی و هم در دوران آقای احمدی نژاد که خطاهای فاحشی از هر دو آنها صورت گرفته، مسئولان کشور و نمایندگان مجلس را به موجب توهین به رئیس‌جمهور سرزنش می‌کنند، نشان می‌دهد که رهبر انقلاب اصولی اخلاقی در حکومت‌داری دارد که هم در قبال آقای احمدی نژاد و هم در قبال آقای روحانی که منتسب به دو جناح مخالف هستند، این اصول ثابت و غیرقابل تغییر است.

البته نمی‌توان منکر این شد که آقای روحانی رئیس جمهوری برای دوران بحران نیست، ولی به هر ترتیب ایشان منتخب مردم است و ما نمی‌توانیم منتخب مردم را با تحت فشار قرار دادن و توهین کردن به او در مسیر اصلاح قرار دهیم چرا که این مسیر هیچ‌وقت مسیری مناسب برای اصلاح نخواهد بود.

اینکه با توهین نه تنها مشکلات کشور برطرف نمی‌شود بلکه بر میزان مشکلات و حواشی نیز می‌افزاید، خیلی نیازمند فهم و درک سیاسی نیست و اینکه برخی از آقایان این مسائل را رعایت نمی‌کنند، کسانی اطراف آنها هستند که توجهی به مصالح و منافع کشور ندارند.

متاسفانه باید به این مسئله اذعان کرد که برخی از عناصر ناموجه در اطراف برخی اشخاصی که در جایگاه‌های حساس قرار دارند، حاضر هستند و این افراد منجر به برهم زدن روابط میان سران قوا و دیگر مسئولان کشور می‌شوند. این افراد هم در اطراف رئیس جمهور هستند و هم در اطراف برخی اشخاصی که جایگاه‌های مهمی از قوه مقننه را اشغال کرده‌اند. این آقایان باید بفهمند برخی اطرافیان آنها که با حاشیه سازی ها و اختلاف افکنی‌های بی ثمر به دنبال بر هم زدن نظم جامعه هستند، به هیچ عنوان خیرخواه مردم نیستند.

منبع: مشرق نیوز

hormozban هرمزبان ivlcfhk اخقئخظذشد

اشتراک گذاری خبر

WhatsApp
Telegram
X
Facebook
LinkedIn
Skype
Email
Print

تحریریه خبر هرمزبان

اخبار دیگر رسانه ها صرفاً به منظور آگاهی رسانی منتشر شده و نظرات بیان شده در آنها، الزاماً بیانگر دیدگاه های هرمزبان نیست. ---- صاحب امتیاز و مدیرمسئول: مهدی کمالی وبگاه شخصی: MahdiKamali.ir

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دیگر اخبار سایت:

برگزاری جلسه ستاد دهه فجر آموزش و پرورش ناحیه یک بندرعباس

هرمزبان – جلسه ستاد دهه فجر آموزش و پرورش ناحیه یک بندرعباس، صبح امروز با حضور دکتر علی یگانه، مدیر آموزش و پرورش ناحیه یک، معاونین و اعضای ستاد در دفتر مدیریت برگزار شد و برنامه‌های ویژه این ایام در مدارس ناحیه یک مورد بحث و بررسی قرار گرفت. بیشتر بخوانید:  فیلم / تهدید غیرمستقیم هسته ای روسیه علیه آمریکا

ادامه خبر »

نظارت بالینی آموزشی بر فرآیند یاددهی و یادگیری در مدارس دکتر حسابی و پویش ناحیه یک بندرعباس

هرمزبان – نظارت بالینی آموزشی با حضور کارشناسان و سرگروه‌های درسی متوسطه دوم نظری در مدارس ناحیه یک بندرعباس با هدف ارتقای کیفیت آموزش و بهبود فرآیند تدریس برگزار شد. بیشتر بخوانید:  فیلم / تهدید غیرمستقیم هسته ای روسیه علیه آمریکا

ادامه خبر »

میزبانی ناحیه یک بندرعباس از ارزیابی تخصصی مدیران و کارکنان تربیتی مدارس استان

هرمزبان – آموزش و پرورش ناحیه یک بندرعباس میزبان فرآیند ارزیابی کارکنان تخصصی مدارس شامل مدیران، معاونان، مربیان امور تربیتی و مراقبین سلامت مناطق مختلف استان هرمزگان بود که با حضور ارزیابان حرفه‌ای استانی برگزار شد. بیشتر بخوانید:  فیلم / تهدید غیرمستقیم هسته ای روسیه علیه آمریکا

ادامه خبر »
نشست صمیمی حجت‌الاسلام والمسلمین قرائتی با فرهنگیان هرمزگان با محوریت نماز و مهدویت

نشست صمیمی حجت‌الاسلام والمسلمین قرائتی با فرهنگیان هرمزگان با محوریت نماز و مهدویت

هرمزبان – نشست صمیمی حجت‌الاسلام والمسلمین محسن قرائتی با فرهنگیان استان هرمزگان با محوریت ترویج فرهنگ نماز و مهدویت در سالن غدیر آموزش و پرورش برگزار شد. بیشتر بخوانید:  فیلم / تهدید غیرمستقیم هسته ای روسیه علیه آمریکا

ادامه خبر »
بازدید مدیرکل آموزش و پرورش هرمزگان از روند برگزاری آزمون پایش کیفیت آموزشی در مدارس متوسطه دوم ناحیه یک بندرعباس

بازدید مدیرکل آموزش و پرورش هرمزگان از روند برگزاری آزمون پایش کیفیت آموزشی در مدارس متوسطه دوم ناحیه یک بندرعباس

هرمزبان – آزمون هماهنگ پایش کیفیت آموزشی مدارس متوسطه دوم عادی دولتی و شبانه‌روزی استان هرمزگان، با هدف سنجش وضعیت آموزشی دانش‌آموزان، در حال برگزاری است و هم‌زمان با اجرای این آزمون، مسئولان استانی و ناحیه‌ای از حوزه‌های امتحانی بازدید کردند. بیشتر بخوانید:  فیلم / تهدید غیرمستقیم هسته ای روسیه علیه آمریکا

ادامه خبر »

ستاری‌فرد: خدمت به دانش‌آموزان با نیازهای ویژه وظیفه‌ای انسانی و اخلاقی است

هرمزبان – دکتر صادق ستاری فرد مشاور مدیرعامل پالایشگاه نفت بندرعباس در آیین تحویل اقلام توان‌بخشی به دانش‌آموزان با نیازهای ویژه، خدمت به این قشر از جامعه را فراتر از یک مسئولیت اداری و در زمره وظایف انسانی و اخلاقی دانست. بیشتر بخوانید:  فیلم / تهدید غیرمستقیم هسته ای روسیه علیه آمریکا

ادامه خبر »

الهام پوردهقان: نگاه به دانش‌آموزان دارای نیازهای ویژه باید مبتنی بر توانمندسازی و مسئولیت‌پذیری باشد

هرمزبان – دکتر الهام پوردهقان معاون دادستان مرکز استان هرمزگان در مراسم تحویل اقلام توان‌بخشی به دانش‌آموزان با نیازهای ویژه، بر لزوم تغییر نگاه از دلسوزی صرف به برنامه‌ریزی هدفمند و توانمندسازی این دانش‌آموزان تأکید کرد. بیشتر بخوانید:  فیلم / تهدید غیرمستقیم هسته ای روسیه علیه آمریکا

ادامه خبر »
آیین تحویل اقلام توان‌بخشی به دانش‌آموزان با نیازهای ویژه در هنرستان دخترانه مهر برگزار شد

آیین تحویل اقلام توان‌بخشی به دانش‌آموزان با نیازهای ویژه در هنرستان دخترانه مهر برگزار شد

هرمزبان – آیین تحویل اقلام توان‌بخشی به دانش‌آموزان با نیازهای ویژه با مشارکت دستگاه‌های اجرایی و صنعتی استان و با هدف حمایت از جامعه دانش‌آموزی استثنایی، در هنرستان دخترانه مهر برگزار شد و جلوه‌ای از همدلی و توجه به توانمندسازی این دانش‌آموزان را به نمایش گذاشت. بیشتر بخوانید:  فیلم / تهدید غیرمستقیم هسته ای روسیه علیه آمریکا

ادامه خبر »

به روایت تصویر/ آغاز جام اقتدار ایران در ناحیه یک بندرعباس؛ میدان ورزش، یادمان شهدای دانش‌آموز

هرمزبان – آیین افتتاحیه مسابقات ورزشی «جام اقتدار ایران» یادواره ۳۴ شهید دانش‌آموز جنگ تحمیلی، همزمان با گرامیداشت چهل‌وهفتمین سالگرد پیروزی انقلاب اسلامی، با حضور مسئولان، فرهنگیان و دانش‌آموزان در آموزش و پرورش ناحیه یک بندرعباس برگزار شد؛ رویدادی که با هدف ترویج نشاط، همدلی و پاسداشت فرهنگ ایثار و شهادت در میان نسل نوجوان، جلوه‌ای از پیوند ورزش، هویت ملی و ارزش‌های انقلابی را به تصویر کشید.  /عکاس: مهدی کمالی

ادامه خبر »

افتتاح مسابقات ورزشی جام اقتدار ایران در ناحیه یک بندرعباس به یاد شهدای دانش‌آموز

هرمزبان – آیین افتتاحیه مسابقات ورزشی «جام اقتدار ایران» یادواره ۳۴ شهید دانش‌آموز جنگ تحمیلی ۱۲ روزه و گرامیداشت چهل‌وهفتمین سالگرد پیروزی انقلاب اسلامی، با حضور مسئولان، دانش‌آموزان و فرهنگیان در آموزش و پرورش ناحیه یک بندرعباس برگزار شد. این مسابقات با هدف ترویج روحیه همدلی، نشاط و پاسداشت فرهنگ ایثار و شهادت در میان نسل نوجوان اجرا می‌شود.

ادامه خبر »