از تعداد دانشجویان بازداشتی‌ بی‌اطلاعم/وزارت علوم و نهاد رهبری پیگیر وضعیت بازداشتی‌ها هستند

حجت الاسلام ابراهیم کلانتری در گفت‌وگو با ایسنا، با بیان اینکه در عصری به سر می‌بریم که دانشگاه بر محور دانشجو حرکت می‌کند، گفت: این یعنی مرکزیت اهداف دانشگاه به دانشجو مربوط می‌شود و این دانشجو است که می‌تواند دانشگاه را در جهت مثبت یا منفی به حرکت درآورد و کاری کند دانشگاه به سمت پیشرفت و اعتلای علم، یا به سمت رکود، درجا زدن و عقب‌گرد حرکت کند.

وی ادامه داد: در عرصه‌های فرهنگی، سیاسی و اقتصادی هم به همین شکل است و نشاط و رونق دانشگاه، وابسته به حرکت دانشجو است. در جمهوری اسلامی هم نگاه اصلی نظام به دانشگاه همین است و بر مبنای حضور و نقش‌آفرینی دانشجو در تمام عرصه‌ها تعیین می‌شود.

معاون فرهنگی و دانشجویی دانشگاه آزاد اسلامی با تأکید بر آنکه عنصر دانشجو در دانشگاه، یک عنصر اصلی و مؤثر است، اظهار کرد: در رابطه با نشاط و تحرک امروز دانشگاه، قطعاً در حوزه تولید علم و پیشرفت‌های علمی حرکتمان مثبت بوده که شاخص‌های جهانی و آمارهای منتشره در جهان نیز مؤیدی بر این ادعاست؛ که البته با حد مطلوب هنوز فاصله داریم.

کلانتری سپس به تحرک دانشگاه در حوزه‌های فرهنگی و سیاسی اشاره کرد و توضیح داد: معمولاً این‌طور بوده که فعالیت‌ها و حرکت‌ها در حوزه‌های فرهنگی و سیاسی موسمی هستند؛ بدین معنی که بر فرض اگر در کشور بحث سیاسی، انتخابات و … مطرح باشد، فضای دانشگاه جدی شده و رونق و نشاط پیدا می‌کند اما اگر در صحنه جامعه مسأله خاصی مطرح نباشد، در دانشگاه هم فعالیتی دیده نمی‌شود و از چهل سال قبل تا به امروز به همین صورت بوده است.

وی خاطرنشان کرد: در حال حاضر در آستانه روز دانشجو (شانزده آذر) و یازدهمین انتخابات مجلس شورای اسلامی هستیم و به دنبال این مناسبت‌ها، حرکت تصاعدی در فعالیت‌های فرهنگی دانشجویی دیده خواهد شد؛ دانشگاه در جمهوری اسلامی، نقش‌آفرینی خوبی در این فضاها دارد.

تنوع تشکل‌های سیاسی کم نشده است/ ساختاری ایجاد نشده که مانع فعالیت تشکل‌ها باشد

معاون فرهنگی و دانشجویی دانشگاه آزاد اسلامی در رابطه با اینکه تنوع تشکل‌های دانشجویی در سال‌های اخیر کم شده و فضای تشکل‌ها دوقطبی شده است، توضیح داد: چندین گروه در دانشگاه فعالیت دارند. گروه اول کانون‌ها هستند که وجهه سیاسی ندارند و اعضای آن‌ها بیشتر به دنبال انجام کارهای هنری، ادبی، خیریه، مذهبی و قرآنی هستند.

کلانتری افزود: تشکل‌های سیاسی دانشجویی در قابل انجمن‌ها و عناوینی همچون “بسیج” فعالیت می‌کنند که این‌ها بیشتر سبقه سیاسی دارند. از طرفی انجمن‌های علمی در حوزه‌های تخصصی آموزشی خود فعالیت می‌کنند. همه این‌ها در دانشگاه حضور دارند و نقش‌آفرینی می‌کنند. از سوی دیگر تنوع تشکل‌های سیاسی کم نشده است و این‌طور نیست که تشکلی ۱۰ سال پیش وجود داشته و امروز وجود نداشته باشد. این در حالی است که تعداد تشکل‌ها نیز نسبت به گذشته بیشتر شده است.

وی تصریح کرد: ساختار جدیدی در دانشگاه‌ها به وجود نیامده که مانع فعالیت تشکل‌ها باشد. هیئت نظارت بر فعالیت تشکل‌ها، شورای فرهنگی و … از قدیم وجود داشته و ساختاری ایجاد نشده که مانعی برای فعالیت تشکل‌ها به حساب آید.

وزارت علوم و نهاد نمایندگی مقام معظم رهبری پیگیر وضعیت دانشجویان بازداشتی هستند

معاون فرهنگی و دانشجویی دانشگاه آزاد اسلامی با اشاره به حوادث اخیر (اعتراضات نسبت به سهمیه‌بندی بنزین) توضیح داد: در محیط دانشگاه هیچ دانشجویی بازداشت نشده و در مسأله‌ای که پیش آمد فضای دانشگاه‌ها ملتهب و متشنج نشده، یا اگر در مواردی چنین بوده، فراگیر نشده است.

کلانتری در پاسخ به اینکه آیا دانشجویانی از دانشگاه آزاد اسلامی نیز در جریان اعتراضات اخیر بازداشت شده‌اند یا خیر، گفت: افرادی از دانشجویان بازداشت شده‌اند که وزارت‌خانه و نهاد نمایندگی مقام معظم رهبری پیگیر کار آن‌ها هستند تا خدای نکرده کسی که بی‌گناه است در بازداشتگاه معطل نشود،  اما از اینکه چند دانشجو بازداشت شده‌اند اطلاعی ندارم.

تجلیل از دانشجویان نمونه دانشگاه آزاد به مناسبت روز دانشجو

وی درباره برنامه‌های دانشگاه آزاد اسلامی به مناسبت فرا رسیدن ۱۶ آذر و روز دانشجو، گفت: به معاونان فرهنگی دانشجویی توصیه جدی کردیم که اجازه دهند فضای دانشگاه بانشاط و متنوع باشد و از لحاظ فعالیت‌ها مانعی برای فعالیت تشکل‌ها ایجاد نشود.

معاون فرهنگی و دانشجویی دانشگاه آزاد اسلامی افزود: کار باید به صورت دانشجویی برگزار شود و کارهای مدیریتی در چنین مناسبتی جواب‌ نمی‌دهد. حضور سلیقه‌های متعدد سیاسی در دانشگاه می‌تواند به رونق فعالیت‌های سیاسی و نشاط سیاسی در دانشگاه کمک کند. تاکنون به صورت سازمانی فقط یک مراسم نمادین برای تجلیل از دانشجویان نمونه در نظر گرفتیم که ربطی به فعالیت تشکل‌ها ندارد و طبق سنوات قبل انجام می‌گیرد.  

کلانتری در پایان با اشاره به اینکه هیچ محدودیت خاصی برای فعالیت تشکل‌ها به مناسبت روز دانشجو در نظر گرفته نشده است، یادآور شد: هر حرکتی در دانشگاه باید در چارچوب قانون اتفاق بیفتد و باید مجوز داشته باشد و تشکل یا نهاد مربوطه مسئولیت آن را بر عهده بگیرد. این در حالی است که محدودیتی برای فعالیت تشکل‌ها در این روز در نظر نگرفتیم و بیشتر بر همکاری مدیران برای بهتر برگزار شدن مراسم تأکید شده است.

انتهای پیام

محصولات فروشگاه هرمزبان

اشتراک گذاری خبر

WhatsApp
Telegram
X
Facebook
LinkedIn
Skype
Email
Print

هرمزبان

اخبار دیگر رسانه ها صرفاً به منظور آگاهی رسانی منتشر شده و نظرات بیان شده در آنها، الزاماً بیانگر دیدگاه های هرمزبان نیست. پایگاه خبری هرمزبان وابسته به هیچ نهاد و سازمانی نیست و با هزینه های شخصی اداره می شود. این پایگاه دارای مجوز رسمی از وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی است و در چارچوب قانون مطبوعات و قوانین جاری کشور به اطلاع رسانی و فعالیت خبری می پردازد. صاحب امتیاز و مدیرمسئول: مهدی کمالی وبگاه شخصی: MahdiKamali.ir

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دیگر اخبار سایت:

دیدار مسئولان سپاه رودان با خانواده شهید مظاهر آشوب‌پور در راستای تجدید میثاق با آرمان‌های شهدا در جغین

هرمزبان –
مسئولان سپاه رودان با خانواده شهید مظاهر آشوب‌پور در بخش جغین دیدار کردند. این دیدار به منظور تجدید میثاق با آرمان‌های شهدا برگزار شد و یاد و خاطره این شهید گرانقدر گرامی داشته شد.

ادامه خبر »

کشف ۱۵۰ تن برنج احتکار شده در بندرعباس

هرمزبان – مدیر بازرسی و نظارت بر بازار محصولات کشاورزی سازمان جهادکشاورزی هرمزگان از احتکار ۱۵۰ تن برنج در راستای طرح تشدید نظارت بر بازار خبر داد. این اقدام به منظور جلوگیری از افزایش بی‌رویه قیمت مایحتاج عمومی و مقابله با سوداگری صورت گرفته است. هدف اصلی تأمین آرامش در بازار اقلام اساسی است.

ادامه خبر »

مسجد به عنوان مرکز هدایت اجتماعی و پرورش نسل مهدوی باید عمل کند

هرمزبان –

حجت‌الاسلام والمسلمین کاظمی بر اهمیت مسجد به عنوان یک نهاد فرهنگی و اجتماعی تأکید کرد و گفت که مساجد باید از نقش عبادی خود فراتر رفته و به مراکز انقلابی‌گری، تربیت نسل مهدوی و هدایت اجتماعی تبدیل شوند.

ادامه خبر »

همکاری شهرداری میناب و آستان قدس رضوی برای revitalization گلزار شهدای دانش‌آموز آغاز گردید

هرمزبان –

شهرداری میناب و آستان قدس رضوی تفاهم‌نامه‌ای امضا کردند که بر اساس آن، طرح ساماندهی و بهسازی گلزار شهدای دانش‌آموز و فرهنگیان دبستان شجره‌طیبه آغاز می‌شود. هدف این طرح ارتقای کیفیت فضا، بهبود زیرساخت‌ها و پاسداشت یاد و نام شهیدان این منطقه است.

ادامه خبر »

استقرار علایم ناوبری در آب‌های تنگه هرمز

هرمزبان –

معاون دریایی اداره‌کل بنادر و دریانوردی هرمزگان اعلام کرد که به منظور ایمن‌سازی مسیر تردد شناورها در تنگه هرمز، سه فروند بویه در محل غرق‌شدگی چند شناور ناشی از جنگ تحمیلی سوم مستقر شده است. این اقدام به دنبال هدف قرار گرفتن این شناورها توسط دشمن آمریکایی-صهیونی صورت گرفته است.

ادامه خبر »

روایت هنرمندانه ماجرای تلخ دبستان شجره‌طیبه با عنوان “نمایش وطن و تن” در دو نوبت در میناب برگزار می‌شود

هرمزبان –

نمایش “وطن و تن” به روایت تلخ و دردناک از جان باختن ۱۶۸ کودک دانش‌آموز، معلم و والدین آن‌ها در دبستان شجره‌طیبه خواهد پرداخت. این نمایش در دو نوبت در شهرهای میناب و بندزرک اجرا می‌شود.

ادامه خبر »