بینال ونیز در ایستگاه پایانی / مروری بر حضور ایران

به گزارش پایگاه خبری تحلیلی هرمزبان به نقل از ایسنا، ده‌ها هنرمند از کشورهای مختلف پنج قاره جهان با آثارشان در شهر تاریخی ونیز گرد هم آمدند تا در قالب پاویون‌های مرکزی بینال (جیاردینی و آرسناله) و همچنین پاویون‌های مستقل، شانس دیده شدن توسط هزاران هزار نفری را داشته باشند که یا صرفا برای گردشگری به این شهر – جزیره سفری دارند، یا مشخصا برای بازدید از بینال معتبر هنری در این نقطه از جهان که همیشه از گردشگر مملو است، حضور می‌یایند. این گردهمایی جهانی، حالا در واپسین ساعت‌های برقراری خود قرار دارد.

در بینال هنری معتبر جهان که «راف روگوف»، کیوریتور آن، در نشست خبری آغازین، آن را در ضدیت با دیدگاه دونالد ترامپ از جهان معرفی کرد، غرفه جمهوری اسلامی ایران زیر عنوان «از بودن و سرودن» حضور داشت.

بر اساس نظر هیأت انتخاب، متشکل از «حسن سلطانی» رییس دانشگاه هنر، «محسن سلیمانی» مدرس دانشگاه، «فرح اصولی» هنرمند، «امیر سقراطی» پژوهشگر، منتقد و هنرمند، «احسان آقایی» رییس موزه هنرهای معاصر تهران، «علی بختیاری» به عنوان کارشناس هنری و «هادی مظفری» رییس دفتر هنرهای تجسمی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی به عنوان کمیسیونر این دوره از حضور ایران در بینال ونیز، از میان هنرمندان ساکن در ایران و با اولویت بانوان و استان‌هایی غیر از مرکز، آثاری از «رضا لواسانی»، «سمیرا علیخانزاده» و «علی میرعظیمی» برای نمایش انتخاب شدند. طراحی گرافیک این رویداد نیز برعهده «رضا عابدینی» بود.

«رضا لواسانی» متولد ۱۳۴۱ تهران است. او هنرمندی است که در مدیوم‌های گوناگونی فعالیت دارد و چیدمان «زندگی» را به ونیز پنجاه و هشتم آورد. به گفته خود او، ساخت چیدمان «زندگی» را در سال ۱۳۹۱ آغاز و بیش از سه سال روی اجزای مختلف آن کار کرده است. او گفته که تعمداً خمیر کاغذ را انتخاب کرده، چون هم آثار ارزشمندی از بزرگان هنر ایران با استفاده از مدیوم پاپیه ماشه آفریده شده و هم به طور عینی و نمادین بر مفهوم بازیافت تاکید دارد.

«سمیرا علیخانزاده» متولد ۱۳۴۶ تهران و فارغ‌التحصیل رشته نقاشی است. علیخانزاده  بعد از اولین نمایشگاه آثار نقاشی خود، دیگر هیچ‌گاه نقاشی نکرد و توجهش را در تولیدات هنری به سمت «مدیوم جدید» برد، مدیومی که از زمانه‌ی خود بود. عکس‌های خانوادگی را به عنوان ماده‌ی خام کارهایش برگزید و با دست‌ بردن در این تصاویر، ایده‌هایی درباره‌ی هویت و خاطرات را واکاوی کرد. او با جدا کردن پرتره‌هایش از زمینه در عکس‌های قدیمی و قرار دادن آن‌ها روی توری فلزی، بیننده را به جست‌وجوی روایتی تصویری به جای تنها نگاه کردن به عکس سوق می‌دهد.

«علی میرعظیمی» هنرمند جوان، متولد ۱۳۶۳ در اصفهان زندگی و کار می‌کند. میرعظیمی با گذار و تجربه در مدیوم‌های مختلف مثل سینما، نوشتار، هنرهای تجسمی و غیره آثار هنری روایت‌گونه خود را می‌سازد. او با نگاهی به نارسایی‌های زبان و رؤیا، چیدمانی کنشگر آفریده که ایده‌ی اصلی کار او مفهوم خواب و رؤیا، آموزش و مقایسه استعداد یادگیری زبان بین کودک انسان و «فنچ» نابالغ است.

تا کنون از پنجاه و شش دوره بینال ونیز کشور ایران در هشت دوره آن شرکت داشته است. حضور ایران در این بینال دو دوره پیش از انقلاب اسلامی و شش دوره آن پس از انقلاب اسلامی بوده است. ایران در بینال امسال علاوه بر دفتر هنرهای تجسمی، با مشارکت و حمایت مؤسسه توسعه هنرهای معاصر، موزه هنرهای معاصر و برخی نهادهای اقتصادی حضور یافته بود.

در بینال امسال، «مسعود اخوان جم» نیز برای دومین‌ بار پیاپی با دو مجسمه با نام‌های «معضل انسان» و «متامورفیس» در پاویون بنیاد GAA (یک سازمان غیرانتفاعی اروپایی فعال در حوزه فلسفه هنر) شرکت داشت.

نمایی از اثر رضا لواسانی

نمایی از اثر سمیرا علیخانزاده نمایی از اثر علی میرعظیمی

نمایی بیرونی از پاویون ایران در بینال ونیز ۲۰۱۹ نمایی از کوچه منتهی به پاویون ایران در بینال ونیز ۲۰۱۹ نمایی از فروشگاه هنری بینال ونیز ۲۰۱۹

انتهای پیام

اشتراک گذاری خبر

WhatsApp
Telegram
X
Facebook
LinkedIn
Skype
Email
Print

هرمزبان

اخبار دیگر رسانه ها صرفاً به منظور آگاهی رسانی منتشر شده و نظرات بیان شده در آنها، الزاماً بیانگر دیدگاه های هرمزبان نیست. پایگاه خبری هرمزبان وابسته به هیچ نهاد و سازمانی نیست و با هزینه های شخصی اداره می شود. این پایگاه دارای مجوز رسمی از وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی است و در چارچوب قانون مطبوعات و قوانین جاری کشور به اطلاع رسانی و فعالیت خبری می پردازد. صاحب امتیاز و مدیرمسئول: مهدی کمالی وبگاه شخصی: MahdiKamali.ir

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دیگر اخبار سایت:

برگزاری جلسه ستاد دهه فجر آموزش و پرورش ناحیه یک بندرعباس

هرمزبان – جلسه ستاد دهه فجر آموزش و پرورش ناحیه یک بندرعباس، صبح امروز با حضور دکتر علی یگانه، مدیر آموزش و پرورش ناحیه یک، معاونین و اعضای ستاد در دفتر مدیریت برگزار شد و برنامه‌های ویژه این ایام در مدارس ناحیه یک مورد بحث و بررسی قرار گرفت.

ادامه خبر »

نظارت بالینی آموزشی بر فرآیند یاددهی و یادگیری در مدارس دکتر حسابی و پویش ناحیه یک بندرعباس

هرمزبان – نظارت بالینی آموزشی با حضور کارشناسان و سرگروه‌های درسی متوسطه دوم نظری در مدارس ناحیه یک بندرعباس با هدف ارتقای کیفیت آموزش و بهبود فرآیند تدریس برگزار شد.

ادامه خبر »

میزبانی ناحیه یک بندرعباس از ارزیابی تخصصی مدیران و کارکنان تربیتی مدارس استان

هرمزبان – آموزش و پرورش ناحیه یک بندرعباس میزبان فرآیند ارزیابی کارکنان تخصصی مدارس شامل مدیران، معاونان، مربیان امور تربیتی و مراقبین سلامت مناطق مختلف استان هرمزگان بود که با حضور ارزیابان حرفه‌ای استانی برگزار شد.

ادامه خبر »
بازدید مدیرکل آموزش و پرورش هرمزگان از روند برگزاری آزمون پایش کیفیت آموزشی در مدارس متوسطه دوم ناحیه یک بندرعباس

بازدید مدیرکل آموزش و پرورش هرمزگان از روند برگزاری آزمون پایش کیفیت آموزشی در مدارس متوسطه دوم ناحیه یک بندرعباس

هرمزبان – آزمون هماهنگ پایش کیفیت آموزشی مدارس متوسطه دوم عادی دولتی و شبانه‌روزی استان هرمزگان، با هدف سنجش وضعیت آموزشی دانش‌آموزان، در حال برگزاری است و هم‌زمان با اجرای این آزمون، مسئولان استانی و ناحیه‌ای از حوزه‌های امتحانی بازدید کردند.

ادامه خبر »

ستاری‌فرد: خدمت به دانش‌آموزان با نیازهای ویژه وظیفه‌ای انسانی و اخلاقی است

هرمزبان – دکتر صادق ستاری فرد مشاور مدیرعامل پالایشگاه نفت بندرعباس در آیین تحویل اقلام توان‌بخشی به دانش‌آموزان با نیازهای ویژه، خدمت به این قشر از جامعه را فراتر از یک مسئولیت اداری و در زمره وظایف انسانی و اخلاقی دانست.

ادامه خبر »

الهام پوردهقان: نگاه به دانش‌آموزان دارای نیازهای ویژه باید مبتنی بر توانمندسازی و مسئولیت‌پذیری باشد

هرمزبان – دکتر الهام پوردهقان معاون دادستان مرکز استان هرمزگان در مراسم تحویل اقلام توان‌بخشی به دانش‌آموزان با نیازهای ویژه، بر لزوم تغییر نگاه از دلسوزی صرف به برنامه‌ریزی هدفمند و توانمندسازی این دانش‌آموزان تأکید کرد.

ادامه خبر »
آیین تحویل اقلام توان‌بخشی به دانش‌آموزان با نیازهای ویژه در هنرستان دخترانه مهر برگزار شد

آیین تحویل اقلام توان‌بخشی به دانش‌آموزان با نیازهای ویژه در هنرستان دخترانه مهر برگزار شد

هرمزبان – آیین تحویل اقلام توان‌بخشی به دانش‌آموزان با نیازهای ویژه با مشارکت دستگاه‌های اجرایی و صنعتی استان و با هدف حمایت از جامعه دانش‌آموزی استثنایی، در هنرستان دخترانه مهر برگزار شد و جلوه‌ای از همدلی و توجه به توانمندسازی این دانش‌آموزان را به نمایش گذاشت.

ادامه خبر »

به روایت تصویر/ آغاز جام اقتدار ایران در ناحیه یک بندرعباس؛ میدان ورزش، یادمان شهدای دانش‌آموز

هرمزبان – آیین افتتاحیه مسابقات ورزشی «جام اقتدار ایران» یادواره ۳۴ شهید دانش‌آموز جنگ تحمیلی، همزمان با گرامیداشت چهل‌وهفتمین سالگرد پیروزی انقلاب اسلامی، با حضور مسئولان، فرهنگیان و دانش‌آموزان در آموزش و پرورش ناحیه یک بندرعباس برگزار شد؛ رویدادی که با هدف ترویج نشاط، همدلی و پاسداشت فرهنگ ایثار و شهادت در میان نسل نوجوان، جلوه‌ای از پیوند ورزش، هویت ملی و ارزش‌های انقلابی را به تصویر کشید.  /عکاس: مهدی کمالی

ادامه خبر »

افتتاح مسابقات ورزشی جام اقتدار ایران در ناحیه یک بندرعباس به یاد شهدای دانش‌آموز

هرمزبان – آیین افتتاحیه مسابقات ورزشی «جام اقتدار ایران» یادواره ۳۴ شهید دانش‌آموز جنگ تحمیلی ۱۲ روزه و گرامیداشت چهل‌وهفتمین سالگرد پیروزی انقلاب اسلامی، با حضور مسئولان، دانش‌آموزان و فرهنگیان در آموزش و پرورش ناحیه یک بندرعباس برگزار شد. این مسابقات با هدف ترویج روحیه همدلی، نشاط و پاسداشت فرهنگ ایثار و شهادت در میان نسل نوجوان اجرا می‌شود.

ادامه خبر »