مروری بر تاریخچه قیمت سوخت خودرو در ایران+ جدول و نمودار

به گزارش پایگاه خبری تحلیلی هرمزبان به نقل از خبرگزاری برنا؛ بعد از ورود اولین اتومبیل به ایران توسط مظفرالدین شاه در سال ۱۲۸۱ خورشیدی، تمایل برای استفاده از این وسیله روز به روز در بین مردم افزایش یافت. استفاده مردم از اتومبیل سبب شد تا بنزین نیز به بازار راه پیدا کند، ابتدا یک شرکت انگلیسی، بنزین را توسط دکان‌های نفت فروشی، خواربار فروشی و سرایداران گاراژها در شیشه‌های نیزه‌ای (که این اواخر جهت آب لیمو و آب غوره استفاده می‌شد و هنوز هم در بعضی خانه‌ها پیدا می‌شود) در دسترس مردم گذاشت، سپس شیشه‌ها به پیت‌های حلبی معروف به پیت بنزینی با گنجایش ۱۵ لیتر تبدیل شد. 

از طرفی دیگر روسیه با راه اندازی شرکتی با نام "پرس– آذ– نفت" در تهران، واقع در خیابان امیرکبیر و شرکت انگلیسی بریتیش پترولیوم در خیابان امام خمینی (سپه سابق) نبش خیابان استخر، اقدام به فروش نفت و روغن نمودند.

با افزایش مصرف بنزین، از آنجاکه خرید بنزین با ظرف به‌صرفه نبود، همچنین به سبب خطرات ناشی از نگهداری بنزین در ظرف، رفته رفته، اولین پمپ‌های بنزین‌ها شکل گرفت. هرچند در مورد تاریخ احداث اولین پمپ بنزین‌های ایران صحبت بسیار است، اما تلمبه بنزینی که بیش از یک قرن قدمت دارد و در موزه سنجش تبریز نگهداری می‌شود می‌تواند دلیلی بر وجود پمپ بنزین در آن زمان باشد.

اولین پمپ بنزین تهران در خیابان اعیان نشین امیریه، چهارراه گمرک ساخته و افتتاح شد. انتخاب این مکان برای احداث پمپ بنزین، بیشتر به دلیل سکونت رجال مملکتی در این محله بود. دومین پمپ بنزین در خیابان بوذرجمهری، ایستگاه درخوانگاه، سومی در خیابان سعدی، دروازه دولت، چهارمی میدان بهارستان، مقابل مطبعه (چاپخانه) مجلس و پنجمی در خیابان سی متری نظامی (کارگر فعلی) نزدیک چهارراه لشگر بود. و به همین ترتیب تا سال ۱۳۳۰ تعداد ده پمپ در تهران مشغول به کار گردیدند و شرکت نفت اقدام به شماره گذاری آنان کرد.

 

 قیمت بنزین پیش از انقلاب و در سال ۵۵، ۶ ریال به ازای هر لیتر بود. در سال ۵۶ قیمت بنزین به ۸ ریال و در سال ۵۷ به یک تومان رسید.

سال ۵۷، سال انقلاب اسلامی بود و رژیم پهلوی در بهمن آن سال سرنگون شد. تا سال ۵۹ قیمت بنزین تغییری نداشت و با نرخ یک تومانی، به فروش می‌رسید. با این حال در سال ۵۹ قیمت بنزین به یکباره ۳ برابر شد و به ۳ تومان به ازای هر لیتر رسید.

 در جدول زیر تغییر قیمت بنزین در این سالها را مرور می‌کنیم:

سال

قیمت بنزین استاندارد(ریال)

قیمت بنزین آزاد(ریال)

۱۳۵۷

۱۰

——

۱۳۵۹

۳۰

——

۱۳۶۹

۵۰

——

۱۳۷۴

۱۰۰

——

۱۳۷۶

۱۶۰

 —–

۱۳۷۷

۲۰۰

 —–

۱۳۷۸

۳۵۰

 —–

۱۳۷۹

۳۸۵

 ——

 

از سال ۱۳۸۰ به بعد ناگهان قیمت بنزین دچار یک تکان شدید می‌شود. جدول زیر قیمت بنزین در دهه ۸۰ و ۹۰ را نشان می‌دهد.

 

۱۳۸۰

۳۸۰

 —–

۱۳۸۱

۵۰۰

 —–

۱۳۸۲

۶۵۰

 —–

۱۳۸۳

۸۰۰

 —–

۱۳۸۶

۱۰۰۰

۴۰۰۰

۱۳۸۹

۴۰۰۰

۷۰۰۰

١٣٩٣

٧٠۰۰

١٠٠٠٠

۱۳۹۴

۱۰۰۰۰

 ——

۱۳۹۶

۱۰۰۰۰

 —–

۱۳۹۸

۱۵۰۰۰

۳۰۰۰۰

 

 

 

 

 

بیشتر بخوانید:

محصولات فروشگاه هرمزبان

اشتراک گذاری خبر

WhatsApp
Telegram
X
Facebook
LinkedIn
Skype
Email
Print

هرمزبان

اخبار دیگر رسانه ها صرفاً به منظور آگاهی رسانی منتشر شده و نظرات بیان شده در آنها، الزاماً بیانگر دیدگاه های هرمزبان نیست. پایگاه خبری هرمزبان وابسته به هیچ نهاد و سازمانی نیست و با هزینه های شخصی اداره می شود. این پایگاه دارای مجوز رسمی از وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی است و در چارچوب قانون مطبوعات و قوانین جاری کشور به اطلاع رسانی و فعالیت خبری می پردازد. صاحب امتیاز و مدیرمسئول: مهدی کمالی وبگاه شخصی: MahdiKamali.ir

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دیگر اخبار سایت:

دیدار مسئولان سپاه رودان با خانواده شهید مظاهر آشوب‌پور در راستای تجدید میثاق با آرمان‌های شهدا در جغین

هرمزبان –
مسئولان سپاه رودان با خانواده شهید مظاهر آشوب‌پور در بخش جغین دیدار کردند. این دیدار به منظور تجدید میثاق با آرمان‌های شهدا برگزار شد و یاد و خاطره این شهید گرانقدر گرامی داشته شد.

ادامه خبر »

کشف ۱۵۰ تن برنج احتکار شده در بندرعباس

هرمزبان – مدیر بازرسی و نظارت بر بازار محصولات کشاورزی سازمان جهادکشاورزی هرمزگان از احتکار ۱۵۰ تن برنج در راستای طرح تشدید نظارت بر بازار خبر داد. این اقدام به منظور جلوگیری از افزایش بی‌رویه قیمت مایحتاج عمومی و مقابله با سوداگری صورت گرفته است. هدف اصلی تأمین آرامش در بازار اقلام اساسی است.

ادامه خبر »

مسجد به عنوان مرکز هدایت اجتماعی و پرورش نسل مهدوی باید عمل کند

هرمزبان –

حجت‌الاسلام والمسلمین کاظمی بر اهمیت مسجد به عنوان یک نهاد فرهنگی و اجتماعی تأکید کرد و گفت که مساجد باید از نقش عبادی خود فراتر رفته و به مراکز انقلابی‌گری، تربیت نسل مهدوی و هدایت اجتماعی تبدیل شوند.

ادامه خبر »

همکاری شهرداری میناب و آستان قدس رضوی برای revitalization گلزار شهدای دانش‌آموز آغاز گردید

هرمزبان –

شهرداری میناب و آستان قدس رضوی تفاهم‌نامه‌ای امضا کردند که بر اساس آن، طرح ساماندهی و بهسازی گلزار شهدای دانش‌آموز و فرهنگیان دبستان شجره‌طیبه آغاز می‌شود. هدف این طرح ارتقای کیفیت فضا، بهبود زیرساخت‌ها و پاسداشت یاد و نام شهیدان این منطقه است.

ادامه خبر »

استقرار علایم ناوبری در آب‌های تنگه هرمز

هرمزبان –

معاون دریایی اداره‌کل بنادر و دریانوردی هرمزگان اعلام کرد که به منظور ایمن‌سازی مسیر تردد شناورها در تنگه هرمز، سه فروند بویه در محل غرق‌شدگی چند شناور ناشی از جنگ تحمیلی سوم مستقر شده است. این اقدام به دنبال هدف قرار گرفتن این شناورها توسط دشمن آمریکایی-صهیونی صورت گرفته است.

ادامه خبر »

روایت هنرمندانه ماجرای تلخ دبستان شجره‌طیبه با عنوان “نمایش وطن و تن” در دو نوبت در میناب برگزار می‌شود

هرمزبان –

نمایش “وطن و تن” به روایت تلخ و دردناک از جان باختن ۱۶۸ کودک دانش‌آموز، معلم و والدین آن‌ها در دبستان شجره‌طیبه خواهد پرداخت. این نمایش در دو نوبت در شهرهای میناب و بندزرک اجرا می‌شود.

ادامه خبر »