روایت دلاکی در یک حمام لاکچری! + تصاویر

به گزارش پایگاه خبری تحلیلی هرمزبان به نقل از   گروه وبگردی باشگاه خبرنگاران جوان،  برای پیدا کردن کار به یکی از موسسه‌های کاریابی مراجعه کرده، آنها هم به یک حمام سنتی معرفی‌اش کرده‌اند. چند ماهی به صورت رایگان آموزش دیده، آزمون داده و برای دلاکی در یک حمام سنتی  پذیرفته شده است. بعد از آنکه در آزمون دلاکی پذیرفته شده، یک سال رایگان کار کرده و حالا سه سالی می‌شود که شاغل است.    

داستان دلاکی در یک حمام لاکچری! + تصاویر

از کارش راضی است و اعتقاد دارد از بیکاری بهتر است و فقط سختی راه و رفت و آمد برایش می‌ماند. وقتی مشتری را تحویل می‌گیرد او را به گرمخانه می‌برد. حمامی که او در آن کار می‌کند مثل قدیم نیست، معماری گذشته را ندارد، یک طرفش استخر است، طرف دیگرش اتاق ماساژ؛ دور خودش لُنگ نمی پیچد بلکه لباس فرم دارد.

گرمخانه‌ای که رویا در آن کار می‌کند،  پنج سالی می‌شود در یکی از مراکز استان‌های ایران ساخته شده است. فضای وسیعی که دور تا دورش با سکوهایی بلند، کاشی‌های لاجوردی، لگن‌های سنگی و شیرهای قدیمی برنجی تزئین شده است. وسط این فضای وسیع یک حوضچه آب گرم و یک سکوی بزرگ وجود دارد. روی سکو، مجمعه‌های مسی قرار گرفته که داخل برخی از آنها روشور یا همان سفیدآب، صابون‌های بزرگ قدیمی، سنگ پا و کیسه‌های زمخت چیده شده است.

مشتری باید بعد از ورود به گرمخانه، مدتی در حوضچه آب گرم بنشیند. در حمام‌های قدیم مردانه لُنگ، کیسه، صابون، لیف، طاس و لگن به ‌وسیله حمامی آماده می‌شد اما ابزار کار  در حمام زنان توسط هر زن به گرمخانه آورده می‌شد. حالا در حمام‌های جدید لازم نیست مشتری با خودش هیچکدام از این وسایل را بیاورد، فقط یک حوله کافی‌ است.  

رویا، لُنگ را پهن  می‌کند و با اولین کاسه آبی که روی سر مشتری می‌ریزد، کارش را شروع می‌کند. هنوز هم کیسه‌کشی به وسیله پارچه ضخیمی مثل گذشته و از پشت سر و گردن شروع می‌شود. بعد از کار هم کیسه را به مشتری می‌دهند. مرحله بعدی صابون‌زنی است. اما به جای صابون از شامپو بدن استفاده می‌شود. سطل‌های مسی و فلزی هم جای خودشان را به سطل‌های پلاستیکی داده‌اند. داخل این ظرف‌ها را پر از کف و آب می‌کنند. کیسه پارچه‌ای دوخته شده‌ای را داخل آن می‌کند و بیرون می‌آورد، چند بار تکانش می‌دهد، داخلش را فوت می‌کند و بعد کَفَش را می‌گیرد و کارش را انجام می‌دهد.  

برای شستن موها هم دیگر قالب صابون را به سر مشتری نمی‌زند. شامپو را با گِل سرشور مخلوط می‌کند و از مشتری می‌خواهد سرش را چنگ بزند و آب را با «دولچه» (ظرف مسی دهان گشاد) روی سر مشتری می‌ریزد.

رویا در حین کار، بارها لگن سنگی سنگینی را که زیر شیرآب است پر و خالی می‌کند و درباره دغدغه‌های کاری‌اش می‌گوید: «بعضی مشتری‌ها خیلی اذیت می‌کنند. هنوز کارم تمام نشده، می‌خواهند آنها را  یک بار دیگر کیسه بکشم. هر چه می‌گویم اجازه دهید کار خودم را انجام دهم، حرف گوش نمی‌کنند و فکر می‌کنند ما برده آنها هستیم. تازه بعد از آنکه حرفشان را هم گوش می‌دهم باز شاکی هستند. فکر می‌کنند هرچه کیسه محکم‌تر کشیده شود، تمیزتر می‌شوند و بعد هم که پوست‌شان قرمز و زخم می‌شود، گلایه می‌کنند که کارم را بد انجام داده‌ام.»   

مرحله بعد صِدر مالی است. این بخش از کار در پکیج اولیه با عنوان ماسک بدن و صورت  نوشته شده است. مشتری را برای انجام این کار به بخش دیگری از گرمخانه هدایت می‌کند تا مخلوطی از صِدر و گل ختمی را که در کاسه‌های مسی خیسانده‌ به خورد پوستش دهد و تا مشتری سرگرم این کار است مِنویی از شربت‌های سنتی را دستش می‌دهد تا نوشیدنی مورد نظرش را انتخاب کند. شربت ویژه آن مخلوطی از گل ختمی، خرده‌های گردو و یخ، تخم شربتی و انواع عرقیجات گیاهی است.  

برای احیای حمام‌های سنتی سعی شده آداب و قواعد ورود به حمام‌های قدیم رعایت شود. معماری حمام‌ هم چیزی شبیه الگوهای قدیم است با این تفاوت که نقش تکنولوژی در آن پررنگ شده است. جای قهوه‌چی‌ها را هم کافه‌ها گرفته‌اند.  

مشت‌ومال هم مثل زمان قدیم به دو شکل انجام می‌شود. مشت‌ومالی که در گرمخانه انجام می‌شود و دیگری که خارج از سربینه و بعد از اتمام حمام در اتاق ماساژ، فضایی مدرن، موسیقی بدون کلام و سالنی پر از آئینه. بعد از بیست دقیقه ماساژ ریلکسی، مشتری به آرایشگاهی هدایت می‌شود تا موهایش را براشینگ کند.

رویا در انجام تمامی این مراحل، مشتری را همراهی می‌کند. وقتی می‌پرسم حقوق خوبی می‌گیری، مردمک چشم‌هایش را گشاد می‌کند و می‌گوید: «نمی‌توانم در این باره حرف بزنم» و سکوت می‌کند.

دوست دارد بیشتر درباره زندگی خودش و از بدبختی‌هایش بگوید. هوویش دختر عمویش است و به او گفته «اگر شوهرت از من خواستگاری کند، قبول می‌کنم. تو هم ‌می‌خواهی با این وضعیت بمان و زندگی کن و اگر هم نمی‌خواهی خوش آمدی.» دخترعمویش یک بار ازدواج کرده و طلاق گرفته است. یک بچه‌ هم دارد.

مگر شوهرت بیکار نیست؟ چطور می‌خواهد خرج یک زن دیگر را بدهد؟ «دخترعمویم گفته خودش خرج شوهرم را می‌دهد». خودت به ازدواج دوباره همسرت رضایت دادی؟ «نه. اما چه کار می‌توانم بکنم؟ او به بهانه اینکه تا حالا برایش پسری بدنیا نیاورده‌ام می‌خواهد دوباره ازدواج کند.»

رویا خیلی زود ازدواج کرده است و حالا هم تصمیم گرفته دخترهایش  را خودش بزرگ کند. برای او عجیب است پدر دختری به او اجازه تنهایی سفر کردن، بدهد. فکر می‌کند همه مشتری‌های حمام سنتی پولدار هستند که حاضر می‌شوند برای این خدمات پول بدهند. قیمت کامل‌ترین پکیج حمام سنتی که رویا در آن کار می‌کند، ۱۲۰ هزار تومان است که شامل شستشوی سر و بدن، کیسه ‌کشی، ماساژ با کف، ماساژ دلاکی، ماساژ با روغن، ماسک صورت و پذیرایی با شربت می‌شود. اما قیمت ماساژها فرق می‌کند و ماساژورها در بسیاری از روزها حتی وقت ندارند. 

رویا هم مثل خیلی از افرادی که کار می‌کنند از گرفتن انعام استقبال می‌کند. حتی شماره حساب بانکی و شماره تماسش را به مشتری‌هایی که بخواهند به او کمکی کنند هم می‌دهد و تاکید می‌کند کسی از همکارانش متوجه این موضوع نشوند. 

مشت‌ومال دلاکان مرد در حمام‌های قدیمی  زنانی که در دوره قاجار با بقچه به حمام می‌رفتند  

انتهای پیام 

محصولات فروشگاه هرمزبان

اشتراک گذاری خبر

WhatsApp
Telegram
X
Facebook
LinkedIn
Skype
Email
Print

هرمزبان

اخبار دیگر رسانه ها صرفاً به منظور آگاهی رسانی منتشر شده و نظرات بیان شده در آنها، الزاماً بیانگر دیدگاه های هرمزبان نیست. پایگاه خبری هرمزبان وابسته به هیچ نهاد و سازمانی نیست و با هزینه های شخصی اداره می شود. این پایگاه دارای مجوز رسمی از وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی است و در چارچوب قانون مطبوعات و قوانین جاری کشور به اطلاع رسانی و فعالیت خبری می پردازد. صاحب امتیاز و مدیرمسئول: مهدی کمالی وبگاه شخصی: MahdiKamali.ir

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دیگر اخبار سایت:

تقویت همبستگی داخلی و عدم اعتماد به دشمن باید در اولویت قرار گیرد

هرمزبان –
امام جمعه کیش بر لزوم وحدت و انسجام داخلی تأکید کرد و گفت: باید به دشمن بی‌اعتماد بود و حضور مردم در تجمعات با صلابت ادامه یابد. وی همچنین بر اعتماد به مسئولان نظامی، سیاسی و دولتمردان و عدم توجه به القائات دشمنان تأکید کرد.

ادامه خبر »

نشست مدیرعامل فولاد کاوه با فرماندهان بسیج صنایع استان هرمزگان

هرمزبان –
مدیرعامل شرکت فولاد کاوه جنوب کیش در دیدار با فرماندهان پایگاه‌های مقاومت بسیج صنایع هرمزگان، بر اهمیت بسیج در افزایش بهره‌وری، تقویت روحیه جهادی و حفظ دستاوردهای تولیدی در صنعت فولاد تأکید کرد.

ادامه خبر »

برگزاری دومین جلسه گروه زن و خانواده؛ تمرکز بر تقویت جایگاه بانوان با رویکرد محتوایی

هرمزبان –

دومین جلسه گروه زن و خانواده با محوریت ارتقای بانوان و تأکید بر مبانی محتوایی برگزار شد. این جلسه به بررسی راهکارهای بهبود وضعیت زنان در جامعه پرداخت و بر اهمیت توجه به محتوای برنامه‌ها تأکید شد.

ادامه خبر »

صیادان هرمزگان از ورود به تنگه هرمز پرهیز کنند

هرمزبان – اتحادیه شرکت‌های تعاونی صیادان هرمزگان در اطلاعیه‌ای از صیادان استان خواست تا به نکات ایمنی و دستورالعمل‌های اعلام‌شده توجه کنند. این اتحادیه همچنین از صیادان خواست تا زمان اطلاع‌رسانی مجدد، از تردد در تنگه هرمز و خروج از محدوده تعیین‌شده خودداری نمایند.

ادامه خبر »

تحقیقات قضایی درباره حمله به تأسیسات آب شرب سیریک در مراجع داخلی و بین‌المللی آغاز گردید

هرمزبان – رئیس کل دادگستری هرمزگان اعلام کرد که حمله به تأسیسات آب شرب شهرستان سیریک به عنوان جنایت جنگی شناخته شده و پیگیری‌های قضایی در مراجع داخلی و بین‌المللی آغاز گردیده است.

ادامه خبر »

بیش از ۱۰۰ هزار هنرمند ایرانی در صندوق اعتباری هنر ثبت‌نام کرده‌اند

هرمزبان – مشاور وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی و مدیرعامل صندوق اعتباری هنر اعلام کرد که بیش از ۱۰۰ هزار هنرمند در کشور به عضویت این صندوق درآمده‌اند. وی افزود که نیمی از این هنرمندان از مزایای بیمه تکمیلی بهره‌مند هستند.

ادامه خبر »

راهپیمایی حمایت از میدان در شهرستان هشتبند هرمزگان

هرمزبان –

مردم بخش توکهور و هشتبندی هرمزگان با برگزاری راهپیمایی حماسی، حمایت خود را از نظام اسلامی و اقدامات نیروهای مسلح اعلام کردند. این تجمع در شرایط گرمای هوا برگزار شد و نشان‌دهنده عزم و اراده مردم در حفظ سنگر خیابان‌ها بود.

ادامه خبر »

حمله آمریکا به زیرساخت‌های اساسی تأمین آب شرب مردم سیریک

هرمزبان –
حمله‌ای به زیرساخت‌های آب شرب در سیریک به دست نیروهای آمریکایی انجام شد. این اقدام باعث ایجاد مشکلات جدی برای تأمین آب سالم برای ساکنان منطقه شده است. مسئولان محلی نسبت به عواقب این حمله هشدار داده و خواستار رسیدگی فوری به وضعیت موجود هستند.

ادامه خبر »

بندرعباس؛ گرفتار قیمت‌های سرسام‌آور اجاره مسکن

هرمزبان –

افزایش چشمگیر اجاره‌بها و ودیعه مسکن در بندرعباس، مشکلات جدی معیشتی برای بسیاری از خانواده‌ها به وجود آورده است. این وضعیت فشار زیادی به توان اقتصادی مستأجران وارد کرده و همچنین بر آرامش و ثبات اجتماعی تأثیر گذاشته است.

ادامه خبر »

لنج باری در دریای عمان مورد حمله قرار گرفت

هرمزبان – فرماندار شهرستان سیریک در هرمزگان اعلام کرد که یک لنج باری حامل کالاهای اساسی در دریای عمان هدف حمله قرار گرفته و غرق شده است. وی افزود که محموله این لنج به طور کامل از بین رفته، اما پنج خدمه آن با کمک شناورهای عبوری نجات یافته‌اند.

ادامه خبر »