از هیجان تماشای فیلم ایرانی با طعم خورشت بادمجان در ژاپن

“ساکیو. کاگه یاما” خبرنگار ژاپنی است که پیگیر سینمای ایران است و در جشنواره‌ی اخیر فیلم “توکیو” فرصت آشنایی و گپ و گفت کوتاهی با او فراهم شد.

در سالن نمایش یکی از فیلم‌های ایرانی در جشنواره فیلم «توکیو» به سراغم آمد و با روی خوش ژاپنی‌اش به زبان فارسی از من پرسید که از ایران آماده‌ام؟

وقتی به او پاسخ دادم که خبرنگار ایسنا هستم، با خوشحالی گفت که ایران را دوست دارد و در سال‌های مختلفی به ایران سفر کرده است؛ یک بار قبل انقلاب و چندین بار هم بعد انقلاب به ایران آمده است که البته آخرین سفرش به ایران به ۱۰ سال قبل برمی‌گردد.

او که دهه ۶ زندگی‌اش را سپری می‌کند از علاقه‌اش به ایران می‌گوید و ادامه می‌دهد: به خاطر این علاقه سعی کردم فارسی یاد بگیرم.

“کاگه یاما” فارسی را دوست دارد اما معتقد است هنوز خوب فارسی حرف نمی‌زند و باید بیشتر یاد بگیرد. در حالی‌که در همین چند مکالمه، معلوم است فارسی را به نسبت خوب یاد دارد.

او در انجمن فرهنگی ایران و ژاپن فعال است و خبرهای ایرانی را به زبان ژاپنی منتشر می‌کنند. می‌گوید، رییسش چون ادبیات فارسی خوانده است، حافظ و سعدی را به زبان ژاپنی ترجمه کرده و بر این زبان مسلط است.

“ساکیو کاگه یاما” با اشاره به سه فیلم ایرانی به نمایش درآمده در جشنواره فیلم توکیو (“متری شش و نیم”، “قسم” و “پیرمردها نمی‌میرند”) می‌گوید: فیلم‌ها را دیدم، خیلی جالب بود مثلا «متری شش و نیم» با وجود کارگردان جوانش فیلم خوبی است و فیلم «پیرمردها نمی‌میرند» خیلی آرام و جالب بود.

او درباره دلایل دوست داشتن سینمای ایران می‌گوید: سینمای ایران را دوست دارم چون ایران را خیلی دوست دارم و بعد فیلم‌های ایرانی را.

کاگه یاما یادآور می‌شود که اولین فیلمی که از سینمای ایران دیده است به ۳۰ سال قبل برمی‌گردد و ادامه می‌دهد: اولین فیلم «خانه دوست کجاست؟» عباس کیارستمی بود و بعد «دونده» امیر نادری که در جشنواره فیلم توکیو به نمایش درآمدند. در ژاپن فیلم‌های ایرانی خیلی کم است و ما در فستیوال، فیلم‌های ایرانی را می بینیم، بنابراین در جشنواره‌های فیلم ژاپن منتظر نمایش فیلم ایرانی هستیم و برای تماشای آن هیجان داریم.

وقتی با “کاگه یاما” صحبت می‌کنم، گردنبند «الله» که بر گردن دارد جلب توجه می‌کند و درباره این‌که چرا این گردن‌بند را به گردن دارد، می‌گوید: این گردن‌بند را از ایران خریدم چون به نظرم قشنگ و زیبا بود.

از او می‌پرسم که می‌داند «الله» به دین و مذهب ایرانی‌ها مربوط می‌شود، که پاسخ می‌دهد: بله می‌دانم و کمی تحقیقات هم کردم و متوجه شدم ابتدا ایرانی‌ها زرتشتی بودند و بعد مسلمان شدند. 

یاما از سفر یک باره‌اش به مشهد می‌گوید و از شیراز، اصفهان هم به عنوان شهرهای دوست داشتنی ایران یاد می‌کند.

او که عجله دارد که زودتر به خانه برود تا از پدر ۹۰ ساله‌اش پرستاری کند، تاکید دارد که فرهنگ ایران برای ژاپنی‌ها احترام‌برانگیز است.

کاگه یاما در پایان از علاقه‌اش به خورشت بادمجان و فسنجان می‌گوید و ما هم به او وعده می‌دهیم به ایران که آمد از او با خورشت بادمجان و فسنجان پذیرایی کنیم.

در پایان با یک عکس یادگاری که ثبت می‌کنیم از هم خداحافظی می‌کنیم و او امیدوار است باز هم فیلم‌های ایرانی در ژاپن پخش شوند.

انتهای پیام

محصولات فروشگاه هرمزبان

اشتراک گذاری خبر

WhatsApp
Telegram
X
Facebook
LinkedIn
Skype
Email
Print

هرمزبان

اخبار دیگر رسانه ها صرفاً به منظور آگاهی رسانی منتشر شده و نظرات بیان شده در آنها، الزاماً بیانگر دیدگاه های هرمزبان نیست. پایگاه خبری هرمزبان وابسته به هیچ نهاد و سازمانی نیست و با هزینه های شخصی اداره می شود. این پایگاه دارای مجوز رسمی از وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی است و در چارچوب قانون مطبوعات و قوانین جاری کشور به اطلاع رسانی و فعالیت خبری می پردازد. صاحب امتیاز و مدیرمسئول: مهدی کمالی وبگاه شخصی: MahdiKamali.ir

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دیگر اخبار سایت:

بندرعباس؛ گرفتار قیمت‌های سرسام‌آور اجاره مسکن

هرمزبان –

افزایش چشمگیر اجاره‌بها و ودیعه مسکن در بندرعباس، مشکلات جدی معیشتی برای بسیاری از خانواده‌ها به وجود آورده است. این وضعیت فشار زیادی به توان اقتصادی مستأجران وارد کرده و همچنین بر آرامش و ثبات اجتماعی تأثیر گذاشته است.

ادامه خبر »

لنج باری در دریای عمان مورد حمله قرار گرفت

هرمزبان – فرماندار شهرستان سیریک در هرمزگان اعلام کرد که یک لنج باری حامل کالاهای اساسی در دریای عمان هدف حمله قرار گرفته و غرق شده است. وی افزود که محموله این لنج به طور کامل از بین رفته، اما پنج خدمه آن با کمک شناورهای عبوری نجات یافته‌اند.

ادامه خبر »

دوره‌های آموزشی امداد و نجات در روستاهای رودان به منظور تقویت توانمندی‌های جامعه برگزار شد

هرمزبان –

دوره‌های آموزشی امداد و نجات در روستاهای رودان برگزار شد. هدف از این دوره‌ها، توانمندسازی جامعه محلی و ارتقای مهارت‌های امدادی افراد است. این برنامه به منظور افزایش آمادگی در برابر حوادث و بهبود پاسخگویی در شرایط اضطراری طراحی شده است.

ادامه خبر »

ادامه دار بودن صف‌های بنزین در استان غیرقابل قبول است

هرمزبان – رئیس کل دادگستری هرمزگان با اشاره به صف‌های طولانی و معطلی چند ساعته شهروندان در گرمای خردادماه بندرعباس برای دریافت بنزین، این وضعیت را غیرمنطقی دانست. وی از مردم هرمزگان به خاطر این مشکل عذرخواهی کرد.

ادامه خبر »

دلایل صف‌های طولانی بنزین به قاچاق این سوخت ارتباطی ندارد

هرمزبان –

رئیس کل دادگستری هرمزگان اعلام کرد که بررسی‌ها نشان می‌دهد قاچاق بنزین در بندرعباس به میزان قابل توجهی وجود ندارد. وی از مسئولان خواست تا صف‌های طولانی در جایگاه‌های سوخت را پایان دهند و تأکید کرد که نباید به بهانه مقابله با قاچاق، شهروندان در گرمای شدید معطل شوند.

ادامه خبر »

پویایی کانون‌های مساجد میناب؛ نگاهی به فعالیت‌های کانون نبی‌اکرم زرکی از کلاس قرآن تا تئاتر در رسانه ملی

هرمزبان –

گزارش فعالیت‌های فرهنگی و اجتماعی کانون‌های فرهنگی هنری مساجد شهرستان میناب، به ویژه کانون نبی‌اکرم(ص) در محله زرکی، از شبکه استانی خلیج فارس پخش شد. این گزارش به نقش مساجد در تقویت مشارکت‌های مردمی، تربیت نسل نوجوان و جوان و گسترش فعالیت‌های فرهنگی در محلات شهرستان میناب پرداخته است.

ادامه خبر »

افزایش سوانح رانندگی، هشدار جدیدی برای استان هرمزگان

هرمزبان – واژگونی یک دستگاه پژو پارس در محور بندرعباس ـ حاجی‌آباد منجر به مصدومیت 6 نفر شد. این حادثه بار دیگر نگرانی‌ها درباره ایمنی جاده‌های هرمزگان را افزایش داد. وقوع چندین سانحه دیگر در روزهای اخیر نشان‌دهنده ادامه چالش‌هایی است که جان و سلامت شهروندان را در جاده‌های استان به خطر می‌اندازد.

ادامه خبر »