اقدام عجیب مرکز آمار و بانک مرکزی/ قیمت دلار آزاد در نیمه اول ۹۷ از آمارهای رسمی حذف شد

– اخبار اقتصادی –

به گزارش پایگاه خبری تحلیلی هرمزبان به نقل از خبرنگار اقتصادی خبرگزاری تسنیم، ماجرای افزایش بی سابقه قیمت انواع ارز به ویژه دلار و یورو در بازار آزاد که از اوایل سال ۹۷ کلید خورد و منجر به اعلام دستوری دلار تک نرخی ۴۲۰۰ تومانی شد که بی سابقه ترین انتقادها را از سوی کارشناسان درپی داشت، از ذهن مردم ایران فراموش نمی شود.

طی نیمه اول سال ۹۷ درپی بدعلمی و بی عملی دولت به ویژه بانک مرکزی، قیمت دلار در بازار آزاد از مرز ۱۹ هزار تومان هم عبور کرده بود که با تغییرات مدیریتی در بانک مرکزی و اتخاذ سیاستهای درست پولی، مالی و بانکی روند کاهش نرخ دلار در نیمه دوم سال ۹۷ شروع شد و وضعیت با ثبات بازار ارز همچنان هم ادامه دارد. اما ظاهراً برخی دنبال حذف این واقعه تلخ تاریخی از اسناد و آمارهای رسمی کشور هستند.

اخیراً مرکز آمار ایران گزارش فصلی اقتصاد ایران در بهار ۹۸ را منتشر کرد که بخشی از این گزارش به مرور تغییرات قیمت در بازار رسمی و آزاد ارز می پردازد که جدول آن در ادامه این گزارش می آید.

اقدام عجیب مرکز آمار ایران در این گزارش که به انتشار تغییرات قیمت دلار و یورو در بازار آزاد می گردد و استنادش هم به آمارهای بانک مرکزی است، حذف قیمت دلار و یورو در بازار آزاد در فصل های بهار و تابستان سال ۹۷ است.

طی نیمه اول سال ۹۷، قیمت دلار در بازار آزاد ماه به ماه دچار افزایش می شد و در هفته های پایانی تابستان و اوایل پاییز قیمتهای ۱۵ هزار و ۱۶ هزار تومان تا ۱۸ و ۱۹ هزار تومان هم ثبت شد، ولی در گزارش اخیر مرکز آمار ایران اشاره ای به این نرخ ها نشده است. از آنجایی که مرکز آمار ایران در این بخش از گزارش، مرجع آماری خود را بانک مرکزی معرفی کرده است، احتمالا بانک مرکزی هم هیچ آمار رسمی در این خصوص ثبت نکرده است.

البته این اقدام بانک مرکزی و مرکز آمار هر چند قیمت دلار تا ۱۹ هزار توماتی را از اسناد رسمی و گزارش های آماری دولت روحانی حذف می کند ولی این وقایع تلخ تاریخی از ذهن مردم پاک نخواهد شد و برای همیشه به عنوان کارنامه سیاه این دولت در اذهان باقی خواهد ماند و در تاریخ ثبت خواهد شد.

بانک مرکزی جمهوری اسلامی ایران , مرکز آمار ایران ,

مرکز آمار: برای انتشار آمار رشد اقتصادی معطل گزارش بانک مرکزی هستیمپایان اختلاف ۲ دستگاه برای انتشار آمار/بانک مرکزی باید آمار رشد را به مرکز آمار بدهدابهامات انتشار آمار رشد اقتصادی توسط بانک مرکزی/ شورای عالی آمار: فقط آمار مرکز آمار رسمی استانتشار قطره‌چکانی آمار رشد اقتصادی/ رشد بخش کشاورزی ۶٫۵درصد و صنعت صفر شدتوقف موازی‌کاری در انتشار آمار تورم و رشد اقتصادی/ پیش‌نویس قانون آمار کشور نهایی شد

 

اشتراک گذاری خبر

WhatsApp
Telegram
X
Facebook
LinkedIn
Skype
Email
Print

هرمزبان

اخبار دیگر رسانه ها صرفاً به منظور آگاهی رسانی منتشر شده و نظرات بیان شده در آنها، الزاماً بیانگر دیدگاه های هرمزبان نیست. پایگاه خبری هرمزبان وابسته به هیچ نهاد و سازمانی نیست و با هزینه های شخصی اداره می شود. این پایگاه دارای مجوز رسمی از وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی است و در چارچوب قانون مطبوعات و قوانین جاری کشور به اطلاع رسانی و فعالیت خبری می پردازد. صاحب امتیاز و مدیرمسئول: مهدی کمالی وبگاه شخصی: MahdiKamali.ir

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دیگر اخبار سایت:

برگزاری جلسه ستاد دهه فجر آموزش و پرورش ناحیه یک بندرعباس

هرمزبان – جلسه ستاد دهه فجر آموزش و پرورش ناحیه یک بندرعباس، صبح امروز با حضور دکتر علی یگانه، مدیر آموزش و پرورش ناحیه یک، معاونین و اعضای ستاد در دفتر مدیریت برگزار شد و برنامه‌های ویژه این ایام در مدارس ناحیه یک مورد بحث و بررسی قرار گرفت.

ادامه خبر »

نظارت بالینی آموزشی بر فرآیند یاددهی و یادگیری در مدارس دکتر حسابی و پویش ناحیه یک بندرعباس

هرمزبان – نظارت بالینی آموزشی با حضور کارشناسان و سرگروه‌های درسی متوسطه دوم نظری در مدارس ناحیه یک بندرعباس با هدف ارتقای کیفیت آموزش و بهبود فرآیند تدریس برگزار شد.

ادامه خبر »

میزبانی ناحیه یک بندرعباس از ارزیابی تخصصی مدیران و کارکنان تربیتی مدارس استان

هرمزبان – آموزش و پرورش ناحیه یک بندرعباس میزبان فرآیند ارزیابی کارکنان تخصصی مدارس شامل مدیران، معاونان، مربیان امور تربیتی و مراقبین سلامت مناطق مختلف استان هرمزگان بود که با حضور ارزیابان حرفه‌ای استانی برگزار شد.

ادامه خبر »
بازدید مدیرکل آموزش و پرورش هرمزگان از روند برگزاری آزمون پایش کیفیت آموزشی در مدارس متوسطه دوم ناحیه یک بندرعباس

بازدید مدیرکل آموزش و پرورش هرمزگان از روند برگزاری آزمون پایش کیفیت آموزشی در مدارس متوسطه دوم ناحیه یک بندرعباس

هرمزبان – آزمون هماهنگ پایش کیفیت آموزشی مدارس متوسطه دوم عادی دولتی و شبانه‌روزی استان هرمزگان، با هدف سنجش وضعیت آموزشی دانش‌آموزان، در حال برگزاری است و هم‌زمان با اجرای این آزمون، مسئولان استانی و ناحیه‌ای از حوزه‌های امتحانی بازدید کردند.

ادامه خبر »

ستاری‌فرد: خدمت به دانش‌آموزان با نیازهای ویژه وظیفه‌ای انسانی و اخلاقی است

هرمزبان – دکتر صادق ستاری فرد مشاور مدیرعامل پالایشگاه نفت بندرعباس در آیین تحویل اقلام توان‌بخشی به دانش‌آموزان با نیازهای ویژه، خدمت به این قشر از جامعه را فراتر از یک مسئولیت اداری و در زمره وظایف انسانی و اخلاقی دانست.

ادامه خبر »

الهام پوردهقان: نگاه به دانش‌آموزان دارای نیازهای ویژه باید مبتنی بر توانمندسازی و مسئولیت‌پذیری باشد

هرمزبان – دکتر الهام پوردهقان معاون دادستان مرکز استان هرمزگان در مراسم تحویل اقلام توان‌بخشی به دانش‌آموزان با نیازهای ویژه، بر لزوم تغییر نگاه از دلسوزی صرف به برنامه‌ریزی هدفمند و توانمندسازی این دانش‌آموزان تأکید کرد.

ادامه خبر »
آیین تحویل اقلام توان‌بخشی به دانش‌آموزان با نیازهای ویژه در هنرستان دخترانه مهر برگزار شد

آیین تحویل اقلام توان‌بخشی به دانش‌آموزان با نیازهای ویژه در هنرستان دخترانه مهر برگزار شد

هرمزبان – آیین تحویل اقلام توان‌بخشی به دانش‌آموزان با نیازهای ویژه با مشارکت دستگاه‌های اجرایی و صنعتی استان و با هدف حمایت از جامعه دانش‌آموزی استثنایی، در هنرستان دخترانه مهر برگزار شد و جلوه‌ای از همدلی و توجه به توانمندسازی این دانش‌آموزان را به نمایش گذاشت.

ادامه خبر »

به روایت تصویر/ آغاز جام اقتدار ایران در ناحیه یک بندرعباس؛ میدان ورزش، یادمان شهدای دانش‌آموز

هرمزبان – آیین افتتاحیه مسابقات ورزشی «جام اقتدار ایران» یادواره ۳۴ شهید دانش‌آموز جنگ تحمیلی، همزمان با گرامیداشت چهل‌وهفتمین سالگرد پیروزی انقلاب اسلامی، با حضور مسئولان، فرهنگیان و دانش‌آموزان در آموزش و پرورش ناحیه یک بندرعباس برگزار شد؛ رویدادی که با هدف ترویج نشاط، همدلی و پاسداشت فرهنگ ایثار و شهادت در میان نسل نوجوان، جلوه‌ای از پیوند ورزش، هویت ملی و ارزش‌های انقلابی را به تصویر کشید.  /عکاس: مهدی کمالی

ادامه خبر »

افتتاح مسابقات ورزشی جام اقتدار ایران در ناحیه یک بندرعباس به یاد شهدای دانش‌آموز

هرمزبان – آیین افتتاحیه مسابقات ورزشی «جام اقتدار ایران» یادواره ۳۴ شهید دانش‌آموز جنگ تحمیلی ۱۲ روزه و گرامیداشت چهل‌وهفتمین سالگرد پیروزی انقلاب اسلامی، با حضور مسئولان، دانش‌آموزان و فرهنگیان در آموزش و پرورش ناحیه یک بندرعباس برگزار شد. این مسابقات با هدف ترویج روحیه همدلی، نشاط و پاسداشت فرهنگ ایثار و شهادت در میان نسل نوجوان اجرا می‌شود.

ادامه خبر »