منتخب تصاویر فضایی روزهای اخیر از نگاه “اسپیس”

به گزارش پایگاه خبری تحلیلی هرمزبان به نقل از ایسنا و به نقل از اسپیس، پایگاه اسپیس منتخبی از اخبار فضایی برتر روزهای اخیر را منتشر کرده است.

نخستین پیاده روی فضایی زنانه

اولین پیاده روی فضایی زنانه که دفعه گذشته به دلیل نبود لباس فضایی مناسب به تعویق افتاده بود، بالاخره ۱۸ اکتبر توسط دو فضانورد زن و به مدت بیش از ۷ ساعت برای تعویض یک باتری خورشیدی انجام شد.

نخستین پیاده روی فضایی کاملا زنانه ناسا که قرار بود در ماه مارس انجام شود، به دلیل نبود لباس فضایی متناسب با هر دو فضانورد زن لغو شد، اما اکنون این رویداد تاریخی بالاخره با موفقیت انجام شد.طی این پیاده روی فضایی دو فضانورد زن به نام “کریستینا کخ”(Christina Koch) و “جسیکا میر”(Jessica Meir) به مدت بیش از ۷ ساعت از ایستگاه بین المللی فضایی خارج شدند و یک واحد باتری که چند روز پیش پس از نصب باتری‌های جدید لیتیوم-یون در خارج از ایستگاه فضایی قادر به فعالیت نبود، تعویض کردند.این پیاده روی فضایی پنجمین پیاده روی فضایی “کریستینا کخ” بود، اما برای “جسیکا میر” نخستین تجربه بود.

۴۰۰ تصویر در یک قاب

ناسا ۴۰۰ تصویر را که “کریستینا هاموک کخ” (Christina Hammock Koch) فضانورد آمریکایی طی ماموریت خود در ایستگاه فضایی بین المللی هنگام عبور از مناطق خاص ثبت کرده را با یکدیگر ترکیب کرده و یک تصویر جذاب از آن ایجاد کرده است.

این تصویر از بیش از ۴۰۰ عکس که توسط کریستینا کخ از ایستگاه فضایی بین المللی گرفته شده، (ISS) گردآوری شده است. وی هنگامیکه ۵ ژوئیه ۲۰۱۹ در ایستگاه فضایی بین المللی در حال عبور از کشور نامیبیا به سمت دریای سرخ بود این تصاویر را ثبت کرده بود.

در این تصویر  ترکیبی که ناسا آن را ایجاد کرده است شهرها به صورت رگه‌های خال دار زرد-سفید کمرنگ نمایان هستند. بسیاری از خطوط باریک‌تر با رنگ‌های نارنجی تیره‌تر آتش سوزی فصلی هستند. در قسمت بالا این عکس نیز  می‌توانید صاعقه و رعد و برق را که درخشان و به رنگ سفید است، مشاهده کنید. رنگ‌های ترکیبی سبز و زرد کمرنگ که در تصویر قابل مشاهده هستند نیز از جوی فوقانی که به نام “نور خورشید” (Airglow) شناخته می‌شود، ثبت شده است. “نور خورشید” (airglow) به روشنایی که در هنگام غروب به علت تابش آفتاب در جو زمین پدید می‌آید، اطلاق می‌شود.

“نور خورشید” برخی از فضای بالایی جو را نشان می‌دهد و این می‌تواند به دانشمندان کمک کند تا در مورد حرکت ذرات در نزدیکی زمین و فضا به خصوص درباره ارتباط جو فضا و جو زمین، اطلاعاتی به دست آورند. ماهواره‌ها یک راه برای مطالعه این منطقه ارائه می‌دهند.

سیاره سرخ از منظر مریخ‌نورد “کنجکاوی”

“مریخ نورد کنجکاوی”(Mars Curiosity rover) چندی پیش تصویر جدیدی از خود در سیاره سرخ ثبت کرد که ناسا این تصویر را منتشر کرده است. این مریخ نورد در تاریخ ۱۱ اکتبر پس از آنکه دومین آزمایش “شیمی خیس”(wet chemistry) خود را با استفاده از حلال‌ها برای کمک به آزمایشگاه قابل حمل آن در شناسایی مولکول‌های مبتنی بر کربن مورد نیاز برای تشکیل زندگی که “ترکیبات آلی”(organic compounds) نام دارند، به پایان رساند یک سلفی از خود گرفت.در حدود ۹۸۴ فوت(۳۰۰ متر) پشت این مریخ نورد، منطقه “ورا روبن ریج”(Vera Rubin Ridge) قرار دارد که کنجکاوی تقریباً یک سال پیش از آن خارج شد. جلوتر از این منطقه، می‌توانید گودال گیل و لبه شمالی این گودال را مشاهده کنید. کنجکاوی به کوه شارپ که کوهی به طول ۵ مایل(۵ کیلومتری) است و در داخل گودال قرار دارد، صعود کرده و این سلفی را از خود به ثبت رسانده است.

سحابی خرچنگ

تلسکوپ فضایی هابل هنگامیکه در حال ثبت تصویری از  سحابی خرچنگ بود همچنین به طور ناگهانی موفق به ثبت تصویر یک سیارک نیز شد. سحابی خرچنگ بقایای یک ابرنواختر است که در حدود ۶ هزار و ۳۰۰ سال نوری از زمین فاصله دارد و در صورت فلکی گاو واقع شده است. سیارک که هابل تصویر آن را ثبت کرده ” ۲۰۰۱ SE101″ نام دارد .این عکس ابتدا در سال ۲۰۰۵ به رنگ سیاه و سفید ثبت شد اما اخیرا یک ستاره شناس  آماتور در آلمان به نام “ملینا تونوت” (Melina Thévenot) آن را رنگی و ویرایش کرده است. سیارک ۲۰۰۱ SE101 را می توان در پایین و سمت چپ تصویر و به صورت یک خط خمیده مشاهده کرد.

انتهای پیام

اشتراک گذاری خبر

WhatsApp
Telegram
X
Facebook
LinkedIn
Skype
Email
Print

هرمزبان

اخبار دیگر رسانه ها صرفاً به منظور آگاهی رسانی منتشر شده و نظرات بیان شده در آنها، الزاماً بیانگر دیدگاه های هرمزبان نیست. پایگاه خبری هرمزبان وابسته به هیچ نهاد و سازمانی نیست و با هزینه های شخصی اداره می شود. این پایگاه دارای مجوز رسمی از وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی است و در چارچوب قانون مطبوعات و قوانین جاری کشور به اطلاع رسانی و فعالیت خبری می پردازد. صاحب امتیاز و مدیرمسئول: مهدی کمالی وبگاه شخصی: MahdiKamali.ir

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دیگر اخبار سایت:

برگزاری جلسه ستاد دهه فجر آموزش و پرورش ناحیه یک بندرعباس

هرمزبان – جلسه ستاد دهه فجر آموزش و پرورش ناحیه یک بندرعباس، صبح امروز با حضور دکتر علی یگانه، مدیر آموزش و پرورش ناحیه یک، معاونین و اعضای ستاد در دفتر مدیریت برگزار شد و برنامه‌های ویژه این ایام در مدارس ناحیه یک مورد بحث و بررسی قرار گرفت.

ادامه خبر »

نظارت بالینی آموزشی بر فرآیند یاددهی و یادگیری در مدارس دکتر حسابی و پویش ناحیه یک بندرعباس

هرمزبان – نظارت بالینی آموزشی با حضور کارشناسان و سرگروه‌های درسی متوسطه دوم نظری در مدارس ناحیه یک بندرعباس با هدف ارتقای کیفیت آموزش و بهبود فرآیند تدریس برگزار شد.

ادامه خبر »

میزبانی ناحیه یک بندرعباس از ارزیابی تخصصی مدیران و کارکنان تربیتی مدارس استان

هرمزبان – آموزش و پرورش ناحیه یک بندرعباس میزبان فرآیند ارزیابی کارکنان تخصصی مدارس شامل مدیران، معاونان، مربیان امور تربیتی و مراقبین سلامت مناطق مختلف استان هرمزگان بود که با حضور ارزیابان حرفه‌ای استانی برگزار شد.

ادامه خبر »
بازدید مدیرکل آموزش و پرورش هرمزگان از روند برگزاری آزمون پایش کیفیت آموزشی در مدارس متوسطه دوم ناحیه یک بندرعباس

بازدید مدیرکل آموزش و پرورش هرمزگان از روند برگزاری آزمون پایش کیفیت آموزشی در مدارس متوسطه دوم ناحیه یک بندرعباس

هرمزبان – آزمون هماهنگ پایش کیفیت آموزشی مدارس متوسطه دوم عادی دولتی و شبانه‌روزی استان هرمزگان، با هدف سنجش وضعیت آموزشی دانش‌آموزان، در حال برگزاری است و هم‌زمان با اجرای این آزمون، مسئولان استانی و ناحیه‌ای از حوزه‌های امتحانی بازدید کردند.

ادامه خبر »

ستاری‌فرد: خدمت به دانش‌آموزان با نیازهای ویژه وظیفه‌ای انسانی و اخلاقی است

هرمزبان – دکتر صادق ستاری فرد مشاور مدیرعامل پالایشگاه نفت بندرعباس در آیین تحویل اقلام توان‌بخشی به دانش‌آموزان با نیازهای ویژه، خدمت به این قشر از جامعه را فراتر از یک مسئولیت اداری و در زمره وظایف انسانی و اخلاقی دانست.

ادامه خبر »

الهام پوردهقان: نگاه به دانش‌آموزان دارای نیازهای ویژه باید مبتنی بر توانمندسازی و مسئولیت‌پذیری باشد

هرمزبان – دکتر الهام پوردهقان معاون دادستان مرکز استان هرمزگان در مراسم تحویل اقلام توان‌بخشی به دانش‌آموزان با نیازهای ویژه، بر لزوم تغییر نگاه از دلسوزی صرف به برنامه‌ریزی هدفمند و توانمندسازی این دانش‌آموزان تأکید کرد.

ادامه خبر »
آیین تحویل اقلام توان‌بخشی به دانش‌آموزان با نیازهای ویژه در هنرستان دخترانه مهر برگزار شد

آیین تحویل اقلام توان‌بخشی به دانش‌آموزان با نیازهای ویژه در هنرستان دخترانه مهر برگزار شد

هرمزبان – آیین تحویل اقلام توان‌بخشی به دانش‌آموزان با نیازهای ویژه با مشارکت دستگاه‌های اجرایی و صنعتی استان و با هدف حمایت از جامعه دانش‌آموزی استثنایی، در هنرستان دخترانه مهر برگزار شد و جلوه‌ای از همدلی و توجه به توانمندسازی این دانش‌آموزان را به نمایش گذاشت.

ادامه خبر »

به روایت تصویر/ آغاز جام اقتدار ایران در ناحیه یک بندرعباس؛ میدان ورزش، یادمان شهدای دانش‌آموز

هرمزبان – آیین افتتاحیه مسابقات ورزشی «جام اقتدار ایران» یادواره ۳۴ شهید دانش‌آموز جنگ تحمیلی، همزمان با گرامیداشت چهل‌وهفتمین سالگرد پیروزی انقلاب اسلامی، با حضور مسئولان، فرهنگیان و دانش‌آموزان در آموزش و پرورش ناحیه یک بندرعباس برگزار شد؛ رویدادی که با هدف ترویج نشاط، همدلی و پاسداشت فرهنگ ایثار و شهادت در میان نسل نوجوان، جلوه‌ای از پیوند ورزش، هویت ملی و ارزش‌های انقلابی را به تصویر کشید.  /عکاس: مهدی کمالی

ادامه خبر »

افتتاح مسابقات ورزشی جام اقتدار ایران در ناحیه یک بندرعباس به یاد شهدای دانش‌آموز

هرمزبان – آیین افتتاحیه مسابقات ورزشی «جام اقتدار ایران» یادواره ۳۴ شهید دانش‌آموز جنگ تحمیلی ۱۲ روزه و گرامیداشت چهل‌وهفتمین سالگرد پیروزی انقلاب اسلامی، با حضور مسئولان، دانش‌آموزان و فرهنگیان در آموزش و پرورش ناحیه یک بندرعباس برگزار شد. این مسابقات با هدف ترویج روحیه همدلی، نشاط و پاسداشت فرهنگ ایثار و شهادت در میان نسل نوجوان اجرا می‌شود.

ادامه خبر »