دغدغه ادامه‌دار “اسکویی” برای بچه‌های کانون اصلاح و تربیت

به گزارش پایگاه خبری تحلیلی هرمزبان به نقل از ایسنا، تازه‌ترین ساخته مهرداد اسکویی با نام «سایه‌های بی‌خورشید» به عنوان فیلم افتتاحیه جشنواره بین‌المللی مستند آمستردام (ایدفا) که معتبرترین رویداد سینمای مستند در جهان است انتخاب شده و او در این جشنواره چهارمین فیلم از مجموعه خود را که مربوط به بچه‌های کانون اصلاح و تربیت است به نمایش می‌گذارد.

انتخاب این فیلم برای شروع جشنواره با حضور مستندسازان همچون پاتریشیو گزمن از شیلی، یورگن لث از دانمارک، آلن کاوالیه از فرانسه، الکس گیبنی از امریکا، نیک برومفیلد از امریکا، سرگئی لوژینستا از روسیه، پتر لوم از چک و ایوا مولواد از دانمارک رخ داده که به گفته اسکویی هر کدام رقبایی مشهور در دنیا هستند.

این مستندساز که تا به حال «رویاهای دم صبح»، «آخرین روزهای زمستان» و «روزهای بی‌تقویم» را درباره دختران و پسران کانون‌های اصلاح و تربیت ساخته در گفت‌وگویی با ایسنا درباره جدیدترین فیلمش توضیح داد:‌ «سایه‌های بی‌خورشید» درباره دخترها و مادرهایی است که مرتکب قتل شده‌اند و حالا در زندان و کانون اصلاح و تربیت دوران محکومیت خود را سپری می‌کنند. مادرهای این فیلم اگرچه دست به قتل زده‌اند اما الان معتقدند اگر زمان به گذشته برگردد انتخاب و تصمیم دیگری خواهند داشت و در عین حال حاضرند برای فرزندانشان هر کاری انجام دهند تا آن‌ها بهترین شرایط را داشته باشند. از آن طرف بچه‌هایی که در کانون هستند برای برگشت به زندگی طبیعی تلاش می‌کنند. این مستند به طور کلی یک فیلم پیشگیرانه است که می‌تواند تاثیرات خاص خود را داشته باشد.

او در پاسخ به اینکه آیا این فیلم هم مثل «رویای دم صبح» شرایط اکران نخواهد داشت؟ گفت:‌ واقعیت این است که برای «رویای دم صبح» شرایط اکران فراهم بود و حتی مدیران گروه هنر و تجربه خواستار اکران آن بودند چون معتقد بودند با فروش و مخاطب خوبی هم مواجه می‌شود اما من برای اینکه می خواستم بچه‌های آن فیلم بتوانند شرایط طبیعی را در آینده زندگی کنند، دوست نداشتم با اکران فیلم شناخته شوند و این را برای بچه‌های فیلم «سایه‌های بی‌خورشید» هم در نظر دارم.

اسکویی افزود: الان بزرگترین دغدغه من این است که این بچه‌ها در کانون و بعد از آن یک زندگی متعارف داشته باشند. البته شرایطشان در کانون با آنچه تصور می‌شود یا در تلویزیون می‌بینیم متفاوت است. چرا که گزارش‌ها یا مستندهایی که در تلویزیون پخش شده کانون اصلاح و تربیت را فضایی تاریک با بچه‌هایی که فقط می‌گویند اشتباه کردیم نشان می‌دهد ولی واقعیت این طور نیست. بچه‌هایی که در کانون هستند از هفت صبح  بیدار می‌شوند و در کلاس‌های مختلف مثل یوگا، زبان، مجسمه‌سازی، عروسک‌ سازی و… شرکت می‌کنند و حتی بعضی از آن‌ها که دو از شخصیت‌های فیلم من نیز هستند در دانشگاه درس می‌خوانند. من خودم هم به شدت پیگیر هستم که این بچه‌ها در دانشگاه تحصیل خود را ادامه دهند و بتوانند از خودشان مراقبت کنند یعنی  به عنوان کسی که سال‌هاست این بچه‌ها را می‌شناسد و از آن‌ها حمایت کرده تلاشم این است که رویاهای آن‌ها به نتیجه برسد. این بچه‌ها حرف زیاد دارند، آرزو دارند و در «سایه‌های بی‌خورشید» سعی شده یک نگاه انسانی به آنها وجود داشته باشد چون این افراد شرایط بسیار سختی دارند و برگشت به حالت طبیعی زندگی برایشان بسیار سخت است.

این فیلمساز با اشاره اینکه تلاش دارد که فیلم‌هایش را قانون‌گذاران و وکلا و قاضی‌ها و حقوق‌دانان و اساتید رشته حقوق دانشگاه‌های کشور ببینند تا در رأی و قانونی که تعیین می‌کنند همه جوانب را بررسی کنند، گفت: این فیلم‌ها تا به الان هم تاثیرات قابل توجهی داشته از جمله اینکه دیگر شاهد حضور بچه‌های زیر ۱۵ سال در کانون‌های اصلاح و تربیت نیستیم.

مستند «سایه‌های بی‌خورشید» مهرداد اسکویی تا چند روز آینده در جشنواره بین المللی فیلم مستند آمستردام به نمایش درمی‌آید و این برای ششمین بار است که اسکویی در این رویداد معتبر حضور دارد. او از سال ۲۰۰۰ تا ۲۰۱۱ با فیلم «خانه مادری‌ام مرداب»، «رو به جایی دور» «از پس برقع»، «دماغ به سبک ایرانی» و «آخرین روزهای زمستان» در جشنواره مستند ایدفا شرکت داشته است.

فیلم جدید او که  در بخش رقابتی جشنواره ایدفا است، روایتگر داستان پنج دختر نوجوان در کانون اصلاح و تربیت است که به جرم همدستی در قتل پدر، همسر و یا شوهر خواهر، دوران محکومیت خود را سپری می‌کنند.

عوامل ساخت این فیلم عبارتند از : تهیه کننده و کارگردان: مهرداد اسکویی، مدیر تهیه : سیاوش جمالی، مدیر فیلمبرداری: مهدی آزادی، تدوین: امیر ادیب‌پور، صدابردار: پارسا کریمی، طراحی و میکس صدا: محمود خرسند، مدیر تولید: وحید حاجیلویی، رنگ آمیزی تصویر:حمیدرضا فتوره‌چیان، برنا جمشیدی ،آهنگساز: افشین عزیزی، دستیار کارگردان، عکاس و طراح تیتراژ: مسعود شکرنیا، مترجم: بونا الخاص، زیرنویس: رضا تاری‌وردی، طراح پوستر: علی باقری ، مشاور حقوقی: محمد ملک ثابت، پخش بین‌الملل: نسرین میرشب (شرکت دریم‌لبز فیلم).

انتهای پیام

محصولات فروشگاه هرمزبان

اشتراک گذاری خبر

WhatsApp
Telegram
X
Facebook
LinkedIn
Skype
Email
Print

هرمزبان

اخبار دیگر رسانه ها صرفاً به منظور آگاهی رسانی منتشر شده و نظرات بیان شده در آنها، الزاماً بیانگر دیدگاه های هرمزبان نیست. پایگاه خبری هرمزبان وابسته به هیچ نهاد و سازمانی نیست و با هزینه های شخصی اداره می شود. این پایگاه دارای مجوز رسمی از وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی است و در چارچوب قانون مطبوعات و قوانین جاری کشور به اطلاع رسانی و فعالیت خبری می پردازد. صاحب امتیاز و مدیرمسئول: مهدی کمالی وبگاه شخصی: MahdiKamali.ir

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دیگر اخبار سایت:

آسیب‌دیدگی ۲۱۶ قایق صیادی در قشم در خلال جنگ تحمیلی رمضان

هرمزبان – فرماندار قشم اعلام کرد که در جریان جنگ تحمیلی رمضان، ۲۱۶ فروند شناور صیادی این شهرستان آسیب دیده‌اند. وی افزود که این شناورها در چند نوبت در اسکله‌های مختلف جزیره مورد حمله قرار گرفته‌اند.

ادامه خبر »

تقویت همبستگی داخلی و عدم اعتماد به دشمن باید در اولویت قرار گیرد

هرمزبان –
امام جمعه کیش بر لزوم وحدت و انسجام داخلی تأکید کرد و گفت: باید به دشمن بی‌اعتماد بود و حضور مردم در تجمعات با صلابت ادامه یابد. وی همچنین بر اعتماد به مسئولان نظامی، سیاسی و دولتمردان و عدم توجه به القائات دشمنان تأکید کرد.

ادامه خبر »

نشست مدیرعامل فولاد کاوه با فرماندهان بسیج صنایع استان هرمزگان

هرمزبان –
مدیرعامل شرکت فولاد کاوه جنوب کیش در دیدار با فرماندهان پایگاه‌های مقاومت بسیج صنایع هرمزگان، بر اهمیت بسیج در افزایش بهره‌وری، تقویت روحیه جهادی و حفظ دستاوردهای تولیدی در صنعت فولاد تأکید کرد.

ادامه خبر »

برگزاری دومین جلسه گروه زن و خانواده؛ تمرکز بر تقویت جایگاه بانوان با رویکرد محتوایی

هرمزبان –

دومین جلسه گروه زن و خانواده با محوریت ارتقای بانوان و تأکید بر مبانی محتوایی برگزار شد. این جلسه به بررسی راهکارهای بهبود وضعیت زنان در جامعه پرداخت و بر اهمیت توجه به محتوای برنامه‌ها تأکید شد.

ادامه خبر »

صیادان هرمزگان از ورود به تنگه هرمز پرهیز کنند

هرمزبان – اتحادیه شرکت‌های تعاونی صیادان هرمزگان در اطلاعیه‌ای از صیادان استان خواست تا به نکات ایمنی و دستورالعمل‌های اعلام‌شده توجه کنند. این اتحادیه همچنین از صیادان خواست تا زمان اطلاع‌رسانی مجدد، از تردد در تنگه هرمز و خروج از محدوده تعیین‌شده خودداری نمایند.

ادامه خبر »

تحقیقات قضایی درباره حمله به تأسیسات آب شرب سیریک در مراجع داخلی و بین‌المللی آغاز گردید

هرمزبان – رئیس کل دادگستری هرمزگان اعلام کرد که حمله به تأسیسات آب شرب شهرستان سیریک به عنوان جنایت جنگی شناخته شده و پیگیری‌های قضایی در مراجع داخلی و بین‌المللی آغاز گردیده است.

ادامه خبر »

بیش از ۱۰۰ هزار هنرمند ایرانی در صندوق اعتباری هنر ثبت‌نام کرده‌اند

هرمزبان – مشاور وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی و مدیرعامل صندوق اعتباری هنر اعلام کرد که بیش از ۱۰۰ هزار هنرمند در کشور به عضویت این صندوق درآمده‌اند. وی افزود که نیمی از این هنرمندان از مزایای بیمه تکمیلی بهره‌مند هستند.

ادامه خبر »

راهپیمایی حمایت از میدان در شهرستان هشتبند هرمزگان

هرمزبان –

مردم بخش توکهور و هشتبندی هرمزگان با برگزاری راهپیمایی حماسی، حمایت خود را از نظام اسلامی و اقدامات نیروهای مسلح اعلام کردند. این تجمع در شرایط گرمای هوا برگزار شد و نشان‌دهنده عزم و اراده مردم در حفظ سنگر خیابان‌ها بود.

ادامه خبر »

حمله آمریکا به زیرساخت‌های اساسی تأمین آب شرب مردم سیریک

هرمزبان –
حمله‌ای به زیرساخت‌های آب شرب در سیریک به دست نیروهای آمریکایی انجام شد. این اقدام باعث ایجاد مشکلات جدی برای تأمین آب سالم برای ساکنان منطقه شده است. مسئولان محلی نسبت به عواقب این حمله هشدار داده و خواستار رسیدگی فوری به وضعیت موجود هستند.

ادامه خبر »

بندرعباس؛ گرفتار قیمت‌های سرسام‌آور اجاره مسکن

هرمزبان –

افزایش چشمگیر اجاره‌بها و ودیعه مسکن در بندرعباس، مشکلات جدی معیشتی برای بسیاری از خانواده‌ها به وجود آورده است. این وضعیت فشار زیادی به توان اقتصادی مستأجران وارد کرده و همچنین بر آرامش و ثبات اجتماعی تأثیر گذاشته است.

ادامه خبر »

لنج باری در دریای عمان مورد حمله قرار گرفت

هرمزبان – فرماندار شهرستان سیریک در هرمزگان اعلام کرد که یک لنج باری حامل کالاهای اساسی در دریای عمان هدف حمله قرار گرفته و غرق شده است. وی افزود که محموله این لنج به طور کامل از بین رفته، اما پنج خدمه آن با کمک شناورهای عبوری نجات یافته‌اند.

ادامه خبر »