تغییر 180 درجه‌ای رفتار سعودی‌ها با حجاج پس از سخنرانی کوبنده رهبر انقلاب

به گزارش هرمزبان،منصور فرهادی امروز در گفت‌وگو با خبرنگار فارس در بندرعباس به‌عنوان شاهد عینی فاجعه منا ضمن گرامی‌داشت یاد و خاطره شهدای فاجعه منا اظهار داشت: حج تمتع سال 94 یکی از تلخ‌ترین حوادث جهان اسلام در سال‌های اخیر محسوب می‌شود که جمعی حدود 7 هزار نفر از مسلمانان جهان در اثر سهل‌انگاری و تعمد دولت بی‌کفایت آل‌سعود به شهادت رسیدند.

وی افزود: یکی از ابعاد مهم این فاجعه هولناک که کمتر به آن پرادخته شده شرایطی است که پس از این واقعه تلخ بر سایر حجاج علی‌الخصوص ایرانی‌ها گذشت، حجاج ایرانی از بدو ورود به خاک عربستان در حج تاریخی 94 با توهین‌های مکرر سعودی‌ها روبه‌رو شده بودند که از جمله آن پرتاب کردن پاسپورت در گیت‌های فرودگاه و تفتیش‌های انفرادی و بی‌حرمتی‌های دیگر بود.

یک شاهد عینی فاجعه منا عنوان کرد: ایرانی‌ها پس از وقوع فاجعه منا در روز عید قربان عمیقا در غم و اندوه هم‌میهنان از دست رفته خویش بودند که روز قبل در جاده‌های صحرای عرفه در کنار هم ناله شوق سرداده بودند و به زیبایی معبود خود را ستایش کرده بودند.

وی تصریح کرد: این موج غم و اندوه بعد از حادثه منا از یک طرف تکرار رمی از جمرات در روزهای دوم و سوم بعد از حادثه از طرف دیگر و احتمال وقوع دوباره حادثه تلخ و مضاف بر همه اینها برخوردهای توهین‌آمیز سعودی‌ها در کوچه و بازار و هتل و بیمارستان و نیروهای امنیتی آنها و دیگر سو، شرایط بسیار مأیوس‌کننده و تلخی را ایجاد کرده بود.

فرهادی بیان کرد: این شرایط حلاوت عید قربان و مراسمات پایان حج تمتع را در کام ایرانیان عمیقا تلخ کرده بود، عدم همکاری رژیم آل‌سعود با ایرانیان برای یافتن اجساد کشته‌شدگان و عدم همکاری در ارسال اجساد مطهر آنان به میهن اسلامی هم از دغدغه‌های مهم همه حجاج ایرانی شده بود.

وی یادآور شد: متاسفانه نیروهای امنیتی گسترده سعودی روی ایرانیان متمرکز بودند و گاها شایعاتی را مبنی بر عدم اجازه خروج از کشور برای ایرانیان از خاک عربستان مطرح می‌شد و موجی از نگرانی را به کاروان حجاج جمهوری اسلامی تزریق می‌کردند.

شاهد عینی فاجعه منا اضافه کرد: تا اینکه سخنرانی کوبنده مقام معظم رهبری در دانشگاه نظامی نوشهر، رفتار سعودی‌ها در مواجه با ایرانیان را 180 درجه تغییر داد، فرمایشات محکم و استوار معظم‌له مبنی بر برخورد محکم و خشن ایران با عربستان سعودی در صورت تداوم شیطنت‌ها به مشابه نهیبی عظیم بر سر طفلی چموش و ناآگاه بود که سعودی‌ها را بر سر جای خود نشاند و از طرفی دیگر آرامشی عمیق بر کاروان حجاج ایران حکم‌فرما شد تا منجر به برگزاری هرچه بهتر سایر ابعاد معنوی حج شود.

فرهادی در پایان خاطرنشان کرد: نکته جالب اینجاست که تمام کاروان‌های ایران (مدینه بعد) پس از حادثه منا در کنار قبرستان بقیع و بین‌الحرمین با مجوز دولت آل‌سعود، دعای پرفیض کمیل را برگزار کردند و بسیار عجیب بود که چگونه سعودی‌ها به درخواست ایرانیان جواب مثبت دادند و با امنیت کامل این مراسم چند ده هزار نفری برگزار گردید و اینها همه بخشی از تاثیرگذاری عمیق سیاست‌های مدبرانه و به روز رهبر معظم انقلاب است که تا قرن‌ها در تاریخ خواهد ماند.

انتهای پیام/

منبع: خبرگزاری فارس

اشتراک گذاری خبر

WhatsApp
Telegram
X
Facebook
LinkedIn
Skype
Email
Print

مهدی کمالی

صاحب امتیاز و مدیرمسئول پایگاه های خبری هرمزبان و معلمان ایران، دانش آموخته کارشناسی ارشد تاریخ و فلسفه تعلیم و تربیت، علاقه مند به یادگیری و یاددهی. وبگاه شخصی: MahdiKamali.ir

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دیگر اخبار سایت:

برگزاری جلسه ستاد دهه فجر آموزش و پرورش ناحیه یک بندرعباس

هرمزبان – جلسه ستاد دهه فجر آموزش و پرورش ناحیه یک بندرعباس، صبح امروز با حضور دکتر علی یگانه، مدیر آموزش و پرورش ناحیه یک، معاونین و اعضای ستاد در دفتر مدیریت برگزار شد و برنامه‌های ویژه این ایام در مدارس ناحیه یک مورد بحث و بررسی قرار گرفت.

ادامه خبر »

نظارت بالینی آموزشی بر فرآیند یاددهی و یادگیری در مدارس دکتر حسابی و پویش ناحیه یک بندرعباس

هرمزبان – نظارت بالینی آموزشی با حضور کارشناسان و سرگروه‌های درسی متوسطه دوم نظری در مدارس ناحیه یک بندرعباس با هدف ارتقای کیفیت آموزش و بهبود فرآیند تدریس برگزار شد.

ادامه خبر »

میزبانی ناحیه یک بندرعباس از ارزیابی تخصصی مدیران و کارکنان تربیتی مدارس استان

هرمزبان – آموزش و پرورش ناحیه یک بندرعباس میزبان فرآیند ارزیابی کارکنان تخصصی مدارس شامل مدیران، معاونان، مربیان امور تربیتی و مراقبین سلامت مناطق مختلف استان هرمزگان بود که با حضور ارزیابان حرفه‌ای استانی برگزار شد.

ادامه خبر »
بازدید مدیرکل آموزش و پرورش هرمزگان از روند برگزاری آزمون پایش کیفیت آموزشی در مدارس متوسطه دوم ناحیه یک بندرعباس

بازدید مدیرکل آموزش و پرورش هرمزگان از روند برگزاری آزمون پایش کیفیت آموزشی در مدارس متوسطه دوم ناحیه یک بندرعباس

هرمزبان – آزمون هماهنگ پایش کیفیت آموزشی مدارس متوسطه دوم عادی دولتی و شبانه‌روزی استان هرمزگان، با هدف سنجش وضعیت آموزشی دانش‌آموزان، در حال برگزاری است و هم‌زمان با اجرای این آزمون، مسئولان استانی و ناحیه‌ای از حوزه‌های امتحانی بازدید کردند.

ادامه خبر »

ستاری‌فرد: خدمت به دانش‌آموزان با نیازهای ویژه وظیفه‌ای انسانی و اخلاقی است

هرمزبان – دکتر صادق ستاری فرد مشاور مدیرعامل پالایشگاه نفت بندرعباس در آیین تحویل اقلام توان‌بخشی به دانش‌آموزان با نیازهای ویژه، خدمت به این قشر از جامعه را فراتر از یک مسئولیت اداری و در زمره وظایف انسانی و اخلاقی دانست.

ادامه خبر »

الهام پوردهقان: نگاه به دانش‌آموزان دارای نیازهای ویژه باید مبتنی بر توانمندسازی و مسئولیت‌پذیری باشد

هرمزبان – دکتر الهام پوردهقان معاون دادستان مرکز استان هرمزگان در مراسم تحویل اقلام توان‌بخشی به دانش‌آموزان با نیازهای ویژه، بر لزوم تغییر نگاه از دلسوزی صرف به برنامه‌ریزی هدفمند و توانمندسازی این دانش‌آموزان تأکید کرد.

ادامه خبر »
آیین تحویل اقلام توان‌بخشی به دانش‌آموزان با نیازهای ویژه در هنرستان دخترانه مهر برگزار شد

آیین تحویل اقلام توان‌بخشی به دانش‌آموزان با نیازهای ویژه در هنرستان دخترانه مهر برگزار شد

هرمزبان – آیین تحویل اقلام توان‌بخشی به دانش‌آموزان با نیازهای ویژه با مشارکت دستگاه‌های اجرایی و صنعتی استان و با هدف حمایت از جامعه دانش‌آموزی استثنایی، در هنرستان دخترانه مهر برگزار شد و جلوه‌ای از همدلی و توجه به توانمندسازی این دانش‌آموزان را به نمایش گذاشت.

ادامه خبر »

به روایت تصویر/ آغاز جام اقتدار ایران در ناحیه یک بندرعباس؛ میدان ورزش، یادمان شهدای دانش‌آموز

هرمزبان – آیین افتتاحیه مسابقات ورزشی «جام اقتدار ایران» یادواره ۳۴ شهید دانش‌آموز جنگ تحمیلی، همزمان با گرامیداشت چهل‌وهفتمین سالگرد پیروزی انقلاب اسلامی، با حضور مسئولان، فرهنگیان و دانش‌آموزان در آموزش و پرورش ناحیه یک بندرعباس برگزار شد؛ رویدادی که با هدف ترویج نشاط، همدلی و پاسداشت فرهنگ ایثار و شهادت در میان نسل نوجوان، جلوه‌ای از پیوند ورزش، هویت ملی و ارزش‌های انقلابی را به تصویر کشید.  /عکاس: مهدی کمالی

ادامه خبر »

افتتاح مسابقات ورزشی جام اقتدار ایران در ناحیه یک بندرعباس به یاد شهدای دانش‌آموز

هرمزبان – آیین افتتاحیه مسابقات ورزشی «جام اقتدار ایران» یادواره ۳۴ شهید دانش‌آموز جنگ تحمیلی ۱۲ روزه و گرامیداشت چهل‌وهفتمین سالگرد پیروزی انقلاب اسلامی، با حضور مسئولان، دانش‌آموزان و فرهنگیان در آموزش و پرورش ناحیه یک بندرعباس برگزار شد. این مسابقات با هدف ترویج روحیه همدلی، نشاط و پاسداشت فرهنگ ایثار و شهادت در میان نسل نوجوان اجرا می‌شود.

ادامه خبر »