مجلس برای دوره‌ای شدن انتخابات باید حمایت ارکان عالی نظام را داشته باشد/ حضور چند دوره‌ای مقامات سیاسی در مناصب، برخلاف چارچوب‌های دموکراسی است

«داریوش قنبری»، عضو پیشین مجلس شورای اسلامی، در خصوص تاثیرات دو دوره‌ای شدن شورای نگهبان در گفت‌وگو با خبرنگار سیاسی خبرگزاری برنا گفت: به نظر من اتفاق بسیار خوبی است و هرچه افراد کمتر در مناصب سیاسی بمانند، فضا برای چرخش نخبگان بیشتر خواهد شد. باید فرصت گردش نخبگان در جامعه فراهم شود.

وی افزود: یکی از لوازم مهم دموکراسی بحث گردش نخبگان است در کنار این که دموکراسی فرصتی را برای انتخاب توسط مردم فراهم می‌کند، یکی از لوازم آن این است که نخبگان جای خود را به سایرین بدهند و همیشه قدرت در دست یک طیف و یا گروه خاصی نباشد.

قنبری اضافه کرد: به همین جهت دوره مشخصی را معین می‌کنند تا افراد پس از گذراندن آن دوره جای خود را به افراد دیگر بدهند. در بسیاری از کشورها این طرح را برای مقامات سیاسی در نظر گرفته‌اند. برخی کشورها دوره چهار ساله و برخی دیگر دوره‌های پنج ساله در نظر گرفتند و بعد از آن باید انتخابات دیگری صورت گیرد و اگر انتخاب شدند می مانند، در غیر این صورت جای خودشان را به افراد دیگری می‌دهند. گاهی مشخص می‌کنند که نمی‌تواند بیش از یک یا دو دوره حضور داشته باشند. به هرحال این اتفاق از کشوری به کشور دیگر فرق می‌کند.

وی مطرح کرد: اصل گردش نخبگان از لوازم دموکراسی است و مقامات سیاسی هرچه بیشتر در یک منصب بمانند برخلاف چارچوب‌های دموکراسی است. کوتاه کردن عمر مناصب سیاسی و ایجاد محدودیت برای افراد بسیار پسندیده است و به توسعه مردم سالاری در کشور کمک می‌کند.

این نماینده پیشین مجلس درباره کوتاه شدن دوره نمایندگی در مجلس گفت: تصویب برخی از موارد شورای نگهبان در اختیار نمایندگان است و در مجموع آنها حقوقدانان را انتخاب می‌کنند. مجلس زمانی می‌تواند در این زمینه موفق شود که حمایت ارکان عالی نظام را داشته باشد تا در این زمینه بتواند قدمی بردارد.

قنبری ادامه داد: در ارتباط با بحث شورای نگهبان برخی از موارد آن مربوط به نمایندگان است و این نمایندگان هستند که حقوقدانان را انتخاب می‌کنند و در مجموع زمان زیادی، برای انتخاب آن‌ها ندارند چراکه آن‌ها قبلا توسط رئیس قوه قضاییه انتخاب و به مجلس فرستاده می‌شوند.

اشتراک گذاری خبر

WhatsApp
Telegram
X
Facebook
LinkedIn
Skype
Email
Print

هرمزبان

اخبار دیگر رسانه ها صرفاً به منظور آگاهی رسانی منتشر شده و نظرات بیان شده در آنها، الزاماً بیانگر دیدگاه های هرمزبان نیست. پایگاه خبری هرمزبان وابسته به هیچ نهاد و سازمانی نیست و با هزینه های شخصی اداره می شود. این پایگاه دارای مجوز رسمی از وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی است و در چارچوب قانون مطبوعات و قوانین جاری کشور به اطلاع رسانی و فعالیت خبری می پردازد. صاحب امتیاز و مدیرمسئول: مهدی کمالی وبگاه شخصی: MahdiKamali.ir

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دیگر اخبار سایت:

برگزاری جلسه ستاد دهه فجر آموزش و پرورش ناحیه یک بندرعباس

هرمزبان – جلسه ستاد دهه فجر آموزش و پرورش ناحیه یک بندرعباس، صبح امروز با حضور دکتر علی یگانه، مدیر آموزش و پرورش ناحیه یک، معاونین و اعضای ستاد در دفتر مدیریت برگزار شد و برنامه‌های ویژه این ایام در مدارس ناحیه یک مورد بحث و بررسی قرار گرفت.

ادامه خبر »

نظارت بالینی آموزشی بر فرآیند یاددهی و یادگیری در مدارس دکتر حسابی و پویش ناحیه یک بندرعباس

هرمزبان – نظارت بالینی آموزشی با حضور کارشناسان و سرگروه‌های درسی متوسطه دوم نظری در مدارس ناحیه یک بندرعباس با هدف ارتقای کیفیت آموزش و بهبود فرآیند تدریس برگزار شد.

ادامه خبر »

میزبانی ناحیه یک بندرعباس از ارزیابی تخصصی مدیران و کارکنان تربیتی مدارس استان

هرمزبان – آموزش و پرورش ناحیه یک بندرعباس میزبان فرآیند ارزیابی کارکنان تخصصی مدارس شامل مدیران، معاونان، مربیان امور تربیتی و مراقبین سلامت مناطق مختلف استان هرمزگان بود که با حضور ارزیابان حرفه‌ای استانی برگزار شد.

ادامه خبر »
بازدید مدیرکل آموزش و پرورش هرمزگان از روند برگزاری آزمون پایش کیفیت آموزشی در مدارس متوسطه دوم ناحیه یک بندرعباس

بازدید مدیرکل آموزش و پرورش هرمزگان از روند برگزاری آزمون پایش کیفیت آموزشی در مدارس متوسطه دوم ناحیه یک بندرعباس

هرمزبان – آزمون هماهنگ پایش کیفیت آموزشی مدارس متوسطه دوم عادی دولتی و شبانه‌روزی استان هرمزگان، با هدف سنجش وضعیت آموزشی دانش‌آموزان، در حال برگزاری است و هم‌زمان با اجرای این آزمون، مسئولان استانی و ناحیه‌ای از حوزه‌های امتحانی بازدید کردند.

ادامه خبر »

ستاری‌فرد: خدمت به دانش‌آموزان با نیازهای ویژه وظیفه‌ای انسانی و اخلاقی است

هرمزبان – دکتر صادق ستاری فرد مشاور مدیرعامل پالایشگاه نفت بندرعباس در آیین تحویل اقلام توان‌بخشی به دانش‌آموزان با نیازهای ویژه، خدمت به این قشر از جامعه را فراتر از یک مسئولیت اداری و در زمره وظایف انسانی و اخلاقی دانست.

ادامه خبر »

الهام پوردهقان: نگاه به دانش‌آموزان دارای نیازهای ویژه باید مبتنی بر توانمندسازی و مسئولیت‌پذیری باشد

هرمزبان – دکتر الهام پوردهقان معاون دادستان مرکز استان هرمزگان در مراسم تحویل اقلام توان‌بخشی به دانش‌آموزان با نیازهای ویژه، بر لزوم تغییر نگاه از دلسوزی صرف به برنامه‌ریزی هدفمند و توانمندسازی این دانش‌آموزان تأکید کرد.

ادامه خبر »
آیین تحویل اقلام توان‌بخشی به دانش‌آموزان با نیازهای ویژه در هنرستان دخترانه مهر برگزار شد

آیین تحویل اقلام توان‌بخشی به دانش‌آموزان با نیازهای ویژه در هنرستان دخترانه مهر برگزار شد

هرمزبان – آیین تحویل اقلام توان‌بخشی به دانش‌آموزان با نیازهای ویژه با مشارکت دستگاه‌های اجرایی و صنعتی استان و با هدف حمایت از جامعه دانش‌آموزی استثنایی، در هنرستان دخترانه مهر برگزار شد و جلوه‌ای از همدلی و توجه به توانمندسازی این دانش‌آموزان را به نمایش گذاشت.

ادامه خبر »

به روایت تصویر/ آغاز جام اقتدار ایران در ناحیه یک بندرعباس؛ میدان ورزش، یادمان شهدای دانش‌آموز

هرمزبان – آیین افتتاحیه مسابقات ورزشی «جام اقتدار ایران» یادواره ۳۴ شهید دانش‌آموز جنگ تحمیلی، همزمان با گرامیداشت چهل‌وهفتمین سالگرد پیروزی انقلاب اسلامی، با حضور مسئولان، فرهنگیان و دانش‌آموزان در آموزش و پرورش ناحیه یک بندرعباس برگزار شد؛ رویدادی که با هدف ترویج نشاط، همدلی و پاسداشت فرهنگ ایثار و شهادت در میان نسل نوجوان، جلوه‌ای از پیوند ورزش، هویت ملی و ارزش‌های انقلابی را به تصویر کشید.  /عکاس: مهدی کمالی

ادامه خبر »

افتتاح مسابقات ورزشی جام اقتدار ایران در ناحیه یک بندرعباس به یاد شهدای دانش‌آموز

هرمزبان – آیین افتتاحیه مسابقات ورزشی «جام اقتدار ایران» یادواره ۳۴ شهید دانش‌آموز جنگ تحمیلی ۱۲ روزه و گرامیداشت چهل‌وهفتمین سالگرد پیروزی انقلاب اسلامی، با حضور مسئولان، دانش‌آموزان و فرهنگیان در آموزش و پرورش ناحیه یک بندرعباس برگزار شد. این مسابقات با هدف ترویج روحیه همدلی، نشاط و پاسداشت فرهنگ ایثار و شهادت در میان نسل نوجوان اجرا می‌شود.

ادامه خبر »